Şimdi Ara

Fan kontrolcüsü yardım...??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar Scythe KazeMaster Fan Kontrolcüsü aldım

fan kontrol kablolarını taktım gayet güzel çalışıyor. fakat ısı ölçeri bir türlü ayarlayamadım 4 tane ısı ölçer kablosu var

bunları harddisk - ekran kartı - işlemci ve ana kartının neresine yapıştırmalıyımki sıcaklığı tam anlamıyla düzgün gösterebilsin.

yardımcı olursanız sevinirim..

ekran kartı - hd4890 vapor x

işlemci amd athlon II x250

harddisk: samsung

anakart: gigbytte m720 us3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cixjoseph -- 2 Temmuz 2010; 1:54:01 >

• onlar hicbir zaman tam dogru bilgiyi vermiyorlar.sadece yapıştırdıgın metalin ustundeki sıcaklık degerini gosteriyor.saglıklıda calısmıyor.bendede aynı fan kontrolcusu var.ben kullanmıyorum.
  • bende aynı fan kontolcüyü kullanıyorum..ısı ölçerleri sadece görsellik olsun diye..harddiskin üstüne yapıştırdım yoksa sağlıklı birşey değil.
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

onlar hicbir zaman tam dogru bilgiyi vermiyorlar.sadece yapıştırdıgın metalin ustundeki sıcaklık degerini gosteriyor.saglıklıda calısmıyor.bendede aynı fan kontrolcusu var.ben kullanmıyorum.

Tamamen doğru. Eski dizüstümde işe yaramadı.
  • bu fanları kontrol eden yazılımlar var. bunlar işe yarıyor ama işlemci fanına müdahale yapan denk geldi bir ara hemen kaldırdım programı. yani kasanın fanı gürültü yapıyordu, yazılım kurdum hızı yavaşlattım ses kesildi, baktım işlemcinin fan hızını da düşürüyor sildim prorgramı. bu sizin kontrolör niye doğru çalışmasın ki, mesela hdd iyi ısınır. o ölçme yapan çubuğu hdd' nin metal yüzeyine yapıştırsanız yine bir değer ölçer. gördüğünüz en büyük chipset üzerine yapıştırın sizde. meselam ekran kartınınki bellidir üzerine fan koyuyorlar zaten. anakartda aynen böyle bir tek bu hdd var. bu havalarda hdd'nin neresine yapıştırsanız iyi ölçüm yapar. bendeki en azından alev alev. hatta kurulumu bile yavaşlatıyor, o derece yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart kasa fanı bağlantısı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.