Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
372
Cevap
14
Favori
62.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Syronwar

quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

arkadaş milliyetçi bir insan olarak gerçek sahibi olmadığımızı ben bile görebiliyorum baya baya gelip çökmüşüz adamların kaç bin yıldır yaşadığı şehre

Çökmüşüz ?

Namı diğer ''Konstantiniye'' 'deki halk : '' Kardinal külahı görmektense , Türk sarığı görmeyi tercih ederiz deriz'' dediler. Ve sen hala İstanbul'un fethinin orada yaşayan halka zulm getirdiğini mi düşünüyorsun ?

yoo zulüm götürdüğümüzü söylemedim. çökmek kelimesini durup dururken hak iddia etmek manasında kullandım. ortada biz olmasak kardinal külahı lafı da edilmezdi bunu unutma orta asyadan kalkıp geliyorsun anadoluyu alıyorsun sonra adamların başkentini de alıyorsun. tuhaf biraz, durup dururken uzaklardan bir millet geliyor burada ben yaşayacağım diyor düşünsene gerçi o zamanlar dünyada biryeri fethetmek, savaşmak normal sayılan birşeymiş ama yine de düşününce tuhaf yani

şu an bile istanbulda birsürü rum var (büyükada'ya gittin mi bilmiyorum) o adamlar buranın yerlileri işte biz de sonradan gelip onların elinden alan insanlarız. hiç reddetmeye gerek yok. ne kadar adaletli davranırsan davran herkes kendi milli egemenliği altında yaşamak ister ki, 1800lerde osmanlı eyaletlerini bu düşünceye dayanarak çıkan isyanlardan dolayı kaybetti.

ama istanbul türkleşmiş artık ona yapacak birşey yok. türk toprağı sayılır.

şöyle düşün; 1. dünya savaşı sonrasında ingiltere, fransa, italya vs topraklarımızı paylaşsaydı ve bize adaletli davransaydı, biz de - aa ne güzel adaletli davrandılar özgür bıraktılar başkasının boyunduruğu altında yaşasak da olur - mu diyecektik?

• Çok abartılcak birşey değil bence. Büyük bir başarida değil
    10 katı küçüklüğünde düşmanı yenmek çok da zor olmasa gerek
  • Seyahatnameyi okuyun.

4.muratın 1tonluk şeyini görün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Headshot
    Edit:benim nickde tavukjack saygı duyun lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavukjack -- 4 Temmuz 2012; 13:46:11 >

• Gereksiz Yaşayan nede çok insan var.Peygamber övgüsü almış.kaza namazı olmayan dinine bağlı bir lidere ettiğiniz laflara bak.ya müslüman dglsnz.yada musluman olarak görunuyorsunz.tek kaza namazın dgr taraftaki cezasını blsenz nefes almadan namaz kılarsnz daha bi kibrit ateşine dayanamayan insanların dünyayı boş geçirmesi garip ne düşünürsen düşün.ölünce kaçacak yerin yok hepsinin cevabını vereceksnz.Hayırlı kandiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

quote:

Orijinalden alıntı: by_the_king

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tutunamadi

quote:

Orijinalden alıntı: Cannibalz

quote:

Orijinalden alıntı: Kaioken

4.muradın gürzünü bulabilecek varmı

250kg falandı sanırım . Unutmuş olabilirim ama deli adamdı vesselam.

bunlardan biri mi bilmiyorum ama bulunsun.
     Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS]

"zamanında 4.murat kollarındaki pazı 'lardan dolayı elini ağzına götüremezmiş. adam yarım metre kaşıkla yemek yiyormuş"

abartının bu kadarı tamam güçlü bir adamdır ama 250 kglık gürzle savaşmak nedir hadi ordan ronnie coleman eski vücut geliştirme dünya şampiyonu dünyanın takviyesini kullanıyor popodan basıyor steroidleri 300 kgmı ancak 4 kere kaldırabiliyor şimdi kimse gelipte tamamen doğal şekilde adamın 250 kglık gürzü sallaya sallaya savaştığını söylemesin kim inanır buna bunlar halk efsaneleri

Kardeş biraz araştırma yapıp devrin kaynaklarından öğrenirseniz iyi olur

Bu adam daha fazla yaşayabilseydi şuan daha farklı konumda olabilirdik.

inanmak istiyorsan inan ama ben o yazıyı okumaya hiç niyetli değilim yalan tarih pek ilgimi çekmiyor 60 kgma tamam ama 250 abartı

Kardeş gerçeğin yalanı olmaz.

Eski insanlar iri olurmuş.Hiç mi bilgin yok senin.Bunlar orjinal kaynaklardan alıntı.Kendim uydurmadım.

Ona yalan buna yalan he ya ne güzel taktik bulmuşsunuz...Forumdaki kişiler inanmadıkları bilgilere yalan şöyle böyle.Oh.

Kurtuluş Savaşınada inanma sen o zaman.

eski insanlar daha güçlü kuvvetlidir doğru ama bu kadarda değil sen inan ben birşey demiyorum saçma sapan kaynaklar koyma bana şurda gir vikipediye bak ordan azcık mantığın varsa yalan olduğunu anlayabilirsin

Seyahatnameye saçma sapan kaynak diyip wikipediayı kaynak olarak gösterek harika bir nesil yetişiyor.İyiymiş aslında.Ecdadımızla dalga geçer,wikipediadan tarihimizi araştırır , facebooktan,twitterdan yorumlarla yada bir kaç site hackleyerek dünyayı fethederiz.

size laf anlatılmaz seyahatname abartılarla doludur vikipedi ise seyahatnameye göre çok daha gerçektir facebooka arada girer bakarım twitterıda hiç kullanmam sitede hiç hacklemek gibi saçma sapan şeylerle hiç uğraşmam tanımadığın biri hakkında saçma sapan şeyler yazma

• quote:

Orijinalden alıntı: LazqopaT61

Gereksiz Yaşayan nede çok insan var.Peygamber övgüsü almış.kaza namazı olmayan dinine bağlı bir lidere ettiğiniz laflara bak.ya müslüman dglsnz.yada musluman olarak görunuyorsunz.tek kaza namazın dgr taraftaki cezasını blsenz nefes almadan namaz kılarsnz daha bi kibrit ateşine dayanamayan insanların dünyayı boş geçirmesi garip ne düşünürsen düşün.ölünce kaçacak yerin yok hepsinin cevabını vereceksnz.Hayırlı kandiller.

100 tane cariye almak dinde var mı(şikayet eden etsin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

quote:

Orijinalden alıntı: jumong88

Çok abartılcak birşey değil bence. Büyük bir başarida değil

Fatih'in elinde 200.000 asker vardı
    Bizans'da ise 20.000

Gülmemek elde değil , ama acınıcak halimize güler olduk.Yokya işte kardeş sen söyle 1300-1400 sene önce doğsaydında şu istanbulu bir çırpıda fethetseydin. onca insan boşuna ölmeseydi.Neyse o zaman su 5 milyonluk israil sana zahmet temizlesene ya.15 katıyız adamların değil mi ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

arkadaşa katılıyorum adamların kaç bin yıl yaşadığı şehri fethettik aldık ancak gerçek sahibi biz değiliz.bu açık.zaten aldık ve içine mıçtık kliseler cami oldu vs vs

Tabi camii olucak ne olucaktı ?

Müze.

Tarihi yapıları alıp kullanmak tarihe çok büyük hakarettir, köylüler tarihi yerlerde ateş yakıp duvarları is yapınca kızarsın bide..
  • quote:

bir kavgada arkasını duvara yaslayanı mı, yoksa arkasını görmeyeni yenmek mi daha kolaydır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

quote:

Fatih'in elinde 200.000 asker vardı
    Bizans'da ise 20.000

kesinlikle doğru çok abartılıyor istanbulun fethi bıraksan zaten çökeçek doğru zamanda saldırmış osmanlı almış
  • quote:

quote:

quote:

quote:

"zamanında 4.murat kollarındaki pazı 'lardan dolayı elini ağzına götüremezmiş. adam yarım metre kaşıkla yemek yiyormuş"

abartının bu kadarı tamam güçlü bir adamdır ama 250 kglık gürzle savaşmak nedir hadi ordan ronnie coleman eski vücut geliştirme dünya şampiyonu dünyanın takviyesini kullanıyor popodan basıyor steroidleri 300 kgmı ancak 4 kere kaldırabiliyor şimdi kimse gelipte tamamen doğal şekilde adamın 250 kglık gürzü sallaya sallaya savaştığını söylemesin kim inanır buna bunlar halk efsaneleri

zaten o gürzle antreman yapıyormuş hocam savaşa katılmıyor yani.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeş biraz araştırma yapıp devrin kaynaklarından öğrenirseniz iyi olur

Bu adam daha fazla yaşayabilseydi şuan daha farklı konumda olabilirdik.

inanmak istiyorsan inan ama ben o yazıyı okumaya hiç niyetli değilim yalan tarih pek ilgimi çekmiyor 60 kgma tamam ama 250 abartı

Kardeş gerçeğin yalanı olmaz.

Eski insanlar iri olurmuş.Hiç mi bilgin yok senin.Bunlar orjinal kaynaklardan alıntı.Kendim uydurmadım.

Ona yalan buna yalan he ya ne güzel taktik bulmuşsunuz...Forumdaki kişiler inanmadıkları bilgilere yalan şöyle böyle.Oh.

Kurtuluş Savaşınada inanma sen o zaman.

eski insanlar daha güçlü kuvvetlidir doğru ama bu kadarda değil sen inan ben birşey demiyorum saçma sapan kaynaklar koyma bana şurda gir vikipediye bak ordan azcık mantığın varsa yalan olduğunu anlayabilirsin

Seyahatnameye saçma sapan kaynak diyip wikipediayı kaynak olarak gösterek harika bir nesil yetişiyor.İyiymiş aslında.Ecdadımızla dalga geçer,wikipediadan tarihimizi araştırır , facebooktan,twitterdan yorumlarla yada bir kaç site hackleyerek dünyayı fethederiz.

size laf anlatılmaz seyahatname abartılarla doludur vikipedi ise seyahatnameye göre çok daha gerçektir facebooka arada girer bakarım twitterıda hiç kullanmam sitede hiç hacklemek gibi saçma sapan şeylerle hiç uğraşmam tanımadığın biri hakkında saçma sapan şeyler yazma

Orda söylediklerim mecaz anlamdadır.O zaman sade bir dil ile anlatıyım.Söylemek istediğim buraya gelip klavye basında dünya fethedilmiyor.Bırak savas meydanında karsı karsıya savasmayı 5 ay askere gıtmeye korkan bir toplum olduk.Gelipte burda ecdadımızı sacça sapan eleştirenlere lafım.
    Vede seyahatname sacma sapan demek nasıl bir algıdır cözemedim.Peki senın wkipediada bilgileri kim giriyor?Nerden alıyorlar bılgılerı.Kendılerı bızzat yuzyıllarca gerıyemı gıdıyor ? Yada hangı kaynaktan arastırıp yazıyorlar acaba.Tarıhcıler falan dıyeceksın sımdı ama sence o tarıhcılerın okudugu unıversıte kıtaplarını kım yazıyor acaba? Kendı gecmısınden kopmus yabancı emparyalızm dusuncelerı asılamaya calısan ınsanlar olmasın sakın?Neyse bu konu uzar gıder herkesın dusuncesı kendısıne demek en dogrusu heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

quote:

bir kavgada arkasını duvara yaslayanı mı, yoksa arkasını görmeyeni yenmek mi daha kolaydır?

İstanbuldaki surlara bir tırmanmayı denesene dostum.Hatta vıdeo da cek buraya at.İster ip kullan, ister merdiven,istersende vinç çağır.Üstünden ok atan,kaynar su doken adamlarda yok.Videonu beklıyoruz...
  • quote:

quote:

quote:

İstanbuldaki surlara bir tırmanmayı denesene dostum.Hatta vıdeo da cek buraya at.İster ip kullan, ister merdiven,istersende vinç çağır.Üstünden ok atan,kaynar su doken adamlarda yok.Videonu beklıyoruz...

ben aynını söylüyorum zaten doğru anladığına emin misin?

• quote:

quote:

quote:

Vay be 10 kat diyoruz ya saka mi yapiyorsun?
    Sultan mehmet'in çok büyük başarilari olmamıştır o savaşta. Bizans zaten zamanlı bombaydı elbet yok olacakti fatih sultan mehmet aldı işte.
    Çok büyütüyorsunuz.
    Bazılarına göre aya çıkmakdan daha önemli istanbulun fethi ama herşey toprak değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben aynını söylüyorum zaten doğru anladığına emin misin?

Bende jumong88 için yazdım zaten.Sana degıl kardes.

• İcimizeki bizanslilar cikmis yine ortaya.Cag acip kapatan istanbulun fethini begenmiyor beyefendiler.Kendilerj naptiysa bu ulke icin acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Vay be 10 kat diyoruz ya saka mi yapiyorsun?
    Sultan mehmet'in çok büyük başarilari olmamıştır o savaşta. Bizans zaten zamanlı bombaydı elbet yok olacakti fatih sultan mehmet aldı işte.
    Çok büyütüyorsunuz.
    Bazılarına göre aya çıkmakdan daha önemli istanbulun fethi ama herşey toprak değil

Hocam once surları aşarken çektiğin bir videonu bekliyoruz.Daha sonrada sana zahmet su bizden 15 kat az nüfusu olan israil sorununuda çözersen sana zahmet...

• quote:

257 Kiloğramdır.

Askerinin başında savaşa katılan son Osmanlı padişahı olarak bilinen IV. Murat, olağanüstü kuvvetiyle ünlüydü. Huzura kabul edilen Fransız gezgin Du Loir, anılarında IV. Murat'ın idman yaparken çok iriyarı bir kişi olan Silahtar Musa Paşa'yı, tek eliyle kuşağından tutup havaya kaldırarak meydanda uzun süre dolaştıktan sonra yere bırakmasını; 200 okkalık (yaklaşık 257 kilo) gürz kullanmasını; bir ciritle 8 kalkanı birden delmesini; kendine özgü uzun kılıcını saatlerce yorulmadan sallamasını ve güreştiği genç Yeniçerileri enselerine vurduğu tek şaplakla yere sermesini hayranlıkla anlatır. Tarihçilerin yazdığına göre yayını çektiği ok, tüfek mermisinden uzağa düşerdi.

Tarihçi Hammer'ın ifadesiyle attığı ciridin delemeyeceği cisim yoktu. Timur neslinden Şah-ı Cihan'ın elçisi Zarif Bey'in Hindistan prensinden "Kurşun ve kılıç delemez" diye hediye getirdiği gergedan derisi kaplı kalkanı, elçinin gözü önünde önce mızrak sonra da ok atarak iki yerden deldi. Kalka hatıra olarak müzelik eşya arasına kondu. Eski saraydan (İstanbul Üniversitesi Merkez Binası) attığı ciritin Bayezıd Camii'nin minarelerinden birinin altındaki hedefe isabet ettiği söylenir.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.