Youtube' da bu videoyu buldum. Adam zımpara yaptıktan sonra en son ıslak mendil tarzı bir şeyle siliyor sonucu gayet tatmin edici sanki. Bu yöntemi deneyen oldu mu?
Hocam bu ıslak mendil büyük ihtimal şu seramik kaplama dedikleri sıvılar varya ona benzer bir şey. Yoğun ve sonradan sertleşiyor sanırım vernik gibi.
Yöntem on numara yalnız. Ben bir keresinde normal bildiğimiz camda uygulamıştım benzer yöntemi. çizik camı böyle zımparalayıp (baya zor oldu zımparalamak) sonrasında yat verniği sürmüştüm bezle. Kuruyunca tertemiz fıstık gibi olmuştu. Ama yat verniğini denemedim tabi farlarda :D
Burada dikkatimi çeken Yüksek zımparadan sonra düşük zımpara ile yüzeyi hazırlıyor. Bu bana mantıklı geldi, vernik uygulamasında da ben en son 2000 kullanmıştım. Sonraki uygulamamda 3000 kullanıp iyice pürüzsüz yüzey hazırladıktan sonra sıktım verniği belki onun için tutmadı. Boş vaktim olsa 1000 lik yapıp denerdim tekrar :D
Bugun oto aksesuarciya gittim 50 tl ye zımpara pasta cila geçtiler daha sonra ustama gittim bana neden gelmedin pasta cila bunu korumaz dedi 5000 numara Pedle üstünden geçip pasta cila Attı sonra boya sonunda kullandığı tabancayla vernigi Attı akrilik vernik yazıyordu 2-3 saat yerinde bekledik Pırıl Pırıl oldu içeriden kalma ve aksesuarcidan kalma Hatalı yerler yok degil tabi ustamada 50 verdik 100 e maloldu ama simdi tertemiz
boatswain
kullanıcısına yanıt
Vernikten verniğe fark var demek ki. Şeffaf akrilik diye 2. ye aldığım verniği cama sıkmama rağmen kururken hava kabarcığı yaptı ayrıca mat bir görünüm oldu. Dayımın farında denedim hiç benim arabamdaki gibi pırıl pırıl olmadı çatladı birde kururken. Oto boyacı ustanız eğer normal oto verniği sıktıysa sertleştirici katkılı olanlardan artık farınız ömürlük olmuştur. Alkol benzeri kimyasallardan da etkilenmez.
İki kat şeklinde uygulama yaptıysanız katlar arası bekleme suresi kısa olması veya ikinci sebep alt zemin vernik uygulaması için sıcak ise baloncuk şeklinde hatalara neden olabilir.
Soft99 un ürünü. Tabi 50 60 lira civarında ama sonuç güzele benziyor. Yukarıda arkadaşın paylaştığı diamond ürünü de çok iyi.
Yazılımcı Online
kullanıcısına yanıt
Evet hocam boya son katı kullanılan verdikten Attı sertlestiricisi tineri vs karıştırıp tabancayla uyguladı ilk günkü kadar olmasada mükemmele en yakın sonuç oldu Kanımca
Bende sizler gibi far sararmasından şikayetciyim amazondan bir ürün aldım. markasını yazarım muhteviyatı yağ gibi birşey 2 güne pek birşey kalmıyor yanı margarin sürsek etkisi daha fazla olur heralde . birkaç marka vernik aldım biri polisan 2 side olmadı yani öneriler doğrultusunda fara sıkmadım bile.soft 99 ürününü n11 den aldım 2 hafta önce zımpara uygulaması zaten yapmıştım farı temizleyerek önce 1. şişedeki temizleme maddesini kullandım daha sonra 2. ufak şiseyi kutudan çıkan süngere 5-10 damla dökerek fara sürdüm . Şuana kadar kullandığım ürünlerin hiçbirine benzemiyor ürün 8/10 eder .Kalıcığı konusunda bilgim yok uzun ömürlü diyor yıkanınca ne olacak bilmiyorum .tahminimce 6 ay giderse süper derim .
okis
kullanıcısına yanıt
kokusu falan var mı hocam neye benziyor sıvı ? ben de baya merak ediyorum bu ürünü.
2. ufak şise 8 ml. olan aynı su gibi fara uygulayınca dikkatımı çeken bir koku algılamadım .Farın 24 saat boyunca suyla temas etmemesi gerekiyor . Umarım kalıcı olur .İyi günler dilerim.
arkadaslar konuyu hortlatiyorum ama son noktayi koyup olayin asil olmasi gerektigi sekli anlatiyorum vernik hemen 5 6 saniyede kuruyan bir malzemedir ve bu yuzden tek seferda duzgun iscilik cikarma sansimiz var eger tam guzel bi iscilik olsun istiyorsaniz boyacilarin kullandigi pistoleyle uygulama yapilmasi lazim cunku tuplerdeki vernik yeteri kadar basincli cikmiyor ve temas ettigi yerde portakal kabugu gibi puruzlu bi goruntu birakiyor ama yinede tuple atilan verniktede puruzsuz yuzey elde etmemiz mumkun peki nasil yapmamiz gerekiyor ?? hani tupu vernik atacagimiz yerden 15 20 santim uzak tutun diyolar ya vernik icin yanlis bi kavram bu 5 santim uzakliktan atin vernigi ama eliniz seri islesin bu sekilde gereken miktarda vernik yuzeye tutunacaktir yaklasik 8 10 mesaj once iki fotograf paylastim yapali 1 yil oldu hala ilk gunku gibi cam gibi gorunuyor
akrilik vernik uygulayan arkadaşlar son durumu nedir acsba
beyzade0606
kullanıcısına yanıt
Veriği iyi bulursan sonuç on numara Konuyu açtığımdan beri sadece üstüne ara sıra parlatıcı cila sürüyorum leke falan olunca, pırıl pırıl oluyor.Hiç bir problem yok tertemiz kaç senedir. Ama dayımın arabasına boyacıdan aldığım bir verniği yaptım berbat oldu tekrar zımpara yapa yapa zor çıkarttım Ya far plastikleri farklı ya da vernikler çok çeşitli. Her akrilik vernik bir değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
Veriği iyi bulursan sonuç on numara Konuyu açtığımdan beri sadece üstüne ara sıra parlatıcı cila sürüyorum leke falan olunca, pırıl pırıl oluyor.Hiç bir problem yok tertemiz kaç senedir. Ama dayımın arabasına boyacıdan aldığım bir verniği yaptım berbat oldu tekrar zımpara yapa yapa zor çıkarttım Ya far plastikleri farklı ya da vernikler çok çeşitli. Her akrilik vernik bir değil.
bu arada farlarınız cam değil plastik mika gibi esneyen bir madde değil mi
beyzade0606
kullanıcısına yanıt
Evet plastik farlarım. Hatta daha öncesinde pasta çekip yapmak istemiştimde berbat etmiştim çizilmişti hep :D Eski aracımda corollada camdı farlar şu yuvarlak gözlü olanlarda ne sararma derdi vardı ne de başka bir şey
quote:
Orijinalden alıntı: Kirsal636
arkadaslar konuyu hortlatiyorum ama son noktayi koyup olayin asil olmasi gerektigi sekli anlatiyorum vernik hemen 5 6 saniyede kuruyan bir malzemedir ve bu yuzden tek seferda duzgun iscilik cikarma sansimiz var eger tam guzel bi iscilik olsun istiyorsaniz boyacilarin kullandigi pistoleyle uygulama yapilmasi lazim cunku tuplerdeki vernik yeteri kadar basincli cikmiyor ve temas ettigi yerde portakal kabugu gibi puruzlu bi goruntu birakiyor ama yinede tuple atilan verniktede puruzsuz yuzey elde etmemiz mumkun peki nasil yapmamiz gerekiyor ?? hani tupu vernik atacagimiz yerden 15 20 santim uzak tutun diyolar ya vernik icin yanlis bi kavram bu 5 santim uzakliktan atin vernigi ama eliniz seri islesin bu sekilde gereken miktarda vernik yuzeye tutunacaktir yaklasik 8 10 mesaj once iki fotograf paylastim yapali 1 yil oldu hala ilk gunku gibi cam gibi gorunuyor
SELAMLAR VERNİĞİN MARKASI NEYDİ ACABA
quote:
Orijinalden alıntı: muzaffer aluç
quote:
Orijinalden alıntı: Kirsal636
SELAMLAR VERNİĞİN MARKASI NEYDİ ACABA
a.s hocam vernigi hazir almadim hazir verniklere güvenmiyorum ben sanayide oto boya malzemesi satan yerden tüpe bastirarak aldim ama ozellikle alirken soyle icine sertleştiricide katsin kemikleştiriyo vernigi tek seferlik şansin var yoksa yuzeyi portakallaştiriyo kolay gelsin