Şimdi Ara

İnsanlar neden bu kadar düşüncesiz ve acımasız oldu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam bu arzuyu kamçı olarak kullan hedef belirle uzun zaman alır ama hedefine ulaşırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalmadı öyle 90 lardaki gibi mahalle kültürü komşuculuk falan . köyden kopup gelen davarlar anasını belledi şehirin de şehir kültürünün de . ben balıkesirliyim 90larda kapı bile kitlenmezdi, kapının sandalyeyi ters çevirdin mi bilinirdi ki komşu evde yok,kimse ilişmezdi. sonra kürtler göç etti falan canına okudular . şimdi pislikten geçilmiyor.

• şunu deneyin;

www.hepsiburada.com
    Wagell Tüm Araçlar Ile Uyumlu X100 Araba Brandası Miflonlu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wagell-tum-araclar-ile-uyumlu-x100-araba-brandasi-miflonlu-branda-oto-cadir-ortu-p-HBCV00002SUPCY
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Crowum halk yoksullasti alim gucu dustu ve yobazlasti. Adam 12 saat calisiyor esek gibi evde gecimsizlik, maddi problemler ve is yerinde sorunlar derken saga sola catiyor. Alt kulturde sonradan gorme dagdan inmeler var evet ama yoksul mahallelere bakarsan zorunlu lise temel egitimi bittikten sonra is hayatina atiliyorlar calismak zorunda kaliyorlar gecim hayat mucadelesi basliyor. Sehirdisinda universite okumak su zamanda kirasi yurdu yemesi icmesi ates pahasi. Bu da toplumdan kulturden asimile olmasina sebep veriyor is-ev arasi mekik dokuyan izin gununde de alkol alip saga sola erkeklik taslayan insanlarin hayat gecmisine bakinca bu durum anormal degil.

Herkes 8-5 masabasi totoyu yayip 30-40k maas alip mütevazi hayat yasamiyor. Ulkenin %60 i asgari ucretli calisiyor dokuntu samara tofas arabalari bile alamiyorlar artik yurutme maliyetide ayri bir dert. Insana saygi yok ama arabaya ve paraya var devir buna dondu.

• aliexpress.com
    245.68TRY 79% OFF|Wifi güvenlik açık su geçirmez PTZ otomatik izleme ses CCTV gözetim 1080P 360 IP kameralar ile Google ev Alexa| | - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005005350475879.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.3cc83d12z90KjP&gatewayAdapt=glo2tur

Alıyorsunuz şöyle eve bir güvenlik kamerası pancere önüne aracı gören bir yere monte ediyorusunuz. 7/24 kayıt yapıyor ve kim ne yapmışsa hesabını soruyorsunuz. Ama kasko şart arabanın değerinin yanında devede kulak kalıyor özellikle aracınızın başına bir şey gelince anlıyorsunuz kıymetini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado34 -- 28 Kasım 2023; 7:47:35 >
  • araç kamerası alıp powerbank a bağla bence

• 1 hafta mecidiyeköy de kaldım kafayı yiyecektim :)

kimse arabasını yerinden oynatmıyordu bir daha yer bulamam diye, herkes bir yer kapmaca oynuyordu sokak efsaneydi :D

baktım olmayacak profilo avm mi ne vardı onun otoparkına ücretli bırakmıştım. 8-10 yıl oluyor.

ankara da böyle olmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 28 Kasım 2023; 12:17:41 >
  • Hocam yaşadığınız muhit mutlaka bunda önemli bir etken. Bir de şöyle bir durum var bence. Bazı arabalarda bir uğursuzluk mu desem çekim mi desem belaları çekiyor üzerine. Buna da dikkat etmek lazım.

• Bence ev senin ise bir an önce o evi hemen sat, kira ise hiç arkana bile bakmadan o semti belki de o şehri değiştir. Sorun insanlar evet, insanları da değiştirmenin tek yolu yaşadığın yeri değiştirmek.

Doğma büyüme İstanbulluyuz köyümüz bağımız bahçemiz İstanbul'dur 3 nesil boyunca. İnsanı, trafiği, keşme keşliği pahalılığı vs bezdirdi senelerce. Büyük şehir ise aha Ankara'da büyük dedim geldim 6 sene oldu, şimdi kafamda buradan da gitmek var daha da kırsala yakın insanlardan uzak bir hayat bakalım hayırlısı.

Huzur denen şey bazen seni konfor alanından vazgeçip yeniliklere fırsat verince bulur. Olmuyorsa zorlamayacaksın.

• Toplumumuzun kültür seviyesi düştükçe düştü, ahlak seviyesi yok olmak üzere.

• ülke bitmiş durumda heryerde sorun var ama daha iyi bir semtte daha az sorun yasanabilir gerçi benim araçlara hep bizim sitede zarar verdiler dışarda başina birşey gelmedi biraz da şans.

• Arif kullanıcısına yanıt

Ülkede şuan herkesin bu halde olmasının sebebi siyasidir.

Benim tahminim bu ülkede çok yakın bir tarihte iç savaş çıkacak. İç savaşın ardından işgal edilecek. Ve tüm bunlar max 30-40 Yıl içinde olacak.

• Eğitim yok, kanun yok, Allah korkusu hiç yok...

Bazı semtlerden geçerken bile arabam olsa satarım derim içimden.

• Bu uzun abinin vallaha yatacak yeri yok. İnsanlar aslında özünde kötü değil sadece üzgün ve öfkeliler. Kimsede para yok, insanlar istediğini alıp yiyip içemiyor, komşu ülkelerde problemler, içimizdeki siyasi sorunlar vs kimsenin kimseye tahammülü yok artık. Ekonomi kötü, mülteciler sorunu o sorun var bu sorun var bütün bunlar insanların genel ruh halini de etkiliyor dolayısıyla toplumun genel ahlakını aile yapısını bile bozuyor. Bu çok tehlikeli, sonumuz hayırlı olsun...

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Doğrudan siyasi değil, sosyolojik ancak dolaylı yoldan elbette hükümet politikaları sebebiyle böyle oldu. Herkes sindirildi, bastırıldı, haklı olan değil güçlü olana destek olundu. Eskiden işçi memur sokağa çıkar eylem yapardı, hadi çıksın bakalım yiyorsa. Muhalifsen teröristsin algısı oluşturuldu. Hükümet yanlısıysan her şeyi yapabilirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    RTE yaptığı konuçmada kendi açık açık söylemişti zaten. darbeden sonra ilan ettiğimiz ohal'i çalışan eylemlerini bastırmak için kullanıyoruz biz dedi. eskiden grevler oluyodu bakın şimdi oluyo mu hiç dedi. açık açık söylüyo adam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bright like a Diamond kullanıcısına yanıt
    Bağladık, biri geldi çizdi gitti. Sonra? Emniyet sistemimiz suçluyu hemen yakalar, adalet sistemimi de hak ettiği cezayı verir öyle mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.