Şimdi Ara

far rölesi ve rölanti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • imzamdaki aracın farlarından pek memnun değilim. farlarda kararma filan yok ancak orjinal ampülleriyle hiç de iyi aydınlatmıyor.bu yüzden 55 watt'lık daha kaliteli bir ampul almayı düşünüyorum. Osram Silverstar gibi.Benim sorunum farlar açılınca rölantinin çok düşmesi.Şarj sisteminde hiç bir sorun yok ancak akü 45 amper acaba yetersiz mi geliyor? bu durumu yeni ampulleri takınca far rölesi kullanarak çözebilir miyim?Röle sayesinde farlar direkt aküden gücünü alıyormuş sanırım. acaba rölanti düşmesine bir etkisi olur mu?Örneğin daha önceden 200 dd düşüyorsa 100 dd'ye gerileme gibi.

• Bu guruba ait araçların genel problemidir.Farlara ek olarak kalorifer ve arka cam rezistansınıda açsanız araba daha fazla kasacaktır.
    Alternatör ve akü kapasitesini artırmadığınız sürece sorununuz çözülmeyecektir.
  • eğer yükü artıracaksanız en kalıcı şey alternatörünüzün kapasitesini artırmaktır.Röle işinizi çözer ama bu sefer de akünüz erken ölür. Zaten 45 amper akü min kapasitedeki bir aküdür.Büyügüyle değiştiriseniz bu sefer de yetersiz kalan altenatör yüzünden tam kaapsite dolmayacak ve size soğuk kış günlerinde sorun çıkarabilecektir.Buna göre kalıcı bir şey yapmanızı tavsiyer ederim.Güç herşeydir.
  • 60 amper akü daha iyi olur.bizim bir springimiz vardı eskiden,hiçbir usta rölantisini ayarlayamadı bunun.sattıkta kurtulduk
  • r9 larda zaten bildiğim akdarıyla H4 ampul var. onlarda zaten 55/60 watt. kısalar 55 uzunlar 60.

kısadevre falan olmasın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

r9 larda zaten bildiğim akdarıyla H4 ampul var. onlarda zaten 55/60 watt. kısalar 55 uzunlar 60.

kısadevre falan olmasın?

kısa devre yok zaten değiştireceğim ampulleri de orjinal watt'ta alacağım yani amacım 100 watt'lık bir ampul taktırmak filan değil. Aküyü ne yazık ki bir daha değiştiremem yeni sayılır. peki röle aküden gücü çektiği için aküye zararı ne oluyor.motor çalıştıktan sonra akü şarj ediliyor zaten.röle olunca başka sorunlar mı ortaya çıkıyor acaba?.zaten dediğim gibi amacım rölanti düşmesini azaltmak için röle taktırmak eğer bir etkisi yoksa yine aynı derece de düşücekse alacağım ampuller zaten orjinal watt ile aynı.röleye gerek kalmıyor bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olvne -- 10 Ocak 2008; 15:59:02 >
  • Aracın markası ve modeli hakkında bi bilgi vermemişsin.evet tahmin ettiğin gibi sorun aküde olabilir.çünki bobine gerekli elektrik gelmiyor ve bujiler ateşlemeyi yeteri kadar hızlı yapamaz onun için araçta stop edecek kadar rolanti düşer. aküyü değiştirmeyi dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ön ısıtma bujileri hatası
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Far kuvvetlendirici taktır.OTOELEKTRİKçiye git halleder.
  • arkadaşım bu far kuvvetlendirici hakkında bilgin varsa biraz açıklarmısın nasıl bi cihazdır pahalıımıdır yani bildiğin kadarıyla teşekkürler
  • aynı sorun bende de vardı ampül değiştirdim olmadı ,far ayarı yaptırdığımda farın orjinal olmamasından dolayı ışığı dağitiyordu bu yüzdende iyi ışık vermiyordu.Daha sonra bir çift far aldım ve sonuç mükemmel ,istersen aynı model bir arabadan geçici olarak farın birini değiştir bakalım fark olacakmı.
    quote:

Orjinalden alıntı: olvne

imzamdaki aracın farlarından pek memnun değilim. farlarda kararma filan yok ancak orjinal ampülleriyle hiç de iyi aydınlatmıyor.bu yüzden 55 watt'lık daha kaliteli bir ampul almayı düşünüyorum. Osram Silverstar gibi.Benim sorunum farlar açılınca rölantinin çok düşmesi.Şarj sisteminde hiç bir sorun yok ancak akü 45 amper acaba yetersiz mi geliyor? bu durumu yeni ampulleri takınca far rölesi kullanarak çözebilir miyim?Röle sayesinde farlar direkt aküden gücünü alıyormuş sanırım. acaba rölanti düşmesine bir etkisi olur mu?Örneğin daha önceden 200 dd düşüyorsa 100 dd'ye gerileme gibi.

• Ampul isterse 100w lık olsun. far aynaları kararmışsa çok da bi etkisi olmaz. eskiden flash vardı bende. karanlıkta far açık mı kapalı mı anlayamıyordum bi çift far aldım, sorun düzeldi. ayrıca bu modellerin farları da çok pahalı değil.
  • Sorun çözüleli baya bir oldu.Yine de cevaplar için sağolun.Osram nightbreaker ampuller ve far ayarıyla harika bir aydınlatma elde ettim.Zaten benim sorum far rölesinin rölanti üzerinde bir etkisi olup olmayacağı konusundaydı ama artık gerek kalmadı.
  • peki far rölesinin rolanti üzerinde etkisi varmıymış? saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: olvne

Sorun çözüleli baya bir oldu.Yine de cevaplar için sağolun.Osram nightbreaker ampuller ve far ayarıyla harika bir aydınlatma elde ettim.Zaten benim sorum far rölesinin rölanti üzerinde bir etkisi olup olmayacağı konusundaydı ama artık gerek kalmadı.
  • Rolantiye etkisi olmaz. Far rolesi far kolundan gecen akimi azaltmak icin kullanilir.

Karburatorlu araclarda otomatik rolanti duzenleyici olmadigi icin motora binen her turlu yukte rolanti mutlaka dusecektir.(Far,arka cam rezistans,kalorifer v.s. )
  • teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.