Şimdi Ara

fan çoklayıcı kablo hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kasamda toplam 8 fan var. Bunların 5 tanesi anakarta takılı. Anakartım Asus m5a99fx pro nun kendi programı fan expert ile anakarta takılı olan fanların hızını kontrol edebiliyorum.
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html bu linkteki kabloyu alırsam bir ucunu CPU fan yazan yere diğer ucunu 4.lü molex girişine takacağım ve kalan boştaki fanlarımı bu kabloya bağlayınca bütün fanlarımın hızını anakartımın programı ile yönetebilir miyim? Yani destekleme sorunu falan olur mu? Biraz uzun oldu yazı ama benim için önemli arkadaşlar çünkü 2 fan daha alacağım yan kapak için. Toplamda 10 fan olacak. Fan kontrolcüsü almak yerine bu kablo daha mantıklı geliyor. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsettiğiniz kablodan sistemimde kullanıyorum, ben size kablonun çalışma mantığını anlatayım, işinize yarayıp yaramayacağına siz karar verin. Öncelikli olarak kablo 4 pin pwm özellikli fanların kontrolüne izin veriyor, eğer 3 pin fan bağlarsanız son devirde çalışacaktır. Kabloyu takmak istediğiniz pwm fan çıkışına göre toplam 5 pwm fana kadar aynı devir sinyali gönderiliyor. Ben cpu fan çıkışına bağladım. 2 fan aynı model, biri farklı. Fan kontrolü içinde bir profil oluşturdum, böylece 3 fan tek çıkıştan işlemci sıcaklığına göre devir arttırıp düşürüyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmmmm, şimdi benim kullandığım fanlar 3 pinli. Ben bunları o kabloya takarsam son devirde çalışır diyorsun yani ?Pwn dediğimiz olay fanın devir hızını ayarlama olmuyor mu ? dediğim gibi ben anarkartın programı ile ayarlıyorum.Bu kabloda takılı olanları anakart göremez mi acaba

• PWM fanlar 4 pinli olur. Bu fanların özelliği voltajla değil, 4. pinden gelen sinyallerle devir ayarlamalarıdır. 3 pinli fanlarda bu olay voltajla yapıldığı için bu kablo işinize yaramayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

PWM fanlar 4 pinli olur. Bu fanların özelliği voltajla değil, 4. pinden gelen sinyallerle devir ayarlamalarıdır. 3 pinli fanlarda bu olay voltajla yapıldığı için bu kablo işinize yaramayacaktır.

Şimdi anladım teşekkürler.Benim fan kontrolcü almam lazım o zaman veya 3pinli girişi 4 pinli girişe dönüştüren aparat var mı ? o zaman aynı şey olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress_

quote:

PWM fanlar 4 pinli olur. Bu fanların özelliği voltajla değil, 4. pinden gelen sinyallerle devir ayarlamalarıdır. 3 pinli fanlarda bu olay voltajla yapıldığı için bu kablo işinize yaramayacaktır.

Şimdi anladım teşekkürler.Benim fan kontrolcü almam lazım o zaman veya 3pinli girişi 4 pinli girişe dönüştüren aparat var mı ? o zaman aynı şey olur mu ?

Çalışma biçimleri farklı olduğu için aynı olmuyor. O sebeple öyle bir çevirici de yok. En iyisi fan kontrolcü ile manuel ayarlamak
  • pentaxer P kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.Boşuna kabloyu alacaktım iyi ki sormuşum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpress_

Çok teşekkürler.Boşuna kabloyu alacaktım iyi ki sormuşum.

Ne demek ikinci el bölümünde uygun fiyatlara fan kontrolcüler var aslında. En fazla altı kanal ama fanları birbirine bağlayarak daha fazla da fan kontrol edilebilir
  • quote:

Bahsettiğiniz kablodan sistemimde kullanıyorum, ben size kablonun çalışma mantığını anlatayım, işinize yarayıp yaramayacağına siz karar verin. Öncelikli olarak kablo 4 pin pwm özellikli fanların kontrolüne izin veriyor, eğer 3 pin fan bağlarsanız son devirde çalışacaktır. Kabloyu takmak istediğiniz pwm fan çıkışına göre toplam 5 pwm fana kadar aynı devir sinyali gönderiliyor. Ben cpu fan çıkışına bağladım. 2 fan aynı model, biri farklı. Fan kontrolü içinde bir profil oluşturdum, böylece 3 fan tek çıkıştan işlemci sıcaklığına göre devir arttırıp düşürüyorlar.

Hocam merhaba. Bu kablo hakkında bir soru sormak istiyorum. Pwm çoklayıcı kabloya 3 fan bağladığınızı söylemişsiniz. Bu 3 fanın da devirlerini ayrı ayrı görebiliyormusunuz yoksa sadece birininki mi görünüyor? Eğer tek fanın devri görünüyorsa bunun hangi fana ait olduğu anlaşılabiliyor mu? Mesela sadece 1. yuvaya bağlanılan fanın devri görülebilir gibi bir durum varmı?

• Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Sizede merhaba Zaten sadece 1 çıkışta devir bildiren pinin ucu bağlı, o çıkışa hangi fanı takarsanız sadece onun devirini görebilirsiniz. Bu çıkış bütün pinlerinin dolu olmasıyla görsel olarak hemen diğerlerinden ayırt edilebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.