Şimdi Ara

fas turu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu sene fasa gitmeyi planlıyorum . tecrübeli arkadaşlardan bana bir gezi rotası çıkarmalarını istiyorum.fasın hangi şehirlerine gidelim yani yardımcı olursanız sevinirim selamlar..

• 15 gün önce Fas'taydık. Barcelona üzerinden Fez'e Ryanair ile gittik. Dönüş Marakeş'ten Milano'ya yine Ryanair ile oldu. Fez, Şafşavan, Suvayr ve Marakeş'i gezdik. Hepsi de güzeldi. Ama buralara bir kere gidilir ortam çok otantik olsa da aşırı derecede pis bir yer. Hijyen olayı sıfır. Ayrıca turistleri yürüyen dolar olarak görüyorlar. Oradan İtalya'ya geçince aradaki kalite ve kültür farkı çok bariz. Köyden indim şehire gibi oluyor. Yine de bir kere gidilmesi gereken bir ülke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemocem -- 5 Ocak 2017; 21:46:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemocem

15 gün önce Fas'taydık. Barcelona üzerinden Fez'e Ryanair ile gittik. Dönüş Marakeş'ten Milano'ya yine Ryanair ile oldu. Fez, Şafşavan, Suvayr ve Marakeş'i gezdik. Hepsi de güzeldi. Ama buralara bir kere gidilir ortam çok otantik olsa da aşırı derecede pis bir yer. Hijyen olayı sıfır. Ayrıca turistleri yürüyen dolar olarak görüyorlar. Oradan İtalya'ya geçince aradaki kalite ve kültür farkı çok bariz. Köyden indim şehire gibi oluyor. Yine de bir kere gidilmesi gereken bir ülke.

tşk hocam tur ile mi gittiniz yoksa kendiniz mi gezdiniz acaba. bende ryan air ile Avrupa ülkelerinden geçmeyi planlıyorum lakin korkum sizinde dediğiniz gibi faslı insanların size yapışması. geçen sene taylanda gittim peşinden ayrılmıyorlar can sıkıcı durum. bir yeri rahat gezemiyorsun fastada bu durum varmı acaba ve güvenlik olarak nasıl bir ülke acaba . bu arada şehirler arasını nasıl hallettiniz otobüs ilemi acaba . yardımcı olursanız sevinirim selamlar..

• * Tur olayı bize pek hitap etmiyorum, kendim araştırıp gitmeyi tercih ederim. Tur olayını duruma göre orada yerel şirketlerden halletmek daha mantıklı.
    * Ryanair harbi ucuz. Barselona/Fez için 17 Euro, Marakeş/Milano 22 Euro gibi fiyatlarla uçtuk. Hatta kampanya falan dek gelirse daha da ucuz oluyor.
    * Faslı elemanlar cidden yapışıyor ama selam aleyküm, hadi eyvallah dedin mi fazla bulaşmıyorlar. Adres falan sorduğunuzda bahşiş almadan bırakmıyor. Mecbur 3, 5 atıyorsunuz. O yüzden bozuk para bulundurmak lazım. Zaten 10 dirhem verseniz 3 lira falan tutuyor, çok da önemli değil. Size tavsiyem oraya gider gitmez bir telefon hattı almak ve gps işini halletmek. 1 haftalık 15-20 lira falandı sanırım.
    * Marakeş'teki Jemaa el Fna Meydanı çok kalabalık, o tür yerlerde cüzdana dikkat etmek lazım. Güvenlik olayına gelince, şu anda her yer Türkiye'den daha güvenli.
    * Şehirler arası ya tren ya da otobüs iş görüyor. Genelde otobüs için CTM ve Supratours otobüs firmaları tercih ediliyor. Diğerleri her yerde durduğu için, çok zaman kaybı oluyor. Taksi ucuz ama önceden fiyat konusunda anlaşmak gerek. *
    * Alışverişte kesinlikle pazarlık yapın, 10 liralık 3, 5 liraya alırsınız. Zaten peşinizden geliyorlar, tamam diye.
    * Türkleri seviyorlar. Hasan Şaş, Polat Alemdar falan diyorlar, ne alakaysa.
    * Marrakeş'in etrafında da gezilecek yerler var. Buralara turla gidilebilir.
    http://www.imzi-tours-travel.com/en/group-day-tours-from-marrakech-excursions.html
    * İçki bulmak zor. Biz free shoptan viski, cin falan alıp bir hafta idare ettik.
    * Chefchaouen (Şafşavan): Mavi şehir diye geçiyor, gerçekten de bütün evler mavi. Burası Fas'ın geneline göre tam kafa dinlemelik bir yer.

Şimdilik bu kadar...

• cemocem C kullanıcısına yanıt
    tşk ederim bilgileriniz için. ben eşimle seyahatediyorum. sanırım fasta biraz daha kapalı giyinmek gerekiyor. tekrar planlarımı bir yapayım .verdiğiniz likteki turlaradabakarım. ama sanırım oteldende tur ayarlanabilir. tekrar tecrubelerinize ihtiyaç duyabilirim şimdilik selamlar tşkler..
  • stranger02 kullanıcısına yanıt
    Kapalı giyinmeye gerek yok zaten her yer Fransız ve İspanyol kaynıyor. Sadece camileri gezmek için eşarp türü bir şey gerekebilir. Otelden ziyade Riad'larda kalmanızı tavsiye ederim. Fas kültürünü yaşamak yakından görmek için en iyi seçenek riadlar.
    riad nedir hocam tek katlı havuzlu fas vaha otelleri gibi bişimi
    Riad kabaca Fas türü pansiyon demek.
    Fez'de kaldığımız riad burasıydı ve çok memnun kaldık.

https://www.booking.com/hotel/ma/dar-nejma.tr.html?aid=304142;label=gen173nr-1DCA4oggJCAlhYSChiBW5vcmVmaOQBiAEBmAEouAEGyAEM2AED6AEB-AEGkgIBeagCAw;sid=83b60f3089d61ae0ab3963909dbd43a6#tab-main
    hocam güzel bi yere benziyo ama sanki merkezde değil gibi havalimanından ulaşım nasıldı buraya
    Fez'in tam göbeğinde, medina'nın yani çarşının içinde. Merkezinde merkezi yani. Medina labirent gibi, mekanı bulmak zor bu yüzden havaalanı servisi kullanmak iyi olur. Biz kullandık, havaalanında karşılayıp Riad'a götürdüler. 15 euro falandı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.