Şimdi Ara

fan cpu üzerine mi üflemeli dışarı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cpu fanımı değiştireceğim cpu fanı cpu üzerine mi üflemeli cpudan hava çekip dışarı doğru mu
    şu anki cpu fanım cupudan hava çekip dışarı doğru üflüyor
    bir de sessiz bir cpu fanı olarak ne tavsiye edersiniz 8 cmlik olacak zalmanın normal kasa fanlarını düşünüyorum olur mu
    bir de termal sensörlü yani devrini otomatik sessiz düşüren bir fan tavsiye edebilir misiniz
    şimdiden teşekkürler

• tabiki havayı cpu nun üstüne üfliyecek
    bende 3 adet pc var üçüde öyle
  • cpu üzerine üfler
  • vantilatör nasıl sana üflerse
    fanda cpu ya üfler
  • yada sana daha kolay bir bağlama yöntemi fanın markasının yazılı olduğu kısım yukarı bakacak yani işlemciye değil
  • çoğunluk cpu üzerine üfleyecek diyor şu ana kadar 2 kişi cpudan hava çekecek dedi çoğunluğu dinlemek lazım sanırım

normal zalman zm-f1 kasa fanı takmayı düşünüyorum sorun olmaz değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasaalan -- 27 Ağustos 2005, 0:14:52 >
  • bilader normalde fan işlemciye üfler ama bazı kasalarda işlemcinin üzerine boru gibi bişi uzanıyo.. bu tür kasalarda işlemciden hava çeker fan.. eğer kasanda bu tür bi boru yoksa işlemciye hava üflemesi gerekir fanın.....
  • mky414 öyle bir aparat gördüm sonradan satın alınabiliyor dediğin eğri bir boru gibi birşey mi
    şimdi sen de diyorsun ki üzerine üflesin çoğunluk üzerine üflesin diyor bazıları ise dışarı üflemeli karar veremedim
  • kardeş dediim gibi eğer böyle bi boru almayı düşünüyosan eğer en mantıklısı dışarı üflemesidir çünkü bu sekilde kasa içinde sıcak hava kalmıycaktır ve ısınan hava doğrudan dışarı atılcaktır.. bu olay sadece işlemciyi deil ekran kartının falanda performansını artırır....
  • Fanların konumu hava akımına göre değişir. işlemci fanı işlemciye göre olmalıdır. Bende 6 tane fan var hava akımına göre yerleri değişik tek yönlü akım yaparsan daha iyi performan alırsın kasanın yanındaki fan dışarı hava vermeli.
  • işlemcinin üzerindeki işlemciye doğru üfler kasanın yanındakiler de içerideki sıvak havayı dışarı üfler budur
  • benim sorduğum cpu fanı cpu fanını değiştirip bir kasa fanı takacağım yerine zalman fm1 düşünüyorum 8 cmlik başka öneriniz var mı sessizlik ön planda bir de termal sönsörlü lorursa iyi olur o zaman genel kanı cpu üzerine üflemeli şeklinde
  • CPU üzerine üfleyecek.
  • Fan bizim üzerimize üfleyecek
    Cpu yanarsa yansın biz bunalmıyalım.
  • Kasadakiler dışarı doğru cpu daki ise cpu nun üstüne üflemeli...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: mika_hakinen

Fan bizim üzerimize üfleyecek
    Cpu yanarsa yansın biz bunalmıyalım.

• %100 fan cpu nun üzerine havayı üfler çünki fan soğutucu bloğu soğutur zaten stabil soğutma dereceleri'de soğutucu bloğu soğuttuğu derecede devamlı kalır.eğer tersini düşünürseniz cpu nun ısı değerini sürekli dışarı atarsın ama çekirdek ısısı çoşar 70'se 70 dereceyi sürekli dışarı atar (bu mantıklı değil) bloğa üflemeyen bir fan lı soğutucu olma olasılığı düşük %0 desem o derece yani kolaygelsin
  • valla benim şimdiki 6 cmlik fanım 6000 devirde cpudan hava çekip duruyor 4 yıldır hiç ellemedim de ben yanlış bağladım desem değil

komodor bir de soru benim soğutma bloğum biraz adi alüminyum falan herhalde ama eski 423 soket destekleyen soğutucu bulamadığım için sadece kasa fanını değiştireceğim
    yani iyi soğutmuyor olabilir fan gene de üzerine üfleyecek değil mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.