Şimdi Ara

Fast Gear Swap (hızlı mf gear değiştirme) Autohotkey Script

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
5.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda göremedim arkadaşlar o yuzden paylaşayım dedim.

Biliyorsunuz elite keserken, boss keserken sonlara doğru ya da chest acarken Magic Find (MF) gear a gecip öyle yapiyoruz mümkünce bu işi.
    Bunu hızlı yapmanin bir yolu var ben de sağdan soldan araştırarak buldum.Burada vereceğim script 1680x1050 çözünürlük için tabi.
    Daha farklı bir çözünürlükte oynuyorsanız biraz editlemeniz gerekecek script i. Bunu da anlatıcam kolay bişey zaten.

Öncelikle resmi sitesinden autohotkey programini indirin.
    http://www.autohotkey.com/

Hiçbir şekilde şahsi link. exe linki falan vermeyceğim için virüslük vs. bişey yok boşuna tırsmayın
    ben bir süredir kullanıyorum çok işime yarıyor çoğu kimseye iyilik olsun diye anlatıyorum sacma sapan seylerle gelmeyin o yuzden :D

Şimdi script 1680x1050 için şu

quote:

*MButton::
    Send, i
    MouseClick, right, 1201, 701
    MouseClick, right, 1259, 734
    MouseClick, right, 1254, 793
    MouseClick, right, 1295, 811
    MouseClick, right, 1343, 783
    Send, {ALTDOWN}
    MouseClick, right, 1348, 824
    Send, {ALTUP}
    MouseClick, right, 1387, 803
    MouseClick, right, 1443, 801
    MouseClick, right, 1477, 798
    MouseClick, right, 1536, 787
    MouseClick, right, 1540, 822
    MouseClick, right, 1572, 809
    Send, i

Bunu bir notepad açarak içine yapıştırın
    sonra notepad in sonundaki .txt uzantisi var ya onu .ahk yapin.
    mesela swap.txt ---> swap.ahk gibi.

Kod gördüğünüz üzere çok açık Orta mouse tuşuna bastigimda Mbutton komutu sayesinde
    önce i ye basip karakter ekranını açıyor sonra ilgili koordinatlara mouse sağ klik yapıyor
    Ancak gordugunuz uzere 5. adımda 1. yüzügü 6. adımda 2. yüzügü degistirdigi için arada geçişte
    bi kere alt a basarak sag klik yapmak gerekiyor. Bunu yapmasa 6. satırda 2. yüzüge sag klik yaptıgında
    yine aynı yüzük ile değişim yapar.
    Mouse klikler bittigi zaman da i ye tekrar basarak karakter ekranını kapatıyor.
    Gördüğünüz üzere virüslük vs. bişe yok.

WOWda da bi zamanalr bu şekilde yapıyorduk sonra blizzard oyunun içine kendi ekledi zaten gear set tanımlama ve
    hızlı değiştirmeyi diablo 3 te de muhtemelen ilerleyen zamanda yaparlar.
    O zamana kadar bununla idare edicez. :)

Şimdi Ss ile anlatayım.

Koda göre anlatiyorum.
    Resimdeki numaralar scriptteki satırlara denk geliyor.
    Orta mouse tusuna bastim
    i ye basti character screen acti
    sonra sırasıyla 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 ye sag klik yapip
    tekrar i ye basiyor ve karakter ekranini kapatiyor ancak arada dedigim gibi.
    5 te birinci yuzugum 6 da ikinci yuzugum var.
    5 sag klik yapip 1. yuzugu giydikten sonra
    6 da alt a basarak sag klik yapmasi lazim ki diğer yuzugun yerine giysin bu yuzden orda alt down - up komutu var.

Sanırım kodun nasıl işlediği anlaşıldı.
    1680x1050 cozunurlukte oynayanlar sadece yukarıdaki kodu dedigim gibi notepad e yapistirip uzantısını .ahk yaptıktan sonra.
    Bu dosyaya sağ tıklayıp open with deyip autohotkey ile açtıklarında script i çalıştırmış olurlar ve oyun ekranındayken orta mouse tusuna bastiginizda.
    Cok seri bir sekilde bütün itemlerinizi mf gearla - normal gear iniz arası gecis yaparak degistirebilirsiniz 1-2 sn ya surer ya surmez.
    Ancak itemleri aynen benim koydugum yerlere koymanız lazim ki scirpt calisinca dogru yerlere tıklasin.

Şimdi anlatacağım 1680x1050 den farklı cozunurlukte aynı seyi yapmak isteyenler icin.
    Aynı zamanda 1680x1050 olup da itemleri farklı yerlere koyarak aynı işi yapmak isteyenler için.
    Çünkü benimkilerin yeri biraz karışık staff of herding i sürekli üzerimde taşıdıgımdan ve
    yanlışlıkla yere falan atmim diye sacma sapan bi yere koydum :D

Şimdi autohotkey i indirmistik biliyorsunuz.
    programlar autohotkey e tikladigimizda
    acilan alt kademelerde
    autoit3 window spy diye birsey var.
    bunu acip diablo ekranında pointeri herhangi bir yere getirdiginizde kendi cozunurlugunuze
    göre mouse ucunun hangi koordinata geldigini gosteriyor olayı bu kısaca.

ss le gosterecek olursak.

Resimde mouse u tam benim inventorydeki quiver üzerinde tutuyorum nedense pointer gozukmedi bende kırmızı ile isaretledim.
    Gordugunuz uzere mouse u tuttugum yerin koordinati gozukuyor. 1206,704 kodda 1. satırda

quote:

MouseClick, right, 1201, 701

1201 ,701 olarak gozuken sonucta pencerenin bir boyutu var ya biraz asagisi biraz yukarısı aynı yer işte.

Diyelim ki siz 1920x1080 de oynuyorsunuz aciyorsunuz bu window spy i.
    İteminize sag klik yapacagınız yere geliyorsunuz korrdinati alıyorsunuz.
    1. satırdaki koordinatin yerine yaziyorsunuz bu kadar. itemi farklı bir yere koyup oradan da degistirebilirsiniz mantıgını anladıktan sonra.
    Sadece resimden satırları itemlere göre takip it edin o kadar. Koordinatlari windows spydan alin satirlardaki koordinatlarda degisiklik yapin.
    kendinize göre modifiye edin save edip dosyayı kapatin. Autohotkey ile çalıştırın orta mouse tusuna basin tek tusata butun geariniz degissin.
    Dikkat etmeniz gereken tek nokta koddaki

5. satır 1. yüzük
    6. satır 2. yüzük için
    daha önce anlattigim gibi 1. yüzüge tıkladıktan sonra
    2. tıkladigi yuzugu diğer yuzugun yerine koyabilmesi icin önce alt a basip
    sonra sag klick yapmas gerekiyor bu yuzden 5. satırın onunde alt down
    arkasında alt up var.

quote:

*MButton::
    Send, i
    MouseClick, right, 1201, 701 ----> 1. satır quiver
    MouseClick, right, 1259, 734 ----> 2. satır eldiven (gloves)
    MouseClick, right, 1254, 793 ----> 3. satır başlık (helmet)
    MouseClick, right, 1295, 811 ----> 4. satır omuzluk (shoulder)
    MouseClick, right, 1343, 783 ----> 5. satır 1. yüzük
    Send, {ALTDOWN}
    MouseClick, right, 1348, 824 ----> 6. satır 2. yüzük
    Send, {ALTUP}
    MouseClick, right, 1387, 803 ----> 7. satır göğüs (chest)
    MouseClick, right, 1443, 801 ----> 8. satır pantolon (pants)
    MouseClick, right, 1477, 798 ----> 9. satır botlar (botos)
    MouseClick, right, 1536, 787 ----> 10. satır amulet
    MouseClick, right, 1540, 822 ----> 11. satır kemer (belt)
    MouseClick, right, 1572, 809 ----> 12. satır bracers (bileklik)
    Send, i

Anlaşılır oldugunu düşünüyorum.

Not: bu kesinlikle bir hile vs degildir.
    Sadece dps gearinizdan MF geariniza hizli bir sekilde gecmenizi saglayan yardımcı bir alettir.
    Elite pack keserken canlarının sonuna dogru mf gear a gecicem diye şekilden şekile giriliyor biliyorsunuz
    bunun sayesinde bir tusla gear degisitirip elite e son vurusları kolayca yapabiliyorsunuz.

Video da koymaya calisicam birazdan.

Not: server kapali oldugundan video koyamiyorum su an :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 14 Haziran 2012; 7:47:00 >

• Her türlü script kullanımı ban nedenidir...D3 script kullanılması musade etmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuujinsan

Her türlü script kullanımı ban nedenidir...D3 script kullanılması musade etmiyor..

Teoride o blizzardın bunu anlaması mümkün değil. Herhangi bir injection kullanılmıyor. Bende kullanıyorum autohotkey.

XButton1:: 
    MouseClick, left, 1195,1018
    MouseClick, right, 1438, 815
    MouseClick, right, 1478, 815
    MouseClick, right, 1518, 815
    MouseClick, right, 1558, 815
    MouseClick, right, 1598, 815
    MouseClick, right, 1638, 815
    MouseClick, right, 1678, 815
    MouseClick, right, 1732, 815
    MouseClick, right, 1773, 795
    MouseClick, right, 1816, 800
    MouseClick, right, 1856, 800
    Send, {ALTDOWN}
    MouseClick, right, 1775, 846
    send, {ALTUP}
    MouseClick,right, 1827, 846
    MouseClick, left, 1195,1018
    MouseMove 960,540

1920 x 1080 için. XButton1 mouse 4 butonu.

• Hep aynı muhabbet döner WOW'da da senelerce kullandım. Bir sorun oldugunu görmedim
    Diablo 3'te de kullanıyorum. Arkadaşın da dedigi gibi clienta vs. herhangi bir injection söz konusu olmadıgı için
    herhangi bir hile amacı oyun mekanigine etki eden bir etkisi olmadığı için banın söz konusu olacağını zannetmiyorum.
    Zaten büyük ihtimal yakın zamanda gear set tanımlama ve tek tus degisimi community talepleri
    doğrultusunda oyuna entegre ederler etmedikleri takdirde insanlarin bunu 3. parti programlarla yapacağını biliyorlar sonucta.

İsteyen kullansın istemeyen kullanmasın :)

Oyun kalitenizi %90 artıracağına garanti veriyorum :D
    Mf gear a gecicem diye ölmüceksiniz en azından :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 14 Haziran 2012; 8:19:04 >
  • Ya harbi bu olay çok can sıkıcı fight sonunda inv açıp tek tek itemlara basarak değiştirirken arada boss gelip vursun öl felan. Bunu blizz'in en baştan yapması gerekiyordu çok büyük bir eksiklik denicem ben paylaşım için sağol
  • iyide diabloda sürekli birilerini kesip birseyler acıyoruz. ne ara değiştireceksin yada nezaman çıkartacaksın ki mf li itemleri? yolda boşboş koştugumuz zaman az. heryerden hersey cıkabiliyor.
  • Bende biliyorum teorikte olduğunu fakat şu aralar gerçekten çok sıcak zamanlar exploitlerden dolayı birçok kişiye ban atılıyor...O yüzden dedim..Altta mavinin yazdığı mesaj

We recently issued a round of account suspensions and bans to several thousand Diablo® III players who were in violation of the Battle.net® Terms of Use for cheating and/or using botting or hacking programs while playing. In addition to undermining the spirit of fair play that’s essential to everyone’s enjoyment of the game, botting, hacking, and other such exploitive behavior can contribute to stability and performance issues with the Battle.net service. As always, maintaining a stable, safe, and fun online-gaming experience for legitimate players is a top priority for us, and we'll be continuing to keep watch on Battle.net and take action as needed.

orginal konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujinsan -- 14 Haziran 2012; 9:16:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    META QUEST 3 512GB (sıfır)
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunun anlaşılması gibi bi durum yok normal elinde mousea basmandan hiçbir farkı yok çünkü. ben wowda afk olunca atmasın diye kullanıyodum her dk zıplatıyodu karakteri yani yolu yok derken imkansız değil tabi apm e bakarsın, dışarda çalışan exelere bakarsın vs de olacak iş değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 14 Haziran 2012; 10:08:33 >
  • Aynı hareketi sürekli yaptığınızdan dolayı başka bir oyuncu şüphelendi ve ticket açtı. ve blizzard loglara bakarak aynı hareketi belli aralıklarla tekrarladığınızı gördü yada 2 sanie gibi kısa bir sürede 6 7 itemi değiştirdiğinizi gördü böyle bir durum şüphe uyandırmaz mı?bilmiyorum kendi fikrim sadece riske almaya gerek yok zaten patch ile gelecek bir özellik olacak..ama tabiki isteyen kullansın açan arkadaşında eline sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujinsan -- 14 Haziran 2012; 10:06:27 >
  • İyi de adamlar WOW için klavye çıkarttı üstünde en saçma şeyin bile kısa yolu vardı eğer onu kullanan adamlar banlanmadıysa benim faremin imkan verdiği makroya hiç ellememeleri lazım.
  • Bir sorun olmaz bunun hacking ile uzaktan yakından alakası yok. Hatta belki kendileri ilerde WoW'daki gibi item set olayını eklerler ya da boss fightlarda silah hariç equipment change'i iptal edebilirler kimbilir :p
  • Arkadaşlar topiği açarken zaten bu tepkilerin geleceğini biliyordum.
    2003 US WOW closed betadan bu yana bu tür oyunlarla ilgilenir oynarım.
    Uyarı da bulunan arkadaşlar da kendi çapında haklı.
    Daha önce de söylediğim gibi %99 sorun olmaz, sorumluluğunu üstelenerek kendi
    adınıza kullanmak istiyorsanız kullanın. İstemeyen de kullanmasin.
    Dediğim gibi bir hile vs değil sonucta 3 vakte kadar da d3 e entegre olur zaten.

Blizzard har daim 3. parti program kullanımının ban sebebi olabileceğini forumlarında yayınlar durur
    ama bunların %90 inda 3rd party programdan kasıt su an diablo 3 te cok kisinin banlandigi
    immortal bot, demonbuddy, hellbudy, tamamen otomasyon autoit scriptler (forumda gordugunuz
    hali hazirda nerflenmis act 3 meteorla xp farmlamak gibi) vs. dir.

Burada açıklamasını verdigim mevzunun bunlarla bi alakasi yoktur ama arkadaslar yine de temkinli davranıp uyari yapmis tesekkurler.
    Bikac mesaj yukarida arkadasin dedigi gibi bazi mouselarda logitech vs. macro kayıt özelligi zaten var.
    Onlarda direk macro kaydı yapıp mouse un kendi software i ile aynı şey yapılabiliyor.
    Bu anlattıgım şeyin de bundan bir farki yok :D Sonucta blizz nasil mouse unuzun software i ile yaptıgınız
    oyun içinde hile vs amaçlı kullanmadiginiz macrolara karışamıyorsa bunu da bir ban sebebi olarak kullanamaz.
    He keyfi olarak sizi banlamak istiosa bilemicem :D

• eline saglik ama soyle bir sey var. Benim razer`in orta click bozuk :) soldaki tuslardan birine nasil yapariz bunu :)
  • Onu bi ara aratmıştım ben de. xbutton1 , xbutton2 galiba bi netten arativer.
    autohotkey mouse 4, mouse 5 diye aratinca cikmasi lazim.
    Mbutton yazısı yerine xbutton1 ve xbutton2 yazarak dene.

quote:

XButton1::msgbox You pressed Mouse4
    XButton2::msgbox You pressed Mouse5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 14 Haziran 2012; 10:51:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukti

Onu bi ara aratmıştım ben de. xbutton1 , xbutton2 galiba bi netten arativer.
    autohotkey mouse 4, mouse 5 diye aratinca cikmasi lazim.
    Mbutton yazısı yerine xbutton1 ve xbutton2 yazarak dene.

quote:

XButton1::msgbox You pressed Mouse4
    XButton2::msgbox You pressed Mouse5

yok olmadi beceriksizligin gozu kor olsun
  • Guzel bi paylaşim oluş... Ellerine sağlik...

WOW da addons denen ek programlar vardi ve çok yararliydi. D3 de çıkarmı bilmiyorum ama umarim cıkar.

Oyun zevkini artiriyor direk
  • Benim mouse dandik 2 tuş ve tekerlekten oluşuyo. Orta tuş da takılıyo genelde yani bozuk. Ben de bi deneyim diye klavyeden bir tuş atamayı dedim, denedim ve oldu.

Şöyle yaptım önce key bindings den baktım oyunda default ayarlarda kullanılmayan hangi tuşlar var diye, sonra aklıma en yatan elimin altında 1 tuşunun yanındaki " tuşu uygun gördüm ve notpadde yazdığımız satırların başındaki tuş kısmını yani ilk satırı ":: olarak değiştirdim ve çalıştı. Bunu yapmak çok kolay hangi tuşu istiyorsanız ilk satıra o tuşu basıp sonrasında :: yazın.
  • Çok güzel paylaşım teşekkürler,

Blizzard bunu çok zor anlar gibime geliyor.
  • Böyle bir şeyin, hile kapsamına girmeyeceğini düşünmüyorum. Blizzard anlar veya anlamaz onu bilemem fakat dikkatli olun derim.
  • tek tuşla atak,tek tuşla item toplama yokmu ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.