Şimdi Ara

Felsefe(lise3)mantık(l3)fizik(lise1) bunlardan iyi anlayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lütfen elimde sorumluluk sınav kağıtları var ve bir kaçtane formül ve cevap eksik yardım için Basketci_134@hotmail.com bu msn adresini eklerseniz gerekli bilgileri verebilirim.lütfen iyi anlayanlar ve bilenler eklesin,ekleme durumu olmayanlar için burdan yazabilirim soruları.

• up
  • 20 kişi okuyor.ve hale cvp atan veya msn ekleyen yok hayret.
  • Msn eklemekle uğraşmaz kimse soruları buraya ekle
  • ben sadece formül istiyorum ve felsefe hakkında bir kaç öneri anlamam ve uygulamam açısından.özkütle hacim eşit kollu terazi etkileşme kuvveti,coulomb,felsefeden ise mesela hoca soruyor:'fenomonoloji ve pozivitzm kavramlarını epistemoloji bağlamında tanımlaynız.?ütopya ve nihilizm kavramlarını siyaset felsefesi açısından tanımlayınız?bilimde çığır açmış uygarlıklar? ve bunun gibi mantıkta isebunlardan hangisi önermedir.
    ahmet nerededir?
    şunu götür
    yerlere tükürmemelisin
    ah bir üniversiteyi kazanabilsem
    sorular zor sorulmuştu.
    bunlardan hangisi önermedir. bu kadar
  • Fizikleri buraya yaz uğraşayım ben. Sadece formül açıklaması mı istiyor hoca.
  • Sınavlar ne zaman başlıyor benimde varda ?
  • hayır formül olsa ben yapıcam ama formül lazımdı neyse ben yazim madem biliyosun hem formülle hemde işlem yaparak yazarsan sevinirim.
    bir kenarı 5.cm olan küp şeklindeki cismin kütlesi 500gr olduğuna göreözkütlesini hesaplayınız?
    20 gr lik kütle yardımı ile hassas hale getirilirek 1/10 bölmelendirilmiş eşit kollu terazide tartılan kütle 8.bölmede dengeleniyorsa kaç gr kütleye sahiptir?
    aralarında 2.10 üzeri -12 uzaklık bulunan6.10 üzeri -19 C ve 4.10üzeri-19 C değerindeki iki yüz arasındaki etkileşme kuvvetini hesaplayınız?(k=9.10üzeri9 Nmüzeri 2 altına çizgi bölü yani ____ şunun üstüne ve altına üstüne Nm üzeri 2 altına c üzeri 2)
    seri bağlı bir elektroliz devresinde 60 amperlik akım altında 20dk da hidrojen kabında kaç kulon yük toplanır?
    bu kadar

felsefe ve matık sorularınıda cevaplayanlar olursa sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Sınavlar ne zaman başlıyor benimde varda ?

yarın başlıyor benimki çarşamba ve perşembe günleri var toplam 4 tane .evet okuyanlar bilgileriniz varsa yazdığım sorulara cevap verin lütfen
  • uppppppppp hadi kaç bin tane dh li var hiç birimi bilmiyor yaw şunları.
  • Pretender hacı uğraşıyomusun?valla bravo koca DH de şunları yapıcak bir tane insan yok.la hadi ben formülleri bilmiyorum.bilenler olupta yazmayanlar niye yazmıyorlarki ?
  • Pretender hocam ekle msni de ordan devam edelim burdan kimsenin bişe yapıcağı yok
  • Pretender yapabildin mi hocam?
  • quote:

Orjinalden alıntı: T.C.ArMyQaBus

hayır formül olsa ben yapıcam ama formül lazımdı neyse ben yazim madem biliyosun hem formülle hemde işlem yaparak yazarsan sevinirim.
    bir kenarı 5.cm olan küp şeklindeki cismin kütlesi 500gr olduğuna göreözkütlesini hesaplayınız?
    20 gr lik kütle yardımı ile hassas hale getirilirek 1/10 bölmelendirilmiş eşit kollu terazide tartılan kütle 8.bölmede dengeleniyorsa kaç gr kütleye sahiptir?
    aralarında 2.10 üzeri -12 uzaklık bulunan6.10 üzeri -19 C ve 4.10üzeri-19 C değerindeki iki yüz arasındaki etkileşme kuvvetini hesaplayınız?(k=9.10üzeri9 Nmüzeri 2 altına çizgi bölü yani ____ şunun üstüne ve altına üstüne Nm üzeri 2 altına c üzeri 2)
    seri bağlı bir elektroliz devresinde 60 amperlik akım altında 20dk da hidrojen kabında kaç kulon yük toplanır?
    bu kadar

felsefe ve matık sorularınıda cevaplayanlar olursa sevinirim.

1. soru

Küpün bir kenarına a dersek, V(küp) = a^3

V(küp) = 125 cm^3 olur.

m(küp) = 500 gram

d = m / V

d = 500 / 125

d = 4 gr/cm^3

2. soru

Öncelikle duyarlılığı bulmamız lazım.

Duyarlılık = m(Binici) / (Bölme sayısı)

= 20 / 10 = 2 olur.

Kefelerden birinde kütle var. Diğer kolda ise binici var.

SOL KOL = SAĞ KOL prensibine göre;

M = 2 . (Binicinin denge noktasına göre bölme sırası)

M = 2 . 8

M = 16 gramdır.

3. soru

F = k . q(1) . q(2) / d^2

k ==> Sabit = 9.10^9
    q(1) ==> Yüklerden birisi
    q(2) ==> Yüklerden diğeri
    d ==> Aradaki uzaklık

F = (9.10^9) . (6.10^-19) . (4.10^-19) / (2.10^-12)

Bir zahmet hesapla bul. Üslü sayılarla işlem yapmayı da biliyorsun umarım?

4. soru

Elektroliz konusunu unuttum.

q = I / t

I ==> Akım
    t ==> Süre
    q ==> Yük

q = 60 / 20 = 3 Amper

Bildiğim tek şey bu. Hidrojen kabındaki gaz miktarı, oksijen kabındakinin yarısıydı bir de hacimce. Onu biliyorum.

Bir de seri bağlantı varsa akım aynı kol üzerinde her yerde aynıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Ağustos 2008; 20:44:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.