Şimdi Ara

Fan Müşürü ve Hararet..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
27.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizden bir konuda yardım isteyeceğim.

Peugeot 206 SW 1.4 X-Line benzinli aracın sahibiyim.
    Aracı alalı 1 Hafta oldu bu yüzden birçok şeyi bilmiyorum.

Bu akşam iş dönüşü benzin göstergesinin iç alt kısmındaki sarı
    ışık sürekli yanmaya başladı ve hararet yükselmeye başladı ve neredeyse en üste
    dayandı.
    Aracın çekişide düşmeye başladı. Hemen en yakın oto tamircisine gittim.

Aracın motorunu ve elektrik aksamını (sigortalar kablolar vs.) inceledikten ve bir test cihazı ile ölçtükten
    sonra aracın fan müşürünün arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler.

Öncelikle bu benzin göstergesinin iç alt kısmındaki sarı ışık neyi gösteriyor.

Bana fan müşürünün 40-45 ytl gibi bir fiyatı olduğunu söylediler.

Daha önce başına buna benzer bir olay gelen varsa yada
    bu yazdıklarım hakkında bilgisi olan varsa
    yardımcı olursa çok minnettar olacağım.

Şimdiden yardım eden tüm arkadaşlara teşekkürler..

• Fan musiri denilen sey arac sicaklik yukseldiginde fani calistirir sanirim siz is dönusu trafige takilmissiniz ve arac cok isinmis tabiiki fan calismayincada isik yanmis (sari isik demissiniz ama ne oldugunu bilmeden yaziyorum) bu isigin sekli semali yokmu yoksa sadece isikmi? Benim bir Audi 80 inim vardi ve ayni problemi yasadim ama benim aracta problem musir degil termostatdi yani termostad acmiyordu ve araba hararet yapiyordu sonrada benim hararet musiri bozuldu ve hararet göstergesi hic calismadi erindim ve gitmedim tamir icin o ara su pompasi patlamis ve bende uzun yola cikmistim arabadan takir tukur sesler gelmeye basladi ben önce eski olan eksozu tamamen dusurdugumu sandim ama megerse motordaki su tamamen bosalmis hararet yukselmis tabiiki hararet musiri bozuk hic bir sey gösulmuyor ben taa motordan duman cikmaya baslayinca uyandim ama isi isten gecmisti. Motor yatak sardi ve bir suru masraf...Bu tur meseleler cok önemli hele hele trafige takiliyorsaniz hemen degistirin ya da yaptirin binin...Yoksa 45 ytl lik masraf bol sifirli olabilir
    Saygilar

• fan musiri sıcaklık arttığında fanın çalışmasını sağlar o parça bozulursa araba hararet yapar
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler..

Yana ışık benzin göstergesinin ışığıymış.

Benzin çeyrek depo daha var görünürken benzin ışığı sürekli yanmaya başladı.

Bende dün akşam biraz benzin aldım ve ışık söndü. Ayrıca hararet te hiç 90 a bile gelmedi.

Depo sonunda pislik gelmişse buda hararete sebep olur diye duydum.

Neyse bugün servise gidip işin aslını öğrenmeye çalışacağım.
  • benzin ışığımıymış
    zaten fan müşürü arızalı olan araçta hararet ışığı yanmaz biliyorum..
    bende olmuştu baya dumanlar buharlar falan, müşür değişti. Allah muhafaza motor yanabilirdi..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crepis -- 19 Kasım 2011; 17:18:33 >
  • Kontağı açınca güç veren kalın kablolu bir hatta güçlü veya 4 bacaklı anahtar veya 16A ev sigortası ile fanın 1. kademesine bağlayın.
    bu durumda, müşür açmadı, röle açmadı fan dönmedi gibi sorunlarda çözüm olur.
    Bende müşür yoktu, sensör vardı, hararet göstergesi normal ama beyne giden bilgi 80c yi geçmeyince fan açmıyor beyin.
    radyatör girişine 92c harici müşür yapıldı, 3. gün müşür bozuldu. malzemelerde kalitesiz, ilerde röle bozulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.