Şimdi Ara

Fanusta neden balık ve su kaplumbağası beslenmez - fanusta balık besleyenler özellikle baksın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
11.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sadece 2 dakikanızı ayırıp bu yazıyı okumanız çok faydalı olacaktır.

Çünkü;

Öncelikle fanusun üretim amacı içine çiçek koymaktır. Fanus kutularının üzerinde çiçek resimleri vardır balık resmi konulmaz. Çünkü hiçbir fanus içine balık konulması için üretilmez. Fazla su alabilen bu cam, içine konulan bitkiyi uzun süre yaşatabilir.

Fanuslar süs içindir. Balıklar süs değildir. Balıklar bir canlıdır. Fanusta balık besleme ile poşette balık besleme arasındaki tek fark birinin cam kapta öbürünün bir plastik içinde olmasıdır. Fanus canlıların yaşam alanı değildir. Japon balıkları havuz balığı olan Sazansıgiller grubuna dahildir. Fanus sizce bir havuz mudur?

Fanus bir akvaryum değildir. Akvaryum içerisinde havalandırma, ışıklandırma, ısıtma vb faaliyetlerle biyolojik ortamı sağlamaya yönelik bir işlemdir. Fanus'ta bu işlemler yapılamaz yapılsa da zaten küçük olan alanı daha da küçültürsünüz. Bir iç filtreyi fanusa koyarak ne kadar çok yer sağlayabilirsiniz ki?

Fanusta balık strese girer. Çünkü balığın hayatı gezebilmesine bağlıdır. Dibe oturan balığın bir süre sonra hastalandığı ve öldüğü bilinen bir gerçektir. Fanusa atılan bir balığın cezaevinde hücreye atılmış bir insandan hiçbir farkı yoktur.

Fanusa atılan japon balığı fanusun dışbükey camının arkasından dünyayı şaşı görmek durumunda kalıyor, bu da hayat boyu işkence anlamına geliyor. Fanus ışığı çok farklı bir biçimde kırmaktadır ayrıca. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Yani bilimin ispatladığı bir durumu bile bile hayvana acı çektirmenin neresi doğrudur? Bu insanlığın inandığı tüm güzel değerlere aykırı değil midir?

Fanusta balığın kendi pisliği içinde yüzmesine neden olursunuz. Örneğin japon balığı çok yiyen ve çok pisleten bir türdür. Bu nedenle fanus bir süre sonra balığınız için foseptik çukuru olacaktır. Bu da balığa bir işkencedir.

Fanusta balık büyütülmez, büyüyen balıktan hayır gelmez. Balığın ölmesine bile bile davetiye çıkarmak niye süregelen bir davranış biçimidir anlayabilmiş değilim.

Fanusta sürekli su değişimi yapmak zorundasınız. Balığın yaşaması için en önemli şey biyolojik dengesi oturmuş bir su ortamıdır. Siz her su değiştirdiğinizde balığın yaşaması için gerekli tüm yararlı bakterileri de yok ediyorsunuz. Sizce bu adil mi?

Av. Umut Şeker

alıntıdır.

Fanusta balık besleyen arkadaşlar küçük bir bütçe ile siz de küçük bir akvaryum kurabilirsiniz emin olun hem balıklarınız hem de siz mutlu olacaksınız fanusta balık beslemek balığa işkencedir ayrıca balık fanusta fazla yaşamaz ölünce üzülürsünüz ben de ilk başta fanusta balık besliyordum sonradan hatamı anlayıp küçük bir bütçeyle akvaryuma geçtim hem balıkları öyle mutlu ve sağlıklı görmek sizi de mutlu ediyor sizden ricam balıkları fanusta beslemeyelim acı çektirmeyelim o canlılara fanusta balık besleyen birilerini gördüğümüz zaman da uyaralım teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 1 Eylül 2010; 18:53:57 >

• benim balıklarım 3 sene ye yakın yaşadılar fanusta. Canlı yaşatan fanus veya akvaryum değildir illaki etkisi vardır ama önemli olan aldığınız beslediğiniz hayvana ilginizdir alakanızdır. Ben evde ne taraf oturursam oturayım benim balıklarım yüzlerini hep bana dönerlerdi güzel balıklarım benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiker

benim balıklarım 3 sene ye yakın yaşadılar fanusta. Canlı yaşatan fanus veya akvaryum değildir illaki etkisi vardır ama önemli olan aldığınız beslediğiniz hayvana ilginizdir alakanızdır. Ben evde ne taraf oturursam oturayım benim balıklarım yüzlerini hep bana dönerlerdi güzel balıklarım benim.
    az su az hava demektir
  • quote:

benim balıklarım 3 sene ye yakın yaşadılar fanusta. Canlı yaşatan fanus veya akvaryum değildir illaki etkisi vardır ama önemli olan aldığınız beslediğiniz hayvana ilginizdir alakanızdır. Ben evde ne taraf oturursam oturayım benim balıklarım yüzlerini hep bana dönerlerdi güzel balıklarım benim.

Yazıyı okuduysan hayvan fanusta yaşıyorsa bile işkence çekerek yaşıyor demektir.Fanusta 3 sene yaşadı diye çok mu mutlular sanıyorsun benim balıklarım da fanustayken hep bana doğru gelirlerdi 6 ay bile yaşayamadılar onun üzüntüsünden gittim akvaryum aldım.Biraz para verip de akvaryum alsan balıklarını sağlıklı bir şekilde yaşatsan ne olur bak balıklarını da o kadar seviyormuşsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Japon balığını canlı canlı yutan mahlukatlar bile var...

Allah aşkına açma şunun konusunu bir de millet dalga geçiyor yazıklar olsun o kıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 17 Ağustos 2010; 13:43:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhimmat

quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Japon balığını canlı canlı yutan mahlukatlar bile var...

Allah aşkına açma şunun konusunu bir de millet dalga geçiyor yazıklar olsun o kıza.

Alıntıları Göster
    Yukarı.
  • quote:

Yukarı.

Alıntıları Göster
    fanusta edaisy mi var lan diye kötü bir espri yapıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar fanusta balık beslemeyi 2 metre karelik bir odada insan beslemek gibi düşünün her gün 2 defa yeminiz verilsin iki günde bir hava ve sıcaklık değişimi olsun ve o insan odanın bir köşesine pisletsin fanusta balık beslemek de böyledir.Balıklar daha bir hassas olduğu için onlar için daha da zor.

Aslında akvaryumda balık beslemek de doğru değildir sonuçta o balıkları doğal ortamından koparmaktayız kocaman bilmem kaç metre derinliği olan göllerde yaşayan balıkları akvaryumlarda beslemekteyiz fakat fanusta beslemekten iyidir bunun için illa balık besleyeceksek fanusta beslemek yerine akvaryum kurup akvaryumda besleyelim en azından işkence çekmemiş olur balıklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 17 Ağustos 2010; 14:05:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eren

Alıntıları Göster
    20 litrelik bir akvaryumda beta,nemo ve sarı prenses balıklarından hangilerini besleyebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkrhapsody

20 litrelik bir akvaryumda beta,nemo ve sarı prenses balıklarından hangilerini besleyebilirim ?

Hocam onu internetteki akvaryum sitelerinden daha doğru olarak öğrenebilirsin ayrıca google'dan bu balıkların en az kaç litrelik bir akvaryumda beslenmesi gerektiğini de araştırabilirsin.Ama 20 lt küçük olur diye düşünüyorum.

http://www.akvaryum.com bu site iyidir başka siteler de var ayrıca
  • quote:

quote:

Yazıyı okuduysan hayvan fanusta yaşıyorsa bile işkence çekerek yaşıyor demektir.Fanusta 3 sene yaşadı diye çok mu mutlular sanıyorsun benim balıklarım da fanustayken hep bana doğru gelirlerdi 6 ay bile yaşayamadılar onun üzüntüsünden gittim akvaryum aldım.Biraz para verip de akvaryum alsan balıklarını sağlıklı bir şekilde yaşatsan ne olur bak balıklarını da o kadar seviyormuşsun.

Evet yazını okudum ama bu balıkların süs balıkları olduğunu bence canlı değilde önce süs olarak nitlendirildiği bir dünyada ben balıklarımla 3 seneye yakın gayet güzel yaşamışım ben zaten evde bir canlının beslenmesine top yekün karşı bir insanım yani senin ev,nde akvaryumda balık beslemende doğru ve etik değildir arkadaşım bana fanus muhabeti yapıyorsun bırakın şu hayvaları doğal alemlerinde takılsınlar. emin ol o balıkları bana hediye eden arkdaşımda bir ton saydım...

• quote:

quote:

quote:

Evet yazını okudum ama bu balıkların süs balıkları olduğunu bence canlı değilde önce süs olarak nitlendirildiği bir dünyada ben balıklarımla 3 seneye yakın gayet güzel yaşamışım ben zaten evde bir canlının beslenmesine top yekün karşı bir insanım yani senin ev,nde akvaryumda balık beslemende doğru ve etik değildir arkadaşım bana fanus muhabeti yapıyorsun bırakın şu hayvaları doğal alemlerinde takılsınlar. emin ol o balıkları bana hediye eden arkdaşımda bir ton saydım...

Eyvallah kardeşim balıkların doğal ortamından alınmasına ben de karşıyım benim düşüncem balıklara en azından fanuslarda eziyet edilmemesi yani biraz olsun kurtaralım diye çabalıyorum ben.Tabiki de balıkların doğal ortamlarında yaşaması en doğru olanıdır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eyvallah kardeşim balıkların doğal ortamından alınmasına ben de karşıyım benim düşüncem balıklara en azından fanuslarda eziyet edilmemesi yani biraz olsun kurtaralım diye çabalıyorum ben.Tabiki de balıkların doğal ortamlarında yaşaması en doğru olanıdır.

Alıntıları Göster
    Yukarı.

• quote:

Yukarı.

Alıntıları Göster
    Fanusta kesinlikle balık beslenmez. Bu da zaten bi bizim ülkemizde var sanırım. Yabancı Akvaryum forumlarına bakarsanız adamlar tonluk akvaryumlarda balıklarını besliyorlar. Yalnız şöyle birşey var herkes akvaryum hobisine fanus ile başlar. Ondan sonra bilinçlenerek akvaryumunu büyütür. Bende Fanus ile başlamıştım ama şu anda 400 litre akvaryumum var.

• quote:

Yukarı.

Alıntıları Göster
    Güzel paylaşım nekadar bu işin ticaretiyle uğrassamda.Ama ben fanusta bakacam diyen çıkarsada ufak ip ucları verebilirim
    fanuzta belemeye en müsait balık cinsleri labirentli olanlardır
    (beta ,gurami ) en yaygın olanlar bunlardır bunlar rahatca bakabilirsiniz birde fanusun suyuna 1 adet canlı tatlı su midyesi koyarsanız hem bakteriyle olusan hastalık olmaz hemde suyunuz cam gibi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUSCUM4283

Güzel paylaşım nekadar bu işin ticaretiyle uğrassamda.Ama ben fanusta bakacam diyen çıkarsada ufak ip ucları verebilirim
    fanuzta belemeye en müsait balık cinsleri labirentli olanlardır
    (beta ,gurami ) en yaygın olanlar bunlardır bunlar rahatca bakabilirsiniz birde fanusun suyuna 1 adet canlı tatlı su midyesi koyarsanız hem bakteriyle olusan hastalık olmaz hemde suyunuz cam gibi olur

Alıntıları Göster
    @unleashead

Hocam katılıyorum ülkemizde insan haklarına değer verilmiyor ki hayvan haklarına değer verilsin ama benim düşüncem insanları baştan fanusta balık bakmanın yanlış olduğu konusunda bilinçlendirmek niye ilk başta fanusta balık öldürülüp akvaryuma geçiliyor ki akvaryumda başlansın balık beslemeye.

@KUSCUM4283

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama her ne yapılsa da fanusta balık beslemek balığa eziyettir.Siz de müşterilerinizi bu yönde bilgilendirseniz keşke hem fanus alacaklarına akvaryum alırlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Güzel paylaşım olmuş hocam eline saglık

• quote:

@unleashead

Hocam katılıyorum ülkemizde insan haklarına değer verilmiyor ki hayvan haklarına değer verilsin ama benim düşüncem insanları baştan fanusta balık bakmanın yanlış olduğu konusunda bilinçlendirmek niye ilk başta fanusta balık öldürülüp akvaryuma geçiliyor ki akvaryumda başlansın balık beslemeye.

@KUSCUM4283

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama her ne yapılsa da fanusta balık beslemek balığa eziyettir.Siz de müşterilerinizi bu yönde bilgilendirseniz keşke hem fanus alacaklarına akvaryum alırlar.

Hocam zaten amacımız da budur önce hayvan sağlığı para biryere kadar zaten KON,Ereğlide beni fazla sevmezler çünkü hayvana bakamıyacak kişilere hayvan satışı yapmıyorum 3 dükkan var bende benım olmadığım zamanı kollayan kısıler var benden habersız alıp cıkan

• quote:

Orijinalden alıntı: KUSCUM4283

quote:

@unleashead

@KUSCUM4283

Hocam zaten amacımız da budur önce hayvan sağlığı para biryere kadar zaten KON,Ereğlide beni fazla sevmezler çünkü hayvana bakamıyacak kişilere hayvan satışı yapmıyorum 3 dükkan var bende benım olmadığım zamanı kollayan kısıler var benden habersız alıp cıkan

Evet önce hayvan sağlığı göz önünde bulundurulmalıdır ne yazık ki ülkemizde paraya canlıdan daha fazla değer veren kişi çok sizin yaptığınızın da doğru bir davranış olduğunu düşünüyorum tebrik ederim.

@_ARTiZ_
    Sağolasın hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 17 Ağustos 2010; 19:06:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkrhapsody

Sarı Prenses Cichlid dir.Hiç bir cichlid i 20 lt lik bir akvaryumda bakamazsınız.Sarı Prensese de 20 lt lik bir akvaryumda bakmanız söz konusu bile olamaz.En az 100 lt lik bir akvaryum gerekir ve bol kayalık alanlar oluşturmalısınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.