Şimdi Ara

İnsanlar neden bu kadar düşüncesiz ve acımasız oldu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hatırlıyorum da 90'lı yıllarda biz kendi aracımız olmadığı halde konu komşunun aracını bile korur kollar birisi bir şey yaptıysa haber verirdik, şimdi benim de aracım var ama kendi mahalleme bile park edemiyorum.İlk aracım, aldığım hafta hevesimi kursağımda bıraktılar.Daha kapının önüne çeker çekmez kaputu boydan boya çizdiler, birisi sırf pisliğine kendi adının baş harfini yazmış resmen kaputa.Neyse dedik eden bulur, moralimiz bozuldu ama bir daha olmaz dedik.

Bu sefer balkona halı serip halı düşmesin diye üzerine sandalye koyan yabancı uyruklu komşumuz, rüzgarda sandalyenin araca düşmesi sonucu aracın camını kırarak zarar görmesine neden oldu.Önce zararı karşılayacağını söyledi, sonra yan çizip ödememek için kırk takla attı.Bağırış çağırış bir şekilde taksit taksit de olsa hakkımı aldım onlardan, fakat aradan bir yıl geçmeden ne hikmetse aynı cam bir gece ansızın tekrar taş atılarak kırıldı ne gören var ne duyan.

Üstelik bütün bu yaşananlara rağmen diğer komşularımızda umarsızca balkona sandalye koymaya halı felan asmaya, koydukları şeyleri aşşağıya düşürmeye devam ettiler.Neyse ki dersimi almıştım, anladım ki bu mahallede bana rahat yok, artık mecburen iki üç sokak öteye felan koymaya başlamıştım.Fakat oralarda da aracı rahat bırakmadılar, farklı zamanlarda iki kez park halindeki aracıma çarpıp kaçarak far ve stop lambalarının değişmesine ön tamponun boyanmasına neden oldular.

Artık iyice paranoyak olmuştum, gece evde rahat uyku uyuyamıyordum.Ha çarptılar ha çarpacaklar diye hop oturup hop kalkıyordum.Geceleri dışarıdan en ufak bir ses geldiğinde çıkıp araca bakıyordum.Hep aracın başına giderken acaba bugün neresine zarar verdiler diye korku ve şüpheyle aracıma yaklaşıyordum.Psikolojimi bozdular benim bu ülkede.Durumum olmadığı için kasko felan da yaptıramıyordum o yüzden paranoyaklığım iyice artmıştı.

Sonra dedim bu böyle olmaz otopark fiyatları uygun, kapalı otoparka koyayım dedim.Aylık 200 lira ile başlayan otopark maceramda bir kaç yılın sonunda ekonominin geldiği hal yüzünden aylık aboneliğin 1500tl olmasıyla son buldu.Araba otoparkdayken kafam rahat etti bir kaç sene, fakat sonra yine sokaklara koymak zorunda kalınca tekrar başladı sıkıntılarım.Her gün park yeri arar hale geldim.Üç dört yıl otoparkda tek bir çizik bile oluşmayan aracım da sokaklarda yeniden zarar görmeye başladı.

Bir gün gidiyorum kapıyı çizmişler, bir gün gidiyorum tampona sürtmüşler, bir sabah bakıyorum muhtelif yerlerinde yaralar bereler var.Arkadaş bir araç bir gün rahat bırakılmaz mı ? Bakın yemin ediyorum daha dün arabanın plakasına vurup yamultmuşlar yanaşırken.Bir parketme işini bile beceremeyecek kadar beceriksiz mi bu insanlar ? Eğer öyleyse nasıl ehliyet alıyor bunlar ? Ben de araba kullanıyorum hem de tam 12 senedir, bu süre içinde ne bir kazam oldu ne birinin malına canına zarar verdim hiçbir vukuatım yok trafik cezam bile yok.

Fakat gel gör ki aracım sanki savaştan çıkmış gibi, aracımın halini gören eş dost akraba beni acemi sürücü felan sanıyor.Bu arabanın hali ne her yeri vuruk çizik dolu diyorlar benim yaptığımı sanıyorlar.Halbuki bütün hepsi aracıma zarar veren servet düşmanlarının eseri.Ben de bir iki sefer yaptırdım arabayı ama baktım üç dört beş onbeş böyle zarar vermeye devam ediyorlar, başlarım öyle işe dedim ve saldım artık herşeyi kaportacıya gitmeyi bıraktım.

Vuruk kırık kullanıyorum, kimse arabaya yaslanıp sürtünmesin diye yıkamıyorum bile makinayı.Fakat yine gelip tozlu arabaya sürtünüyorlar arkadaş.Geçen gün bir gittim şoför kapısı komple kılcal çiziklerle dolu, biri götünü dayayıp çizmiş.Ondan önceki günlerde gittim, inşaat işçisi arabanın üzerine boyalı eldivenleriyle sigarasını çakmağını bırakıp gitmiş.Kardeşim mıknatıs mı var bu araçta anlamıyorum ama bütün belaları üzerine çekiyor.

Asıl sinirimi bozan mevzu da şimdi oldu, arabayı park etmişim gelmiş önüme de arkamada iki minibüs yanaşmış ikisi de tamponuma yapışık duruyor.Kardeşim ben nasıl çıkıcam park yerinden ya ? Hadi onu geçtim, sen nasıl çıkacaksın ? Senin önündeki araçta sana yanaşmış bir iki santim ya var ya yok.Baktım dedim kesin bu çıkarken sabah arabaya vurup kaçıp gidicek.Mecburen kırk tane manevra yaparak arabayı oradan çıkardım götürdüm kameranın gördüğü polisin olduğu bir yere koydum.Artık orada da başına bir iş gelirse kendimi kesicem.

İnsanlar neden bu kadar acımasız neden bu kadar hain ve fesat, neden böyle servet düşmanı anlamıyorum gerçekten.Neyse uzun lafın kısası her şeyin özeti olacak soru şu, kardeşim ne istiyorsunuz bu arabalardan bu arabalar size ne etti ?

• Bir şekilde para kazanan ama, parayı harcama kültürü olmayan insanların dertleri bunlar.

Para, onu da alayım, bunu da alayım… diye kazanılmaz. Daha kaliteli bir hayat yaşayabilmek için kazanılır.

Kazandığınız parayı “Araba aldım” diyebilmek için harcayıp sonra da ayak takımının arasında yaşamaya devam ederseniz bu tür şeylerin başınıza gelmesi normal. Hatta daha fazlası da gelir, en nihayetinde araba için hayatınızı bu tip insanların içinde geçirmeyi seçmişsiniz. Varsa çoluğunuzu çocuğunuzu da bunların arasında büyüteceksiniz.

Eğitimli, kültürlü, kaliteli insanlar eşek mi de, varoş bir yere taşınsalar aradaki farkla belki Ferrari bile alabilecekken, bunun yerine normal bir araba ile idare edip doğru düzgün muhitlerde kendileri gibi insanların arasında yaşamayı seçiyorlar. Çünkü onlar için, düzgün insanlarla yaşamak “Ferrarim var” diyebilmekten daha önemli.

Doğal olarak da böyle dertleri yok.
  • eskidende böyleydi yalnızca eskiden daha az araba vardı daha korunakli yere konuluyordu. insan psikolojisi eger onun degilse ve guzel araba görürse alır eline cebindeki bicagi çizer geçer cunku bunu yapabiliyor. eger arabandan alarm çalmadan birsey alabilse onuda yapardi ancak gücü buna yetiyor. senin araci cizerkende icinden diyorki mq zengini al sana araba diyodur XD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük gelirli kültürsüz kesimin yaşadığı semtlerde bu tarz durumlar oluyor malesef. Çözümü ise tofaş şahin gibi eski araçlar alacaksınız . En azından başına bir şey geldiğinde üzülmezsiniz yada daha iyi bir semte taşınacaksınız

• Oturdugunuz semt neresi merak ettim ?

• Halk fakirlesti artik umursamaz oldu asgari ucrete 12 saat calisan insanlar yasasam elime ne gecicek ? Omur gecip akiyor gidiyor en fazla hapse girerim zaten uzerimde mal varligi yok karin tokluguna yasayip gidiyorum. Benzinli arabaya halen binenler var opetteki pompaci bu kadar zama ragmen insanlar benzinli arabaya binebiliyorsa demek ki ekonomik kriz yok olan orta direge garibana oluyor demisti hakliymis.

• Kültür bilinç zeka meselesi
    Yaşadığın yer büyük etkendir bunda
    Dünya bireyselliğe doğru yol alıyor kendi gözlemim.
    Ben o sebeple şehrin dışında bahçeli bir yazlığımız var tamamen oraya yerleşmeyi kafaya koydum.
    Bahçeye gir kapını çek kimse kimseye karışmıyor
    Eski akrabalıklar dostluklar bitti... Şahsen ben çok uzak duruyorum zamanla uzaklaştım askerden ilk geldiğimde akrabalarımla çok samimiydim ama uzaklaşınca daha mutlu oluyorsun en azından benim için öyle
    Herşey çıkar olayı oldu inan çevremde gözlemlediğim evlilikler dahi maddi güç yıkılsa boşanma ile sonuçlanıyor
    Eski saf duygular yok 2000 lerde yıkılmaya başlanarak su an tamamen yok oldu
    Babam İstanbul'a yol parasını borç alarak gelmiş evli gelmiş hemde
    O borcun harcın içinde akrabalara toplanıp yağmurda bile yürüyerek giderlermiş dolmuşa verecek para yokmuş.
    Aynı akrabalar şu an herkesin aracı var düğün cenaze hariç bir araya gelmiyor iş güç diyor insanlarda
    Görüşmek istesen görüşürsün
    Keza babamın senelerce 3 çocuğunun düğününe nişanına çeyrek taktığı akraba bizim düğünde 50 TL takmış 50 TL zarfın içinde :)
    Sana hediye yolluyorum abi diye geri yolladım zarfı
    Kargo ücreti 59 TL idi :))
    Babam buna kızdı ama bence yapılması gereken buydu
    Biz aile olarak takı vb beklemeyiz zaten hiç takmasa sorun yoktu
    50 TL hakaret gibi geldi hâlâ gelir
    İşin sonucu birey olarak kendimizi kurtaralım gerisi yalan dolan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farate -- 26 Kasım 2023; 0:17:23 >

• Üstad durumunu hiç iyi görmüyorum. Sat kurtul.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • farate kullanıcısına yanıt

Sizinle aynı fikir ve düşüncelere sahibim, ben de bu nedenle sizin gibi insanlardan uzak müstakil bir yere geçmeyi hedefliyorum ancak maalesef öyle bir maddi imkanım yok.

• Esenler olduğunu tahmin etmişdim.Yanlış anlamayın beni fakat heryerden göç alan her türlü ne olduğu belirsiz insanların olduğu bir semtte oturacacağıma imkanım varsa otoparki olan bir sitede otururum. Imkan yoksada gider köyüme yerlesir huzurla yaşarım... kizimin sinif arkadasi ailesiyle birlikde sirf ordaki insanlar kötü diye anadolu yakasına göç etmişler bu sene. durum bu şekilde malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi landscapee -- 26 Kasım 2023; 2:34:53 >
  • İnsan kalitesi belirgin şekilde hızla düşüyor. İnsanlar bölündü, yıllardır bilinçli olarak uygulanan politikalarla ayrıştırıldı, eğitimli kesimi cahile kırdırdılar. Eskiden sokakta (toplu taşımada vs kamuya açık her yerde) biri haksızlığa uğrasa herkes sahip çıkardı. Şimdi herkes arkasını dönüyor, görmedim duymadım muamelesi yapıyor. Komşu görüyor ama ses çıkarmıyor kapı arkasından dinleyip dürbünden merakından bakıyor sadece.

Ankara’da son bir hafta birbirini kesen silahla öldüren manyaklar sebebiyle 10 kadar insan öldü, 4’ü çocuk bildiğim kadarıyla. İnsan hayatının ve insan emeğinin bu kadar değersiz olduğu yerde fazla da bir şey beklememek lazım.

Değil mahalleyi ülkeyi terk etmek için başlı başına yeterli sebep bunlar.

Çok şükür ki 8 yıldır büyük bir lojmanda oturuyoruz, ortalama seviye, dışarının seviyesinin üstünde. cam açık kalsa mutlaka birisi haber veriyor kapı açık kalsa hiçbir şey olmuyor. Arada çocuklar istemsizce bisikletle sürtebiliyor o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 26 Kasım 2023; 2:49:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Guest-C329764A3 G kullanıcısına yanıt

Düşünce yapın, cebinde ki para ile uyumsuzsa maalesef sıkıntı oluyor ve içten içe seni bitiriyor.

Sırf sokakta değil, otoparklarda da aracını çiziyorlar, yetkili servis aracını çiziyor. Var mı ötesi?

Merhamet duygularını yitirmiş, eğitimsiz, görgüsüz bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz! Komşu hukuku gözetmeyen, tamamen sahte, samimiyetsiz insanlarla yaşıyoruz. İnanın semt önemli değil!

Semt, insanı adam ademez eğer içinde yoksa!

• Kapalı otoparklarda da durum çok farklı değil ön iki kapım ay krateri gibi göçük göçük olmuş, hayvan evlatları sağ olsun kapılarını açmıyor fırlatıyorlar herhalde. Böyle takıntınız varsa sıfır araç almayın yatağa düşersiniz hastalıktan.

• İnsan kalitesi düştü tamam da, sokaklar da felaket durumda artık.. yani gidin dar sokaklı iyi semtlerde bakın oralarda çok farklı değil, artık araba koyacak, geçecek yer yok.. kargo araçları vura vura sürte sürte geçiyor haberiniz olmuyor, gidin kargo araçların bakın bir sağına soluna. iyi semtlerde de herkes arabası kenarı köşesi çizik vuruk.

Bunların en net örneği Fransa ve italyadır.. en iyi semtlerine gidin her arabanın kenarı köşesi vuruktur.. iki dakika streetview'a bakın anlayacaksınız.

• Eski oturduğum sokak ve çevre binalarda oturanlar bu sorunları yaşadılar.
    Örnek tam karşıdaki bina, tüm dairelere rahat rahat yetecek otopark alanına duvar ördüler.

Hemen solumuzdaki binada aynını yaptı, üstelik daire başı 2 araç koyulabilecek alana duvar örüp kapattılar.

Sonra yola sokağa bırakıp şikayet etmeye başladılar.

Peki neden, çardak yaptılar, camının önünde araba istemediler vb.

İyide siz o evi satın alırken, camın hemen önünün otopark olduğunu görmediniz mi.

Bina iskan raporu ne diyor, o bina için yeterli otopark alanı var.
    Otopark sorunu olan evi ne alıcak ne kiralıyacaksın.
    Yoksa, normalde iyi geçineceğin komşularınla başlarsın her gün tartışmaya..

• Bir şekilde para kazanan ama, parayı harcama kültürü olmayan insanların dertleri bunlar.

Para, onu da alayım, bunu da alayım… diye kazanılmaz. Daha kaliteli bir hayat yaşayabilmek için kazanılır.

Kazandığınız parayı “Araba aldım” diyebilmek için harcayıp sonra da ayak takımının arasında yaşamaya devam ederseniz bu tür şeylerin başınıza gelmesi normal. Hatta daha fazlası da gelir, en nihayetinde araba için hayatınızı bu tip insanların içinde geçirmeyi seçmişsiniz. Varsa çoluğunuzu çocuğunuzu da bunların arasında büyüteceksiniz.

Eğitimli, kültürlü, kaliteli insanlar eşek mi de, varoş bir yere taşınsalar aradaki farkla belki Ferrari bile alabilecekken, bunun yerine normal bir araba ile idare edip doğru düzgün muhitlerde kendileri gibi insanların arasında yaşamayı seçiyorlar. Çünkü onlar için, düzgün insanlarla yaşamak “Ferrarim var” diyebilmekten daha önemli.

Doğal olarak da böyle dertleri yok.

• Eskiden biraz daha toplumsal saygı ve bilinç düzeyi çok daha yüksekti. İnsanlar daha fazla kendş hareketlerine dikkat ederdi.

Şimdi ise popüler kültüründe etkisiyle dart durt tipler, hır gür çıkaran karakterler doğruymuş gibi algılanır hale gelince vaziyet böyle oldu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ilkerakar İ kullanıcısına yanıt

Ayni yorumu kopyalayıp yapıştırdiniz sanırım . Daha önce de böyle bir yorumunuz vardı

• ilkerakar İ kullanıcısına yanıt

Ilkerim dogru diyor bizim fukura muhitte de dokuntu bir binada oturup altina son model benzinli civic cekip binen komsu var. Havam olsun, egom dolsun ve arabam sekil yolumdan cekil misali bir edasiyla otoparka geliyor gidiyor. 4 teker 1 direksiyonu arac degil amac goruyor. Ona verecegin parayla yurtdisina kulturel bir gezi ve tatile gitmek ya da dedigin gibi yasadigin semti degistirmek insana çok farkli vizyon katar yoksa esege altin semerde vursan esektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.