Şimdi Ara

fdisk ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar fdisk ne demek ya biliyorum çok zor bi soru ama

• eksisozluk.com a bak
  • yaw arkadaşlar doğru cevap verin
  • DOS ortamında çalışan ve sabit diskte C: D: E: gibi bölümlemeleri yapabilmek için kullanılan ve bölümlerin FAT16 ve FAT32 olarak kullanılabilmesini sağlayan bir programdır. DOS ortamında çalışmasının nedeni, tek disketle giriş yapılabilen DOS ortamında kolayca çalıştırılabilmesinden kaynaklanmasıdır. Böylece Windows gibi bir işletim sisteminin var olmasına gerek kalmadan sabit diskteki gerekli düzenlemeler yapılabilmektedir. FDISK yapılırken belirlenecek olan boyut, aynı zamanda bölümlemenin FAT16 ya da FAT32 olarak kullanılmasını belirleyecektir. FDISK yapılarak varolan bir bölümdeki bilgilerin değiştirilmesi durumunda, bilgilerin hepsi yok olacaktır. Bu da FDISK'in ciddiye alınması gerektiğini gösteren en güzel örnektir.

Yes speak ing.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £miL ® -- 29 Ocak 2006 0:31:59 >
  • ben zaten bilgisayara format atmak istiyorum.sistem xp ve dosya sistemi ntfs.yanlız windows 98 de başlangıç disketi oluşturmam gerekmiş.bunun başka bir yolu yok mu?
  • Evet var XP cdsi ile atabiliyorsun.
    Cd yi tak ve xp'yi kur yazar.
    veyatta cd yi tak pc'yi yenden başlarken del tuşuna basık tut
    ve sanırım cd rom seçeneğini seçiyorsun ve önyükleme gerçeklerşiyor
    seni yönlendirir.
  • yaf zaten onu xpyi kurarken yapıyosun. Ama diski ayırmak istiyosan partition magic gibi yazılımlar kullanabilirsin. Hatta kurduktan sonra da, veri kaybı bile olmadan diski bölebilirsin bu programla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CSB ne demek?
    9 yıl önce açıldı
    CMOS Ne Demek Arkadaşlar ??
    17 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kullanmayın şu disk bölümlendirme programlarını lütfen.hangi sistemi kullanıyosanız kendi içinde gelir zaten yada disketiyle.
  • Fdisk hdd ye dos ortamında yapılan biçimlendirme işlemidir. Bu şekilde hdd nizi bölümlere ayırabilir, ayrı olan bölümlerinizi birleştirebilir, mantıksal sürücü atayabilirsiniz. Ancak fdisk dosya sistemi olarak fat32 yi oluşturur. NTFS denilen ve xp ile hayatımıza giren dosya sistemini oluşturmaz. Ayrıca fdisk yapıldıktan sonra hazırlanan tüm birimlerin de tam formatlanması gerekir. Ondan sonra hdd kullanılabilir hale gelir. Forumda bazı arkadaşlar partition magic gibi bölümleme programlarından bahsediyorlar. Ancak kaç tanesinin bunu kullandığını gerçekten çok merak ediyorum. Bu gibi programları tam sürüm olmadan kullanmak ciddi veri kayıplarına yol açabiliyor. Öyle kolay kolay herkesin kullanabileceği programlar da değillerdir. Neyi nasıl yapacağınızı iyi bilmeniz gerekir...

• xp kullanıyosan xp cd ile hertürlü işi yapabilirsin biçimlendirme ve hdd bölme işlemlerini kolayca yapabiliyorsun xp cd ile ac pc yi sonra cd de zaten yönlendiriyor seni
  • quote:

Orjinalden alıntı: astral32

xp kullanıyosan xp cd ile hertürlü işi yapabilirsin biçimlendirme ve hdd bölme işlemlerini kolayca yapabiliyorsun xp cd ile ac pc yi sonra cd de zaten yönlendiriyor seni

tabi xp cd si ile her türlü işi yapabilirsin ama belki benim gibi d:\ sürücüsündeki bilgileri kaybetmeden bölümleme yapmak isteyenler için xp cd si işe yaramaz. işte burda "partition magic" gibi programlar devreye giriyor.
    esenlikler...
  • Evet, aslında önemli verilerimizi hdd nin bölümlerinden birinde, mesela D biriminde saklarız. Ama bence en önemlisi verileri yedeklemektir. Uzunca bir zamandan beri cd rw kullanırım. Ayrıca yeniden yazılabilir cd lerim de vardır. Verilerim bir cd boyutuna ulaşınca da onları cd ye aktarırım. D sürücüsünde bile olsa verilerimizin başına bir şey gelmeyeceğini kimse garanti edemez değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: huysuzihtiyar

Evet, aslında önemli verilerimizi hdd nin bölümlerinden birinde, mesela D biriminde saklarız. Ama bence en önemlisi verileri yedeklemektir. Uzunca bir zamandan beri cd rw kullanırım. Ayrıca yeniden yazılabilir cd lerim de vardır. Verilerim bir cd boyutuna ulaşınca da onları cd ye aktarırım. D sürücüsünde bile olsa verilerimizin başına bir şey gelmeyeceğini kimse garanti edemez değil mi?

BRAVO
  • quote:

Orjinalden alıntı: huysuzihtiyar

Evet, aslında önemli verilerimizi hdd nin bölümlerinden birinde, mesela D biriminde saklarız. Ama bence en önemlisi verileri yedeklemektir. Uzunca bir zamandan beri cd rw kullanırım. Ayrıca yeniden yazılabilir cd lerim de vardır. Verilerim bir cd boyutuna ulaşınca da onları cd ye aktarırım. D sürücüsünde bile olsa verilerimizin başına bir şey gelmeyeceğini kimse garanti edemez değil mi?

CD lerde garanti degil arkadaslar. Belli bir sure sonra nedense, temiz saklamama ragmen, icindeki verilerden bazilari bozuluyor ve HDD ye kopyalamaya dahi izin vermiyor. En garantisi depo olarak kullanmak icin bir HDD satin almak ve gerektiginde kasaya baglayip, buraya aktarim yapmak. Ben SATA bir USB 2.0 kutu aldim ve bunu icine de bir tane 200 GB sabit disk yerlestridim, bunu veri saklamak icin kullaniyorum. CD den daha guvenlidir bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.