Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
14
Favori
61.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tractor

yalnız İstanbul u Fatih Sultan Mehmet değil Kenan Komutanım fethetmiş. ufak bir yanlışınız var.

neden la sen yazdıklarını okuyorsun demi yoksa bakmadanmı yazıyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzimliBirisi -- 4 Temmuz 2012; 18:06:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilic mi insan mi belli degil o ne öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: yib

Hani cevaplari okudum ne kadar gereksiz cevaplar var.
    İste biz kendi lendimizi mahvediyoruz.

Herkes ayri kafadan caliyor.

Daha dun oyun uzerinden Yunanistan li birisiyle tanistim ve adam benim Türk oldugumu ogrendiginde hemen kendi capinda ezmeye calisiyor yok dunya savasi falan -benim de tarihe birazcik ilgim oldugundan dolayi olaylari 3 5 biliyorum- kisacasi ezmeye calisti ama bizim sanli Osmanli tarihimizden(burda yarasi olablar illaki gocunucaktir) bahsedince soylwyecek bir seyi kalmadi ve oyunumuza devam ettik.

Benim hayretime giden hala daha bazi Turk Vatandaslarinin kendo tarihini bilmemesi ve nefret etmesi. Acikcasi uzuluyorum boyle durumlarda

bilmeyen var, bilmediği için gırgıra alan da var ama nefret edeni görmedim.
    abartmayın ya.

• Hey gidi hey...
    Eski topraklar gerçekten çok daha kuvvetli ve sağlıklı nesillermiş.
    Oturduklarında tek başlarına bir kuzu yerlermiş, çömlek dolusu peyniri, helvayı yerlermiş. Tabi eskiden herşey doğaldı haliyle insanlarda daha kuvvetli ve sağlıklı oluyorlardı..

Yanlız şu 256 Kg gürbüz olayı banada biraz abartılı geldi, 60 kg bile bir hayli ağır zaten bi savruldumu önünde hiç bir insanevladı duramaz..
  • Konu çoluk çocuktan ziyade cahil dolmuş. Saçma sapan yorum yapanlar, o ecdada sahip olmasalardı babalarının kim olduğunu bilemezlerdi onu bilmiyorlar. Sadece yazık diyorum.
  • Görende İstanbul' un sahibini Bizans sanacak. Bizans dan önce kim vardı bir araştırın bakalım. Hangi antik kentler vardı. Bizans o kentlere çöktü asırlarca yaşadı sonra Osmanlı İmparatorluğu çöktü asırlarca yaşadı. Şimdide Türkiye Cumhuriyeti yaşıyor. Gücü yeten varsa gelir bizden alır. Belki bir kaç asır sonrada bizden başkası alacak o yaşayacak. Bu işler böyledir arkadaşlar. Osmanlı İstanbulu Mondoros ile Sevr ile çoktan işgalci devletlere bırakmıştı. Sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti o işgalcileri def etmesini çok iyi bildi.

Ama bu forumdaki gençliği görüyorum da söylediklerine inanamıyorum. İstanbul bizim değil Bizans' ın Yunanistan' ın diyorlar. Sanki dünya varolduğunda İstanbulun tapusu Bizansa verildi. O çağlarda öyleymiş kimin gücü kime yetiyorsa onun elinden alıyormuş ve birde bu süreler az süreler değil gelen devlet asırlarca yaşıyormuş o topraklarda

Unutmayın İstanbul Bizans' ın hele yılalrca bize bağlı olan Yunanistan' ın hiç değil. Onlardan öncede yaşayanlar vardı orada

Antik Kentler - Bizans - Osmanlı - Türkiye - ?

• Gecen hafta pazar topkapiyi ziyaretimde bende gordum bu kilici ve fatih sultan mehmete ait daha nice kiliclar.

Hac isaretli gevurlara ait devasa (gercekten devasa yanlamasina koymuslar vitrine sigmiyo 3 metre fazladir ayrica enide cok genis) kiliclar vardi.resim cekmek yasak oldugundan fazla atraksiyona girmedik

• tarihimiz de amma kuyruklu yalanlarla dolu ha. FSM 1 kere bile o kılıcı kullanmamış hatta birilerine taşıtmıştır.

koca yusufu bilmem ama onu 8 ile bölüp 5 ile çarpacak adam dolu bu dünya.

eski insanların da fazla büyük olmasını beklemeyin hep yalan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

Emin ol Fatih Sultan Mehmet'in öldürdüğü askerlere, en azından ölüye, senden daha çok saygısı vardır.

• FSM 8kg lik kılıçla İstanbulu alıyo.

Bende 4 kg dumbelle kas yapacam diye uğraşıyorum.

Aşağılık duygusu geldi lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Orijinalden alıntı: Qmandan

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

anlattılarınızın çoğu gerçek dışı.. yok tek eliyle adamı havaya kaldırmış yok 60 kg luk bilmem neyi tek koluyla savurabiliyormuş.. adam insan değil gamma radyasyonuna uğramış Hulk anasını satayım.. yok böyle bişey. olamaz.

gerçek dışı olduğunu kanıtla tamam diyeceğim

aklı başında bir insan analr zaten gerçek olmadığını güldürme beni kanıtla diyor birde sende aksini kanıtlayabilir misin benim dediğimin ?

ben 50 kiloyu tek kol salonda sırta çekiyorum tutup kaldırması bile zor. 30 kg tek kolda dumble bicep çalışıyorum kıçım yırtılıyor kaldırana kadar. siz diyorsunzu bu adam 60 kg sallıyor kılıç gibi gelde gülme

Ya bırak 60 kg yı 250 diyoruz.

Sen dambıl kaldırırken zorlanıyorsun diye adam kaldıramayacak mı? Kaldıkı fiziksel gücüyle ün yapmış bir Osmanlı Padişahı.

Az yukarılarda okursan bir belge paylaştım.Belgelerle konuşuyorum.

Senin mantığına uymuyor diye gerçek dışı ilan etmek neyine?

Kurtuluş savaşınıda o kadar az kişi kazandık.Buda mantık dışı.O zaman sen bunada inanma.

• quote:

Daha dun oyun uzerinden Yunanistan li birisiyle tanistim ve adam benim Türk oldugumu ogrendiginde hemen kendi capinda ezmeye calisiyor yok dunya savasi falan -benim de tarihe birazcik ilgim oldugundan dolayi olaylari 3 5 biliyorum- kisacasi ezmeye calisti ama bizim sanli Osmanli tarihimizden(burda yarasi olablar illaki gocunucaktir) bahsedince soylwyecek bir seyi kalmadi ve oyunumuza devam ettik.

Benim hayretime giden hala daha bazi Turk Vatandaslarinin kendo tarihini bilmemesi ve nefret etmesi. Acikcasi uzuluyorum boyle durumlarda

Kendo terihiyle türklerin ne alakası var. samuraymıyız biz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cn.gates

FSM 8kg lik kılıçla İstanbulu alıyo.

Bende 4 kg dumbelle kas yapacam diye uğraşıyorum.

Aşağılık duygusu geldi lan

• quote:

Orijinalden alıntı: Kyle Butler

quote:

Kendo terihiyle türklerin ne alakası var. samuraymıyız biz.

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS]

• quote:

Orijinalden alıntı: sucukcu-

quote:

Orijinalden alıntı: bayraak

Eskiden savaşlar şimdiki gibi bir butona bakmıyordu. Aylar yıllar evvelde hazırlıklar yapılırdı. Tüm halk savaşa hazır bir şekilde cesurca beklerdi o günü. En önemlisi o zaman ki savaşlar Masada kazanılmıyordu !

Kim ne butonuna basıyor ? Körfez savaşın da buton mu basıldı

Nöronların mı eksik ? Şimdiki savaşlar dedim. Atom bombasını göndermek için heralde sefere çıkmana gerek yok dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayraak

Eskiden savaşlar şimdiki gibi bir butona bakmıyordu. Aylar yıllar evvelde hazırlıklar yapılırdı. Tüm halk savaşa hazır bir şekilde cesurca beklerdi o günü. En önemlisi o zaman ki savaşlar Masada kazanılmıyordu !

http://inciswf.com/1298717011.swf
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Çılgın Doğuyor

quote:

yalnız İstanbul u Fatih Sultan Mehmet değil Kenan Komutanım fethetmiş. ufak bir yanlışınız var.

bakarak yazıyom la hem de okuyom la yazdıklarımı
  • Ben de kendi görüşümü söylemek istiyorum.

Öncelikle İstanbul'un Fethi konusunda, FETİH 1453 filminin gazına gelip yorum yapan arkadaşlar var. İkincisi "Ben tarihi objektif inceliyorum." gazına gelip İstanbul'u hala Konstantinapolis olarak gören arkadaşlar var. İkisine de katılmıyorum bence ikisi de yanlış. Bunun orta yolu şudur: Bir şehrin tarihten, geçmişten baz alarak "gerçek sahibi" denebilecek bir olay yoktur. Şu an İstanbul çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu 10-15 milyonluk nüfusuyla Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindedir ve dolayısıyla gerçek sahibi kiminse onundur, yani bizimdir. Aynı şekilde Yunanlar nerde yaşıyorsa orası da onlarındır, Bulgarın toprakları da Bulgarlarındır. Sonuç olarak "gerçek sahibi" meselesinin tarihle bir alakası yok. Ha en geri tarihe dönersek Türklerin yeri de Orta Asya. Şimdi biz Anadolu'yu Malazgirt Savaşı'yla girip aldığımız halklara geri mi verelim? Böyle bir mantığı yanlış buluyorum.

Ama şunu da kabul edelim: eskiden savaşlar olağandı ve biz de İstanbul'u Doğu Roma'dan aldık. Bu bu kadar basit. "İstanbul zaten bizim hakkımızdı." gibi şeylere sığınmaya gerek yok. 18. yüzyıla kadar yani toprak almak yerine sömürge yönetimi kurmanın yaygınlaştığı yıllara kadar herkes fetih yapıyordu, biz de fetih yaptık. Bunun hakkı şunun hakkı diye bir şey yok. Yanı sıra maazeret bulmayı gerektiren ayıp bir şey de yok. (Ama "kafirin kafasını kestik" gibi ifadeleri de çok doğru bulmuyorum. Sonuçta o askerler de kendi şehirlerini korumak için kan döktü.)

Bir de IV.Murat'ın 250 kilogramlık silahı kaldırmasına değinmek istiyorum. Bakın yabancı ülkelerde insanlar milli efsanelerini destekliyor, anlatıyor. Kaybedilen Vietnam savaşı yıllardır Hollywood filmlerinde sanki Amerika Birleşik Devletlerinin başarısı gibi anlatılıyor, II. Dünya Savaşı'ndan, her şeyden bir kahramanlık öyküsü çıkartılıyor. İnanın biz Türklerdeki kültürel birikim Amerikan halkında olsa, hatta çeyreği bile olsa, bunlar o insanları nasıl birbirine bağlardı... Açın bakın tarihimize, bir sürü destan var. Binlerce beyitlik Manas destanı, mesela Çanakkale Savaşı'nda bir topu kaldıran Seyit Onbaşı, Ulubatlı Hasan'ın İstanbul'a bayrağı dikip sonra ölmesi... Bunlar olağan şeyler, bunları "Doğru mu?" diye sorgulamamak lazım, "gerekli midir gereksiz midir" denmeli. Tabi ki bizler bunların hepsinin doğru olmadığını, içlerinde abartı olma ihtimalinin olduğunu biliyoruz. Ama önemli olan bunları desteklemek, unutulmamasını sağlamak, anlatmak, aktarmak... Bunlar bir milletin kültürel birliğini oluşturan şeyler. Ve inanın başka bir millette olsa kimse "Bu fizik kurallarına aykırı, yanlıştır bu." deyip burun kıvırmaz. Önemli olan gerekliliği. Bu efsanelerin, bu rivayetlerin varlığı emin olun kimseyi öldürmez. Bu kadar korkak ve bu kadar muhalif yaklaşmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 4 Temmuz 2012; 19:16:06 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bir Çılgın Doğuyor

quote:

bakarak yazıyom la hem de okuyom la yazdıklarımı

Bence de Kenan Komutan Fethetti Doğru söylüyor arkadaş.
  • hey masallah

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.