Şimdi Ara

fan çalıştırma gereksinimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12v bir fanı çalıştırmak için bir sürücü devreye ihtiyaç varmıdır yoksa direk 12v verilebilirmi.

yani biraz daha açayim 12v bir fan (herhangi 12v bir fan özellikle bu ucuza satılanlardan)bu fanları çalıştırmak için sadece 12v vermek yeterlimidir yoksa sürücü devresi kurmak gereklimidir.

youtubede gezinirken denk geldimde fanı çalıştırmak için sürücü devresi yaptı o şekilde kullandı.

kısaca fanın çalışması sürücü devreye bağlımı bağlıysa ne işe yarıyor(üstlendiği görev) eğer sürücü devreye bağlı değilse sürücü devre kullanılarak çalışan fan dan ne gibi farkı olacaktır (hız ayarı hariç)

uzun zamandır forumda konu açmamıştım özlemişim burayı

• kare fanları çalıştıran sürücü devreleri, içlerinde bulunur. harici olarak kullanılanlar ise devir ayarı yapan dimmer ve pwm sürücülerdir.

• Uzun süre 1 ay mı fan için devreye ihtiyaç yok. Kendi sürücü devresi mevcut zaten.
  • 1 aymı olmuş sadece ben daha fazla oldu sanıyordum. bazı fanların içinde bir tane sensör ve sadece 1 tane kondasatörle yapılan ile karşılaştımda videoda o yüzden sorma ihtiyacı hissettim.

artık ne zaman bilmiyorum silindir bi plastikten fan yapmaya çalışacağımda o yüzden sorayim dedim üniversite sınavına girdikten sonra artık projeleri ozaman yapacağım tabi bilgileri yenilerinide ozaman öğrenmeye çalışacağım.

kısaca dönüşüm muhteşem olacak  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.