Şimdi Ara

Fantastik ve Bilim Kurgu Toplulugu !!! ( Güncel Topluluk ) ( 139 üye ) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.456
Cevap
84
Favori
48.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kasim444

Görmediniz herhalde 3. kez söylüyorum benide bu güzel listeye eklermisiniz

Ekledim hocam :) listedesiniz artık .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pony Hunter

quote:

Orijinalden alıntı: azuredragon

quote:

Orijinalden alıntı: Pony Hunter

Diskdunya serisi ve locke lamora nin yalanlarini okuyan var mi?

Diskdünya serisini okumadım ama locke lamora'nın yalanlarıyla başlayan seriyi, 3. kitap Türkçe çevirisiyle beraber okumuş bulunuyorum, dilimize çevrilmeyen hali hazırda yeni çıkmış olan 4. kitapta mevcuttur. seri 1. kitapla çok hızlı ve keyifli başlıyor, kurgusu, karakterleri, çok kuvvetli, keza 2. kitapta aynı heyecanla devam ediyor başka maceralarla zaten kitabın anlatımı akıcı olmakla birlikte bir bölümde günümüzü anlatırken diğer bölümde geçmişten dem vurup günümüze ışık tutuyor yazar. serinin heyecanla beklediğim 3. kitabı Türkçe' ye yeni çevrildi ama ne yalan söyleyeyim beklentimin çok altında kaldı, 4. kitabı beklerken bu durum oldukça can sıkıcı olmasına rağmen ilk 2 kitap için bile alınıp okunacak bir seridir, hatta '' Patrick Rothfuss'' un scoth lynch hakkındaki yazısını ^^ kayıp rıhtımdan^^ bulup okumanızı tavsiye ederim, orada Pat... Kvothe vs Locke ( Rüzgarın Adı VS Locke LAMORA'nın yalanları) yapıyor. Halende kararsız olan varsa o makaleyi bulup okusun ne anlatmak istediğimi anlayacaktır.

Hocam ilk kitabı aldim. Ikinci kitapta gemicilik vs çok sikiyo diyolar emin olamadim alsam mi diye

Kusura bakmayın uzun süredir buralarda değildim, gerçi forumun kitap bölümü iyice öldüğün dendir hevesimin kalmayışı,

dediğiniz gibi 2. kitap gemicilik terimleriyle dolu ama ne yalan söyleyeyim benim hoşuma gitmişti ve bilmediğim bir iki şey aklıma kazınmadı da değil,

2. kitabı okumak istemiyorsan sana kalmış durum fakat eğer seriye devam edeceksen 3. kitapta bir önceki maceralara dem vurulurken ne olmuş yahu dememek için oku derim.

• rapture şehri ve otostopçunun galaxi rehberini sipariş ettim. ciltli kitapları çok seviyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

rapture şehri ve otostopçunun galaxi rehberini sipariş ettim. ciltli kitapları çok seviyorum :D

Heves kırmak gibi olmasın ama Rapture şehri sadece; o dediğiniz kapak ve ciltten ibaret, bom boş kitap, hatta bitirdiğimde ben bu kitabı bir yerde okumuşum gibi bir his vardı,,

otostopçunun Galaksi rehberi iyidir hoştur, sonuçta %50 kazanım var karlı bir iş
  • haydaa, yorumlar olumlu diye almıştım halbuki. o derece kötü mü bu? sonuçta 400 küsür sayfa okuyup vakit harcayacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: azuredragon

quote:

rapture şehri ve otostopçunun galaxi rehberini sipariş ettim. ciltli kitapları çok seviyorum :D

Heves kırmak gibi olmasın ama Rapture şehri sadece; o dediğiniz kapak ve ciltten ibaret, bom boş kitap, hatta bitirdiğimde ben bu kitabı bir yerde okumuşum gibi bir his vardı,,

otostopçunun Galaksi rehberi iyidir hoştur, sonuçta %50 kazanım var karlı bir iş

Oyununu hayran olarak oynamıştım kitabını gördüğümde baya heveslenmiştim en iyisi e-book olarak bulursam bi göz atıp öyle alayım gerçi şu an ejderha mızrağı okuyorum çocuklar gibi şenim acaip sardı serinin ilk 3 kitabınıda aldım

• GUERRA kullanıcısına yanıt
    Cidden o derece kötü, ama sizin hoşunuza gider ona da bir şey diyemem, en mantıklısını arkadaş yapmış e-pub bakayım sonra alırım mantık süper.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasim444

Ne kadar mutlu oldum asimov hayranı olan birisini görmek :) .İthaki çok yanlış politika izliyor bu seriyi tekrardan basmamakla .Yeni nesil asimov'u bilmeden büyüyorlar ve gitgide bu isim unutulacak diye korkuyorum .
    Listeye beni eklerseniz sevinirim .
    Benimde yavrucaklarım bunlar
    Fantastik ve Bilim Kurgu Toplulugu !!! ( Güncel Topluluk ) ( 139 üye )

Ne zaman nerden aldınız hocam seriyi? Birde okuma sırası varmıs galiba toplam 8-10 kitap var karısık baya

• LittleThings kullanıcısına yanıt
    Seriyi lisedeyken yıllar yıllar önce karşıyakadaki smyrna kitabevinden almıştım . Ama hepsini bir seferde değil lisede harçlığım yetmediği için ikinci el kitapçıları(sahaf) dolaşırken görmüş ve merak ettiğim için ilk kitabı almıştım çok makul fiyata sonrasını da görüyorsunuz . Gönül isterdiki robot serisinide bulup tamamlayayım ama fahiş fiyat söyledikleri için kurnazlar çekiniyorum . Ama iyikide o sahaf ile yollarımız kesişmiş İzmir'de oturan varsa smyrna kitabevine uğrasın öneririm.Ek olarak okuma sırası Önerilen Okuma Sırası:

1. Vakıf

2. Vakıf ve İmparatorluk

3. İkinci Vakıf

4. Vakıf’ın Sınırı

5. Vakıf ve Dünya

6. Vakıf Kurulurken

7. Vakıf İleri (Kaynak :http://www.kayiprihtim.org/portal/okuma-rehberleri/vakif-serisi-okuma-rehberi/ )
    Benimde tercih ettiğim sıra buydu .Eğer kitapları sahaflardan bulamıyorsanız bir sürü yerde e kitap olarak bulup okuyabilirsiniz şiddetle herkese öneriyorum
    Güzel bir şarkı eşliğindede herkese hayırlı akşamlar dilerim. Home Again

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasim444 -- 5 Eylül 2016; 23:22:53 >

• quote:

Arkadaşlarında dediği gibi rapture şehri ilk başta heves uyandırıyor ama sonradan tırt olduğunu anlarsın.
    Galaksinin otostopcu rehberi
    Mükemmel diyeyim sadece gerisini anlarsın sadece kitabın kapağını aç ve içinde kaybol.

• kasim444 kullanıcısına yanıt
    LittleThings kullanıcısına yanıt
    seriye robot kitaplarını da eklemek için 4. kitabı yani vakıfın sınırını okuduktan sonra robot serisine geçip sonra devam ederseniz vakıf evrenini tamamlamış olursunuz. i, robot, ve nemesis kitaplarını da robot serisinden önce okursanız robot serisini daha iyi anlarsınız.

yani vakıf ilk 4 kitap, sonra ben robot, sonra nemesis, sonra robot serisinin 4 kitabı, sonra vakıfın kalan son 3 kitabı. ha bir de serinin en başına 0 noktası olarak sonsuzluğun sonu okunursa süper olur. sonsuzluğun sonu aslında vakıf serisiyle alakası yok. ama son cümlesi hariç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvothe6 -- 6 Eylül 2016; 0:47:33 >
  • Benide yazın hocam. Bilm kurgu, hem filmde hem de kitapta baş tacımdır. Philip K. Dick favorimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: metulen

Benide yazın hocam. Bilm kurgu, hem filmde hem de kitapta baş tacımdır. Philip K. Dick favorimdir

Ekledim hocam :)

• Locke Lamora'nın Yalanları kitabına başladım, 70 civarına kadar pek de beğenmemiştim; fakat övülen olağanüstü dünyaya giriş sonunda bu sayfalardan sonra gerçekleşti. Nasıl Rüzgarın Adı kitabında 100 civarına kadar dayanın deniyorsa bu kitap için de 70 civarına kadar dayanın diyebilirim.

• Kesinlikle devam etmelisin hatta kitabı bitirirsen devamını iple çekiceksin .Seni yer yer küçük gülümsemeler , son bölümlerde ise hüzün bekliyor . Ama iyikide okumuşum diyeceksin
  • Kral Katili Güncesi serisini bir türlü bulamıyorum. İnternete baktım kitapçılara baktım ama yok. Tüyap kitap fuarında olma ihtimali var mıdır yoksa bildiğiniz satan bir yer var mı?
  • İthaki'nin 2016 sonuna doğru "Bir uzay efsanesi" serini basacağını söylemişti 2016'nın sonuna geldik acaba ne zaman çıkaracak.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLNIGHTMARE

Merhaba

Avcının Kılıçları Serisi
    Bin Ork
    Yalnız Drow
    İki Kılıç

kitaplarını bulamadım. daha doğrusu 1 kaç yerde buldum fakat kara borsa gibi tanesi 30 tl fiyat çekiyorlar.

İthakiyi beklersem eğer seneye anca okuyacağım. var mıdır yardımcı olabilecek birisi.

Hocam nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama 3 ay kadar önce baktığımda Ankara/Kızılay Dost Kitabevi'nde üçü de vardı.
  • Herkesin İthaki'den bir beklentisi var, neden karşılamıyor yayın evi bu istekleri, az bir kesimde istemiyor, baya kişi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BasiliKalanCtrl

Herkesin İthaki'den bir beklentisi var, neden karşılamıyor yayın evi bu istekleri, az bir kesimde istemiyor, baya kişi var.

İthaki yayınlarından alican saygı ortanca ve frp.net sitesinin kurucusu hemde bu ara ithaki ile ortak çalışan kayra keri küpçü'nün mail adresleri bulunabilirse kesinlikle bu konuda yardımcı olurlar. Ejderha mızrağı gibi bir efsanenin tekrar basılıp piyasaya sürülmesini onlar başardı eminim piyasadaki bu fantastik seri kıtlığı içinde bir öneride bulanabilirler
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.