Şimdi Ara

Fan sadece 4. kademe çalışıyor?! (ASTRA G)[ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
15.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 Model 53.000 küsür km'de Opel Astra G kasa aracımız var.
    2 gün önce ne soğuk&sıcak fanın ne de klimanın 1. - 2. ve 3. kademelerinin çalışmadığını fark ettim. Hiç bir sorun yoktu ne zaman ne oldu anlamadım açıkçası.
    Sadece 4. kademeye getirince bütün havalandırma sistemi çalışıyor. İlk başta sigorta aklıma geldi ancak nereye bakacağıma emin olamadım. Hafta sonu da işlerim olunca aracı gösteremedik.

Bende buraya yazayım dedim belki başına daha önce gelen vardır yada çözüm üretebiliriz.

Teşekkürler

Temsili Resim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniavolkan -- 11 Mart 2013; 21:06:49 >

• Yok mu bir bilgisi olan ? Up
  • Üfleme yapmiyormu ?

Sessiz olabilir diyecegim, fakat eger üfleme yok ise calismiyordur. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

Merhaba arkadaşlar,

2004 Model 53.000 küsür km'de Opel Astra G kasa aracımız var.
    2 gün önce ne soğuk&sıcak fanın ne de klimanın 1. - 2. ve 3. kademelerinin çalışmadığını fark ettim. Hiç bir sorun yoktu ne zaman ne oldu anlamadım açıkçası.
    Sadece 4. kademeye getirince bütün havalandırma sistemi çalışıyor. İlk başta sigorta aklıma geldi ancak nereye bakacağıma emin olamadım. Hafta sonu da işlerim olunca aracı gösteremedik.

Bende buraya yazayım dedim belki başına daha önce gelen vardır yada çözüm üretebiliriz.

Teşekkürler

Temsili Resim:

Kalorifer rezistansı arızası.(Kalorifer fan motoru hız kontrol ünitesi diyede geçebilir.) Saygılar.

• Aynı sorun bende de var ama araç 91 Kartal. 1-2 çalışmıyor 3'e geçince çalışıyor. Banada yardımcı olabilecek varmı ? Benimkisi basit sistem biliyorsunuz
  • röle değişecek
  • Opellerin klima fan motorunu kumanda eden ustu bol transistorlu, sogutucu levhali bir aparati var.
    Asiri isinmadan mutevellit lehimleri eriyip temassizlik yapabiliyor. Ilk care o kibrit kutusu kadar kart ustundeki lehimlerin ustunden gecmek,
    hala da calismiyorsa degistirmek gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence anahtarda bir problem var
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Opellerin klima fan motorunu kumanda eden ustu bol transistorlu, sogutucu levhali bir aparati var.
    Asiri isinmadan mutevellit lehimleri eriyip temassizlik yapabiliyor. Ilk care o kibrit kutusu kadar kart ustundeki lehimlerin ustunden gecmek,

Bu modeldeki yanlış hatırlamıyorsam eski rezistanslı tipten, işlevi elektronik olanla hemen hemen aynı ünite adı aynı zaten. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Aynı sorun bende de var ama araç 91 Kartal. 1-2 çalışmıyor 3'e geçince çalışıyor. Banada yardımcı olabilecek varmı ? Benimkisi basit sistem biliyorsunuz

Beni ipleyen yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Opellerin klima fan motorunu kumanda eden ustu bol transistorlu, sogutucu levhali bir aparati var.

İşte tam on ikiden cevap bu olsa gerek

Yazmayı unuttum ama arkadaşında tarif ettiği gibi lehimde problem varmış.
    20 TL'ye sorun çözüldü, yeniden lehim atıldı.

Teşekkürler
  • maniavolkan kullanıcısına yanıt
    bu parça arabanın neresinde acaba foto atabilirmisiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.