Şimdi Ara

Fatih'in Hayatı, 50 milyon$'a Beyaz Perdeye Uyarlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortadoğu'nun Türkiye ilgisi dizilerden sonra sinemaya kaydı. Katarlı medya şirketi Alnoor, 50 milyon dolara Fatih'in hayatını beyazperdeye taşıyor

Son dönemde Türk dizilerinden sonra Türk sinema sektörü de Ortadoğu'nun ilgisini çekmeye başladı. Katarlı medya şirketi Alnoor, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını sinemaya aktarıyor. Son dönemde yapılan en yüksek bütçeli filmlerden biri olmaya aday olan Fatih Sultan Mehmet'in hayatını anlatacak filmin adı Firman (Ferman) olacak. Fatih Sultan Mehmet'in Hollywood tarzı çekilecek film için 50 milyon dolarlık bir bütçe hazırladıklarını söyleyen Alnoor'un Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al-Hashemi, 1453'te Doğu ile Batı'yı bir araya getiren Osmanlı Hükümdarı Fatih Sultan Mehmet'in hayatını daha geniş kitlelere yaymak istediklerini belirtti. Al-Hashemi, "Bu film İngilizce olacak ve tüm dünyada gösterime sunulacak. Ardından 30 bölümlük bir dizi film serisi çekeceğiz. Bunun için de 25 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık" dedi. Fatih Sultan Mehmet'in 1453'te İstanbul'u fethetmesi ile başlayan hoşgörü sürecinin Avrupa'da hâlâ etkisini sürdürdüğünü kaydeden Al-Hashemi, Fatih'in Fermanı'nın Avrupa'nın en eski özgürlük ve bağımsızlık belgelerinden biri olduğunu belirterek, "Farklı dil, din ve ırka hoşgörü sunuyor. Bunun tüm dünya tarafından bilinmesi gerekir" diye konuştu. Al-Hashemi film için Calinos Holding adlı Türk şirket ile el sıkıştıklarını, filmi birlikte beyazperdeye sunacaklarını aktardı.

Dizi Arapça ve Türkçe olacak
    50 milyon dolarlık bir bütçe ile çevrilecek film tamamen İngilizce olarak beyazperdede yer bulacak. Filmin süresi 150 dakika yani 2.5 saat olarak belirlendi. Arapça ve Türkçe olarak yayınlanacak 30 bölümlük dizi ise bölüm başına bir saat olarak çekilecek. Film çekimleri için oyuncu kadrosu ve mekân net olarak belirtilmedi. Ancak filmin büyük kısmının İstanbul'da çekilebileceği vurgulanıyor. Al-Hashemi, filmin Arapça konuşulan 300 milyon nüfuslu Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerin ile Türkçe konuşulan Orta Asya'da yoğun ilgi göreceğini kaydetti.

Ayrıca Alnoor grubu daha önce duyurulan 150Milyon$ bütçeli üç filmlik Hz Muhammed projesini de çekecek olan şirketmiş.

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2010/10/31/fatih_75_milyon_a_beyaz_perdede
    http://www.thepeninsulaqatar.com/qatar/130885-qatar-turkey-filmmakers-plan-75m-caliph-biopic.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 31 Ekim 2010; 17:56:48 >

• Böyle projeleri Recep İvedik'in yönetmenine verirseniz, elin Arabı kapar hemen.
  • böyle filmleri kendi milletimizden birileri çekse daha iyi olabilirdi ama yinede böyle yapımların olması şart yüksek bir bütçesi var en kısa sürede çekilsinde izleyelim
  • Hayırlısı
  • Umarım düzgün,kaliteli bir yapım ortaya çıkar.Sevindirici bir haber.
  • .....ama siz Türkler Arap değil misiniz?
  • klasik haberler..filmin bütçesi,çartı çurtu herbir şeyi görkemli bir şekilde sunulur.iki ay sonra tırt.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şehir efsanesi olarak kalmaz umarım. Keşke Fatih'i ben oynasam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Şehir efsanesi olarak kalmaz umarım. Keşke Fatih'i ben oynasam.

meraba
  • Umarım kaliteli bir yapım olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thomas_anderson

klasik haberler..filmin bütçesi,çartı çurtu herbir şeyi görkemli bir şekilde sunulur.iki ay sonra tırt.

aynen hep de böyle hayvani bütçeler verilir millet heyecanlanır sonrası dediğiniz gibi.
  • Cüneyt Arkın da oynayacak mı ki?!
  • İstanbul Fethi filmide vardı o ne oldu ?
  • inşallah güzel olur. en son cihan ünalı hatrlıyorum osmanlı dönemine ait bir yapımda .
  • Hayırlısı olsun
  • İyi bir yapım olur inşallah.
    Başkalarının efsanelerini gıpta ederek izledik yıllarca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

İyi bir yapım olur inşallah.
    Başkalarının efsanelerini gıpta ederek izledik yıllarca.

aynen katılıyorum birazda bizim tarihimizi izlesinler keşke Türkler yapsaydı başkasına yaptırıyoruz ama merakla bekliyorum
  • umarım lafta kalmaz proje... böylesi tarihimiz var ama hiç dünya çapında bilinen filmimiz yok ... amerikanın böyle tarihi olsa 100 tane tarihiyle ilgili film yapardı
  • proje güzelde biz yapsaydık daha iyi olurdu aksi takdirde türkleri araplardan ayırma gereği duymayan kitlenin eline koz vermiş olacağız

herkezin bildiği örnek, zamanında age of empires da türkleri seçince arap ezgileri çalmasına ana avrat küfreden ben bu filmi seyredince de küfür edilebilecek çok şey bulabileceğimi düşünüyorum

hayırlısı...
  • hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.