Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
14
Favori
62.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tutunamadi

quote:

Orijinalden alıntı: Cannibalz

quote:

Orijinalden alıntı: Kaioken

4.muradın gürzünü bulabilecek varmı

250kg falandı sanırım . Unutmuş olabilirim ama deli adamdı vesselam.

bunlardan biri mi bilmiyorum ama bulunsun.
     Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS]

"zamanında 4.murat kollarındaki pazı 'lardan dolayı elini ağzına götüremezmiş. adam yarım metre kaşıkla yemek yiyormuş"

Evet, geçen bir tane filmde görmüştüm Avengers diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: jumong88

Çok abartılcak birşey değil bence. Büyük bir başarida değil
    10 katı küçüklüğünde düşmanı yenmek çok da zor olmasa gerek

Bir devir açıp kapamak ne kadar zor olabilirki dimi (!) Tarih dersi görünce anlarsın kolay mı zor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mykomicREC

quote:

Bir devir açıp kapamak ne kadar zor olabilirki dimi (!) Tarih dersi görünce anlarsın kolay mı zor mu ?

Rahat ol çok iyi tarih bilgim vardir hatta 250 tane tarih kitabim var bence sen biraz bilgili ol.
    Avrupada 1492 yeni çağı simgeler bende Avrupa'nın dediğini sayarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

quote:

Fatih'in elinde 200.000 asker vardı
    Bizans'da ise 20.000

kesinlikle doğru çok abartılıyor istanbulun fethi bıraksan zaten çökeçek doğru zamanda saldırmış osmanlı almış

abicim sizdeki nasıl bir düz mantıktır anlamıyorum ki ?
    klavye başında oturduğunuz yerden düz mantık yaparak nasıl bir savaş stratejisi düzenliyorsunuz kafanızda ?
    daha doğrusu neyi neyle satın almaya çalışıyorsunuz ?
    istanbul'un surlarını araştır bakalım, ama öyle tek kaynaktan değil.

ayrıca orta çağ boyunca ilkellikten kurtulamayan saraya mıçan avrupalı için 1492 yılı tabiki milat olacak.
    orta çağ bizim aydınlanma çağımızdı, o hayranlıkla baktığın avrupa için de tunç çağı gibi birşeydi.
    sırf milliyetçilik kasmayayım diye türlü türlü saçmalıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokě -- 4 Temmuz 2012; 15:45:26 >

• quote:

yondaime diyorsun yani
    shodaimeninde kılıcını bulayımmı
  • quote:

quote:

quote:

Rahat ol çok iyi tarih bilgim vardir hatta 250 tane tarih kitabim var bence sen biraz bilgili ol.

Şimdi senden 250 tarih kitabının onüne dhkonudışı yazıp ss yolla desek az önceki ayyaş adamın fatih e küfürler yağdırdığı videonun bir benzerini yollarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

quote:

yondaime diyorsun yani
    shodaimeninde kılıcını bulayımmı

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS]

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokě
    ayrıca orta çağ boyunca ilkellikten kurtulamayan saraya mıçan avrupalı için 1492 yılı tabiki milat olacak.

Harbiden tuvalet adabını hala öğrenemediler ya bu konu hepsine g.t. b.k.lu şeklinde bakmama neden oluyor.

Büyük ihtiyacı giderdikten sonra yıkamadan sadece tuvalet kağıdı ile silip kalkıolar, tuvaletlerinde taharat musluğu falan yok.

bu arada 250kg'luk gürzü tek başına kullanacak adam yeryüzüne gelmedi daha, her okuduğuna/anlatılana ne kadar kolay kananlar var ya, allah akıl fikir versin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 4 Temmuz 2012; 15:54:36 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

quote:

quote:

Fatih'in elinde 200.000 asker vardı
    Bizans'da ise 20.000

kesinlikle doğru çok abartılıyor istanbulun fethi bıraksan zaten çökeçek doğru zamanda saldırmış osmanlı almış

abicim sizdeki nasıl bir düz mantıktır anlamıyorum ki ?
    klavye başında oturduğunuz yerden düz mantık yaparak nasıl bir savaş stratejisi düzenliyorsunuz kafanızda ?
    daha doğrusu neyi neyle satın almaya çalışıyorsunuz ?
    istanbul'un surlarını araştır bakalım, ama öyle tek kaynaktan değil.

orta çağ bizim aydınlanma çağımızdı, o hayranlıkla baktığın avrupa için de tunç çağı gibi birşeydi.
    sırf milliyetçilik kasmayayım diye türlü türlü saçmalıyorsunuz.

+12312421
    ayrıca orta çağda istanbulun surlarını yıkabilecek hiçbir devlet yoktu.bunu kendi kaynaklarındada belirtiyorlardı.ancak osmanlının modern ordusu dışında.
    ve unutmayalım orta çağın en teknolojik devleti osmanlı devletidir.
    ayrıca biz sana evinde kaçtane tarih kitabın vardiye sormadık nekadarını okuyup anlayabildin diye sorduk.
    2 gün sonra savaş çıksa ilk kaçacak insanlardan sınız sizide listeye yazdım forumda.

• quote:

quote:

quote:

12 Aralık 2011; 1:28:34

http://forum.donanimhaber.com/m_55514486/tm.htm

Konunun Baş cümleleri

[Merhaba arkadaşlar konuyu okuyacak arkadaslara geyik yapacaklar lütfen konudan çıksın size ssli konular açariz problem yok :D.

Evet Ben lisede eğitim görmekteyim lise 1'e gidiyorum suanda... ]

Buradan anlaşılıyor ki lise 1 i yeni bitirmiş bir ergensin.Daha düz liseden anadolu lisesine baba parası ile geçiş yapabileceğini sanan bir ergen.

Sanırım konu dışına 18 hatta 20 yaş sınırı gelmesi şart oldu.İpini koparan alim kesiliyor.

• 18 şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

quote:

Harbiden tuvalet adabını hala öğrenemediler ya bu konu hepsine g.t. b.k.lu şeklinde bakmama neden oluyor.

Büyük ihtiyacı giderdikten sonra yıkamadan sadece tuvalet kağıdı ile silip kalkıolar, tuvaletlerinde taharat musluğu falan yok.

bu arada 250kg'luk gürzü tek başına kullanacak adam yeryüzüne gelmedi daha, her okuduğuna/anlatılana ne kadar kolay kananlar var ya, allah akıl fikir versin :)

iv. murat sauronmuş kaynak sağlam frodoya sordum

• quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

quote:

quote:

12 Aralık 2011; 1:28:34

http://forum.donanimhaber.com/m_55514486/tm.htm

Konunun Baş cümleleri

[Merhaba arkadaşlar konuyu okuyacak arkadaslara geyik yapacaklar lütfen konudan çıksın size ssli konular açariz problem yok :D.

Evet Ben lisede eğitim görmekteyim lise 1'e gidiyorum suanda... ]

Buradan anlaşılıyor ki lise 1 i yeni bitirmiş bir ergensin.Daha düz liseden anadolu lisesine baba parası ile geçiş yapabileceğini sanan bir ergen.

Sanırım konu dışına 18 hatta 20 yaş sınırı gelmesi şart oldu.İpini koparan alim kesiliyor.

Headshot bu olsa gerek adam gucu askerden ibaret saniyor o donemde durlar yikilamiyor bunu fatih basariyor sen bi 250 tane daha oku yavrucum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar üstüne bukadar gitmeyin çocuğun lütfen.
    250 tane okumuştur belki.bence isimleri şunlardır:Cin ali fetihde,cin ali okula başlıyor,cin ali konu dışında
  • bu konu nasıl tuttu anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Sniper

bu konu nasıl tuttu anlamadım

Geçmişini unutan yabancı hayranlarının kendilerini tatmin etmeye çalışmasından ve onlara gereken cevapların verilmesinden dolayı olsa gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

arkadaş milliyetçi bir insan olarak gerçek sahibi olmadığımızı ben bile görebiliyorum baya baya gelip çökmüşüz adamların kaç bin yıldır yaşadığı şehre

Çökmüşüz ?

Namı diğer ''Konstantiniye'' 'deki halk : '' Kardinal külahı görmektense , Türk sarığı görmeyi tercih ederiz deriz'' dediler. Ve sen hala İstanbul'un fethinin orada yaşayan halka zulm getirdiğini mi düşünüyorsun ?

yoo zulüm götürdüğümüzü söylemedim. çökmek kelimesini durup dururken hak iddia etmek manasında kullandım. ortada biz olmasak kardinal külahı lafı da edilmezdi bunu unutma orta asyadan kalkıp geliyorsun anadoluyu alıyorsun sonra adamların başkentini de alıyorsun. tuhaf biraz, durup dururken uzaklardan bir millet geliyor burada ben yaşayacağım diyor düşünsene gerçi o zamanlar dünyada biryeri fethetmek, savaşmak normal sayılan birşeymiş ama yine de düşününce tuhaf yani

şu an bile istanbulda birsürü rum var (büyükada'ya gittin mi bilmiyorum) o adamlar buranın yerlileri işte biz de sonradan gelip onların elinden alan insanlarız. hiç reddetmeye gerek yok. ne kadar adaletli davranırsan davran herkes kendi milli egemenliği altında yaşamak ister ki, 1800lerde osmanlı eyaletlerini bu düşünceye dayanarak çıkan isyanlardan dolayı kaybetti.

ama istanbul türkleşmiş artık ona yapacak birşey yok. türk toprağı sayılır.

şöyle düşün; 1. dünya savaşı sonrasında ingiltere, fransa, italya vs topraklarımızı paylaşsaydı ve bize adaletli davransaydı, biz de - aa ne güzel adaletli davrandılar özgür bıraktılar başkasının boyunduruğu altında yaşasak da olur - mu diyecektik?

Büyükada'ya gittim. Birçok Rum mezarı vardı dediğin gibi. Fakat , çökmek ve durup dururken kelimleri rahatsız edici. Sen 1800'lerden bahsediyorsun. 1800'ler nere 15.yy nere. 19.yy'da durumlar farklıydı. Avrupalı devletlerin kışkırtması da , azınlıkta olan milletleri kendi menfaatleri için kullanmasında tuz-biber oldu. İsyanlar birbirini tetikledi ve ilk olarak Yunanlar bağımsız oldu , ardından Sırplar. Osmanlı o dönemde çok daha farklıydı 15.yy'a göre.

Öncelikle şuna karar vereceksin : Kardinal külahı görmek istiyor musun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 4 Temmuz 2012; 16:19:23 >

• quote:

Türkler tarih boyunca herzaman göç ve işgal ederek yaşamışlardır.Osmanlıda kaç tane farklı mıllet vardı,şimdi 1 tanesi bile yok.Ermeniler,Rumlar,Museviler,Süryaniler vsvs.

Devlet-î Aliyye 'de tam 72.5 Millet yaşamıştır ...

Buçuk olan da ; Çingenelerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: achilles97

bazı arkadaşlar heralde fatih sultan mehmeti tek başına istanbulu fethetti sanıyolar galiba?

orda kaç bin asker vardı.görende fatih sultan mehmet eline kılıcı aldı onlarca kişiyle savaştı sanacak.adam arkada bekledi sadece stratejisini düzenledi ordunun.o kılıçta temsili bi simgedir.gerçek değil.her okuduğunuza inanmayın böyle

Tamam o zaman ... 97 'li misin ? Ona göre ciddi cevap vereceğim de .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

arkadaş milliyetçi bir insan olarak gerçek sahibi olmadığımızı ben bile görebiliyorum baya baya gelip çökmüşüz adamların kaç bin yıldır yaşadığı şehre

Çökmüşüz ?

Namı diğer ''Konstantiniye'' 'deki halk : '' Kardinal külahı görmektense , Türk sarığı görmeyi tercih ederiz deriz'' dediler. Ve sen hala İstanbul'un fethinin orada yaşayan halka zulm getirdiğini mi düşünüyorsun ?

yoo zulüm götürdüğümüzü söylemedim. çökmek kelimesini durup dururken hak iddia etmek manasında kullandım. ortada biz olmasak kardinal külahı lafı da edilmezdi bunu unutma orta asyadan kalkıp geliyorsun anadoluyu alıyorsun sonra adamların başkentini de alıyorsun. tuhaf biraz, durup dururken uzaklardan bir millet geliyor burada ben yaşayacağım diyor düşünsene gerçi o zamanlar dünyada biryeri fethetmek, savaşmak normal sayılan birşeymiş ama yine de düşününce tuhaf yani

şu an bile istanbulda birsürü rum var (büyükada'ya gittin mi bilmiyorum) o adamlar buranın yerlileri işte biz de sonradan gelip onların elinden alan insanlarız. hiç reddetmeye gerek yok. ne kadar adaletli davranırsan davran herkes kendi milli egemenliği altında yaşamak ister ki, 1800lerde osmanlı eyaletlerini bu düşünceye dayanarak çıkan isyanlardan dolayı kaybetti.

ama istanbul türkleşmiş artık ona yapacak birşey yok. türk toprağı sayılır.

şöyle düşün; 1. dünya savaşı sonrasında ingiltere, fransa, italya vs topraklarımızı paylaşsaydı ve bize adaletli davransaydı, biz de - aa ne güzel adaletli davrandılar özgür bıraktılar başkasının boyunduruğu altında yaşasak da olur - mu diyecektik?

Büyükada'ya gittim. Birçok Rum mezarı vardı dediğin gibi. Fakat , çökmek ve durup dururken kelimleri rahatsız edici.

Öncelikle şuna karar vereceksin : Kardinal külahı görmek istiyor musun ?

bir ton şey anlattım, karşılığında söyleyebileceğin şey varsa söyle öncelikle. tek bir lafa takılıp edebiyat yapmaya kalkışma karşımda. kaldı ki o sözün hikayesini anlatayım sana;

osmanlının istanbulu kuşatacağının farkedildiği zamanda, hristiyan dünyası yardım olarak farklı mezhepdeki hristiyanları da göndermek istiyor. fakat hristiyan dünyası bizim gibi değil, mezhepler arasında ayrımdan çok düşmanlık var o sıralar resmen. nasıl müslümana düşman bakıyorlarsa farklı mezhebe de düşman ve dinsiz olarak bakıyorlar. ayrıca bir yağma ve talan korkuları da var. osmanlıya karşı yardım için gelen farklı mezhepten milletlerin de orada işgalci olacaklarından şüpheleniyorlar. osmanlının, islamın adaleti falan değil yani olay anladın mı? ayrıca osmanlı işgale kalkışmasa böyle bir laf da edilmezdi tahmin edeceğin üzere.

çökmek ve durup dururken kelimelerinde hiçbir yanlışlık yok bana göre. istanbulda o zamana kadar türk medeniyetinin hayatında görmediği mimari ve altyapı var. saldırarak alıyorsun ve sahip oluyorsun bütün bunlara. bu çökmek oluyor. durup dururken olduğu da gayet açık, türkler anadoluya girdiğinde bizans zaten askeri anlamda karşı koyamayacak kadar zayıflamış, istediğimiz gibi at koşturup adamların toprağını almışız işte, ortada bir neden yok. islamı yaymak desen onu da yapmıyorlar, serbest bırakıyorlar herkesi.

ha o dönemde osmanlı gibi cihan devleti olmak isteyen bir toplum için istanbulu almak çok çok mantıklı bir hedef. kaldı ki yapılan askeri taktikler halen gururlanacağımız düzeyde. ben keşke almasaydık yanlış yaptık demiyorum yani. ama bizim kadar da alakasız toprakları işgal etmekle meşgul bir millet daha yok dünyada. la orta asyadan gelen adam viyanayı neden kuşatır ne arıyorsun orda

tarihte komşularıyla hiç savaşmamış, olduğu yerde yaşayıp kalmış bu işlere bulaşmamış devletler de mevcut sonuçta. biz komşuyu bırak farklı kıtaya saldırıyoruz

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.