Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
372
Cevap
14
Favori
61.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anlattılarınızın çoğu gerçek dışı.. yok tek eliyle adamı havaya kaldırmış yok 60 kg luk bilmem neyi tek koluyla savurabiliyormuş.. adam insan değil gamma radyasyonuna uğramış Hulk anasını satayım.. yok böyle bişey. olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

anlattılarınızın çoğu gerçek dışı.. yok tek eliyle adamı havaya kaldırmış yok 60 kg luk bilmem neyi tek koluyla savurabiliyormuş.. adam insan değil gamma radyasyonuna uğramış Hulk anasını satayım.. yok böyle bişey. olamaz.

gerçek dışı olduğunu kanıtla tamam diyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmedyücel

quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

quote:

Gövdesine gereksiz yük yapan nice başlar sermiştir yere...Rahmetle anıyoruz...

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

arkadaş milliyetçi bir insan olarak gerçek sahibi olmadığımızı ben bile görebiliyorum baya baya gelip çökmüşüz adamların kaç bin yıldır yaşadığı şehre

Çökmüşüz ?

Namı diğer ''Konstantiniye'' 'deki halk : '' Kardinal külahı görmektense , Türk sarığı görmeyi tercih ederiz deriz'' dediler. Ve sen hala İstanbul'un fethinin orada yaşayan halka zulm getirdiğini mi düşünüyorsun ?

yoo zulüm götürdüğümüzü söylemedim. çökmek kelimesini durup dururken hak iddia etmek manasında kullandım. ortada biz olmasak kardinal külahı lafı da edilmezdi bunu unutma orta asyadan kalkıp geliyorsun anadoluyu alıyorsun sonra adamların başkentini de alıyorsun. tuhaf biraz, durup dururken uzaklardan bir millet geliyor burada ben yaşayacağım diyor düşünsene gerçi o zamanlar dünyada biryeri fethetmek, savaşmak normal sayılan birşeymiş ama yine de düşününce tuhaf yani

şu an bile istanbulda birsürü rum var (büyükada'ya gittin mi bilmiyorum) o adamlar buranın yerlileri işte biz de sonradan gelip onların elinden alan insanlarız. hiç reddetmeye gerek yok. ne kadar adaletli davranırsan davran herkes kendi milli egemenliği altında yaşamak ister ki, 1800lerde osmanlı eyaletlerini bu düşünceye dayanarak çıkan isyanlardan dolayı kaybetti.

ama istanbul türkleşmiş artık ona yapacak birşey yok. türk toprağı sayılır.

şöyle düşün; 1. dünya savaşı sonrasında ingiltere, fransa, italya vs topraklarımızı paylaşsaydı ve bize adaletli davransaydı, biz de - aa ne güzel adaletli davrandılar özgür bıraktılar başkasının boyunduruğu altında yaşasak da olur - mu diyecektik?

Büyükada'ya gittim. Birçok Rum mezarı vardı dediğin gibi. Fakat , çökmek ve durup dururken kelimleri rahatsız edici.

Öncelikle şuna karar vereceksin : Kardinal külahı görmek istiyor musun ?

islamı yaymak desen onu da yapmıyorlar, serbest bırakıyorlar herkesi.

la orta asyadan gelen adam viyanayı neden kuşatır ne arıyorsun orda

İnsanları serbest bırakmak da İslam'ın bir parçası. Kaldı ki adalet ve hoşgörü Osmanlı'nın politikası. Ne yapsalardı yani ? Padişah müslüman olmayana : ''Urun kellesini'' mi deseydi ?

Cihad ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 4 Temmuz 2012; 17:01:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

Türkler tarih boyunca herzaman göç ve işgal ederek yaşamışlardır.Osmanlıda kaç tane farklı mıllet vardı,şimdi 1 tanesi bile yok.Ermeniler,Rumlar,Museviler,Süryaniler vsvs.

Devlet-î Aliyye 'de tam 72.5 Millet yaşamıştır ...

Buçuk olan da ; Çingenelerdi

evet bende biliyordumda emin değildim demek istemedim..birde hiçbir padişahın annesi türk değildir diye biliyordum?doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

quote:

Orijinalden alıntı: Qmandan

quote:

anlattılarınızın çoğu gerçek dışı.. yok tek eliyle adamı havaya kaldırmış yok 60 kg luk bilmem neyi tek koluyla savurabiliyormuş.. adam insan değil gamma radyasyonuna uğramış Hulk anasını satayım.. yok böyle bişey. olamaz.

Seni en kısa zamanda bir spor salonuna bekliyorum bakalım verelim eline şöyle 257 kiloluk ağırlığı yerinden 10 santim kaldırabiliyor musun :)
    Ha tabi orta çağda insanların süper güçleri olduğunu düşünüyorsan o ayrı.

Son olarak İstanbul'un fethedilmesine insanları mutlu ettik gözüyle bakıyorsanız, Amerika Irağa yada Afganistana girince de konuşamazsınız onlar da sözde mutluluk götürüyor o bölgelere. Mantık aynı sonuçta bizi de kapıları açıp içeri almadılar istanbuldan sonunda geldiniz diye, insanları öldürerek aldık saçma sapan biz işgal edince çok mutlu oldular gibi ilkokul seviyesinde yorumlar yapmayın.

Ha bu yorumumu Fatih Sultan Mehmet'e bir hakaret olarak algılayacaksanız sabaha kadar algılayabilirsiniz, stratejik ve teknolojik olarak büyük bir gelişme ve dediğiniz gibi çağ atlanmasına neden olmuş bir gelişme, bütün avrupayı sallayan bir gelişmedir.

Fakat bu çağ atlamasını sağlayan şey yeni top teknolojileri ve bu teknolojilerin avrupadaki derebeylerinin büyük kalelerinin yıkılması diye biliyorum.

Peki bunun amerika'nın atom bombasını bulmasından farkı nedir sizce? Tarihte yeni çağ açmamış olabilir fakat atom bombasının yapılması ile büyük savaşlar meydanlarda değil masa başlarında güç gösterileriyle oluyor ki ben buna çağ değişimi gözüyle bakıyorum. Peki sizce atom bombasının bulunması iyi bir şey midir? Yada bugün amerika atom bombasının atılmasıyla bu kadar gurur duyuyor mu? Bana kalırsa hiç bir fark yok ikisi arasında.

Son olarak kılıç güzelmiş.

canımsın onlarda gelecekte müzeler dolsun diye süs amaçlıydı zaten

fetih konusunuda araştırmadan okumadan konuşanlarada ayrıca hastayım

he yav heee

• quote:

Orijinalden alıntı: jumong88

quote:

Orijinalden alıntı: mykomicREC

quote:

Orijinalden alıntı: jumong88

Çok abartılcak birşey değil bence. Büyük bir başarida değil
    10 katı küçüklüğünde düşmanı yenmek çok da zor olmasa gerek

Bir devir açıp kapamak ne kadar zor olabilirki dimi (!) Tarih dersi görünce anlarsın kolay mı zor mu ?

Rahat ol çok iyi tarih bilgim vardir hatta 250 tane tarih kitabim var bence sen biraz bilgili ol.
    Avrupada 1492 yeni çağı simgeler bende Avrupa'nın dediğini sayarım.

Merhaba. 250 Tane tarih kitabının olduğunu söylemişsin... Ciddi bir rakam . Eğer Bunu ispatlayabilirsen (nickin yanlarında bir kağıt parçasıyla yazılı şekilde ) Kendimi dumur olmuş sayacağım .

Haa eğer ispatlayamazsan , yalancılıktan blocklayacağım seni

• quote:

quote:

aklı başında bir insan analr zaten gerçek olmadığını güldürme beni kanıtla diyor birde sende aksini kanıtlayabilir misin benim dediğimin ?

ben 50 kiloyu tek kol salonda sırta çekiyorum tutup kaldırması bile zor. 30 kg tek kolda dumble bicep çalışıyorum kıçım yırtılıyor kaldırana kadar. siz diyorsunzu bu adam 60 kg sallıyor kılıç gibi gelde gülme

• quote:

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethederken kullandığı Kılıç! [SS]

gaza gelirse yapar bizimkiler hulk mulk hak getire parçalar atarlar valla

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kim bilir belki seninkiside gereksiz yük yapıyordur. kesilirse bakarız. bahsettiğimiz şeyler insan. tavuk değil.

Haberin yok herhalde kılıclar ekmege yag sürmek icin uretilmiyor...Fatih Sultan HAN Türkiyemizin simge sehri İstanbulu Türk ve müslüman düsmanlıgı propagandası yapan zalimlerin elinden aldı ve bize emanet etti...Neden rahatsız etti Fatih Sultan'ın düsmanları bozguna ugratıp İstanbul'un gercek sahibi bizlere emanet etmesi anlayamadım...

arkadaş milliyetçi bir insan olarak gerçek sahibi olmadığımızı ben bile görebiliyorum baya baya gelip çökmüşüz adamların kaç bin yıldır yaşadığı şehre

Çökmüşüz ?

Namı diğer ''Konstantiniye'' 'deki halk : '' Kardinal külahı görmektense , Türk sarığı görmeyi tercih ederiz deriz'' dediler. Ve sen hala İstanbul'un fethinin orada yaşayan halka zulm getirdiğini mi düşünüyorsun ?

yoo zulüm götürdüğümüzü söylemedim. çökmek kelimesini durup dururken hak iddia etmek manasında kullandım. ortada biz olmasak kardinal külahı lafı da edilmezdi bunu unutma orta asyadan kalkıp geliyorsun anadoluyu alıyorsun sonra adamların başkentini de alıyorsun. tuhaf biraz, durup dururken uzaklardan bir millet geliyor burada ben yaşayacağım diyor düşünsene gerçi o zamanlar dünyada biryeri fethetmek, savaşmak normal sayılan birşeymiş ama yine de düşününce tuhaf yani

şu an bile istanbulda birsürü rum var (büyükada'ya gittin mi bilmiyorum) o adamlar buranın yerlileri işte biz de sonradan gelip onların elinden alan insanlarız. hiç reddetmeye gerek yok. ne kadar adaletli davranırsan davran herkes kendi milli egemenliği altında yaşamak ister ki, 1800lerde osmanlı eyaletlerini bu düşünceye dayanarak çıkan isyanlardan dolayı kaybetti.

şöyle düşün; 1. dünya savaşı sonrasında ingiltere, fransa, italya vs topraklarımızı paylaşsaydı ve bize adaletli davransaydı, biz de - aa ne güzel adaletli davrandılar özgür bıraktılar başkasının boyunduruğu altında yaşasak da olur - mu diyecektik?

Büyükada'ya gittim. Birçok Rum mezarı vardı dediğin gibi. Fakat , çökmek ve durup dururken kelimleri rahatsız edici.

İnsanları serbest bırakmak da İslam'ın bir parçası. Kaldı ki adalet ve hoşgörü Osmanlı'nın politikası. Ne yapsalardı yani ? Padişah müslüman olmayana : ''Urun kellesini'' mi deseydi ?

Cihad ?

o kadar şey yazıyorum içinden işine geleni, az buçuk bilginle cevap verebileceğin şeyleri seçiyorsun. anlamadık sanma. o yüzden daha fazla cevap vermeyeceğim, bu son mesajım.

cihadın da ne olduğunu bilmiyorsun. cihad bir müslüman devlet diğer bütün müslüman devletlere çağrı yaptığı zaman beraber yapılan savaşa denir.

islamı yayma politikasıyla yüzlerce sene elinde tuttuğu toprakların bugün yarısı bile müslüman değil. demek ki hoşgörü yerine farklı bir politika izlemeliymiş.

ayrıca viyana kuşatmasıyla islamı yaymanın hiç alakası yok, tarih içinde devletler ve hanedanlar birbirine ezeli düşmanlar oluyor, hırs ve prestij savaşı haline geliyor herşey. ganimet kazanma, yeniçeri baskısı vs derken çoğu fetih de birsürü nedenle yapılıyor. viyana kuşatmalarında islamı yaymaya gelene kadar birsürü başka neden var. herşey ortaokulda öğretilen resmi tarih değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çökmüşüz ?

Cihad ?

o kadar şey yazıyorum içinden işine geleni, az buçuk bilginle cevap verebileceğin şeyleri seçiyorsun. anlamadık sanma. o yüzden daha fazla cevap vermeyeceğim, bu son mesajım.

cihadın da ne olduğunu bilmiyorsun. cihad bir müslüman devlet diğer bütün müslüman devletlere çağrı yaptığı zaman beraber yapılan savaşa denir.

islamı yayma politikasıyla yüzlerce sene elinde tuttuğu toprakların bugün yarısı bile müslüman değil. demek ki hoşgörü yerine farklı bir politika izlemeliymiş.

ayrıca viyana kuşatmasıyla islamı yaymanın hiç alakası yok, tarih içinde devletler ve hanedanlar birbirine ezeli düşmanlar oluyor, hırs ve prestij savaşı haline geliyor herşey. ganimet kazanma, yeniçeri baskısı vs derken çoğu fetih de birsürü nedenle yapılıyor. viyana kuşatmalarında islamı yaymaya gelene kadar birsürü başka neden var. herşey ortaokulda öğretilen resmi tarih değil.

İşime gelen yerler ?

Yazdıklarının arasından , bildiğime emin olduğum ve senin yanlış bildiğin cümleleri seçiyorum. Ve sen bunu yanlış mı buluyorsun ? Bildiğimden emin olmadığım veya bilmediğim konularda atıp tutmamı mı istiyorsun konudaki çoğu kişi gibi ?

''Cihad, Allah yolundaki her türlü faaliyet ve hareketin adıdır.'' Avrupalı devletler cihadı Holy War olarak şeklinde tercüme etmiş. Coğrafi keşiflerden sonra kendi ayıplarını örtmek istemelerinden dolayı. Bence bunu başarmışlar gibi gözüküyor. Ayrıca önceki cevabındaki ''la orta asyadan gelen adam viyanayı neden kuşatır ne arıyorsun orda '' cümlende ''ne arıyorsun orda''ya dikkat çekmek istemiştim. Ama işine gelni almışsın.

Bu da benim son mesajım olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 4 Temmuz 2012; 17:25:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

Vay be güzel ülkemde ne kadar çok Hristiyan , Batı hayranı varmış , hiç okumamışlarmı Haçlı Seferlerini , yaptıkları katliamları vs.

+1
  • Osmanlı düşmanları doluşmuş yine.
  • orjinali TOPKAPI SARAYINDA sanırsam ama hangi bölümde olduğunu tam bilmiyorum bende görmüştüm 1 kere
    .Yalnız çok artistlik kılıç ya tam bir CİHAN PADİŞAHINA göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarVan

quote:

Orijinalden alıntı: Engin.K

Siz KOCA YUSUF'un idman yaptıgı kayayı gördünüzmü

hocam koca yusuf kimdi ?

Pehlivan.

Kısaca hayatını anlatan yazıları okumanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

osmanlı öyle çıkıpta meydanda cesurca kaç kez beklemiş ?

büyük zaferlere bakın hepsinde teknik taktik üstünlüğüyle kazanmışız , bunu bir anlasa bu millet direk çağ atlıcaz ama hala atarlıyız

Bir ilk okullu daha oyun oynamaktan beyninin son hücrelerinide kaybetmiş.Meydana çıkıp cesurca bekleyen bir toplum gordunmu ? Gidin biraz büyüyün gelin boş muhabbet yapmayın burada.

Sırf bunu yazmak için lgiriş yaptırtın bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

Oo epey aydınlandım yani bu yorumunla.
    Neyden bahsediyon müzelerin dolmasıyla ilgili?
    Hangi kısmı yanlış?

Boş beleş mesajlar atmayın kardeşim eğer fikrin varsa adam gibi yazarsın burada tartışırız yok eğer hiç bir fikri olmayan boş bi insansan mesajlarıma alıntı yapma.

bak güzel kardeşim kaç yaşındasın bilmiyorum ama geçiştireyim dedim ama olmadı. bu konuda ilk attığım mesajı buraya yazayım istersen uygularsın ondan sonra tartışırız. ayrıca seni aydınlatmak benim işim değil. çok aydınlanmak istiyorsan sana ışık tutacak insanları bul. Bu tarz yerlerde bulman biraz zor olur. burada ne hikmetse bir kişi fikrini sunduğunda fikir karşı tarafa uymuyorsa insanlar dayatma ve dalga geçme olayına giriyor. Şimdi gelelim şu ağırlık meselesine. Şimdi arkadaşım sen Fatih zamanında Yeni çeri ocaklarında olan eğtim nasıldı biliyormusun? (Şimdi bir iki sazan lüfer vs çıkıp adam görmüş filan der seviyemiz belli olur) Ben şahsen gidip görmedim ama okuduğum kitaplarda yazıyor. Hangi kitaplar dersen şuan 3.kez okuduğum Beyazıd Akman'ın Dünyanın İlk Günü adlı eseri örnek verebilirim ve okumanı tavsiye ederim. Kitabın kalınlığı gözünü korkutmasın su gibi akıp gidiyor. Oradaki eğitimin 10 da 1'i bugün bir insana uygulansın bakalım kaç kiloyu nasıl kaldıracak. Ayrıca Savaş olayına gelince oradaki "İman" faktörünü unutmamak lazım. İnanmayan için boş gelebilir fakat şu örneği vermeden geçemeyeceğim : Hz. Ali (R.A) Hayber savaşında Hayber Kalesinin kapısını söküp hendeğin üzerine köprü gibi koyması ve savaştan sonra içlerinde Hz. Ali'nin olduğu 40 kişininde kapıyı kaldıramaması... inşallah boş yere vermiyorumdur bu örnekleri de doğrumu yanlışmı diye bir araştırırsın.

Evet Fetih olayına ben mutluluk gözüyle bakıyorum. Çünkü (gene inanları ilgilendiren bir mevzu) Hz. Muhammed S.A.V. müjdelediği bir olay. Ben şahsen Dünya üzerinde müslümanların eziyet görmesine üzülüyorum ve karşılaştığım platformlarda üzüldüğümü dile getiriyorum. Ayrıca tekrar söylüyorum lütfen Fetih olayını karalamadan önce ufakta olsa farklı düşünür ve yazarlardan bir araştırma yapın...

konuya attığım ilk mesajda aşağıdaki gibidir...

quote:

Vücut ve Beyin yaşı 20 den küçük arkadaşlarım, şimdi bilgisayarın başından kalkın yaz tatilinizi güzelce değerlendirin. Kendinize bir program yapın ilk olarak şehrinizde bulunan müzeleri bir gezin. Sonra şehrinizin kütüphanesine gidin. Orada tarih kitaplarını bir inceleyin. İncelerken tek taraflı bakmayın olaylara. A tarihçisinin yazdıklarını B tarihçisinin yazıklarıyla karşılaştırın.

Ama öncelikle ;

1 - Büyük imparatorlukların neden fetihler yaptıklarını,
    2 - Avrupa imparatorlukları ile Osmanlı İmparatorluğu arasında ki farkı,
    3 - Avrupa imparatorlukları sömürge yaparken Osmanlı'nın neden yapmadığını,
    4 - İstanbul'u almak isteyen milletleri
    5 - Haçlı Seferlerinde neden avrupalıların müttefikleri oldukları Bizansı yağmaladıklarını;
    6 - Osmanlı Şehzadelerinin Yeniçerilerinin nasıl yetiştirildiklerini;

filan bir araştırın interneti kullanmadan, ondan sora gelin buralarda yorum yapın. Abuk sabuk mesajlarınızla kendinizi küçük düşürmeyin ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: HKS571

quote:

Orijinalden alıntı: Cannibalz

quote:

Orijinalden alıntı: Kaioken

4.muradın gürzünü bulabilecek varmı

250kg falandı sanırım . Unutmuş olabilirim ama deli adamdı vesselam.

257 kilogram ağırlığında olan gürzdür.

askerinin başında savaşa katılan son osmanlı padişahı olarak bilinen iv. murat, olağanüstü kuvvetiyle ünlüydü. huzura kabul edilen fransız gezgin du loir, anılarında iv. murat'ın idman yaparken çok iriyarı bir kişi olan silahtar musa paşa'yı, tek eliyle kuşağından tutup havaya kaldırarak meydanda uzun süre dolaştıktan sonra yere bırakmasını; 200 okkalık (yaklaşık 257 kilo) gürz kullanmasını; bir ciritle 8 kalkanı birden delmesini; kendine özgü uzun kılıcını saatlerce yorulmadan sallamasını ve güreştiği genç yeniçerileri enselerine vurduğu tek şaplakla yere sermesini hayranlıkla anlatır. tarihçilerin yazdığına göre yayını çektiği ok, tüfek mermisinden uzağa düşerdi.

insanlıktan çıkmış artık o yani başka bir hal almış..
    (kötü yönde algılamayın anladınız siz)

• quote:

quote:

quote:

aklı başında bir insan analr zaten gerçek olmadığını güldürme beni kanıtla diyor birde sende aksini kanıtlayabilir misin benim dediğimin ?

ben 50 kiloyu tek kol salonda sırta çekiyorum tutup kaldırması bile zor. 30 kg tek kolda dumble bicep çalışıyorum kıçım yırtılıyor kaldırana kadar. siz diyorsunzu bu adam 60 kg sallıyor kılıç gibi gelde gülme

dostum sende bir üsteki mesajımı oku tekrar tekrar yazmayayım

• Hani cevaplari okudum ne kadar gereksiz cevaplar var.
    İste biz kendi lendimizi mahvediyoruz.

Herkes ayri kafadan caliyor.

Daha dun oyun uzerinden Yunanistan li birisiyle tanistim ve adam benim Türk oldugumu ogrendiginde hemen kendi capinda ezmeye calisiyor yok dunya savasi falan -benim de tarihe birazcik ilgim oldugundan dolayi olaylari 3 5 biliyorum- kisacasi ezmeye calisti ama bizim sanli Osmanli tarihimizden(burda yarasi olablar illaki gocunucaktir) bahsedince soylwyecek bir seyi kalmadi ve oyunumuza devam ettik.

Benim hayretime giden hala daha bazi Turk Vatandaslarinin kendo tarihini bilmemesi ve nefret etmesi. Acikcasi uzuluyorum boyle durumlarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız İstanbul u Fatih Sultan Mehmet değil Kenan Komutanım fethetmiş. ufak bir yanlışınız var.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.