Şimdi Ara

fan motoru,klima kompresörü,direksiyon pompası tamırı oluyormu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • radyatör motorunun tamırı olmayıp degısıyormus dedı elektrıkcı

klima kompresoru tamır oluyormus,dıreksıyon pompası tamır oluyormus,sarj dınamosu ve mars motoru tamır oluyormus

havalandırma motoru degısmesı gerekıyormus..bu bılgıler dogrumu

• Klima kompresörü tamir olur ama kimse uğraşmıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otosanayilerde klimacılar var gidiyosun
    rafa dizmişler revize edilmiş toplanmış çıkma motorları boyamışlar çıkma veya yeni diye satmaya çalışıyorlar,
    onlardan birini kabul edersen arabana takıyolar, senin motoruda alıyolar revize edip yeniden satılmak üzere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim klima kompresörünün işi bitmiş değişmesi gerekiyormuş. Çıkmaya 900 lira sıfırına 1500 lira diyorlar. Hangisi daha iyi bir seçim olur? Kompresör değişince klima radyatörü de değişmesi gerekiyor galiba, doğru mu? Bu iki parçanın tamiratı kesinlikle olmuyor mu? Klima radyatörü de 400 lira civarı… işçiliği, gaz basması falan da derken ciddi masraf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 22 Mayıs 2021; 10:52:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • islambol da bu işlerden anlayan usta tavsiye ederdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F43B8C5E5

Benim klima kompresörünün işi bitmiş değişmesi gerekiyormuş. Çıkmaya 900 lira sıfırına 1500 lira diyorlar. Hangisi daha iyi bir seçim olur? Kompresör değişince klima radyatörü de değişmesi gerekiyor galiba, doğru mu? Bu iki parçanın tamiratı kesinlikle olmuyor mu? Klima radyatörü de 400 lira civarı… işçiliği, gaz basması falan da derken ciddi masraf.

kendi şahsi fikrim ,yenisini alırdım ,

tamir edilmiş kopresörün garantisi

ancak 2-3 aydır ,ve tekrar arıza verebilir ,

radyatör konusuna gelince ,değişse iyi olur ,

çünkü eski kompresörün kırılan parçaları bunun

içinde kalmış oluyor ve sonuç olarak

yeni kömpresör de bozuluyor ,

eski radyatörü temizletebilirseniz ,kullanabilirsiniz

geçmiş olsun

• bu işin içinde biri olarak sıfırını almanız daha mantıklı olucaktır. Ayrıca kompresör sıkışmadıysa içi dağılmadıysa radyatörü değiştirmenize gerek yok. Ama radyatör de değişirse çok daha iyi sağlıklı bir sisteminiz olur ve soğutmanızda iyi olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrikli motor Akü sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Fan Müşürü ve Hararet..
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İkinize de teşekkür ederim. Bir süredir ses geliyordu klimadan, bilya dağıtmış dedi usta. Çıkmacı eğer radyatörü de değiştirirsek parçaya 6 ay garanti veriyor. Arabayı muhtemelen 3-4 ay binip satacağım ama sıcak bir şehirdeyim 3-4 ay kullanılacak kliması. Fazla masraf yapmak istemiyorum ama tekrar aynı sıkıntıyı yaşayıp tekrar para verme riski de var.

Ustayla konuştum dün, mevcut radyatörü söküp içine bakacak iyiyse belki kalabilir diyor ama değiştirmemi tavsiye ediyor. Bilemedim. Pazartesi kendim çıkmacıları ve parçacıları gezeceğim. 1500 lira olan sıfır parça yan sanayi ürünü.

Bir de, bu niye bozulmuş olabilir? Bozulmaması için ne yapmak lazım? Çok masraflıymış…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 22 Mayıs 2021; 16:21:12 >
  • quote:

İkinize de teşekkür ederim. Bir süredir ses geliyordu klimadan, bilya dağıtmış dedi usta. Çıkmacı eğer radyatörü de değiştirirsek parçaya 6 ay garanti veriyor. Arabayı muhtemelen 3-4 ay binip satacağım ama sıcak bir şehirdeyim 3-4 ay kullanılacak kliması. Fazla masraf yapmak istemiyorum ama tekrar aynı sıkıntıyı yaşayıp tekrar para verme riski de var.

Ustayla konuştum dün, mevcut radyatörü söküp içine bakacak iyiyse belki kalabilir diyor ama değiştirmemi tavsiye ediyor. Bilemedim. Pazartesi kendim çıkmacıları ve parçacıları gezeceğim. 1500 lira olan sıfır parça yan sanayi ürünü.

Bir de, bu niye bozulmuş olabilir? Bozulmaması için ne yapmak lazım? Çok masraflıymış…

her nesnenin bir bitimi olması türküde dediği gibi

çalıştırmazsanız hiç bozulmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

kendi şahsi fikrim ,yenisini alırdım ,

tamir edilmiş kopresörün garantisi

ancak 2-3 aydır ,ve tekrar arıza verebilir ,

radyatör konusuna gelince ,değişse iyi olur ,

çünkü eski kompresörün kırılan parçaları bunun

içinde kalmış oluyor ve sonuç olarak

yeni kömpresör de bozuluyor ,

eski radyatörü temizletebilirseniz ,kullanabilirsiniz

geçmiş olsun

Alıntıları Göster

Yenisini derken çıkması yerine sıfırını mı alırdınız? Kompresör zaten tamir olmuyormuş. Çıkma veya sıfır alınacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

bu işin içinde biri olarak sıfırını almanız daha mantıklı olucaktır. Ayrıca kompresör sıkışmadıysa içi dağılmadıysa radyatörü değiştirmenize gerek yok. Ama radyatör de değişirse çok daha iyi sağlıklı bir sisteminiz olur ve soğutmanızda iyi olur.

Çoğu kişi radyatör mutlaka değişmeli diyor, bilemedim. Durumu iyiyse değişmese de olur mu diyorsunuz?

• evet orj sıfırını alırdım ,

tamir olayına gelince ,

yapan klımacılar var .

• quote:

İkinize de teşekkür ederim. Bir süredir ses geliyordu klimadan, bilya dağıtmış dedi usta. Çıkmacı eğer radyatörü de değiştirirsek parçaya 6 ay garanti veriyor. Arabayı muhtemelen 3-4 ay binip satacağım ama sıcak bir şehirdeyim 3-4 ay kullanılacak kliması. Fazla masraf yapmak istemiyorum ama tekrar aynı sıkıntıyı yaşayıp tekrar para verme riski de var.

Sizin tam sorununuz nedir bana özelden bilgi verebilir misiniz? Kafadaki bilya dağıldıysa ve ses yapıyorsa o bilya yada kasnak seti tek değişebiliyor. Yani bilyayı veya kasnak setini değiştirirseniz radyatörü değiştirmenize hiç gerek yok. Ama eğer kompresörün içi sıkıştıysa, içi dağıldıysa bu aşamada radyatör değişilmesi şarttır. Detaylı arızanızı özelden yazın daha rahat yardımcı olmaya çalışayım.

• quote:

Sizin tam sorununuz nedir bana özelden bilgi verebilir misiniz? Kafadaki bilya dağıldıysa ve ses yapıyorsa o bilya yada kasnak seti tek değişebiliyor. Yani bilyayı veya kasnak setini değiştirirseniz radyatörü değiştirmenize hiç gerek yok. Ama eğer kompresörün içi sıkıştıysa, içi dağıldıysa bu aşamada radyatör değişilmesi şarttır. Detaylı arızanızı özelden yazın daha rahat yardımcı olmaya çalışayım.

Alıntıları Göster

Özel mesaj gönderemiyorum web sitesi cep telefonu onayı istiyor.

Ses yapıyordu ara ara klima çalışırken, sonra bir kez daha ses yaptı ve klima çalışmayı kesti. Klima düğmesine basınca çıt sesi çıkmıyor, klima sıcak üflüyor soğuk üflemiyor. Gaz kaçağı yokmuş klima tamircisi ona baktı, ama kompresör kullanılmayacak hale gelmiş dediğine göre. Böyle olunca da radyatörün içine bir şeyler girmiştir dedi (neydi hatırlamıyorum) radyatörün değiştirilmesi gerekir dedi. “Yine de isterseniz radyatörü açıp içine bakabilirim temizse geri takabilirim ama değişmesi çok daha doğrusu olur” dedi usta. Forumda da bu konu ile ilgili yazılanları okudum, aynı şeyden bahsediyorlar genelde, değişmezse 2-3 ay sora tekrar kompresör dağılır diyorlar okuduğum forum üyelerinin çoğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 23 Mayıs 2021; 16:53:39 >

• Radyatörü de değiştirirsem çıkmacı 6 ay garanti veriyor çıkma kompresöre. Sıfırı 600 lira daha pahalı ve yan sanayi ürünü.

• Tamam şimdi oldu, dediğiniz gibiyse mutlaka radyatörü değiştirmeniz şart olucaktır. Kompresörün içinden çıkan çapaklar direkt radyatöre gider ve değiştirmezseniz yeni aldığınız kompresörün içine girip zamanla aynı sorunu yaşamanıza neden olucaktır. Çıkma kompresör hakkında bir şey diyemem çok yaşadık sağlam diyipte çıkma bozuk parça alanları. Yada şu kadar garanti veriyorum diyipte arkasında durmayanı. Karar sizin geçmiş olsun.

• quote:

Tamam şimdi oldu, dediğiniz gibiyse mutlaka radyatörü değiştirmeniz şart olucaktır. Kompresörün içinden çıkan çapaklar direkt radyatöre gider ve değiştirmezseniz yeni aldığınız kompresörün içine girip zamanla aynı sorunu yaşamanıza neden olucaktır. Çıkma kompresör hakkında bir şey diyemem çok yaşadık sağlam diyipte çıkma bozuk parça alanları. Yada şu kadar garanti veriyorum diyipte arkasında durmayanı. Karar sizin geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Sıfır kompresör ve radyatör alacağım. Sıfır yan sanayi kompresör 1500 tl, radyatör 400 tl, tekrar gaz basma 150 tl, 350 tl de usta alacak. Toplam 2500 tl. Araba citroen c2. Fiyat makul görünüyor mu size? Şu kriz döneminde 2500 lira masraf kötü oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 23 Mayıs 2021; 18:37:48 >

• quote:

Teşekkür ederim. Sıfır kompresör ve radyatör alacağım. Sıfır yan sanayi kompresör 1500 tl, radyatör 400 tl, tekrar gaz basma 150 tl, 350 tl de usta alacak. Toplam 2500 tl. Araba citroen c2. Fiyat makul görünüyor mu size? Şu kriz döneminde 2500 lira masraf kötü oldu.

Alıntıları Göster

Evet fiyat makul görünüyor. Radyatör değişimi için tampon sökülmesine gerek yoksa belki işçilik için pazarlık yapabilirsiniz. Ne yazık ki klima sistemi arıza çıkardı mı biraz tuzlu oluyor.

• Öncelikle geçmiş olsun,psa araçlarda motor soğutma fanı büyük sorundur,fan arızası yüzünden sağlam kompresörünü çıkarıp yan sanayi ya da tamirli kompresör takanlar vardır. Öncelikle fanınız içinde kart olan çift girişli sonsuz hız kademeli olanlardan mı ? Hararet ile ilgili bir sorununuz oldu mu? Klima düğmesine bastığınızda motor fanı otomatik dönmeye başlaması gerekir motorun soğuk ya da sıcak olması önemli değildir sizinki dönüyor mu ? Tüm bunlara hayır diyorsanız klimanın kavramasına baktırın, klima kompresörü kolay kolay bozulacak bişey değildir, ama evet diyorsanız öncelikle motor fanınıza baktırın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Evet fiyat makul görünüyor. Radyatör değişimi için tampon sökülmesine gerek yoksa belki işçilik için pazarlık yapabilirsiniz. Ne yazık ki klima sistemi arıza çıkardı mı biraz tuzlu oluyor.

Alıntıları Göster

Tampon değişimi fiyata dahil, çok makul geldi, öyle ki yapılacak işten biraz şüphe ettim (gerçi bir ortak tanıdık vasıtasıyla gittim oraya belki indirim yapmıştır bilemiyorum ama öyle bir şey demedi). Tüm sistem temizliğinin yapılması, tampon değişimi, parçaların sökülüp takılması, gaz basılması 5-6 saat alır diyor. Doğru mu? Yoksa daha mı uzun sürmesi gerekiyor?

Bugün bir başka klima tamircisine gittim, sadece sistem temizliğine 800 lira istedi (tampon gaz parası dahil değil) ve sistemin temizlenmesinin 1 gün alabildiğini, tüm işlemin 1.5 günde bittiğini söyledi. Sanayideki meşhur, kalabalık bir klima tamircisi bu, referansla gittim. Elinde çıkma orijinal kompresör var, 800 de ona sayıyor bunlar. Gaz basma 180 tl. Tamponcunun işçiliği ayrıca 150 tl.

Parçacı sıfır Behr marka kompresöre 1400 diyor. İlk gittiğim usta sıfır öneriyor, başka konuştuğum insanlar çıkma parça orijinal olduğu için onu öneriyor. Çıkmacı tanıdığım birisi, 2-3 gün kullan eğer soğutmasında problem olursa iade alırım dedi. Sıfırda ise hiç garanti yok, alsam ve çalışmasa iade edemiyorum yani.

Sistemin içi pismiş, iyi temizlenmesi gerekiyor dedi bugün gittiğim fahiş fiyat çeken usta. Sıkıntılı bir iş bu benim anladığım, riskli. İş çok iyi yapılmazsa tekrar 2.5 bin lira masraf açacak. Usta parçacıya suç bulacak, parçacı ustaya…. Yetkili servis zaten aşırı kazık. Klimayı yaptırmayıp fiyatını düşürüp satmayı dahi düşünüyorum, ama piyasa berbat hurdalık arabalar 60-70 bin lira… Satsam alacağım araba belki daha kötü olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 24 Mayıs 2021; 19:17:51 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.