Şimdi Ara

Fantastik ve Bilim Kurgu Toplulugu !!! ( Güncel Topluluk ) ( 139 üye ) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.456
Cevap
84
Favori
48.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xmxksk

Hocam Locke Lamora'nın Yalanlarıda alınıp okunmayı bekleyen kitaplarım arasında duruyor, nasıldı kitap fantastik öğeler falan sürükleyecimi ?

Açıkçası bu sorunuzu bile bile beklettim; zira ilk kitaptaki kısmi hoşnutluğumdan dolayı serinin mevcut üç kitabını da okuduktan sonra bu soruyu cevaplamak istedim ve diyorum ki yer yer oldukça kötüleşen bir kurgusu var. Şu anda üçüncü kitabın 450'lerinci sayfalarındayım, daha ilk kitapla başlayan kurgu zayıflığı halen geçmedi. Yer yer oldukça akıcı hale geliyor, amenna; fakat Brandon Sanderson kitaplarında aldığım tadı çoğunlukla alamadım.

Locke Lamora isimli kitabın baş karakteri ise en amiyane, basit tabiriyle Sherlock Holmes'ün suçlu taraftaki hali. Okumadıysanız ilk önce Fırtınaışığı Arşivi ve Sissoylu serilerinin kitaplarını tavsiye ederim. Onları okudum diyorsanız da bu seriyi de tavsiye ederim; fakat beklentinizi çok da yüksek tutmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 4 Ekim 2016; 5:27:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevabınız için çok teşekkürler. İlk kitabın övgü dolu yorumlarını görünce hevesle alıp arşivime eklemiştim şu anda başka fantastik seri okuduğum için bunu okuma şansım daha olmadı ama bi parça hayal kırıklığı yaşadım bakalım nasıl çıkıcak tekrar teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Cevabınız için çok teşekkürler. İlk kitabın övgü dolu yorumlarını görünce hevesle alıp arşivime eklemiştim şu anda başka fantastik seri okuduğum için bunu okuma şansım daha olmadı ama bi parça hayal kırıklığı yaşadım bakalım nasıl çıkıcak tekrar teşekkürler

Rica ederim fakat baştan sona kötü bir seri demiyorum, yer yer az biraz hayal kırıklığına uğratıyor; ondan bahsediyorum.

Mesela Kral Katili Güncesi'nden daha iyi bir seri. O seride ilk kitabın arkasında da yazdığı gibi "onu yaptım, bunu yaptım; şunu yaptım" gibi her şeyi başaran bir karakter mevcutken bu seride güzelce tokat yiyebilen ve sonrasında durumu toparlayan karakterler mevcut. Bu konuda çoğu kitaptan daha üstün zira hikaye akışı muazzam denilebilir fakat yazarın tekniğini ben beğenmedim. Misal vermek gerekirse kitabın en heyecanlı yerinde ara hikayeye girip geçmişten ilgili veya ilgisiz bir hikaye anlatıyor. İlgililere sözüm yok ama ilgisiz olanlar sinir bozucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 4 Ekim 2016; 14:04:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azuredragon

[Kunye=] Hocam 3. Kitap sorduğun soru üzerine kurulu...

Cevabınız gözümden kaçmış, cevap için teşekkürler.

• Lock Lamoranın serisini taze bitirmiş biri olarak konuşmaya müdahil olmak istedim ama izin var mıdır ?
  • ithakiye kralkatili güncesinin yeniden basılması için baskı yapılmış ve sonuç vermiş sanırım.

şimdi yazar patrick rothfussa da aynı baskıyı yapalım 3. kitabı yazsın bir an önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

Lock Lamoranın serisini taze bitirmiş biri olarak konuşmaya müdahil olmak istedim ama izin var mıdır ?

Ne izni hocam, buyurun.

Ben de dün gece üçüncü kitabı da bitirdim, soruları olan arkadaşlar varsa elimden geldiğince yanıtlayan çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 5 Ekim 2016; 19:43:03 >
  • Yakayim mi grubu ? Atayim mi üyelikten? Ne yapcan ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

Lock Lamoranın serisini taze bitirmiş biri olarak konuşmaya müdahil olmak istedim ama izin var mıdır ?

Ne izni hocam, buyurun.

Ben de dün gece üçüncü kitabı da bitirdim, soruları olan arkadaşlar varsa elimden geldiğince yanıtlayan çalışırım.

Açıkçası ilk kitap bende büyük yere sahip , yani ne desem belki de karaktere çok ısındım ondandır ama sadece o da değil tüm karakterler güzel betimlenmiş özellikle centilmen piçler . 2. kitap biraz yol hikayesi tadında olmuş severim aslında bu tarzı da ama 1. kitabın tadını tam alamadım ondan. 3. kitap ise malum şahsı çok merak ettirip onun hakkkında bayağı bahsettiğinden aslında biraz beğenimi toplasa da bir geçmiş bir günümüz yaparak hikaye bütünlüğünü bana göre mındar etmiş. Yine de seri güzel gidiyor. Kitabın sonunda 4. bir kitap olduğunu öğrenmek paha biçilemez :)

• Dürüst olmak gerekirse ben üçüncü kitaptaki geri dönüşleri okumadım. Hem ayrı bir hikayeyi anlattığı ve genellikle kitabın heyecanlı yerlerinden birinde bunu yaptığı için hem de bu dönüşlerin ana hikaye kadar uzun olmasından dolayı bu kararı aldım. Karakterleri özlediğimde açıp onları okumayı planladım.

Hem karakterlerin hem çevrenin hem de durumların betimlenmesine hiçbir şey diyemem. LOTR okurken betimlemelerden sıkılıyordum; zira Tolkien sürekli dağı, çayırı vs. betimliyordu. Bu seride ise kurulan fantastik dünya daha geniş olmasına rağmen Lynch çevreyi, binaları ve yapıları öyle harika betimlemiş ki aslında betimlemeleri sevdiğimi fark etmemi sağladı. Beğenmediğim noktalar ise zamansız geçmişe dönmeler ve ilk kitapta asıl olaya çok geç girmiş olması. Bu ikisi hikaye akışını kesmiş oldu ve neredeyse kitabın yarısına dek olaya dahil olamadım.

Çoğunluk ikinci kitabı pek sevmemiş ama ben oldukça sevdim, mekan mekan gezdiler; gerçek bir macera ve türlü türlü tehlike vardı. Üçüncü kitap ise serinin fantastik olmasını sağlayan türlerden biriyle ilgili olduğu için elbette onun tadı başkaydı. Sonlara doğru aldığım tat daha da arttı. Sonu ise bambaşkaydı, uzaylı filmlerinden çıkmış gibi.

Sıralama yapmam gerekirse en çok ikinci kitabı beğendim; hem yukarıda saydığım nedenlerden hem da hikaye akışının anlamsız bölünmesi olmadığı için. En az beğendiğim ise ( en beğenmediğim değil; zira hepsini beğendim) ilk kitaptı. Tamam, ilk kitap olduğu için karakterlerin geçmişini anlatmak zorundaydı; ama kah olayın akışının kesilmesi kah bir türlü asıl olaya girmemesi sebeplerden ötürü kitaba bir türlü ısınamadım.

• Hocam brandon sanderson kitaplarından aldığım tadı alamadım demişsiniz. Daha önce hiç fantastik kitap okumadım yerdeniz büyücüsünü aldım sizce brandon sanderson ile mi başlıyım? brandon sanderson un hangi kitabından başlamalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.M -- 7 Ekim 2016; 12:15:37 >
  • doktor who serisini hangi kitapta başlamalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.M

Hocam brandon sanderson kitaplarından aldığım tadı alamadım demişsiniz. Daha önce hiç fantastik kitap okumadım yerdeniz büyücüsünü aldım sizce brandon sanderson ile mi başlıyım? brandon sanderson un hangi kitabından başlamalıyım?

Brandon Sanderson ile başlamanızı tavsiye etmem, Yerdeniz Büyücüsü'nü okumadığım için mukayese de yapamam; fakat başlangıç için Harry Potter veya Kral Katili Güncesi serilerini tavsiye edebilirim. Brandon Sanderson içinse Sissoylu Serisi, Elantris ve Fırtınaışığı Arşivi şeklinde okumanızı tavsiye ederim.

Fırtınaışığı Arşivi'ni kimileri en iyi fantastik seri diye adlandırıyor ve açıkçası kurduğu evrene okuduklarım içinde yaklaşabilen bir seri göremedim. Gökteki galaksilerden, gezegenlerden; yerdeki çimlere ve hayvanlara, böceklere, kısacası canlılara kadar neredeyse her şey yeniden tasarlanmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.M

Hocam brandon sanderson kitaplarından aldığım tadı alamadım demişsiniz. Daha önce hiç fantastik kitap okumadım yerdeniz büyücüsünü aldım sizce brandon sanderson ile mi başlıyım? brandon sanderson un hangi kitabından başlamalıyım?

Brandon Sanderson ile başlamanızı tavsiye etmem, Yerdeniz Büyücüsü'nü okumadığım için mukayese de yapamam; fakat başlangıç için Harry Potter veya Kral Katili Güncesi serilerini tavsiye edebilirim. Brandon Sanderson içinse Sissoylu Serisi, Elantris ve Fırtınaışığı Arşivi şeklinde okumanızı tavsiye ederim.

Fırtınaışığı Arşivi'ni kimileri en iyi fantastik seri diye adlandırıyor ve açıkçası kurduğu evrene okuduklarım içinde yaklaşabilen bir seri göremedim. Gökteki galaksilerden, gezegenlerden; yerdeki çimlere ve hayvanlara, böceklere, kısacası canlılara kadar neredeyse her şey yeniden tasarlanmış.

Yorum için sağolun hocam yerdeniz okuduktan sonra bakayım

• arkadaşlar 5 adet ejderha mızrağı serisinden kitapsatmaktayım ilgilenen yazarsa yardımcı olurum
  • Ekle beni de. Distopyalar ilgi alanım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafakon M kullanıcısına yanıt
    hangileri var ?
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    ikizlerin savaşı
    ilkbahar şafagı ejderhaları
    kış gecesi ejderhaları
    ikizlerin sınavı
    ikizlerin zamanı
  • Vakıf serisini okuyan varmı

• Lütfen beni de ekleyin çok güzel bir grup olmuş

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.