Şimdi Ara

farklı kalınlıkta yağlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsi buradadan 5/40 4 ve 1 litre yag siparisi verdim ancak 1 litrelik yag 5/30geldi. İzne ayrilacagim icin degisimle uğraşmak istemiyorum bu iki yağı karıştırmak sıkıntı oluşturur mu aracim megane 2 yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• markaları değilde farklı oranlardaki yağları karıştırmayın derler her zaman benzinlikler bile satıyor uygun fiyata artık yağları bence karıştırmayın
  • Haklisin ancak 5/40 ve 5/30aradinda ne kadar fark olabilir onu merak ediyorum. İki yag da tam sentetik castrol edge. 4 litre 5/ 40 in uzerine 0.8 litre 5/30 yagin ozelligini bozar mi? Usta birseycik olmaz diyor ama burdaki ustalara danismadan yagi degistirmem

• Biri tam sentetik biri yari sentetik kopurur karistirmayin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karıştırmayın. Kullanmayacağınız yağı açmadan yağ satan bi dükkandan taks etmeyi deneyin yardımcı olacaklarını tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Karıştırmayın. Kullanmayacağınız yağı açmadan yağ satan bi dükkandan taks etmeyi deneyin yardımcı olacaklarını tahmin ediyorum.

Kucuj bir yerdeyim dedigini denedim ama 5/40 castrol 1lt bulamadim. Hay ben bu hepsiburadaya.... 5/30 yag daha pahali birde faturada 5/40 bu arada olmadi degisim icin arayayim.

• caiz değil hocam farklı vizikozite karışmaz hele tam sentetikle yarı sentetik hiç karışmamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 17 Temmuz 2013; 21:07:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yağın özelliği bozulur benim bildiğim

• yag değiştirmeyi biraz daha erteleyelim ozaman serviste yarım sentetik elf10 40 yağ koymuşlar oda benim midemi bulandırdı yag değiştirileli 9000 kilometre oldu.3000 kilometrede tatilde yaparsam umarım servisin koymuş olduğu yag bir sorun çıkarmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratbus

Hepsi buradadan 5/40 4 ve 1 litre yag siparisi verdim ancak 1 litrelik yag 5/30geldi. İzne ayrilacagim icin degisimle uğraşmak istemiyorum bu iki yağı karıştırmak sıkıntı oluşturur mu aracim megane 2 yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

kimyasal maddeler karıştırılmaz hiçbirzaman konu mekanikse :) servis ne önerirse onu kullanın
  • quote:

Hepsi buradadan 5/40 4 ve 1 litre yag siparisi verdim ancak 1 litrelik yag 5/30geldi. İzne ayrilacagim icin degisimle uğraşmak istemiyorum bu iki yağı karıştırmak sıkıntı oluşturur mu aracim megane 2 yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Karıştırılmaz.

Saygılar...
  • ikiside castrol edge dir , yani ikiside tam sentetik yag , karistirirsaniz herhangi bir sorun olmaz ama degistirebilme imkaniniz varsa degistirin yada degistireceginize 4 lt lik 5 30 alin bir tane de , 5 40 i bir sonraki bakimda kullanirsiniz
  • Hepsiburadayı arayın ilgileneceklerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Hepsiburadayı arayın ilgileneceklerdir.

her ikiside tam sentetik diye biliyorum bende
  • evet haklısın. benim forda 5 30 olması gerekiyor ama ben 10 40 atıyorum daha iyi oluyor. lpg li olduğu için daha az yağ yakıyor
  • quote:

yag değiştirmeyi biraz daha erteleyelim ozaman serviste yarım sentetik elf10 40 yağ koymuşlar oda benim midemi bulandırdı yag değiştirileli 9000 kilometre oldu.3000 kilometrede tatilde yaparsam umarım servisin koymuş olduğu yag bir sorun çıkarmaz.

yağınızda eksilme yoksa devam edin hiç karıştırıp iş açmayın 12.000 km olsun yağ önemli değil 15.000e kadar hiçbirşey olmaz garanti veririmçoğu tanıdığımız yağı değiştirmez bile sadece üstüne ekler eksilince al sana yeni yağ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

quote:

yag değiştirmeyi biraz daha erteleyelim ozaman serviste yarım sentetik elf10 40 yağ koymuşlar oda benim midemi bulandırdı yag değiştirileli 9000 kilometre oldu.3000 kilometrede tatilde yaparsam umarım servisin koymuş olduğu yag bir sorun çıkarmaz.

yağınızda eksilme yoksa devam edin hiç karıştırıp iş açmayın 12.000 km olsun yağ önemli değil 15.000e kadar hiçbirşey olmaz garanti veririmçoğu tanıdığımız yağı değiştirmez bile sadece üstüne ekler eksilince al sana yeni yağ

aynen azaldıkca eklerler ben öyle 10 sene r12 ye bineni gördüm hava flitresi filan temizleme birşey yoktu kelebekler filan ölmüs ama araba tık demeden 150 km gidip geliyordu

• quote:

İki yag da tam sentetik castrol edge. 4 litre 5/ 40 in uzerine 0.8 litre 5/30 yagin ozelligini bozar mi?

Hiç bir şey olmaz. Güzel güzel karıştırın. İsterseniz 50/50 karıştırım, 5W-35 yağınız olsun.

Karterden 10bin km sonra çıkan yağı 5W-40 mı zannediyoruz... Bu sürede yağ 10W-30 belki de 15W-30 oluyor zaten. Motorlar alışkın böyle şeylere. Filtrede kalan miktarlar için de uyumluluk standartları ve lab. testleri vardır. Farklı yağlar karıştığında topaklanma, çökelme, köpürme yapmamaları, homojen karışmaları (miscibility) garanti edilir. Bu testler API, ACEA kalite standartlarının kapsamında vardır.

Bu şöyle tavsiye edilmiyor. Başlangıç viskozitesini ve kaşlite standartlarını tam olarak bilmediğiniz bir yağ oluyor karterde. Aynı marka ve tip, aynı kalite standartlarını karşılayan, başlangıç viskozitesi aynı (5W) iki yağ 5W-30 ve 5W-40 kullanabilen bir arabada değerlendirilebilir. 5W-30 kullanamıyorsa yine değerlendrilir. Değişimi öne alırsınız sadece.

Bunlar teori... Pratikte ise tedavülden artık kalkmış 10W-20 HD dahil hiç bir yağı atmadım, hepsini değerlendirdim. Duruma göre değişimleri öne aldım sadece. 310bin km'de çeper varyansı silindirde 0.015mm idi. Firma rektefe için en az 0.020 yi geçen çeper varyansı tavsiye ediyordu. Ki bu örnekte mesafe 25 seneye yayılmıştı, çok kötü, hiç tavsiye edilmemiş yağlar da (mecburen) kulanıldı. Eskiden istediğimiz viskoziteyi bile bulamazdık, yakıt kalitesini ise hiç anlatmayayım.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    meslek neydi gemi mühendisliği mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.