İşlemci: i5 8600k Anakart: TUF z370-Plus Gaming Ram: 2x8GB ddr4 3000mhz Corsair Vengeance Led Red
Multiboxing ile ugrasiyorum, kısaca özetlersek bir oyundan 7-8 adet açıp hepsini aynı anda kontrol ederek oynuyorsunuz. Bunun için de ramlerim kapasite olarak yetersiz kaliyor ve 32gb'a yükseltmem lazim. Burada da iki opsiyon çikiyor önüme;
Birincisi kendi elimdekini satıp 2x16gb almak ama 2.el konusunda çok deneyimli değişim bu yüzden girişmek istemiyorum.
İkinci opsiyon da bu ramlerin yanina yeni bir 2x8gb takmak. Fiyat olarak bana uygun olanı bu ancak bendeki ramlerin aynısından bulamıyorum, bu yüzden aynı model alma imkanım yok. 3000mhz hızda yada 3200 bir ram alıp 3000mhz'e düsürsem, CL olarak da aynı selikde CL15 olsa bir sıkıntı yaşar mıyım ? Buradaki amaç quad çalıştırmak değil, çalışmayacağını biliyorum, dual channel 2x2x8 olması bana yeterli.
bunun kimse garantisini veremez teoride çalışır ama bazen ramler birbirleriyle veya anakartla anlaşamıyor
bence calisir, 1-3 ve 2-4 seklinde baglanti kurun. Birde aida64 programiyla RAM slotlarini kontrol edin. Kac Mhz kadar destekledigini ogrenin. Birde kapasitesi ne kadar bunada bakilmasi gerek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme