Şimdi Ara

Fantastik türünde kitap tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yüzüklerin efendisi tarzında kitap tavsiye edebilirmisiniz. Yüzüklerin efendisini okumadım ama filmlerini defalarca izledim. Kitapları ile filmlerin birebir aynı olmadığını biliyorum ama tolkien kitaplarının filmdeki üçleme hariç sıralaması vs. çok karışık ne nedir tam bilmiyorum oyüzden bulaşmadım hiç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kralkatili güncesi

• kralkatili güncesi

• Silmarillion, Hobbit, Yüzük Üçlemesi şeklinde okudum seriyi ve aldığım keyif paha biçilemez. (Filmleri defalarca izleyip, diyalogları bile ezberlemiş biri olarak)

Bunun haricinde Kral Katili Güncesi olabilir fakat hikaye bitmiş değil, 3. kitabı hala bekliyoruz.

Zaman Çarkı serisi olabilir. 15 kitap gözünü korkutmasın, okuması keyifli.
  • first9 kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırdım kitap hakkında çok güzel yorumlar var teşekkür ederim tavsiyeniz için

• Ceyyn kullanıcısına yanıt
    Yüzklerin efendisi ve hobbit filmlerini defalarca izlememe rağmen kitaplarını okuyup okumamak arasında sürekli gidip geliyorum sıkılırım diye düşündüm hep. D&r’da tolkien miras seti var 5 kitaptan oluşuyor açıkçası hobbit dışındaki diğer kitapları hiç duymadım sizin bilginiz var mı?

• Roverandom, Ham’li Çiftçi Giles, Büyük Wootton Demircisi - Bu 3 kitabın Orta Dünya ile bir ilgisi yok.

Tom Bombadil’in Maceraları ise filmde olmayan ama Yüzük üçlemesinin ilk kitabında tanıdığımız karakterlerden biri olan Tom Bombadil'i anlatır. Tavsiyem bu sete şuan hiç bulaşmayın.

Eğer Orta Dünyayı okumak isterseniz şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Okuma sırası ile;

Silmarillion : Benim düşünceme göre okunması gereken ilk kitap budur. Orta Dünyayı sıfırdan anlatır.(Evrenin yaratılmasından son savaşa kadar) Roman değil, tarih kitabı tadındadır. Okuma alışkanlığınız yoksa sıkabilir fakat bunu okuduktan sonra diğer kitaplardan daha çok keyif alırsınız.

Hurin'in Çocukları : Silmarillion'da geçen bir öyküyü detaylarıyla anlatır. Okunmazsa bir şey eksik kalmaz fakat güzel bir öyküdür.

Hobbit : Filmleri her ne kadar sıkıcı olsa da kitap gayet akıcıdır, filmlerden daha çok keyif verir.

Yüzüklerin Efendisi(Yüzük Kardeşliği, İki Kule, Kralın Dönüşü) : Hikayenin sonu. Filmde olmayan bir çok olay vardır ve çoğu şey filmle birbirini tutmaz, filmde senaryo farklı yazılmıştır. Kitabı okuyunca bazı şeyler daha net anlaşılır. Orta Dünyaya insanı daha çok çeker, okurken sizde Orta Dünyada olduğunuzu hissedersiniz.

Bitmemiş Öyküler : Aldığım ama okumaya zaman ayıramadığım kitap. O yüzden pek yorum yapamıyorum. Orta Dünya ile ilgili öykülerin derlendiği bir kitap.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Kitap önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: crank444

Biraz araştırdım kitap hakkında çok güzel yorumlar var teşekkür ederim tavsiyeniz için
    buz ve ateşin şarkısı var okumadıysan. bilinen adıyla game of thrones :)

• Fantezi seviyorsanız das kapital'e göz kırpabilirsiniz hocam.Ayrıca tolkien'in kankası C.S. Lewis'in yazdığı Narnia Günlükleri var onlara da bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Royal Flush -- 12 Ekim 2018; 19:33:47 >
  • Ejderha Mızrağı Destanı'nı öneririm ben de hocam. Pişman olmazsınız.
  • Herkese tavsiyeleri için teşekkür ederim

• kimse "game of thrones" dememiş ilk kitabı hariç akıcıdır tavsiye ederim.
  • Görkem ! kullanıcısına yanıt
    Taht Oyunları ilk kitabın ismi. Serinin ismi Buz ve Ateşin Şarkısı.

Güzel seri fakat yazmamamın sebebi yazarın para ve şöhret uğruna okurları yarı yolda bırakması. Bu vizyonsuzlukla kendi eserini kendi eliyle gömdü.
  • Leigh Bardugo’dan “Shadow and Bone” serisi, David Eddings’den “Belgariad” serisi ve son olarak da R. A. Salvatore’dan “The Legend of Drizzt” serisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.