Şimdi Ara

Fan Hızını Bir Türlü Ayarlayamıyorum. Acil yardım!!! Lütfen Anlayan Arkadaşlar Baksın!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar forumdaşlar. Beyler şimdi benim pc'Nin kasada ki fanlar baya eskiydi ve pc fazla ısıtma yapıyordu. Ben de gözü karatttım tüm fanları değiştirdim. İşlemcisinden tut kasada ki on board fanları dahil bir tek güç kaynağındakini ellemedim. Çünkü onu zaten yeni aldım. Neyse takmasıydı falan canım çıktı. Nihayet hepsini taktım ve çalıştırdım diye seviniyordum ki thermaltake dışında aldığım başka marka fanları horoz gibi anırmaya başlayana kadar. 14 cm Thermaltake adamın elinde yok diye akasanın bir amd işlemci soğutucusu ve akasanın 14 cmlik fanını aldım. İkisi de eşşek gibi öttürüyor. Tabi bende hemen bir googlema yaptım nasıl kısarız ederiz diye. Baktın speedfan diye güzel bir uygulama var. Hemen indirdim. Netten baktım nasıl ayar çekiliyor. Ayarını da yaptım o da tamma ama bir türlü fanların hızını düşüremiyordum. Bu seferden biosdan auto ayarları disable ettim. Böyle deniyim dedim. Bu seferde sadece işlemcinin fanına ayar çekebiliyorum. Diğer fanlarda yine tık yok Anlamadım ben mi cenabetim yoksa beni mi buluyor anlamadım ama bir türlü çözemedim bu olayı. Fanın hızını ayarlamak için yazıcıoğlundan aparat alayım dedim. O da cukkalı çıktı. Ben de son çare buraya geldim. Bir el atarsanız çok makbule geçer. Kendim takacam edecem diye sırf 1 gündür bu abudik işle uğraşıyorum. Şimdiden teşekkürler

Not: Akasa Vıper model 14 cmlik fan üzerinde yazdığına göre PWM ayarı yapılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocu -- 8 Kasım 2016; 21:18:47 >

• UP UP UP
  • Fanların gücünü anakarta bağla o zaman devir ayarını yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

Fanların gücünü anakarta bağla o zaman devir ayarını yapabilirsin

Eyv hocam da bir tanesini zaten direkt anakarta bağladım anakartta 2 tane fazladan giriş var birine sokunca çalışıyor 14 cmlik fan diğerine takınca olmuyor nasıl yapabilriim başka türlü bir yardım edebilirmisin
  • Ne dandik anakartmış o öyle
    Modeli ne?

Fan çoklayıcı güç kablosu al o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bazı fanlarda ya da bazı anakartlarda fan devri kontrol edilemiyor. Fan desteklese bile anakartın fan girişindeki pin sayısı fan devrini kontrol edip edememene etki ediyor. Aldığın fan 3 pinli ise devrini program üzerinden kontrol edemezsin. Zamanında ben de almak için bir araştırma yapmıştım. Böyle bir sonuçla karşılaştım. Fan bağlantın ve anakart üzerindeki fan bağlantı noktası 4 pinli olmalı. Yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltsin lütfen. Gerekirse mesajı düzenlerim.
  • psychomantis kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ilgin için sağolasin hizini değiştirmek istediğim fan 4 pinli yalnız anakartta çalışmadigini söylediğim fan girişi 4 pinli ben o fanı 3 pinliden çalıştiriyorum. Bir de ben fan dirençi baktım. Olacak gibi değil bari yess science b*tch hesabı takiliyim dedim. O da en aşağı 100 tl dediler o da kalitelisi için biliyosan bunları nerede kaça ucuza bulurum veya iyisinin piyasası kaçtan başliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.