Şimdi Ara

Far ışık güçlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın üstündeki ön farlar yan sanayi takılmış, ikinci el aldım. Işığı iyi aydınlatmıyor, rot-balansçıda farlara ayar yaptırdım pek bir değişim yok. 2005 model b sınıfı araç. Üstünde sarı ampüller var, sanırım halojen oluyor.

Arabayı sürerken özellikle gece uzun yolda veya aydınlatmanın yetersiz olduğu yerlerde görmekte sıkıntı yaşıyorum. Aydınlatmayı güçlendirmek için ne yapılabilir? Yan sanayi farları orijinalleri ile değiştirmek istemiyorum, daha uygun fiyatlı bir çözüm olursa iyi olur. Mercekli far diye bir şey okudum, bu nedir? Benimkiler öyle mi değil mi nasıl anlarım? Aracın ön farları yolu daha iyi göstersin istiyorum ama öndekinin gözünü almayacak, rahatsız etmeyecek şekilde bunu nasıl yaparım?

• aracın ön farlarını gösteren resim varmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

aracın ön farlarını gösteren resim varmi?

Kameranin ışığı açık:

Far ışık güçlendirme

farlar yarim açık:

Far ışık güçlendirme

farlar tam açık:

Far ışık güçlendirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 13 Ekim 2021; 20:44:30 >

• sizde mercek yok ama ampulün uç kısmında şapka var göz almayı engellemek için bu nedenle Led ampul takılabilir. soket tipine bi bakın sanırım H4 olması lazım (uzun ve kısa biarada) philips ultinon serisi Led ampul takın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 13 Ekim 2021; 20:51:24 >

• hocam farlar harbi ölü 1 metre ileriyi bile aydınlatmaz gibi duruyor   mercek istiyorsan aliexpressten alabilirsin. yurtiçinde satılanların çoğunluğu 2.5 inç dandik mercekler. bütçe nedir bilmiyorum ama kendime aldığım şu ürünü gönül rahatlığıyla öneririm. dahili led çipi var, içine ampul falan takmaya gerek kalmıyor. yokuş falan çıkarken 100 metre ilerideki binada bile kesilme çizgisi oluyor.

aliexpress.com
    749.49TRY 30% OFF|Bi led Lens 3 inç projektör lensler 100W kitleri H4 Hi/Lo işın H1 H7 H11 9005 9006 LED ampuller reflektör diyot çip süper 30000LM|Car Headlight Bulbs(LED)| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005002065578167.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.bc3a4c4dWRXJtH

• Aurorax kullanıcısına yanıt

montajı nasıl yapılıyor bunun?

• Meticulous kullanıcısına yanıt

Once far camini ayirmak gerekiyor, tirnakliysa problem yok kolayca acilir. Benim farlar silinkonluydu sicak hava tabancasiyla giristik beceremedik. Farlari elimize almayalim diye far tasarimcisinda yaptirdim. Paketin icinde fari sabitlemeye yarayan montaj kiti geliyor. Yukaridaki resimden ornek vermek gerekirse ampulun onundeki sapka cikiyor sonra mercegi oturtup arkasina h4 le uyumlu plastigi takip canaga sabitleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aurorax -- 13 Ekim 2021; 23:20:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yapcak bişey yok. o farlar dandik. kalitelisini alsan çok para .

• Farlarınızı temizletin az da olsa fark eder. Tam anlaşılmıyor ancak farın içi de çizik gibi gözüküyor. En ucuz alternatif Güçlendirilmiş far ampulleri var. Osram nightbraker, philips xtreme vision, Gm megalight(daha ucuz alternatiftir). Alabileceğiniz en güçlü halojen ampullerdir. Ancak az bir fark yaratır. Kutunun üzerindeki yazanlara aldanmayın, mucize beklemeyin. Merceksiz fara led ampul takmayın. Çok dağılıyor, karşıdan gelenin gözünü alıyor. Bize de yazık.

En iyi çözüm Mercek uygulaması yapmak. Onda da kaliteli bir mercek alıp iyi bir ustada farı açtırıp montaj yaptıracaksınız. Maliyeti yüksek olacaktır. Yapmak isterseniz dobloya çıkma Mercedes-BMW merceği takan dahi var. İsterseniz her türlü yapılır.
  • Araç fiesta v, aynı araç bizde de var. Maalesef bu kasanın farları böyle. Orjinali de zayıf. Biz osram 12v ampül kullanıyoruz. Şehir içi kullandığımız için idare ediyor. Ya makyajlı kasanın farlarını alıp, güzel halojen ampül ile biraz iyileştirebilirsiniz. Ya da mercek alıp led ile kullanabilirsiniz. Bu fara merceksiz led vs takmayın daha kötü olur.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, merceksiz olmamasının led ampulde sorun yaratmayacagina eminsiniz değil mi?

Şu urun nasıldır, çok tercih edilmis:

m.n11.com
    İNWELLS YENİ CSP ÇİP LED XENON H1-H4-H7-H11-HB3-HB4-HIR2-H15 Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/inwells-yeni-csp-cip-led-xenon-h1-h4-h7-h11-hb3-hb4-hir2-h15-P138130255

Fiyatı da oldukça uygun.

Bendeki fara hangi h ampül olacağını nasıl anlarım? Benim farda uzun ve kısa ayarı aynı koldan yapılıyor. H4 mu oluyor o zaman?

• Dura-Ace kullanıcısına yanıt

Araç citroen c2.

Yukarıda önerilen güçlü halojen ampulleri inceleyeceğim. Daha güçlü bir halojen takmak herhangi bir problem yaratır mi, fazla ısınabilir mi? Ciddi fark olur mu ışık olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 14 Ekim 2021; 21:27:58 >
  • Halojen ampülün gücü kaç olmalı?

Yukarıda @suatcagdas benim farlarda mercek olmasa da ampulün üç kısmında göz almayı engellemek için şapka olduğunu, led takilabilecegini yazmis, ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 14 Ekim 2021; 21:27:6 >
  • Gerçekten far yapıları çok benziyormuş Far ışık güçlendirme Kesinlikle önerilen değerlerin dışına çıkmayın, tehlikeli olur. Forumda benzer konular var bununla ilgili. Aracınıza uyan halojen ampüller bunlar olmalı ( tıkla ) yanlışım varsa düzeltin lütfen

• bu tür ucuz ürünler size eskisini bile aratabilir. bunlardan ancak sis farı olur. iyi led farlar 700-800 tl civarında.

• farına mercek mürcek vs elletme.

osram nb + al 2 tane

bir de farları temizlet kafi.

daha fazlası zarar olur , farları sökeyim derken tırnağını kırarlar elinde kalır farlar

• Bu tür ucuz ürünler karşıdakinin gözünü alıyor. philips ultinon essential led yada daha kaliteli olan photon led ampül tercih ederseniz aydınlatma çok artar. Bu ampüller halojen far tasları için özel üretilmiş olup göz almıyor. Kendi aracında ikisinide bizzat kullandım.

• Geçen hafta ara sokaktan şiddetli bir parlama belirdi. Işıklara doğru ilerliyorum, köşeden döndü arkama doğru yaklaşmaya başladı ön kısalar ve sis farlarının açık olduğunu ve aracın modelini yanıma durana kadar seçemedim. Egea... Böyle bir parlama yok. Her yer bembeyaz. Yani tavana iki tane projektör monte etse, eminim gece diğer sürücüleri daha az rahatsız eder.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.