Şimdi Ara

fanlarmı ters yoksa benmi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar zaman zaman görüyorum bunu.... ama 900 D kasada fanlarını da böyle takılmış görünce tereddüde düştüm .
    benmi bütün bildiklerimi unuttum, bunlarmı çok biliyor... yoksa scythe ters dönen fanmı yaptı...

fanlarmı ters  yoksa benmi...

üstteki fanlar ve alt bölümdeki fanlar temiz havayı dışardan çekip radyatörlerin üzerinden ısısını alarak kasanın içine bir güzel sıcak hava üflüyor..kasanın içinde sıcaklık kaç derece olur..
    bu durumda da bunun adı custom sıvı soğutma PC kasası değil. Arçeliğin çamaşır kurutma dolabı olur .... 900D nin ölçüleri de müsait...
    ne dersiniz benmi yanılıyorum..

• Yurt dışında sürekli farklı soğutma metodları deniyorlar hocam Silverstone'un bir kasası var üsten-önden-alttan havayı çekip sadece arkadan tek fanla bırakıyor dumanla gösteriyorlar alttaki videoda;

Kasanın yanını komple akrilikle kaplamaışlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Yurt dışında sürekli farklı soğutma metodları deniyorlar hocam Silverstone'un bir kasası var üsten-önden-alttan havayı çekip sadece arkadan tek fanla bırakıyor dumanla gösteriyorlar alttaki videoda;

Hava ile soğutmada olabilir... farklı yönde hava akımı yaratarak ...alttan, üstten, önden üflemek veya çekmek...
    900D de sıvı soğutma var sıcak havayı kasanın içine üflemenin mantığı ne üstte 4 fan allta 4 fan ...
    toplam 8 fan ...hiçbir fan bunların bastığı sıcak havayı dışarı atamaz...
    kaldıki donanımın üzerine sıcak hava üflemenin mantığı ne .... bir faydası oluyorsa ben sıcak hava tabancası ile ısıtayım donanamı...

• evinde toz varsa vay o kasnaın haline içeri hava alıcak fanlart en fazla 2 tane olmalı içeriye doğru dönük fanların üstüne türban veya yazma benzeri tülbent koy tozu minumuna indirsin 2 tanede dışa hava versin fazlası gereksiz
  • 900D nin toz filtreleri sayesinde birsey olmaz .

Bana kalirsa adamin evinde yada bilgisayar odasinda kesin klima gibi bir ortam sogutucu vardir :)
    Klima sayesinda iceriye hava basan fanlar cok daha iyi bir sogutma saglar . Kasanin icide serin kalir .

Yada fotografi cektiken sonra , küfür ede ede rad ve fanlari sökmüstür , bize caktirmiyor .

Ama diger taraftan düsünürsek , adamin disardan iceriye hava verip rad sogutmasina uzayli görmüs gibi bakiyoruz ,
    Bizim yaptigimiza ne demeli , icerden sicak havayi alip disariya cekerek , sicak hava ile rad sogutmaya calisiyoruz
  • quote:

Yurt dışında sürekli farklı soğutma metodları deniyorlar hocam Silverstone'un bir kasası var üsten-önden-alttan havayı çekip sadece arkadan tek fanla bırakıyor dumanla gösteriyorlar alttaki videoda;

bende yıllardır böle kullanıyorum tek fanım 8 cm

• quote:

Orijinalden alıntı: emremod

quote:

bende yıllardır böle kullanıyorum tek fanım 8 cm

Dostum kasa hava ile soğutuluyorsa fanın alta üste öne veya arkaya konması mümkün. bunun soğutmada ne gibi etkileri olur nereye konulursa ne olur bir incelemeyi daha evvel vermiştim ,ama burda sorun o değil ..
    sıvı soğutmalı kasada dışardan soğuk havayı alarak radyatör üzerinden geçirip kasa içine üflediğinizde durum farklı .... kasanın içini soğutmuyorsunuz aksine ısıtıyorsunuz burda sorun bu..
    gelen cevaplar sadece bir kişi sıvı soğutma üzerine kafa yormuş.. kasanın içindeki sıcak hava ile radyatör soğutmanın ne kadar doğru olduğunu sorgulamış ...
    sıvı soğutmada yapılan çok büyük bir hata..kasa içindeki sıcak hava ile radyatör soğutmak...ama o kadar yaygın ki bu hata...adeta hata kural olmuş.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dışarıdan soğuk hava alsın diye yapılıyor, fakat cihaz üst seviyede açışırken içerisi hamam olur. Toz olayını hiç sölemiyorum fakat onların yaşadığı şehirlerdeki sokaklar çoğu insanın evinden temiz, bizde toz filitresi bile olsa en az haftada bir yıkamak lazım.
    O durumda bile kasanın içinde toz kalıyor. Hele şu seçim öncesi heryer kazıyorlar istanbulda nefes alırken bile zorlanır oldum tozdan
  • ısınan hava yükseldiği için mantıken ısınan havayı dışarı atması daha iyi olur bence. çünkü içeri hava alması demek ısınan havayı tekrar içeriye dahil edecektir ve dolaşıp arkadan atılacak hava ısısını yükseltecektir sürekli
  • 1-Abi fanlar 3 fazlı.Anahtarla yönünü ayarlıyorsun
    2-Adam makina mühendisi:İçten yanmalı motorlar belli bir ısıda verimi arttığı nı düşünerek pc nin de ısınınca verimi artar diye düşünmüş olabilir.
    3-Yada sadece fotoğraf çekeceği için şık görünsün diye fanları ters takmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 28 Eylül 2013; 10:25:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

1-...........
    2-............
    3-Yada sadece fotoğraf çekeceği için şık görünsün diye fanları ters takmış olabilir.

olay budur işte..
  • quote:

evet dostum birçok çalışma yapıldığı doğru ama bu hava soğutma için geçerli.. burda benim itiraz ettiğim.... sıvı soğutmada radyatörlerin üzerindeki ısının atılması uzaklaştırılması işlemini yaparken bu sıcak havanın kasa içine verilmasi ve kasanın içinin ısıtılması olayı..

gönderdiğin videoda farklı bir olay var. burda hataya düşmüşsün. başkalarınında yanılmasını önlemek için bunu düzeltme gerektiğini düşünüyorum..

öndeki ve üstteki fanlarla alınan havanın arkadaki tek fanla dışarı atıldığını söylüyorsun . bunda yanılıyorsun . video bu yanlışlığı anlatmak için yapılmış bir video ..
    önde 1-2 fanın varsa üsttede 1-2 fanın varsa bu 4 fanın bastığı havayı istediğin fanı kullan yeterli miktarda dışarı atamaz .. zaten videoda da yeterli dumanın dışarı atılamadığı görülüyor tek fanla..

bunu yerine arkadaki tek tahliye fanı çıkartılarak yeri açık bırakıldığında dumanın(ısının) daha kolay ve daha fazla tahliye edildiği görülüyor. bunu nedeni alttaki ve üstteki fanlarla içeri hava basarak + (pozitif) basınç oluşturulması ve sıkışan havanın bulduğu boşluktan..,tahliye fanına gerek duynadan, boş fan yuvasından ve grillerden dışarı çıkmasıdır, kasa içinde oluşan pozitif basınç nedeni ile...
    tahliye için bırakılan deliğin çapı müsade etiği kadar hava tahliye olur...
    burada yanlış bir algılamada deliğin çok büyük olmasının bir fayda sağlamıyacağının hesaba katılmamasıdır.. hava basınçla dışarı çıkarken daha fazla hava sürükler , kasanın yan kapağı açıldığında bu pozitif basıç ortdan kalkar , bir çok arkadaşın yan kapağı açması gibi...
    bu durumda arkadaki tahliye fanının çalışması faydadan çok zarar getirir çünki belli bi havayı tahliye ederken, dönme hareketi ile orada bir perde meydana getirerek kendi CFM sinden fazla havanın tahliye olmasını önler..
    4 fanla elde ettiğin 200 CFM lik bir havayı 60 cfm lik bir fanla tahliye edemezsin.. tahliye için fanının CFM sinin en az gelen hava kadar hatta daha fazla olması gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 28 Eylül 2013; 13:26:40 >

• Aslında bazı açıklamaları bildiğimiz halde yanlış kullanıyoruz.Mesela radyatörü soğutmak gibi.
    Bu teoriyi pratik olarak ele alırsak en iyi örneği bendedir.
    Biliyorsunuz ki su soğutma için kullandığım radyatörlerim (2tane 360lık)balkonda duruyorlar.Soğuk kış aylarında bile dışarıdaki sıcaklık ne olursa olsun radyatörlerin içindeki suyu soğutamıyorum.Soğumaz zaten tasarım soğumaya musade etmez.Bizim yaptığımız radyatör nerde olursa olsun üzerindeki sıcaklığı uzaklaştırmak.
    Radyatör kasanın üst tarafında ise radyatörden uzaklaştırdığımız ısıyı kasaya mı veririz?Yoksa başka bir yöntem mi deneriz.

Arg ist yukarda verdiği örneği en iyi rüzgarlı bir havada evde deneyebilirsiniz.
    UZun koridorun 1 ucundaki camı tamamen açın diğer camı da yarım açın aradaki fark bariz belli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Aslında bazı açıklamaları bildiğimiz halde yanlış kullanıyoruz.Mesela radyatörü soğutmak gibi.

çok doğru bir uyarı!!! metni düzelttim teşekkür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

evet dostum birçok çalışma yapıldığı doğru ama bu hava soğutma için geçerli.. burda benim itiraz ettiğim.... sıvı soğutmada radyatörlerin üzerindeki ısının atılması uzaklaştırılması işlemini yaparken bu sıcak havanın kasa içine verilmasi ve kasanın içinin ısıtılması olayı..

gönderdiğin videoda farklı bir olay var. burda hataya düşmüşsün. başkalarınında yanılmasını önlemek için bunu düzeltme gerektiğini düşünüyorum..

öndeki ve üstteki fanlarla alınan havanın arkadaki tek fanla dışarı atıldığını söylüyorsun . bunda yanılıyorsun . video bu yanlışlığı anlatmak için yapılmış bir video ..
    önde 1-2 fanın varsa üsttede 1-2 fanın varsa bu 4 fanın bastığı havayı istediğin fanı kullan yeterli miktarda dışarı atamaz .. zaten videoda da yeterli dumanın dışarı atılamadığı görülüyor tek fanla..

bunu yerine arkadaki tek tahliye fanı çıkartılarak yeri açık bırakıldığında dumanın(ısının) daha kolay ve daha fazla tahliye edildiği görülüyor. bunu nedeni alttaki ve üstteki fanlarla içeri hava basarak + (pozitif) basınç oluşturulması ve sıkışan havanın bulduğu boşluktan..,tahliye fanına gerek duynadan, boş fan yuvasından ve grillerden dışarı çıkmasıdır, kasa içinde oluşan pozitif basınç nedeni ile...
    tahliye için bırakılan deliğin çapı müsade etiği kadar hava tahliye olur...
    burada yanlış bir algılamada deliğin çok büyük olmasının bir fayda sağlamıyacağının hesaba katılmamasıdır.. hava basınçla dışarı çıkarken daha fazla hava sürükler , kasanın yan kapağı açıldığında bu pozitif basıç ortdan kalkar , bir çok arkadaşın yan kapağı açması gibi...
    bu durumda arkadaki tahliye fanının çalışması faydadan çok zarar getirir çünki belli bi havayı tahliye ederken, dönme hareketi ile orada bir perde meydana getirerek kendi CFM sinden fazla havanın tahliye olmasını önler..
    4 fanla elde ettiğin 200 CFM lik bir havayı 60 cfm lik bir fanla tahliye edemezsin.. tahliye için fanının CFM sinin en az gelen hava kadar hatta daha fazla olması gerekir..

Bu basinc farki cok ise yariyan bir sey aslinda kasa icinde tozlanmayida aza indiriyor. Bazi sistemlerde 4-5 fan iceri uflemek zorunda kaliyor o zaman arka fan gereksiz kesinlikle. Ben eski kasamda denedim bunu 5 fan iceri uflerken arka fan calisirken hic bir getirisi yok olmamasi daha iyi ses olayi kalkiyor. Aslinda arkay fan koymayip kasanin disinda arka tarafinda hava akimi(yonu fark etmez) saglansa basknc farki iyice artacagi icin cok daha fazla hava cikisi olur. Buna fabori ornegim ucaklardaki acil cikislarda acilan kaydiraklar, ihtiyac duyulandan miktardan(tam emin degilim) yaklasik 3 de 1 oraninda basincli gaz bulunduruyorlar gerisini bu basinc farkki hallediyor basinc azalinca bir anda normal verilenden cok havayi cekiyor. Bunun gibi harip bir seyi kasalarda uygulasak baya sessiz bir kasada cok etkili bir hava akisi saglanabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende bunu görmüştüm bir ara tabii örnekleri çok bu adamlar niye böyle yapıyor peki
    yani sadece görsellik mi yada bizim eksik bildiğimiz bişeyler mi var acaba
    yazıcaktım konuyu yeni bulabildim

bu bana daha mantıklı geldi (ekzos fanı temiz havayı içeri veriyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackrebel -- 7 Ekim 2013; 1:05:51 >

• radyatörlere temiz soğuk havayı üflemek tabi en ideali. kasada olduğu gibi ama eğer radyatörlerin olduğu bölüm kasadan ayrı olursa yani rad bölümü ile anakartın bulunduğu bölüm arasında bir bölme olursa ısınan havada direk dışarı atılıyor donanım serin kalıyor.. bunu en güzel yapanl Caselabs... Alttaki ve üstteki radyatör bölümlerini donanımdan ayırmış..

daha evvelki bir yazımda sadece resimleri üzerinden eleştirdiğim Corsair 900 D konusundaki eleştirilerimin nekadar yerinde olduğunu gördüm ,900D yi önüme koyup incelediğimde..
    sen otur caselabsı kopyala ama bukadar basit bir şeyi yapma .. işte söylediğim kötü kopyacılık buydu...şimdi forumdan bir arkadaşa alttaki rad bölümünü ayırmak için plexiden bir bölme yapacağız oraya ..
    ama üsttekine yapmak zor...
    bu da kötü kopya corsair 900D ... farkı görmenizi istedim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.