Şimdi Ara

Fazla Çalışma Saati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben su an 24 saat calisip 24 izinli olmak uzere ise gidip geliyorum. Haftalik 72 ve aylik da 288-312 saat arasi ediyor, isim cok agir bazen 24 saat hic durmadigim oluyor ve surekli kameradan izleniyoruz yöneticiler tarafindan baski da var yani. Calisirken is yoksa 2-3 saat uyuyabiliyoruz ama eve gittigim zaman yine de aksama kadar uyuyorum yani 2 gunde bana kalan zaman 4-5 saat.

Simdi kanunen haftalik aylik ya da yillik en fazla calisma saati ve bir kisinin araliksiz calisma saati ne kadar? Sikayet etmek istesem nereye edebilirim ve isimsiz sikayet edebilir miyim? Ozellikle isimsiz sikayet etmek istiyorum su aralar durumum kotu oldugu icin isten cikamam ama artik dayanamayacak duzeye geldim. O kadar calistirdiklari yetmiyor bir de her gun yeni bir is yukluyorlar. Her gun sozlu taciz. Neyse bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne iş yapiyorsunuz merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden bir tane daha varmış, bize daha insaflı davranıyorlar. Yasal olmayan şartlarda çalışıyorsun, sorduğun soruların cevabını burada değil başka platformlarda aramalısın

Fazla mesai de vermiyorlardır tabi ki değil mi? İki taraftan da geçirebilirsin hukuki olarak. Dandik bir şirket ise burunlarından getirirler
  • Dostum okuduğum bölümle alakalı olduğu için yardımcı olabilirim sana biraz. En azından bildiğim kadar.

Şimdi öncelikle fazla çalıştığını ispat etmen lazım.

Ve sözleşmenin belirli mi belirsiz mi olduğunu bilmem lazım. Çünkü hepsinin farklı tazminatları var. Mesela belirsiz sözleşmede bu dava açtıktan sonra kovulursan farklı tazminat davaları da açabilirsin.

Kanuna göre yanlış hatırlamıyor isem haftalık çalışma saati 45 saati geçemez. Sen 72 saat çalışıyorsun haftalık. Çalıştığın her saat ek mesaiye girer. Ek mesai ücreti ise saat başı ücretinin yüzde 50 daha fazlasıdır. Yani şöyle diyeyim. Max 45 saat çalışma olayı var diyelim. Aylık 180 saat yapar. Maaşını 180e böldüğünde saat başı ücretin çıkar. Onun yüzde ellisini alıp üzerine ekleyeceksin. Mesela saat başı ücretin 16 lira ise 24 lira yapar bu. Çalıştığın her ek saat için 24 liranı paşa paşa verecekler.

Peki bu davayı açmak için elinde öncelikle deliller olacak. Bu delilleri edinmen lazım. Giriş ve çıkış saatlerini gösteren kesin deliller olması lazım bunlar. Yoksa mahkemede sıkıntıya düşebilirsin. Yani kısacası seni fazla çalıştırdıklarını ispat eden delilleri edinip davanı açacaksın. Çalıştığın süre ne kadarsa bütün ek mesai ücretlerini paşa paşa alacaksın. Bu tür davalarda kanunumuz genel olarak işçinin yanındadır, tabi haklarını bilenlerin. :) Sorunuz olursa başka yardımcı olmaya çalışırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.