Şimdi Ara

Xbox 360 Adaptöründeki (Güç Kaynağı) Fan ve Sesi Hakkında !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar xbox almanın arifesinde kendimce araştırıyorum. Xbox'ın adaptöründe fan olduğunu öğrendim birazda şaşırdım. Adaptörün fan sesi hakkında kullanan arkadaşlar ne düşünüyor?

3 Adet video buldum bununla ilgili, adaptördeki fanların biraz sesli olduğunu gösteriyorlar.

http://www.youtube.com/watch?v=BUIU0MNYgE8
    http://www.youtube.com/watch?v=W14WJvG2P1g
    http://www.youtube.com/watch?v=6OBFacGI1no bu videoda 40. saniyeden sonra gösteriyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=C4esuNyL-2c&feature=related burada da adaptörün içini açıp fanı gösteriyor.
    http://support.microsoft.com/kb/907635/en-us buda fanlı ilgili microsoft makalesi

Özetle adaptörde fan olması hem şaşırttı hem üzdü. Ses konusunda takıntılı biriyim, dvd sesini duymamak için harddisk kullanacağım ama bu fan düşündürüyor.Birde adaptör ister istemez yerde duracağı için tozlanmaya en müsait bileşen. Toz da fanların en büyük düşmanı, fanı kısa sürede sesli hale getirebilir

Kullanan arkadaşlardan adaptör fanının sesi hakkında yorum bekliyorum.

Not:Slim modeli kast etmiyorum. Şuan spotçularda satılan jasperların adaptörünü merak ediyorum.

Konuya bakan arkadaşların büyük çoğunluğu xbox sahibi, dolayısıyla adaptörü bizzat kullanıyorlar. Lütfen en azından sesi hakkında yorum yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimano -- 9 Ekim 2010; 2:12:07 >

• aleti aldıgımdan berı bır kere bıle adaptorden ses geldıgıne sahıt olmadım dıbıne kadar gır ıstersen gıne ses duyulmuo ızledıgın vıdeolardakı adaptorlerde bı sorun vardır mutlaka
  • Teşekkür ediyorum yanıtın için, xbox'ının üretim tarihinide söyleyebilir misin?

Arkadaşlar yorumlarınızı esirgemeyin lütfen, 1 cümle yazsanız kafi, görüşleriniz önemli.
  • Benimkinde çok yaklaştırırsan kulağını fan sesi geliyor,ortam çok sessiz olursa uzaktan bile duyulmuyor yalnız.Aletin üretim tarihi de 2009 Şubat.
  • Hamoaga teşekkür ederim yanıtın için, bende böyle yanıtlar bekliyordum, sessiz olup uzaktan duyulmaması çok iyi.

Videolara bakınca biraz üzülmedim değil hani, ama DH dahil olmak üzere Türk forumlarında bu durumdan rahatsız olana rastlamadım. Gamespotta var oda birkaç tane.
  • bende ve cevremdeki kullananlarda adaptörde ses sorunu yok.
    sadece dvd rom traktör gibi çalışıyor :)
    onuda oyunları hdd ye atarak cözüyoruz :)

2009 9.ay üretimli elit model.
  • iki tane adaptör gecti benim elimden. bir tanesi gayet sessiz çalışırken, ilki acayip sinir bozucu tiz bir ses çıkarıyordu (xboun sesini bile bastırıyordu). ikisi de 175wlık falcon adaptörüydü bu arada.

neyse o dönem ben de araştırmıştım bu olayı yabancı forumlarda falan. aynı sorundan muzdarip bi cok eleman vardı. yani normalde ses sorunu yok. ama dediğim gibi sorunlu bir adaptöre denk gelirsen çok sinir bozucu olabiliyor.

benim tahminim adaptörün içi sıkış tıkış olduğundan fandan gecen hava kabloların arasından falan gecerken böyle ıslık benzeri bir ses cıkartıyordu. adaptörü yan sekilde yere koyarsam ses azalıyordu mesela.

jasper, slim adaptörlerde son durum nedir bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • slimlerde makineden ses gelmiyor ama adaptorden ses geliyor. genelde tek duyduğun hafif adoptor deki fan sesi oluyor oda normal
  • Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar, anladığım kadarıyla adaptörde az da olsa ses var ama oyunun sesine karışır gider. Videolardaki adaptörler ise biraz arızalı formda gibi @dr21 'in dediği gibi.
  • xbox 360 ımı geçen sene bu zamanlarda almıştım daha 2 hafta önce farkettim adoptördeki fandan ses geldiğini arkadaşlarla sabahladık 7-8 saat açık kaldı xbox sonra kapatmadan önce her zaman dashboardda bekletiyordum tam kapatırken kulağıma geldi ses ancak çok sesli değildi.Zaten ben xboxı harddiisksiz kullanıyorum oyundaki heyecan , ses ile xboxın cd yiokuma sesi bile duyulmuyor bunlar problem değil bence rahatol...
  • zephyr anakartlı ntsc-u makinem vardı 2008 de almıştım ama aletin adaptörü bozuldu kasım 2010 da . geçtiğimiz hafta sonu tamire götürdüm, bugün aldım adptörü adam yaptığını söyledi ışığı yanıyordu orda da baktım çalışıyordu . az önce eve geldim denedim adaptörü ama içinden traktör gibi ses çıkıyor, belirli bir bölge buldum o tarafa bastırınca ses kesiliyor ama parmağımı kaldırınca tekrar başlıyor. live dan arkadaşlarla konuştum şelale olayı varmış yangın filan çıkartabiliyormuş bende hemen çıkarttım fişlerini aletin. yarın götürücem yaptırdığım yere ama bir de buraya sorim dedim . sizce neden yapıyor bu sorunu ? bozulmadan önce hiçbir sorunu yoktu.
  • slim modelini kullanıyorum.
    adaptörden gelen fan sesinden oldukça şikayetçiyim.
    en son mobilyanın arkasına gömdüm adaptörü, şu an biraz daha katlanılaiblir düzeyde.

bu arada adaptör içerisine fan neden konulur hala anlayabilmiş değilim.
  • kedi gibi çalışıyo.
  • Bende jasper var hiç duymuyorum sesini adaptörün, ama 2 sene önce 2006 üretim xbox vardı onun adaptörü xboxın dvd sesinden bile daha çok ses çıkartıyordu
  • Slim kullanıyorum kasadan zaten hiç ses çıkmıyor adaptörden de çok düşük bir ses çıkıyor menüdeyken falan bile anca duyarsın yada duymazsın ancak dibine girersen duyuyorsun yani oyun oynarken filan hiç sorun olmaz. Tabi Slim için konuşuyorum.
  • ya kardeşim konuyu açan icene paranoyak olmuş ordan ses çıkımyomu burdan ses çıkıyomu.xbox çalıyo biz oynuyoz.artık ne çalıyo ne çalmıyo anlamışındır sanırım.
  • arkadaşlar bugün slim makinayı açarken prizde bir temassızlık oldu ve makina açılıp kapandı.Bu olaydan sonra makina normal çalışmaya devam ediyor ama bugüne kadar hiç ses yapmadan çalışan adaptörün fanı devreye girdi ve baya sesli çalışıyor.Makianyı açıp kapattım kabolaları sökü yeniden falan taktım ama nafile makinayı açınca adaptör gene çok gürültülü çalışmaya başlıyor.Bu konuda yapabileceğim birşey var mı ?
  • valla ben de anlam veremedim şu ses olayına. hiçbir şeyde bir şey yokken adaptör ilk açılışta 1-2 dk kadar gürültü yapmaya başladı. gerçi sonra kesiliyor ama gene insan işkillenmiyor değil yani.
  • bende 360 slim model var ve acılır acılmaz baslıyor zırrrrrr diye otmye hiç durmuyor.bunun bir cozumu falan varmıdır.rahatsız ediyor cidden.
  • makina 250 gb ise oyunları hdd yüklersen sadece 2 veya 3 dakika döner ondan sonra durur ama 4 gb ise döner durur çokta ses yapar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.