Şimdi Ara

Fan ve Mıknatıs ile Ampül Yakma - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 75w normal bir ampülü ya da bir florasanı çalıştırabilir mi merak ediyorum. 200mm çapında bir fan düşündüm bunun için:

4 tane de küçük mıknatısları köşelere koysam iş görür mü yanlış mı yorumluyorum yardımcı olur musunuz ?

kaynak:https://www.youtube.com/watch?v=jiAhiu6UqXQ&list=PLUvVa0Srsm-w582_xeIkU0iNTsjy4V5JW
    hem süresi ne kadar olur yani ampülün yanma süresi mesela wattına göre değişir büyük ihtimalle ama hani çok uzun süre güç sağlamaz denebilir mi?
    Teşekkürler şimdiden...

• Ampul yanar fakat fan yüksek devirde dönmesi lazım bunu içinde Mıknatısları iyi seçmelisiniz
    Neodyum mıknatıs işinizi görecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanı da Türkiye den rahat ca bulabilirsiniz aliexpress w gerek yok bence.

• Videoda da Neodyum kullanılıyor ve fanın kanat sayısı fazla böylece devir artıyor
    Videoda adam mıknatısı bir yerden tutuyor bu da elektriğin dalgalı üretilmesine neden oluyor bunun yerine 4 köşeden mıknatıs konursa dalgalanma azalacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakifdurdu38

Videoda da Neodyum kullanılıyor ve fanın kanat sayısı fazla böylece devir artıyor
    Videoda adam mıknatısı bir yerden tutuyor bu da elektriğin dalgalı üretilmesine neden oluyor bunun yerine 4 köşeden mıknatıs konursa dalgalanma azalacaktır.

güzel peki dalgalanma olmaması için her şeyin sabit olması lazım yerinin sabit olması ve hareket etmemesi gerekir o tamamdır,
    peki güç biter mi ? bir süre sonra bana mıknatısın gücü bitmez gibime geliyor
    daha büyük bir fan daha çok işe yarayacağını düşünüyorum o yüzden direkt 200mmlik fan için aliexpress'e baktım. ben hani gerekli gücü sağlayamaz diye 3 4 tane bu fandan alıp uçlarını birleştirip öyle kullanmayı düşünüyordum daha yüksek olması için. Sınırsız güç üretir gibi gözüküyor burdan bakınca

• quote:

Orijinalden alıntı: hakifdurdu38

Ampul yanar fakat fan yüksek devirde dönmesi lazım bunu içinde Mıknatısları iyi seçmelisiniz
    Neodyum mıknatıs işinizi görecektir

bir de bütün fanlar çalışır mı bu şekilde neye dikkat etmek gerekir toplam 4 adet mıknatısı köşelere koymak yeterli sanırım.
  • Sadece köşelere mıknatıs koymak yetmez fanın her kanadina mıknatıs koymak gerekir
    Güç bitmesi gibi bir şey söz konusu değil ama Fanlar uzun süre çalışacağı için çabuk eskiyecektir bunu da göz ardı etmeyin
    Eger ben odayı aydinlatacam diyorsanız tek fan yetmez kaç tane gerekir bilemem ama fanları seri bağlamanız gerek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • USB çıkışlı fanıın usb ucunu kesip uç mu çıkartcam şimdi de onu düşünüyorum
  • bir de videoda her pervaneye değil sadece köşelere koymuş
  • 75 w ampulü yada florasanı yakar mı diye sormuşsunuz arkadaş yakar demiş bu düzenekle en fazla led lamba yakabilirsiniz yanlış bir bilgilendirme var ayrıca videoda ki kullanılan lambada led bir lamba büyük ihtimalle lambanın içerisindeki 220 yada 110 v u düşüren devre sökülerek direk düşük voltajla kullanılmış . İyi günler
  • 75w çok fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

75 w ampulü yada florasanı yakar mı diye sormuşsunuz arkadaş yakar demiş bu düzenekle en fazla led lamba yakabilirsiniz yanlış bir bilgilendirme var ayrıca videoda ki kullanılan lambada led bir lamba büyük ihtimalle lambanın içerisindeki 220 yada 110 v u düşüren devre sökülerek direk düşük voltajla kullanılmış . İyi günler

Arkadaş 3-4 fanı birbirine bağlayacam demiş ben o şekilde yanar dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: LeroanZ

bir de videoda her pervaneye değil sadece köşelere koymuş

Videoyu dikkatli izlerseniz her kanatda Mıknatıs olduğunu göreceksiniz

• Bana gerçek gibi gelmedi, birincisi bildiğimiz fanlar, fırçasız motorlar olup sürücü devresi ile çalıştıklarından tersi yapılarak, yani fan döndüğünde dc motorlar gibi elektrik üretmezler, ikincisi fanlar 5 volt veya 12 volt ile çalışırlar, fanın çok hızlı döndüğü görülüyor, üretilen elektriğin led ampülü patlatması lazım, üçüncüsü kablonun ucunu lambaya değdirdiği an bir dirençle karşılaşılması en azından bir sarsılma görmemiz lazım o da yok.
  • Fan normal çalışmasında rüzgar üretir
    Fanı ters yönde çevirirsen elektrik üretir
    Elinizde led ışıklı mod fan varsa kendinizde deneyebilirsiniz
    Zamanında bizzat denedim ve multimetreden 12cm'lik bir fanda elle çevrimle peak 3.5v'a yakın elektrik aldım
    Yüksek cfm yüksek amper delta ve papstlar güzel devir aldırılabilinirse iş görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 16 Haziran 2016; 0:10:36 >
  • Ama ne yapılırsa yapılsın kullanışlı değil
    Bi tasarruf ampulu ne kadar elektrik yakacak ki zaten senin o sisteme harcadığın para ampulun yaktığını geçer ve bu sistem ömürlük olmaz 6 bilemedin 7 ayda fanda zırıltılar başlayacak sonra istediğin kadar temizle yağla uzun süre kullanamayacaksın fan değişimi gerekecek ve 4 fan 10 tl den 40 tl yapacak

• Arkadaslar bu sekilde tasarruflu ampul yakamazsiniz o videodaki ampul' un icinde beyaz led vardir bilginize
  • suya düştü yani
  • bende lisedeyken düşünmüştüm bu tarz bir proje. istersen fanın çıkışını şarz edilebilir bir pile bağla. onu da bir ampule. kontrolü daha kolay bir sistem olur gibi
  • Öncelikle merhabalar. Bu videoyu izlediğimde çok hoşuma gitmiş aynı zamanda da insanlığımız adına benzer projeler çok az olduğu için baya kızmıştım .

Yapmak istediklerimize gelirsek aynı mantıkta çalışacak bir uygulamayı ilk başta kızmın odasında ve eğer verimli olacaksada tüm odadaki ışıklarda kullanmak istiyorum.

Tabiki bunu yapmaktaki amacım kara geçeceğimi düşünmek falan değil , öncelikle daha küçük olan çocuğumun küçük yaşlardan itibaren bu tür farklı yöntemlerinde olabileceğini görmesini sağlamak.

Elektirik işleriyle pek ilgili olmadığım için o ampulün gücü nasıldır vs. Dir pek bilmiyorum ama herhalde evde uygulamak istersem aynısı olmayacaktır. Ampulun ne olduğu vs sinden çok odayı gerektiği kadar aydınlatıyor olması benim için yeterlidir. Bu bağlamda bana almam gereken şeyleri yazarsanız sevinirim.

Ikincisi bu düzenek ne kadar süre çalışır hangi süreçlerde ne gibi bakımlar yada değişiklikler gerekir konusunda da bilgiler verebilirseniz çok sevineceğim.

Küçükken japon animelerini çok sever dim en çok sevdiklerimse dedesinin yada babasının mucit olup evinde çeşitli yerlerinde çeşitli düzenekleri olanlardı. Bunun gibi bir kaç projem daha var evde yapmak istediğim . Mesela salonda randomize olarak gezen yerdeki saç ve kılları temizleyecek bir gırgır ayrıca wc de üst aparatı otomatik kaldıracak bir düzenek vs. Hatta başka önerilerinizde varsa dinlemek isterim. ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.