Şimdi Ara

Farda Çakma Led Xenon Yasaklanmalı !!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
2
Favori
12.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
338 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cidden öyle. Yeni model araç olup da farları yukarda olanlar daha da kör ediyor.

• Bu şekilde kaliteli bir marka LED takılırsa sorun olmaz. Biraz paraya kıymak lazım tabii.

Ayrıca aydınlatma da çok iyi, çin malı LED'ler gibi yere göğe dağılmıyor.

Farda Çakma Led Xenon Yasaklanmalı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simonmc -- 27 Eylül 2020; 15:58:21 >

• c-ronaldo42 kullanıcısına yanıt
    Kısa farlarda beyaz ışık yasaklanmalı, eski tip halojen sarı ampül en göz almayandan olmalı. Zaten şehir içinde her yer aydınlık, şehir dışında da orman yolunda uzunları açarsın.
  • Bu işten zerre kadar anlamayanlar var. Kaliteli LED diye aklı sıra kendilerini haklı çıkartmaya çalışıyorlar. Arkadaş, aracın farındaki ampülün konumu, içerideki parlak ayna yüzeylere göre ayarlı. Sen odak ayarlaması yapmadan, envai çeşit LED ampülden birini takıp oldu diyorsun da olmuyor öyle. Attığın fotoğrafa iyi bak. Adamın suratı aydınlanmış, aracın içi bile senin farınla aydınlanmış. Bir de bu göz almıyor diyorsunuz. Geç karşısına, kendi aracına sövmezsen ben de fizik bilmiyorum.

Far çizginizi kontrol edin. Öndeki aracın aynasının alt hizasında kalmalı. Yukarıya bakıyorsa hatalıdır. Bu, yukarıdaki fotoğrafta örneği verilen durum değil. Orada ışık saçıldığından aracın üstü de aydınlanıyor.

Xenon farın özelliği mercekli olmasıdır. Mercek ışığı belirli bir noktadan öteye kaçırmaz. Yükseklik ayarı düzgünse, xenon ampülü orijinale uygunsa karşıdakinin GÖZÜNÜ ALMAZ. Tam tersine, sürücüye çok iyi aydınlatma sağladığı için bu teknoloji halen kullanılıyor. Mercekli LED ve matrix farlarda karşıdaki sürücüyü rahatsız etmeden maksimum aydınlatma için ışığın fiziki hareketlerinden yararlanılır. Bu öyle ampül taktım, hop aydınlattı değil.

Xenon, bi-xenon, matrix led, mercekli led.. Bunlar ayarlıysa, gözünüzü asla almaz. Çünkü yasal olarak muayeneden geçmesi de imkansız.

Ya gidin aracınıza orijinal ampül takın, ya da o saçma sapan aydınlatan farı kapatın. Bu ne olduğu belirsiz, sisleri de açıp yakanları bixenon uzunlarla selamlıyorum. Arkamdan uzunla gelenleri dörtlü yakıp uyardığım çoktur. Anlayışlı olan, dalgınlıkla açık unutanlar kapatıyor. Şükür imkanım oldu, yan aynaları bile karartmalı araç kullanıyorum ve çok etkilenmiyorum ancak trafikte öküz çok.

• Sözde yasak ama nerede,ne denetleyen var ne soran daha geçenlerde adamın biri arkamızdan geliyordu iki tane trafik ekibinin önünden geçti kimse bana mısın demedi.!!!
  • Benim sis kapaklarında küçük Samsung çip led döşedim 3 adet var. Gündüz farı olarak kullanıyorum sinyal yanınca da sinyalle beraber sönüp yanıyor. Geçen çevirmede sisler yasak dedi geçti gitti açıklayamadım da :) inanmayıp ceza yazarlar mi acaba?

• Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Halojen ampulün içindeki yanan flamanın reflektöre dikey yatay konumu ne ise kaliteli ledlerde de ledlerin konumu birebir aynı oluyor. Bunun üzerine flamanın saçtığı ışıkların yönü nasılsa yine kaliteli ledler de testleri yapılarak ona göre üretiliyor. Mesela fotoğrafta sol ampul kaliteli led sağ ampul kalitesiz.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Passatların da gündüz ledleri orada. Eğer sis düğmesine basınca çok daha parlak gerçek sisler yanıyosa ikna edersiniz ama onun dışında yazarlar sis sanıp.
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Sis farı yok hocam. Boş kapak vardı onun üzerine yaptık. Sis düğmesi var araçta ama rölesi yok. Vakit olmayınca bakamadım ona ama bu kış rölesini temin edip sis hattına bağlayacağım.
  • Yine olan fakirin LED ine oldu nerde Mercedes BMW kullanan insanlara sitem yok mu onlar küt küt vurunca Selo ya gözü kör olacak ayna karartmasi bile olmayan şahinlere yazık değil mi
  • simonmc S kullanıcısına yanıt
    Dağılmamış hali bu mu?
  • alper5398 kullanıcısına yanıt
    Nissan juke bunu beğenmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeU220 -- 27 Eylül 2020; 17:43:50 >
  • Bunun cezası da yok tabii de... Daha dün adamın birini dövüp gasp edip dereye attılar, adam ağır yaralı, suçlular yakalanıp serbest bırakıldı. Led fara gelene kadar....
  • Cok rahatsiznedici, bende arabamin arkasini aynali yaptirmayi cok istiyorum.Ne kadar hizmesinbozuk ve kuvvetli ise yansiyip kendi gozunu kor etsin.Millete yasattiklarini yasasinlar
  • urun.n11.com
    İNWELLS X-TREME H1 YENİ CSP LED XENON PHILIPS ÇİP - 9000L / 6000K Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/ampul/inwells-x-treme-h1-yeni-csp-led-xenon-philips-cip-9000l-6000k-P245931061

bunlardan aldım aracıma.

merceksiz farlarım.

ilk taktık çok fena heryeri aydınlatıyor.

sonra bir ayar yaptırdım çizgi haline döndü çok memnunum.

hem insanların gözünü almıyor hemde güzel aydınlatıyor.

csp olması önemli arkadaşlar markadan ziyade.

• ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Csp nin farkı ne hocam? 🤔
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huan8

Bu işten zerre kadar anlamayanlar var. Kaliteli LED diye aklı sıra kendilerini haklı çıkartmaya çalışıyorlar. Arkadaş, aracın farındaki ampülün konumu, içerideki parlak ayna yüzeylere göre ayarlı. Sen odak ayarlaması yapmadan, envai çeşit LED ampülden birini takıp oldu diyorsun da olmuyor öyle. Attığın fotoğrafa iyi bak. Adamın suratı aydınlanmış, aracın içi bile senin farınla aydınlanmış. Bir de bu göz almıyor diyorsunuz. Geç karşısına, kendi aracına sövmezsen ben de fizik bilmiyorum.

Far çizginizi kontrol edin. Öndeki aracın aynasının alt hizasında kalmalı. Yukarıya bakıyorsa hatalıdır. Bu, yukarıdaki fotoğrafta örneği verilen durum değil. Orada ışık saçıldığından aracın üstü de aydınlanıyor.

Xenon farın özelliği mercekli olmasıdır. Mercek ışığı belirli bir noktadan öteye kaçırmaz. Yükseklik ayarı düzgünse, xenon ampülü orijinale uygunsa karşıdakinin GÖZÜNÜ ALMAZ. Tam tersine, sürücüye çok iyi aydınlatma sağladığı için bu teknoloji halen kullanılıyor. Mercekli LED ve matrix farlarda karşıdaki sürücüyü rahatsız etmeden maksimum aydınlatma için ışığın fiziki hareketlerinden yararlanılır. Bu öyle ampül taktım, hop aydınlattı değil.

Xenon, bi-xenon, matrix led, mercekli led.. Bunlar ayarlıysa, gözünüzü asla almaz. Çünkü yasal olarak muayeneden geçmesi de imkansız.

Ya gidin aracınıza orijinal ampül takın, ya da o saçma sapan aydınlatan farı kapatın. Bu ne olduğu belirsiz, sisleri de açıp yakanları bixenon uzunlarla selamlıyorum. Arkamdan uzunla gelenleri dörtlü yakıp uyardığım çoktur. Anlayışlı olan, dalgınlıkla açık unutanlar kapatıyor. Şükür imkanım oldu, yan aynaları bile karartmalı araç kullanıyorum ve çok etkilenmiyorum ancak trafikte öküz çok.
    aynen katılıyorum hala savunmaya çalışanlar var kardeşim far halojen se halojen ampul takacaksın başka bişey takmayacaksın madem tüv de neden söküyolarmış tüv aptal bu arkadaşlar zekimi sanıyor kendini yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoNaNıMcı -- 27 Eylül 2020; 19:22:52 >

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Bu ayarı yapacak veya bu kaliteli ürünü alacak adam sayısı kaç? Trafikte kaç tane adam gibi far ayarı yapılmış sonradan led takılmış araç görüyorsun? Bazı embesiller var, aracın sağ farı hafif yukarı bakacağı yere, sol farı karşıdan gelene dönük gidiyor. Bu adama ehliyet verilmiş ben sürücüyüm diye geziyor ülkede. Adam daha far nereye bakıyor, ayarı nereden yapılır, karşıdaki niye selektör yapıyor bilmiyor. Belki bilmemezlikten geliyor, kendi rahatı için başkasını umursamayan bi ton adam var. Geçen yeni matrix ledli passat sürücüsü, karşıdakini umursamadan sürekli uzunlarla seyahat ettiğini gördüm. Passat alınca kendini bir şey sanan yığınla kişi var.

Arazi aracının tavanına led koyan arkadaşları tebrik ediyorum, kendilerine yapılanı aynen iade ediyorlar, helal olsun. Başka türlüsünden anlamaz bizim vatandaşımız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .BUTTERS STOTCH.

Csp nin farkı ne hocam? 🤔
    Csp led çizgi olarak aydınlatıyor.

Merceksız farlar ıçın ıdeal.

Guzelde bır ayar yaparsanız cızgı olarak onunuzu aydınlatıyor.

Kımseyıde rahatsız etmıyorsunuz. Benım arac focus. Kendı cekımım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozoz15 -- 27 Eylül 2020; 19:45:46 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.