Şimdi Ara

Fan ve Güç Kaynağı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 Sene önce bilgisayarımın parçalarını değiştirdim fakat; dış kasa aynı kaldı yani fan da aynı kaldı. Parçaları taktıktan sonra fanı takmaya çalıştım fakat yeni güç kaynağı ile eski güç kaynağının jakları uyumlu değildi ve ben de takmaktan vazgeçtim 1 sene falan bu şekilde kullanmaya devam ettim sonra bilgisayar kendini kapatmaya başladı çok sık olmasa da, daha sonra sıklaştı ve şu aralar bir film veya oyunu sadece 30dk açabiliyorum ardından çok ısınıp hemen kapanıyor...
    Yani sorunum yeni bir fan almak ve termal macun,

Sistemime uygun önerebileceğiniz bir fan var mı?

SİSTEM :
    Gigabyte GA-MA785GMT UD2H onboard anakart
    AMD Phenom II X6 1055T 2.80GHz işlemci
    XILENCE 480W güç kaynağı
    6GB RAM
    Win7 64 bit işletim sistemi

Fan ve Güç Kaynağı Sorunu Fan ve Güç Kaynağı Sorunu Fan ve Güç Kaynağı Sorunu

• riftwalker3 R kullanıcısına yanıt
    selamlar
    anakartınızda görebildiğim kadarıyla bir tane ek fan soketi var sol altta fan alırken 3 pin fan tercihi yapacaksınız ses sizin için önemliyse yavaşlatmak için arada ek kablosu olan bir fanı tercih edinhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/aerocool-shark-14cm-mavi-led-li-ve-seffaf-kanatli-kasa-fani.html buradaki gibi mesela, bir de fanınız sanırım 80mm lik fan ona göre seçim yapın bunlardan olabilirhttp://www.vatanbilgisayar.com/fanlar/?opf=p1125468

• psu kablolarından birini ve fan kablosunu kesip ekleyebilirsiniz sarı(+) siyah(-) 12 volt olur
  • Şimdi dediklerinize göre 2 sorum daha var,
    1) bu ses olayı gerçekten sorun mu yani başka forumlarda da okudum evin içinde inşaat var gibi ses mi çıkartır eğer sesli bişi alırsam
    2) eğer dediğiniz kabloyu alırsam resimdeki fan idare eder mi? yeni fanların süper güçleri mi var?
  • akasa venom pico al isini gorur islemci fanidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • riftwalker3 R kullanıcısına yanıt
    yeni alacağınız herhangi bir fan mevcut fanınızdan daha fazla ses çıkarmayacaktır, daha doğrusu fan sesleri o kadar aşırı olmuyor aslında sadece bu konuda hassasiyetiniz varsa rahatsız olabilirsiniz. Resimdeki kabloda işinizi görür. optik sürücüler artık sık kullanılmıyor onun kablosunu takın isterseniz.bilgisayarınızın sıcaklıklarına bakın belki işlemci soğutucunuzu değiştirmeniz gerekebilir. Yani o fanın çalışıp çalışmaması hayati önemde değil işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına bakın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    geçen yıl açıldı
    PSU ve Gücü
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • southbridge kullanıcısına yanıt
    Mesela şimdi CoH oynuyordum 30 dakika olmadan kapandı şu an işlemci sıcaklığı 85 derece falan, işlemci fanı da alacağım gibi...

ha bir de fanları değiştirsem güç kaynağı bunları karşılar değil mi, çok bir şey gerektirmiyordur fanlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riftwalker3 -- 21 Haziran 2014; 23:06:31 >
  • bilgisayarı aldığınız 3 yıl içerisinde hiç termal macun tazelediniz mi işlemci soğutucusunu çıkarıp elektrikli süpürgeyle veya kompresörle temizlediniz mi sorun son zamanlarda ortaya çıkmışsa para harcamadan önce bunları bir kesinleştirin belki almaya gerek duymazsınız
    fanınız haliyle çalıştığı için ses yapacak rüzgar esecek pervane dönecek filan ama o kadar da dayanılmaz bir ses olmaz güç için de ekran kartınız olmadığı için zaten psunuzda epey bir kullanmadığınız güç var karşılar güç kaynağınız
  • Anladığım kadarıyla bu fan çalışırsa içeride hava sirkülasyonu oluşacak ve içeriyi soğutacak, macun olmadığından ve işlemci fanının da eski olduğundan bir de eksik fandan dolayı çok ısınıyor işlemci diye tahmin ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit
    bilgisayarı aldığınız 3 yıl içerisinde hiç termal macun tazelediniz mi

Evet 1 kez yaptım ama yaptığım zaman pek yararı olmamıştı belki de az sürdüm bilmiyorum

quote:

işlemci soğutucusunu çıkarıp elektrikli süpürgeyle veya kompresörle temizlediniz mi

Evet son 2 aydır haftada 4 kez abartmış olabilirim ama evet içerisi bal dök yala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riftwalker3 -- 21 Haziran 2014; 23:33:25 >

• önce macunu tekrar tazeleyin işlemcinin her yerine çok ince sürmeye çalışın
  • quote:

önce macunu tekrar tazeleyin işlemcinin her yerine çok ince sürmeye çalışın

Onu da yapıcam bakalım yarın bi fan alayım işlemci için, kablo ve termal macun sonra ısıyı test eder buraya tekrar dönerim, teşekkürler.
  • işlemci için soğutucu alacaksanız mecburen süreceksiniz de belki eski günlerdeki gibi der almazsınız
  • Yok kesinlikle alıcam her şeyi tamam olsun, zaten bugün yarın gerekicek uzatmanın anlamı yok vaktim varken alayım her şeyini.
  • İşlemci fanı değiştirdim, termal macun aldım şu an işlemci sıcaklığı 50 derece yaklaşık, kapanma olayını çözdüm gibi.

Bu arada kablonun uymaması da benim hard disk'in güç kaynağı kablosu ile fan kablosu aynı o yüzden fana kablo kalmıyor.

Yeni bir hard disk alsam 1TB falan onun kablo girişi farklı olur mu?
  • sata2 hdd alırsanız yine aynı ağız olacak sata 3 hdd ise ağız psudan gelen kablolardaki boş ağızlar gibi olacak
    soğutucu hayırlı olsun
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    eyvallah, zaten aklımdaydı sağlam bi hdd almak onu da aradan çıkartırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.