Şimdi Ara

97 şahin s 1.4 çekiş ve yakıt sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. aracı alalı 1.5 sene oluyor her türlü bakımı yaptırmaya çalıştım. debriyaj baskısı, triger kayışı, ön takım, buji ve kabloları, prizdirek diyorlar o, ve ufak tefek bir sürü şey değişti. ben kuşadasında yaşıyorum araç burada fazla yakıyor. izin için konyaya gidiyorum (rakım 1600 m) yakıt düşüyordu. bide su eksiltme sorunu baş gösterdi. tamirci sorunlar kapak contasından olabilir dedi. kapak contası, kartel contası, egsoz contası değiştirdik. sibopları ayarsızmış dediler ayarlattık. aracı aldım çok değişmiş idi. yakıt düştü, araba önceden boş boş bağırıyordu, seri hızlanmıyordu düzeldi. 3-4 gün kullandım. amma ve lakin hadi dedik hazır su eksiltme sorununu çözmüşken antifriz koyalım dedik. arkadaşlar antifiriz koydu. aracı aldım araç eskisi gibi dandikleşmiş. araç düzeldiği zaman motordan ıslık sesi geliyordu şimdi yok. kalkışlar seri değil. arabayı 5 e atıyorum araba rahatlamıyor. düşük devirdeyken kendini toparlayamıyor. tamirci deniyor normal abi diyor. ama arabayı ben biliyorum. bilmiyorum yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

• acaba elektrik tesisatından olabilir mi arkadaşlar. elektrikçiye de götürmüştüm. şarj dinamosu tam şarj etmiyo dedi. kömürleri değiştirdi. ama aynı. motor canlı çalışmıyor. ıslık sesi gene yok :)
  • Islık sesinden kastınız nedir.?

Ateşlemeyi kontrol ettirdiniz mi ?

Antifriz koyunca performans düştüğünden bahsediyorsunuz doğru mu ?

Soruları dizmişim :)
  • tofaşın s-slx motorları hareket halinde değilken rölantide hoş bi ses çıkarıyor ya. ıslık sesi gibi.çekiş sorununu ve su eksiltme sorununun kapak contasından kaynaklandığını söylediler değiştirdiler. aracım gerçekten düzelmişti. su sorunu düzeldi diye antifiriz koyduk.aracı aldım araç yine dengesizleşmiş.ama sorunun antifirizden kaynaklandığını düşünmüyorum.neden sorun yapsın ki. biyerden hava mı alıyor acaba bilmiyorum.ateleme sistemi bakımını yaptırmıştım.
  • bizdede aile aracı kullandığımız tüpsüz,orjinal,98 model,67.000km'de,Beyaz ve full bakımlı Şahin 1.4 var.
    Değiştirdiğim ve değiştireceğimiz tüm parça ve aksesuarların orj. veya kaliteli olmasına özellikle dikkat ederim.
    Yakıtı Opet,Po,Shell ve uzun yolda TP'den alırım başka marka kullanmadık.
    Motor yağını Castrol magnatec 10/40 veya Po 10/40 kullanırım asla zararını görmedim,yağ yakmaya hiç şahit olmadım.
    Deneme amaçlı tek yön uzun yolda 50 lt ile 970 Km yol gitim (Üstgöztepe-Kayseri) sakin ve sabit hız/devirle ( 80-85 km hız ve 2200d/dk) rampa olarak ankara- kırşehir rampalarını sayabilirim.(orta şerit benim favorim olmuştu)
    Lastikler bridgestone B330 Evo marka.
    Her 3 ayda muhakkak bakım ve her yıl pasta-cila yaptırıyorum halamın oğlunun kendine ait servisinde.
    Antifiriz opet markasını kullanıyorum gerektiğinde.
    Ancak;
    Yüklü olarak Rampalarda 5 ile bazende 4'le çıkmama rağmen ( yolun meğiline göre ) çekişte hiç bir sorun yaşamadım.
    Tek sıkıntım araçlarımızın eski teknoloji ve güvenlik zaafının oluşudur.
    Çoğunlukla kapalı garajda durmaktadır malum 13 yaşında 66.000'de kendisi.
    Bir gün dahi yolda bırakmadı,bir gün dahi yaramazlık yapmadı.
    Çok talibi çıkıyor ama daha iyisini alamayacağımız için maalesef satamıyoruz.
    Emektarlaımıza yani araçlarımıza iyi bakalım zira onlar bizim gibi orta hallilerin yegane vazgeçilmezi....
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERALCELL -- 13 Ekim 2011; 16:01:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.