Elimde 4 adet yeni 12 v bilgisayar (12cm) fanı var ve 3 adet siyah kablo ucunda pini mevcut.Bu fanları kuluçka makinesini havalandırmak için kullanmak istiyorum.Tabii ki iki kablosunu 12 V adaptöre bağlayarak kullanmam gerekecek.Veya 3 çıkışıda bir şekilde 12v adaptörle ilişkilendirmem mi gerek? Bu konularda hiç bilgim yok ve önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkürler. Not:Resimler elimdeki fanlara aittir.
fanları sadece havalandırmak ıcın kullanacaksan siyah eksı kırmızı artı 12v ta bagla calısır ama kuluckanın ıcıne sıcaklık sensoru falan koyacaksan otomatık acılıp kapanması olacaksa 3 sarı kaploda ıse ozaman yarayacak
Resimde de görüldüğü üzere fan kablolarının üçü de siyah.Görevlerini anlayabilmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz?
model numarası belli google ye yazıp kullanma kılavuzunu bulun ve bağlantılarıda bulun
Linus Tech Tipsyoutube
NZXT FN120 RB & FN140 RB Silent Case Cooling Fans Unboxing & First Look Linus Tech Tips
5 volt vererek denerseniz bir zarar görmeden denenir.sirayla her kombinasyonu deneyin + kutup 1.kabloya - kutup 2.kabloya, çalışmazsa +kutup 1.kabloya - kutup 3.kabloya,yine çalışmazsa +kutup 2.kabloya - kutup 3. Kabloya bu şekilde fanin çalıştığını gördüğünüz yerde bağlantı tamam olur.sonra da 12 volt verirsiniz.3.bacak devir sayacı.onun bir önemi yok.genelde pwm devir ayarı için kullanılır.size lazım degil
Resimde göremedim 3 pin konnektör ise tırnaklar arkada kablo pinlerine sana bakacak sekilde.Ortadaki+ soldaki- sağdaki tako sensör kablosudur.
+12V ve GND bağlantısını yapacaksınız.
Tachometrik uç fanın devrini okumaya yarar. Bu uç bir transistore bağlıdır. Bu uca direkt elektrik verirseniz içindeki transistor yanar, fanın devir okuma sistemi çalışmaz.
Cevaplar için teşekkür ederim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme