Şimdi Ara

Fan Çoklayıcı Kablolar, Pwm Bağlantısı Nasıl Çalışır ? Önericeğiniz Ürün?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.gold.com.tr/akasa-5-li-pwm-coklayici-kablo_u

Önericeğiniz 3 lü 5 li varsa 6 lı fan çoklayıcı kablo varmıdır marka model olarak çoklama kablo sayısı artmasının zararı varmıdır , birde pwm tek bir fanı görecek (anakart)? değer 3,5 oynar ama doğru bir rpm değeri verebilecekmi ?kasa obsidan 900d mümkün olduğunca uzun modellere ihtiyacım var yardımları bekliyorum

-Aslında bu akasanınkı kadar kablo boyu yeter herhalde fanların kendı kablosunuda hesaba katınca ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 1 Kasım 2013; 14:13:19 >

• 5 üzeri varmıdır bakmak lazım ama o çoklayıcı da yeter artar. Kablo boyu 45cm zaten. Fan kablolarıyla birlikte sıkıntı yaşamazsınız montajda. Anakarta takılan fan konnektörü sadece PWM sinyallerini iletecek çoklayıcı gücünü molex den alacak. Herhangibir sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

5 üzeri varmıdır bakmak lazım ama o çoklayıcı da yeter artar. Kablo boyu 45cm zaten. Fan kablolarıyla birlikte sıkıntı yaşamazsınız montajda. Anakarta takılan fan konnektörü sadece PWM sinyallerini iletecek çoklayıcı gücünü molex den alacak. Herhangibir sıkıntı olmaz.

onun farkındayım hz sinyalini doğru şekilde veriyormu 5 fanada oyle olunca ? akasadan başka yokmu , iyi bir model istiyorumda akasamı vardır sadece turkiyede 5 li olarak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

http://www.gold.com.tr/akasa-5-li-pwm-coklayici-kablo_u

Önericeğiniz 3 lü 5 li varsa 6 lı fan çoklayıcı kablo varmıdır marka model olarak çoklama kablo sayısı artmasının zararı varmıdır , birde pwm tek bir fanı görecek (anakart)? değer 3,5 oynar ama doğru bir rpm değeri verebilecekmi ?kasa obsidan 900d mümkün olduğunca uzun modellere ihtiyacım var yardımları bekliyorum

-Aslında bu akasanınkı kadar kablo boyu yeter herhalde fanların kendı kablosunuda hesaba katınca ?

900d nin arkasında fan hubları var diye biliyorum oraya takabilirsiniz .

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

quote:

http://www.gold.com.tr/akasa-5-li-pwm-coklayici-kablo_u

900d nin arkasında fan hubları var diye biliyorum oraya takabilirsiniz .

tertemiz hocam hiç birşey yok :D akasa nın kablolar güvenlimidir ? yoksa yurt dısındanmı getırtmem gerekıek

• Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Güvenilirdir büyük bir firma akasa, sol altta ve sol yukarıda ve cpu bölmesinin üstünde fan takılan yerler var onlardan bahsediyorum;

• quote:

Güvenilirdir büyük bir firma akasa, sol altta ve sol yukarıda ve cpu bölmesinin üstünde fan takılan yerler var onlardan bahsediyorum;

eyw hocam , ama stockta yok oyle parça , alıp takmışlardır , nerde bize öyle güzellik...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir corsair trye mail atmanı öneririm 900d almışsın borumu güzellik yapmaları lazım..

Hatta yetkili abileride çağıralım;
    @tech guru
    @Corsair
  • quote:

Bir corsair trye mail atmanı öneririm 900d almışsın borumu güzellik yapmaları lazım..

@tech guru
    @Corsair

yok hocam ne güzelliği nerde.. kasayı aldım plexsi bulunan panel acılmıyo , bantlar aşırı guclu on kapaktakı corasır yazısıyla yanından bıraz boya sıyırdı(kapagın yan tarafı sol) , ustunede monte edınce kasayı gerı almıyorlar suan corsaire mail yollandı dijitaltrendden nederlerse ona göre işlem yapıcaklar kasanın kapagı geldıgınden berıdır acılmıyor asagı dusmus bendendır sandıgım olay... çok sıkıntılı iş , ama zaten bu kasada boyle bır coklayıcı varmıydıkı ?

-alt radyator bolumunden kasa kapagını yukarı ıtıyorum oyle acılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 3 Kasım 2013; 20:46:34 >

• quote:

quote:

Bir corsair trye mail atmanı öneririm 900d almışsın borumu güzellik yapmaları lazım..

@tech guru
    @Corsair

yok hocam ne güzelliği nerde.. kasayı aldım plexsi bulunan panel acılmıyo , bantlar aşırı guclu on kapaktakı corasır yazısıyla yanından bıraz boya sıyırdı(kapagın yan tarafı sol) , ustunede monte edınce kasayı gerı almıyorlar suan corsaire mail yollandı dijitaltrendden nederlerse ona göre işlem yapıcaklar kasanın kapagı geldıgınden berıdır acılmıyor asagı dusmus bendendır sandıgım olay... çok sıkıntılı iş , ama zaten bu kasada boyle bır coklayıcı varmıydıkı ?

Çoklayıcı çıkması lazım buzdolabı kadar kasa yapıpta insanları molex dönüştürücülerle uğraştırmak olmaz yurtdışında nzxtnin 150 dolarlık kasalarında bile var, diğer olaylar içinse üzüldüm gerçekten amiral gemisi bir kasada böyle sorunlar çıkması çok üzücü
    h100 pompa sorununda ki tutumu ile corsairin müşteri hizmetleri beğenimizi kazanmıştı fakat bu durum ilerde geçerliliğini yitirecek gibi..

• quote:

quote:

quote:

@tech guru
    @Corsair

Çoklayıcı çıkması lazım buzdolabı kadar kasa yapıpta insanları molex dönüştürücülerle uğraştırmak olmaz yurtdışında nzxtnin 150 dolarlık kasalarında bile var, diğer olaylar içinse üzüldüm gerçekten amiral gemisi bir kasada böyle sorunlar çıkması çok üzücü
    h100 pompa sorununda ki tutumu ile corsairin müşteri hizmetleri beğenimizi kazanmıştı fakat bu durum ilerde geçerliliğini yitirecek gibi..

şuanda bana göz boyama gibi geliyor yapılan bazı işler ramlerim arızalıydı 7 ,8 aydır burdakı yetkılı servıse yolluyordum turkiyede saglamı kalmamıs vegance 2133 mhz ler , onlara yollamak ıstedım kargo ucretını benım karsılamamı ıstedıler ramımden daha pahalıya geliyor nasıl olmuş corsair ürünü almış yenisiyle değiştirmiş o olayda aklım hayalim ermiyor.

• Bu çoklayıcıyı uzun süredir kullanıyorum. Kaliteli ve tek seçenek.. PWM değerini tek fan üzerinden alıyor.. Zaten bütün fanlar aynı ise devirleri de aynı olmuş oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Bu çoklayıcıyı uzun süredir kullanıyorum. Kaliteli ve tek seçenek.. PWM değerini tek fan üzerinden alıyor.. Zaten bütün fanlar aynı ise devirleri de aynı olmuş oluyor..

teşekkürer hocam kullanmanız rahatlattı beni , işte o tek fana nasıl karar veriyor pwm ye 5 fan baglı oluyor hata olmuyormu ? sıkıntım o yani bir yandanda :) ölcümü yanlıs yaparsa fanlarıda yanlış devırde calıstırıcak oda performans kaybı malum..

-hub port ları gibi şeylerde kullanmak istemiyorum aslında 10 larıda var onların ufak dikdörtgene kaçıs sekılde fiyatlarına bakmadım ama çok para istenir boşa masraf diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 4 Kasım 2013; 1:37:42 >
  • Herhangi bir hata olmuyor. Fanların takıldığı soketlerin biri 3 pin, diğerleri ise 2 pin olarak takılıyor.. 3 pinlik sokete göre hepsi ortak çalışıyor..
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Sorun olmuyor. Ben 4 adet TR TY-140 bağlamıştım. Aynı marka model fanları kullanın yeter.
  • teşekkürler , akasaları alıyorum ozaman en kısa zamanda ,kısmetse :)
  • bu çoklayıcılardan 1 tane de bende var kasanın kendisiyle gelmişti bir 12v'tan 2 uç çıkartıp 2 tane 12v fan çalıştırıyor, 2'ye bölündüğü için 6v 6v verip fanları tam hızında çalıştırmış olmuyor mu?
  • Coyo-T kullanıcısına yanıt
    Molex'ler misal bir kablodan 4~5 tane aparat çıkartılıyor ama herbirinden 12v veriliyor..

Buda aynı şey, soket çoklamayla voltaj düşmez , yük [amper]Agır gelirse psu nun besleme kaynagındaki voltaj düşeceğinden tüm +12v beslemelerinin voltajı düşer , buyüzden max Amper önemlidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.