Bu insanları anlamıyorum İstanbulda yaşamanın neyini seviyorlar ben 3 senedir aile zoruyla İstanbul da yaşıyorum.Kötü varoş semtlerde yaşamak hoşunuza mı gidiyor? Toplu taşımalarda sürünmek güzel bir şey mi? Karın tokluğuna bu ezziyeti çekmek hoşunuza mı gidiyor? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu insanları anlayamıyorum
-
-
Memleketine dönerse istanbulda kazandığı parayı kazanacak iş yoktur.
Emekli olanların maaşı sabit kaldığı için deprem zamanı kira atışlarında çoğu emekli memleketine taşındı istanbuldan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ama istanbulda da kiralar çok yüksek değil mi?Zaten şu anki ekonomide sabit maaşla araba almak ta neredeyse imkansız o halde neden İstanbul a gelip rezillik çeksinler
Memurlar bile zor geçiniyor İstanbul da
Bütün yatırımın İstanbul'a daha doğrusu büyük şehirlere kaydırılması, göç veren yerlerde insanları kaderlerine terk etmek.
Daha bunun gibi bir sürü sebep var.
-
İstanbul o kadar da berbat bi şehir değil. eğer iett otobüsü çilesi çekmiyorsan, kira derdin yoksa, yaşanır.
mesela çeşmeden akan su benim memlekete kıyasla İstanbul'da daha iyi. klorsuz kireç yapmayan su akıyor. oturduğum yer ormana yakın, bisikletimle ormana dalıp 40 km orman turu yapabiliyorum. iett çekmiyorum.
İstanbul cehennemdir lafı daha çok dışarıdan İstanbul'a gezmeye gelip günde 12 saat dışarıda gezip yorulanlar tarafından söyleniyor. benim kendi hayatım İstanbul'da gayet normal geçiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu yorum bana çok pempe geldi açıkcası, İstanbul çok güzel şehir bu konuda aynı fikirdeyiz ama nüfusu en fazla 5-6 milyon olmalı.
iett çekmiyorum mesela ama trafikte beni bazen bayıltıyor.
İstediğimiz kadar bu şehre masal yazalım, plansız büyümüş bir şehir. Yolları mevcut kalabalığı kaldırmıyor. İşe gidiş ve iş çıkışı saatleri dışında raylı sistem gayet makul fakat gün içinde veya akşam vakti arabaya bindiğinizde çoğu zaman tövbe ettiriyor.
-
İETT çekiyorum ve varoş mahallelerin birinde oturuyorum
İstanbul'un herhangi bir pembe gösterilecek yanı yok. ama bazı konularda İstanbul'dan daha kötü şehirlerden gelen kişiler İstanbul'da hızlı gezi turu yapınca İstanbul'u cehennem zannedip aşırı haksız şekilde kötülüyolar. bundan dolayı yazdım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskişehirde yaşıyorum, daha doğrusu bir ilçesinde. geçen hafta istanbuldaydım. bir hafta kaldım. ulaşım berbat, çoğu şey eskişehire nazaran daha pahalı, trafik zaten mahvetti beni. park etmek ayrı dert. köprü geçişleri. mekana gidelim diyorsun kalabalık. manzara desen yok. kadıköye gidiyorsun heryer yabancı türk yok. beşiktaş desen öyle. ümraniye zaten almış başını gitmiş kaç milyon nüfusu var. eskişehirde şehir merkezini bir uçtan öbür uca yürürsün ama istanbulda heryer inişli çıkışlı. valla ben bir haftada bezdim. kaçtım geri
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üniyi istanbulda okudum. O zamanlar öğrencilik şeysiyle güzel geliyordu yalan yok kadıköy beşiktaşta akmalar sabahlamalar güzeldi bunu tipik bir anadolu kentinde yapamazdık. Ama üni bittikten sonra yaklaşık 1.5 senedir çalışıyorum ve şuan tek hayalim remote bir iş bulup orta derece bir anadolu kentine yerleşmek. Buranın kargaşası çalışmaya başlayınca çok ağır geldi. Kiralar da çok pahalı o yüzden burda tek odalı bir yerde yaşıyorum. Burda yaşıyorum ama hayatım yok gibi geliyor bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Statistics. -- 25 Ekim 2023; 14:25:1 > -
Çok doğru söyledin belki de burda öğrencilik yapmadığım için öyle düşündüm ama çalışmaya gelince gerçekten kötü. İstanbul da paran kadar mutlusun
Son cümle çok doğru. İstanbul’da paran kadar mutlusun.
Ben 34 yıldır İstanbul’dayım,
En sevdiğim yanı, cafe vb seçeneğin çok olması ve deniz manzarası. Bir şekilde huzur veriyor bana demiz görmek, sahile inmek vb.
her yer sidik ve izmarit kokuyor. kusura bakmayın. mülteci hayat pahalılığı her yerin kahvehane ve kafe olması insanların genel olarak şık ama düşüncesiz kusura bakmayın bilgisiz ve görgüsüz özellikle de toplumsal ortak empati duygusundan hem sosyal olaylar karşısında hem siyasi olarak tam anlamıyla duyarsız olması(belirli bir azınlık dışında) ve artık demografik olarak yönetilememesi bu şehri bitirdi.
istanbula kim ihanet etti biliyor musunuz. hepimiz ettik. bir de birisi kendi ağzından söylemişti zamanında.neyse.
her yerinde kahvede oturan ucuz çiftler ellerinde sigara genel olarak konuşmalarında da birbirlerine hiçbir şey katmıyor. bu yorumumu ağır bulabilirsiniz ama maalesef içlerinde beyefendi, davranış kalitesi yüksek, karşısındakini gerçekten muhattap alan adama rastlamadım artık psikiyatriste 3000 tl bayılıp (10 bin liraya kadar psikiyatrist var) gitseniz bile insani muameleyi vermiyor görmüyorsunuz.. kendileri kaybederler. bunları anlatınca insanlar hoşlanmıyor tabi ama kusura bakmayın.
-
Sonuna kadar haklısın başkan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X