Şimdi Ara

Farkındamısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar farkındamısınız ama giyimimiz kuşamımız,bindiğimiz araba,yaptığımız sporlar(basketball,football),evlerimiz,konuştuğumuz dil(örneğin:dünya fitness center) yani KÜLTÜRÜMÜZ iyice avruplılaşmaya,amerikalılaşmaya başlıyor.Hatta bence çoğu gitti azı kaldı.Onlar ne yapsa bizde onu yapıyoruz.Örneğin giyim,spor,fastfood vs.Koca Türkiye neden kendi araba markasını üretemiyor !Bana sorarsanız 20 yıl sonra Anadolu Türk Kültürü adına birşey kalmayacak.

• Ney anlattığın belli değil .

Araba üretemiyoruzu kendin demişsin sonra yabancı araba kullanıyoruz .
    Sonra niye araba üretemiyoruz ?
    Konun kültür mü siyaset / ekonomi mi ?

Ayrıca bence batılılaşmıyoruz .
    Gelişen dünyaya ayak uyduruyoruz .
    He evet bunun dozunu kaçıranlar yok mu var .
    Ama herkes değişiyor en batısından tut en doğusuna kadar .

Ayrıca futbol/basketbol oynamayalım mı onu mu diyosun .
    Annem gibi konuştu n

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 10 Mayıs 2008; 12:32:28 >
  • haklısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

Ney anlattığın belli değil .

Annem gibi konuştu n

gelişen dünyaya ayak uydurmak avruplıların giydiğini giymek,yediğini yemek ve yaptığını yapmaksa ben gelişen dünyaya ayak uydurmak istemiyorum.Futbol basketbol oynama demiyorum bu oyunlar ingiliz ve amerikan buluşu oyunlar.neden bizde kendi oyunlarımızı oynamıyoruzda onları taklit ediyoruz ben buna karşıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezegenidünya -- 10 Mayıs 2008; 12:35:00 >

• tek amaç ne biliomusun?

daha ii hatun kaldırmak.

hatunlar için ise daa iyi bi erkek kaldırmak.

baska amaç yok.

saçımıza sürdüüğümüz jole bile bu iş için be

birine hayalini sorsan ii bi koca araba bark olsun der başka bişe istemiorum der.
    bunun Türklükle alakası yok yani. ailelerden..
  • Ne alakası var arkadaşım .
    Zevk işidir bu .
    Adamlar Fast-food u bulmuş bende fast-food a tapan bir kişiyim olmasa ne yaparız bilmiyorum .
    Futbol/basketbol desen olmasa olmaz
    Adamların giyimlerini diyorsan bu konuda birşey diyemem .

Ancak adamlar bulmuş güzel şeyler bizde zevk alarak yapıyoruz bunları yapmıyalım mı yani ?
    Ne diyelim ben zevk alıyorum ama batı yapmış olmaz bu mudur ?
    Gidip cirit oynuyalım yani bunu mu diyon ?

Cirit'e laf ettiğim yok yalnız anlaşılmasın güzel spordur

Bu arada bilgisayarıda batı buldu ama bak şu anda yazışıyoruz ne kadar güzel dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 10 Mayıs 2008; 12:37:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gezegenidünya

quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

Ney anlattığın belli değil .

Annem gibi konuştu n

gelişen dünyaya ayak uydurmak avruplıların giydiğini giymek,yediğini yemek ve yaptığını yapmaksa ben gelişen dünyaya ayak uydurmak istemiyorum.Futbol basketbol oynama demiyorum bu oyunlar ingiliz ve amerikan buluşu oyunlar.neden bizde kendi oyunlarımızı oynamıyoruzda onları taklit ediyoruz ben buna karşıyım.

Cirit oyna mesela ? Ben atları bulayım,(nerden bulacaksam) sen arazi ve sopaları bul.Birbirimize fırlatıp düşürelim birbirimizi. Bunları gerçekleştirmek sence kolay mı ? Spor olarak iyi olabilir ama günümüz Türkiyesinde imkansız.

• hamburger ve türevlerini yemeelim günlerimiz tarhana çorbasıya geçsin onlar gibi giyinmeyelim şalvar giyelim futbol basketbol gibi evrensel oyunları oynamayalım kendimiz saçma sapan ıyunlar üretelim daha mı iyi olur sence?
  • Herşey boş.... getirin lan bana bi köprü, üstünden atlıycam, kendimi intahar edecem.
    Türkçenin de içine ettik, şimdi tam oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 10 Mayıs 2008; 13:09:35 >
  • Tek gördüğüm onların m.ktan taraflarını alıp iyi taraflarını almadığımızdır hep p.c taraflarını alıyoruz çalışma dürüstlük falan nerede kabul delim toplumca bir p.clik hevesindeyiz istisnalar hariç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geberit

Tek gördüğüm onların m.ktan taraflarını alıp iyi taraflarını almadığımızdır hep p.c taraflarını alıyoruz çalışma dürüstlük falan nerede kabul delim toplumca bir p.clik hevesindeyiz istisnalar hariç.

Gerçekten Bu Dogru Bak Olumlu Yönlerini Almamışız örnegin kitap okuma.Adam Otobüste giderken bile elinde kitap var
  • kültürüne delicesine bağlı japonları bile amerikalılaştırdılar üstelik bilim teknoloji ekonomide en önde gitikleri halde sen neden bahsediyosun? geçen elemanın biri diyodu kola içmeyip amerikayı protesto ediyo kendi çapında.. protesto gibi düşünceleriniz varsa çırılçıplak soyunup dağa çıkın o zaman inandırıcı olur eyleminiz
  • Dünya küreselleşiyor beyler..şuan avrupa sanki tek bir devlet gibi..ilerde belli olmaz ama doğu birliği olsa dünyada sanki 2 devlet varmış gibi olacak ve ileride hepsi tek dil tek bir devlet gibi toplacaktır..ama 100 sene sonra 200 sene sonra orasını bilemicem ama ilerde..tek dil tek devlet olacak..ülkeler olmıcak..büyük ihtimal dil de ingilizce olur..benim görüşüm bunlar...
  • Avrupa Pantolon Gömlek giyiyo biz şalvar giyelim
    Avrupa Arabalara biniyo biz kağnıya binelim
    Yoğun çalışma tempoları nedeniyle zaman kaybetmek istemeyen avrupalılar fast food yiyolar - bizde cebimizde tava ve yumurta taşıyalım acıkınca yeriz..
    Gençler Gelişen Dünyaya Ayak Uyduramassanız Osmanlı gibi nalları dikersiniz..
  • Yav batıya ayak uydurmak lafı batının bilimine ayak uydurmak kastedilerek söylenmiştir.

Bizim yaptığımızsa onlar ne halt yiyosa taklit etmek

Gelişen dünya biz olabilirdik.Herkes bize ayak uydurmak isteyebilirdi.Eğer gelişmeyi yüzeysel anlamda algılamayıp onu bunu şekilsel olarak taklit etmekten vazgeçebilseydik.Asıl yapmamız gerekenin bir şeyler üretmek olduğunu bilebilseydik.

Gençlik boş hakikaten.Ben de boşum.Ama en azından boş olduğumuzun farkındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .ceylan. -- 10 Mayıs 2008; 15:27:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Russian
    Avrupa Pantolon Gömlek giyiyo biz şalvar giyelim
    Yoğun çalışma tempoları nedeniyle zaman kaybetmek istemeyen avrupalılar fast food yiyolar - bizde cebimizde tava ve yumurta taşıyalım acıkınca yeriz..

Aslında şöylede düşünülebilir,
    Avrupa Pantolon Gömlek giyiyo biz fiber elektronik giysiler giyelim. (Kişisel bilgisayarlarımızı üzerimize giymiş olalım.)
    Avrupa Arabalara biniyo biz kişisel hava jetlerine yani uçan arabalara binelim.
    Yoğun çalışma tempoları nedeniyle zaman kaybetmek istemeyen avrupalılar fast food yiyolar - bizde cebimizde yüksek enerji veren sağlıklı ve şişmanlatmayan protein değeri yüksek kapsüllü besinler taşıyalım.

Benim şahsen böylesi daha çok hoşuma giderdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: penguin

quote:

Orjinalden alıntı: Russian
    Avrupa Pantolon Gömlek giyiyo biz şalvar giyelim

Aslında şöylede düşünülebilir,
    Avrupa Pantolon Gömlek giyiyo biz fiber elektronik giysiler giyelim. (Kişisel bilgisayarlarımızı üzerimize giymiş olalım.)
    Avrupa Arabalara biniyo biz kişisel hava jetlerine yani uçan arabalara binelim.
    Yoğun çalışma tempoları nedeniyle zaman kaybetmek istemeyen avrupalılar fast food yiyolar - bizde cebimizde yüksek enerji veren sağlıklı ve şişmanlatmayan protein değeri yüksek kapsüllü besinler taşıyalım.

Benim şahsen böylesi daha çok hoşuma giderdi.

kolaydı...

şşy maamut ! al şu fiber elektronik paltomu. güvenliğede söyle jetimi çok yükseğe parketmesinler. kuş muş sıçar sonra...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.