benim sistemin fanlarını kontrol etmem lazım.. ilk aklımdaki olay 5v-12 arası geçiş yaptıran bi switch koymak
ama bunun yerine basit bi dimmer felan gibi bişey de yapabilir miyim.. çopk derli toplu olması lazım biliyosunuz kasa plexi.. yani 12 v kablosuna bi ayar takacam o fana giden voltu 12v ile mesela 5veya 7v arasında oynatacak
sakın git fan kontroller al demeyin var elimde ama konsepte uymuyo
bana nasıl yapabileceğimi gösteren bi adres verene minnettar olurum teşekkür ederim
hocam walla aynısından bende arıyodum , bi tane buldum karaköyde ama 220V , bu salon lambalarının parlaklığını azaltan alet , baya ucuzdu aldım bitane (1,5Ytl) fakat işime yaramıyo , 12V luk bir dimmer devresi bulmak veya varsa almak lazım
sadece bir potansiyometre kullansak aynı işi görmezmi?
benim istediğim o zaten tek bi potansiyometre olacak..
devre falaan bozar beni... olmazsa switch yapacağım ben
ben direk switch taktım yaws uuraşamıcam fan kontrollerla
500 ohm luk bir pot ve 47 ohm luk bir direnç gerekli sadece..
düşünürsen neler neler yapabilirsin cuh65
quote:
Orjinalden alıntı: erginates
500 ohm luk bir pot ve 47 ohm luk bir direnç gerekli sadece..
sağolasın ergin abi.. direnci potansiyometreden önce mi bağlayacağım sonra mı??
bu linkte kullanılan pot tel sarımlı bu sayede birkaç tane fanı bile kontrol edebilir(10watt a kadar) eğer bulabilirsen tel sarımlı pot aynı şekilde yapabilirsin fakat bu potlar karbon olanlara göre fiyatı ~10 kat fazla...benim yazdığım 500ohm pot ve 47ohm direnç ile yapacak olursan linkteki bağlanıtının aynısını yapıp 47ohm direnci potta kullandığın iki uç arasına bağlayacaksın.yani pota paralel olacak.
teşekkürler destek için ergin abi ve skorp
bugün veya cuma gidip bi karaköye sorarım iki tür potu da...
Beyler bu is icin oyle cok uzaklara gitmenize gerek yok. Ben de bu sekilde devre ariyordum ve google da fan kontrol yazinca karsima burasi cikti. buradada konuyla ilgilili yorumlari bulabilirsiniz.
eğer 12volta uygun bi potansiyometre bulursan olur ama potansimetreler 12 volta gelmiyo ve 2 günde yanıyo
bunun yerine darkhardwaredeki devreyi yapın ben yaptım çalişiyo ama benim ihtiyacım yok öle duruyo iki adet yaptım...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme