Şimdi Ara

Fan Kontrolörü tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasa'daki ses miktarını arttırmak istiyorum. Şu anda işlemci üstünde CNPS9900 Max var. Sıcaklık üreten diğer tek faktör ise GTX 570, Asus Direct CU II modeli.

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları, idle'da 30 derece civarındayken, stress testlerinde, cpu 50, GPU 70 dereceyi geçmiyor.

Ayrıca, PC'yi genelde geceleri torrent indirmek vs gibi amaçlarla açık bırakıyorum, bu dönemlerde, işlemci'ye hiç bir yük binmiyor.

2 intake 2 exhaust fan var şu anda kasa'da. PSU fanı gayet sessiz çalışıyor, rahatsız etmiyor.

Ancak özellikle exhaust fan'lar devamlı bir şekilde ses çıkararak çalışmaktalar( Biri Xigmatek, biri Xilence) ve bunları kısmak istiyorum, idle bırakacağım zamanlar.

Ayrıca kasa önüne bir LCD ekran koymanın'da hoş olacağını düşünüyorum =)

Ama kararsız kaldım, ne almalıyım, ne tavsiye edersiniz? CPU fanını takip edebileceğim, ve PWM destekli bir şey olması daha tercihim olur(CPU fanı, anakart bağlantısından ayırmadan, CPU fan'dan bilgi alabilen bir kontorlör görmüştüm mesela, (ve aptal gibi adını unuttum) böyle bir şeyler olması)

Fiyat açısından, ikna olduğum sürece alabilirim, f/p önemli yani, 40 liralık ürüne de uy demem, 200 liraya da oha demem, 1 kere alacağım, ve ilerki yıllarda, su soğutmaya karar vermediğim sürece(ki o zaman dahi kullanabilirim), kullanacağım bir ürün sonuçta.

Teşekkürler =)

• Üstadlardan, ve konuyu daha önce incelemiş arkadaşlardan yorum bekliyorum =))
  • aerocool x vision ben kullanıyorum ama işlemci fanını anakarttan güç alırsanız bunda kontrol edemiyorsunuz aldığım kişi bana bunun işlemci fanına özel bir durum olduğunu soledi daha ucuz olarak x6t de tercih edebilkirsin ama o zaman da fanları tamamen durduramazsın işlemci hariç hepsini x-vision da durdurman mümkün
  • f6xt bence oldukça iyi bir çözüm. fanları tamamen durmakla 5-6 volta çekmek arasında ses açısından hiç fark yok. 5-6 voltta çalışan bi fan zaten çok aşırı dandik bi fan değilse ya da göbeğinde mekanik bir sorunu yoksa asla ses çıkartmaz. hatta fanları durdurmaktan daha iyi bence. ses hiç olmayacak ama az da olsa bir hava akımı olacak sonuçta. ayrıca bildiğim kadarıyla f6xt nin fan bağlantıları molex yani 3 pin değil her türlü fanı dönüştürücüsüz bağlayabilirsiniz.
  • Hiç molex fan'ım yok, zaten bu saatten sonra, 4pin dışında fan almak ne kadar mantıklı bilemedim.

Akasa Viper ya da Apache almayı planlıyorum, tanesi 40 liradan 4 tane, tüm fanları değiştirmek için, Aerocool ürünleri, çok düşük watt çıkışlarına sahip, ve fotoğraflarda çok kalitesiz duruyorlar, çekincelerim var. =I
  • sen bilirsin
  • banada yardımcı olacak takip
  • fan alıcaklar için bi dipnot olsun. noctua nın d14 ve u12p sogutucularıyla gelen 12lik fanlar akasa apache den daha sessiz. tecrübeyle sabittir. noctua nın fanları ayrıca satılıyormu bi fikrim yok ama aklınızda bulunsun.
  • Satılıyor üstad, ama sanal marketim de gördüm bir tek, inventus elden satis yapıyor mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ha bir de ortalama bir 12 cmlik fan 4-5 watt arası çeker. aerocool f6xt kanal başına 12 watt çıkış veriyormuş. bu da demektir ki tek kanala 2 fan bağlayabiliriz rahat rahat. yani toplamda 12 fanı yönetebilir bi kontrolcü. reklam yapmak için yazmıyorum bunu. sadece sayısal veriler daha sağlıklı olur diye düşündüm. tek kanala 2 den fazla fan bağlamak isterseniz tabi ki daha profesyonel bişiler lazım. f6xt basit ve ucuz bi kontrolcü. ve açıkçası verilen paranın karşılığını fazlasıyla veriyo. fiyat/performans olarak çok harika 32 lira sonuçta=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1ck132

Satılıyor üstad, ama sanal marketim de gördüm bir tek, inventus elden satis yapıyor mu acaba?

yapıyor dostum
  • LCD ekranlı düşünmez isen Rhebous Extreme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstained -- 23 Kasım 2011; 14:12:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.