Şimdi Ara

Felsefeye Giriş İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gelecek 2 türlü -birincisi benim istediğimdir- cevaba da hazırım.
    1) Şu kitapları okumadan önce şu terimleri öğrenmelisin vb
    2) Krdşm felsefeye doğduğun an başlarsın hebele hübele

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

https://www.dr.com.tr/Kitap/Analitik-Felsefeye-Giris/Felsefe/Felsefe-Bilimi/urunno=0001742055001
    Hocam bana ne önerirsiniz hayatımda neredeyse hiç kitap okumadım bu aralar okuyasım geldi ama okuduğuma değsin istiyorum ve anlaşılması zor olmasın istiyorum.
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Ne hakkında okuyacaksın? Felsefe için yukarıdaki kitap giriş için güzel. Anlaşılması kolay olsun istiyorsan analitik felsefe okuyacaksın. Yukarıda verdiğim kitap analitik felsefeye giriştir.
  • Başladım okumaya hocam şimdi.
  • yahu siz analitikçiler bi akıllanmadınız ahahaha analitik felsefe ciddiye alınacak bir şey mi ? evet, ama wittgeinstein ve david lewis dışında değil.
    yarım yüzyıldır pozitivistler gibi zırva atıyorsunuz yazık
  • karakanca951 K kullanıcısına yanıt
    Analitik felsefeden bihaber insanlardan bunları duymak normal. Pozitivistlerin devri biteli çok oldu boş yapma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizinde bitecek ve pozitivist zırvalığı kadar uzun bile sürmeden :D
    Boş yapacağına git edebiyat yap
    Boş yapma edebiyat yap kıtacı
  • Türkçe ad hominem'in tadı ayrı oluyor, çok samimi ahahaha.
  • Konu dışından felsefeye gelince afalladım. Bir yanda pozitivistlere saldıranlar diğer yanda anamın babamın bozuk genlerini taşıyorum üğüğğüğğücüler

• Felsefe düşüncedir.

Başkalarının düşüncelerini kitap olarak okuyarak, şucu, bucu olarak felsefeye değil felsefe dersine girersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgini çeken bir filozof vs varsa onlardan başlamayı deneyebilirsin. Başta çok bişey anlamayacaksın zaten anladığını sansan da o yüzden acele etmemek ve sabırla ağır ağır ilerlemek lazım. Platonun sokratesin savunmasına bakabilirsin merak ettiğin filozofları, kavramları vs ufak ufak internetten araştırırsan en azından kelimelere aşinalık oluşur. Felsefeye giriş kitabı okuyabilirsin ahmet cevizcinin var başka bir sürü yazarın var araştır internetten. Analitik felsefeye giriş gibisinden kitapları tavsiye etmiyorum.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Bana mı güldün ona mı?
  • Söylediğin cümleye. Seninle ayni fikirde olduğum için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Lise bitti mi cimcime

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Hocam bir konuda bende bundan bahsetmiştim, genelde felsefeyle ilgilenen insanlar (genelleme yapmayayım da bu bölümdekilerin en az yarısı diyeyim) felsefeyi düşünmek veya fikir edinmekten çok, önceden düşünülen ve oluşturulan kavramları okuyup ezberleyip, onları daha sonra başkalarına anlatıp ve tartışarak içlerini dökmek için yapıyorlar veya ego tatmini mi dersiniz artık neyse.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Derdin ne anlamadım. Lise okumaktan utandığımı veya yaşı büyük olanlara laf edemeyeceğimi falan mı sanıyosun. Herkes bilgisi ölçüsünde var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.