Şimdi Ara

Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
17
Favori
56.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam megane 2 farlarina dis macunu mu Lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    kurtarir fakat elle kurtamaz polisaj makinası da lazım..diş macunu elle pamuk zayıf kalır
  • m.ersin kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam artık pasta cila attırır öyle çözeriz komple

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • diş macunu denedim sonuç alamadım. en kolay ve en basit geçici çözüm WD-404. Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahatbek -- 25 Nisan 2016; 10:03:19 >

• Arkadaşlar bende farları zımpara Yaptım ama farlar bugulu gibi oldu zımparadan sonra normalmidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar hepinize hayır akşamlar bana yardım etmenizi istiyorum. 4 aylık araç sahibiyim ve ilk aracım bugun kendim bi hevesle aracımın sağ farını temizliyim dedim,diger sol farı dün temizlemiştim ama zımpara işine girmedim. bugun farklılık yapıp zımpara da yapıp daha sonra cilalarım dedim elimde normal araç pasta cilası falan vardı. herneyse 4 tane nalbur gezdim, Bandırmalıyım bu arada, adamlara diyorum 800 1000 2000 lik kum zımpara alıcam adam bana baktı baktı dedi o ne yok öyle bi zımpara falan hepsi aynı cevabı verdi. en sonunda ekte bulunan zımparaların eşdeğer zımpara oldugunu söyleyen bi nalbur bana bu ekteki zımparaları verdi bende aldım sevine sevine geldim eve farı parçaladım falan, zımparaladımda sonra pasta cila attım ama çok büyük şaşkınlıga ugradım çünki aracımın farı mat ve bi o kadarda kötüydü, lütfen bana yardım edin zımparalar yanlış zımparamı yoksa yazdıklarınız gibi akrilik vernik atsam farlar parlarmı. hepinizden rica ediyorum cidden bugun yaptıktan sonra sonucu görünce cidden aglıycaktım... şimdiden hepinize teşekkürler Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihankrkya1 -- 23 Ağustos 2016; 0:10:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cihankrkya1

arkadaşlar hepinize hayır akşamlar bana yardım etmenizi istiyorum. 4 aylık araç sahibiyim ve ilk aracım bugun kendim bi hevesle aracımın sağ farını temizliyim dedim,diger sol farı dün temizlemiştim ama zımpara işine girmedim. bugun farklılık yapıp zımpara da yapıp daha sonra cilalarım dedim elimde normal araç pasta cilası falan vardı. herneyse 4 tane nalbur gezdim, Bandırmalıyım bu arada, adamlara diyorum 800 1000 2000 lik kum zımpara alıcam adam bana baktı baktı dedi o ne yok öyle bi zımpara falan hepsi aynı cevabı verdi. en sonunda ekte bulunan zımparaların eşdeğer zımpara oldugunu söyleyen bi nalbur bana bu ekteki zımparaları verdi bende aldım sevine sevine geldim eve farı parçaladım falan, zımparaladımda sonra pasta cila attım ama çok büyük şaşkınlıga ugradım çünki aracımın farı mat ve bi o kadarda kötüydü, lütfen bana yardım edin zımparalar yanlış zımparamı yoksa yazdıklarınız gibi akrilik vernik atsam farlar parlarmı. hepinizden rica ediyorum cidden bugun yaptıktan sonra sonucu görünce cidden aglıycaktım... şimdiden hepinize teşekkürler Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

Size verdikleri zımparalar ise çok çok kalın değerler. 180 ve 280 vermişler. Araç boyası ve farlar için bu değerler en az 500 olmalı. engebeli bir macunu düzeltmek için bile boyacılar en fazla 280 lik kullanırlar. 800 1000 2000 nere 180 nere. sizi kandıran hepsi aynı eş değer bunlar diyen esnaf dükkanı kapatıp emekli olsun bence, kim bilir millete neler neler satıyordur.

Farlarınız haliyle mat olmuştur hatta çok bastırdıysanız aşırı derecede çizilmiştir, sanayiye gidip orada düzelttirin bence elle düzelcek durumda değildir şu anda ki zaten zımpara bulamazsınız. Bulabilirseniz 280 ve yukarısına 3000'e doğru kademe kademe çıkarak zımparalayın ancak böyle düzelir. Ya da hiç uğraşmayın dediğim gibi oto kaporta işleriyle uğraşan bir dükkana uğrayın onlar kalıpçı taşlama ile 10 dakikada zımpara atarlar hatta yenileme yapan yerler varsa oraya götürüp komple yeniletin hocam.

• hiç bi yerde bulunmazmı bu zımparalar acaba ya yarın bi araştırıcam bakalım
  • quote:

hiç bi yerde bulunmazmı bu zımparalar acaba ya yarın bi araştırıcam bakalım

Sanayiye bakın hocam varsa orada vardır, piyasada hayatta bulamazsınız. Nedense az miktar olsa dahi 1000 lik bile getirmiyorlar. Piyasa esnafını geçtim yapı marketlerde de bulunmuyor. :)
  • aynen öyle valla pişman oldu ama inşallah düzelir...aslında cama dokunuldugunda çizik falan hiç yok yani ele çizik gelmiyor sadece matlık buhu gibi oldu cam... bakalım sanayide arkadaşın tanıdıgı boyacı varmış ona göndericek yarın
  • birazdan gidip araştırıp bulmaya çalışıcam şayet bulursam deneyip akrilik vernikte alıcam ...sonucu buraya paylaşırım üstad...
  • merhabalar sanayiye dua ederek gittim ve çok şükür ki zımparaları buldum ektekiler 600 800 1000 1200 ve 2000 lik zımparalar aldım tanesi 1.5 tl vernikte aldım polisanın 8 liraya onunda resmini eke koyucam bi bakarsanız sevinirim. vernikte ahşap metal plastik betona uygulanır falan yazıyo umarm dogrudur... 3000 lik yokmus ellerinde alamadım Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

• hocam ben zimparaladim ve vernikledim ama benimki olmadi neden acaba...
    Bu mesaja eklenen görseller:

Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :) Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

• cihankrkya1 C kullanıcısına yanıt
    zımparalar iyi olmuş 2000 de yeterli vernik yapacaksanız ama yeterki kalından inceye güzel aşamalarla geçip kalın çizikleri de alın.

Yalnız aldığınız vernik mat vernik olabilir. Bu denli mat görünüm olmasının nedeni ya yüzey güzel hazırlanmamış ya da mat olmasından kaynaklı. Şeffaf PARLAK vernik vernik olacaktı hocam. Mat ya da Parlak diye bir ayırım var mı üzerinde bir bakın. Önceden şeffaf cam tarzı bir yüzeyde sıkarak deneseydiniz keşke. Neyse herşeyin çözümü vardır nasılsa zımparaları bulmuşunuz :) Vernik kurusun bir kaç gün, üstünden tekrar zımparalayın kalından inceye verniği düzleştirip güzel bir yüzey hazıralyıp parlak vernik alıp sıkarsınız, eğer aldığınız vernik mat ise.

Benim aldığım vernik favori markaymış sanırım önceki sayfalarda yazmışım. Şeffaf parlak vernik olması şart hocam, yani arabaların boyasının üstüne sıkılan parlak katman gibi olmalı. Bir kaç örnek video eliyorum hocam onlara bakarsın. Bir de çok uzaktan ve çok yakından sıkma, çok uzaktan sıkarsan pürüzlü bir yapı olur, yakın sıkarsan akma yapar. O yüzden bir karış uzaklık yeter.

vernikle falan yenileme olmaz diyenler oluyordu. Meguiars bile clearcoat'lı yenileme kiti çıkartmış :)

• hocam vernigin fotosunu cektim polisan aldim dogru deilmi bu aldigim adama sorsum sefafmi diye seffaf dedi

• quote:

hocam vernigin fotosunu cektim polisan aldim dogru deilmi bu aldigim adama sorsum sefafmi diye seffaf dedi

şeffaflar da mat ve parlak olarak ikiye ayrılıyor hocam ben öyle biliyorum yani. Alırken özellikle parlak yazmasına dikkat etmiştim ben. Sen cam bir yüzeye sıkıp dene bakalım parlak olarak mı kalıyor mat olarak mı ? Benimki plastik yüzeye sıktığımda bile kuryunca cam gibi şeffaf parlak oluyordu.
  • hocam az once babami aradim akcalinin seffaf akrilik vernigini almis onu deniycem simdi de bi karis uzaktan skinca gene buhu gibi oluyo pet sisenin ustunde denedim oyle oluyo... babamin aldigi vernigin ustunde seffaf vernik yaziyo

• abi olmuyo valla onve polisan olan akrilik vernik ile denedim olmadi kuruduktan sonra tekrar zimparaladim 600 800 1000 1500 2000 seklinde ondan sonra babamin getirdigi seffaf akrilik sprey ile yaptim bir karis uzakliktan ama gene olmadi flu duruyo camlar zimparalamaktan kollarim koptu gitcem farciya temizletcem en guzeli oyle valla yapcak bisi yok... ya ben beceremedim... ama 1 saat zimparaladim cami

• abi far temizleyiciye temizleticemfari valla yapicak bisi yok 80 tl ye 2 sini temzlerim dedi...

• cihankrkya1 C kullanıcısına yanıt
    Hocam mecbur yaptıracaksın artık. Niye böyle oldu anlamadım vallahi bir yerde bir şeyi yanlış yapıyorsun gibi ama. Neyse daha fazla farı yıpratmadan sen yaptırıver ustaya yapacak başka bir şey yok. :/
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.