Şimdi Ara

Fatih Altaylı'dan Atatürk'ü sevenlere 'hastalıklı bir sevgi anlayışı' diyen Murat Bardakçı'ya ayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fatih Altaylı'dan Atatürk'ü sevenlere "hastalıklı bir sevgi anlayışı" diyen Murat Bardakçı'ya ayar

Gazeteci Fatih Altaylı, gazeteci Murat Bardakçı’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik duyulan sevgiyi “hastalıklı bir sevgi anlayışı” olarak değerlendirmesi üzerine kaleme aldığı yazısında, “Bana ‘Acemler gibi oldunuz, her şeye ağlıyorsunuz’ diyor. Ben de ona ‘Sen git onu kendilerini Araplaştırdıkları yetmiyormuş gibi memleketi de Araplaştırmaya çalışan dostlarına söyle’ diyorum diye yazdı.

Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

Alıntı

metni:
    10 Kasım, kurucu önderimizin hayatını kaybettiği gün.
    86 yıl olmuş.
    Hâlâ önder, hâlâ en etkili lider.
    Ona karşı devrim yapmaya çalışanların mezarına sokak köpeklerinden başkası uğramazken, hâlâ milyonlar onu ziyaret ediyor, ona sevgisini, minnetini, bağlılığını gösteriyor.
    Ve pek çoğumuz hâlâ onu anarken, onun adı geçtiğinde gözyaşlarımızı tutamıyoruz.
    Belki onu kaybettiğimiz için değil de, ona yapılan ihanete yeterince güçlü karşı çıkamadığımız için ağlıyoruz, belki mirasına yapılan saygısızlıktan ötürü gözümüzden yaşlar boşalıyor.
    Murat Bardakçı benim ve bizim bu durumumuzu “hastalıklı bir sevgi anlayışı” olarak yorumladığı için bizim taraftan epey tepki, diğer taraftan ise epey takdir aldı.
    Ona diyeceğim pek bir şey yok.
    Çünkü Bardakçı’nın Atatürk’e sevgi değilse de saygı duyduğunu, en azından saygısızlık yapmadığını biliyorum.
    Hatta fesli veya fessiz birtakım aşağılıkların iftiralarına karşı Atatürk’ü savunan, anlatan yazılar kaleme aldığı için hakkını da teslim ediyorum. 
    Ama bizim Atatürk’e olan sevgimizi ve özlemimizi de saygıyla karşılamasını bekliyorum.
    Bana “Acemler gibi oldunuz, her şeye ağlıyorsunuz” diyor.
    Ben de ona “Sen git onu kendilerini Araplaştırdıkları yetmiyormuş gibi memleketi de Araplaştırmaya çalışan dostlarına söyle” diyorum.
    Bugün yine Atatürk’ü anıp ağlayacağım.
    Ama muhtemelen gözyaşlarımın sebebi o değil, ona yapılan ihanet olacak.
    Ama emin olun bir yandan da çok mutluyum.
    Böylesine bir lider bize nasip olduğu için.
    En azından yıkmaya çalıştıkları şahane bir ülke kurdu ve 86 yıldır hâlâ yıkamadılar.
    O olmasa idi eğer, bugün emin olun Afganistan’dan beter olurduk.

Ağlarım kime ne!

T24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 11 Kasım 2024; 10:53:2 >

• Fatih Altaylı bu ne yapacağı belli olmaz. Bugünkü durum Atatürk için ağlamasını gerektiriyordur ağlar. Yarın ağlamaması gerekiyorsa ağlamaz hatta adını bile anmaz. Çokta şey etmemek lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.