Şimdi Ara

Fena Kafam karıştı yardım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd sistem yapmıştım fx 8350 li buna yakın bi sistem ancak vazgeçtim :) stok fan kötü falan denildi oyun performansı 4690 daha iyi dendi bende intele döndüm.

Şimdi bu sistemi yaptım z97 anakart düşünüyorum.
    Öncelikle kesinlikle render vs. işim yok sadece oyun için alacağım. Ve overclock falan bilmiyorum malesef :)

Yardımlarınızı bekliyorum.

2 sistemde karşınızda sizce hangisi iyi olur .

OVERCLOCK YAPMAYACAĞIM VE SADECE OYUN OYNAYACAĞIM.

Fena Kafam karıştı yardım :) Fena Kafam karıştı yardım :)

• AMD tarafında fx 8320 ye O.C yapmayacaksan doğru tercih yapmışsın.
  • 2. sistemi bunlarla değiştir.

Fx 8320
    GB ud3p
    R9 280x

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

AMD tarafında fx 8320 ye O.C yapmayacaksan doğru tercih yapmışsın.

8350 alcaktım. yani intel daha mı mantıklı olur diyosunuz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Existencia

2. sistemi bunlarla değiştir.

Fx 8320
    GB ud3p
    R9 280x

intel 4690 daha iyi sanırsam oyunlarda . bnde başta amd 8350 düşündüm ama vazgeçtim. Neden 8320 diyorsunuz peki hocam
  • Oyunlarda öncelik gpudur. İşlemciyi 4690 yapmanın bir anlamı yok 8320 de 280xi besler 4690 da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi düşüncem,İntel sistemi almalısın.
    Sebebine gelince,intel teknoloji olarak daha yeni (22nm) ve güç tüketimi olarak daha düşük güç tüketimi var (84Watt) oysa Amd işlemci hem 32nm hemde tek başına masaüsütünde 92Watt yük durumunda 125Watt güç tüketimine sahip.
    Ayrıca seçtiğin Amd ekran kartının yerine İntel+Nvidia seçersen daha iyi olur düşüncesindeyim ?

Nvidia tarafında 280X,in karşılığı GTX 760 olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    KAFAM ÇOK KARIŞIK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemciyi i5 4590 yap ya kalan parayla xigmatek red scorpion soğutucu al yada 80 tl cebine kalsın. İ5 4590 ile i5 4690 arasında fark yok i5 4590 3.3 ghz i5 4690 3.5 ghz aradaki fiyat farkına değmez hissetmessin oyunda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel sistemde ramleri

Ram
    GSKILL
    8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 266

yapıp alabilirsin aynı performansdaki ramlere boş yere fazla para ödeme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Şahsi düşüncem,İntel sistemi almalısın.
    Sebebine gelince,intel teknoloji olarak daha yeni (22nm) ve güç tüketimi olarak daha düşük güç tüketimi var (84Watt) oysa Amd işlemci hem 32nm hemde tek başına masaüsütünde 92Watt yük durumunda 125Watt güç tüketimine sahip.
    Ayrıca seçtiğin Amd ekran kartının yerine İntel+Nvidia seçersen daha iyi olur düşüncesindeyim ?

Dostum,

R9-280 bile GTX-760 karttan hızlıdır.

R9-280X ise GTX-770 kartın rakibidir.
  • Hocam öncelikli olarak oynayacağınız oyunlar nelerdir ve elinizde HDD ya da SSD mevcut mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Şahsi düşüncem,İntel sistemi almalısın.

Dostum,

R9-280 bile GTX-760 karttan hızlıdır.

R9-280X ise GTX-770 kartın rakibidir.

Doğrudur,zaten GTX 760 Olabilir dedim tam olarak emin olmadığım için.
    Benim Nvidia ekran kartı önermemin sebebi ise yazılım tarafında daha başarılı olduğu için yoksa tabi ki hangi daha uygun fiyatlı ve bu fiyat karşılığında daha fazla performans veriyor ise o alınmalı.

• Overclock yapmayacaksan i5 4690 ve z97 mate en makul tercihler olmuş. FX 8320 alırsan overclock yapmasan bile kesinlikle o stok fanı değiştireceksin. Ekstra masrafa gerek yok intel sistem daha performanslı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozgn13

Hocam öncelikli olarak oynayacağınız oyunlar nelerdir ve elinizde HDD ya da SSD mevcut mu?

yani yeni cıkan oyunlar vs. öyle cok vaktim olmuyor ama full ayarda oynama hastalıgı var bende :) bu yüzden yeni sistem topluyorum.
    Eski bi hdd var 500 gb yetiyor aslında alacağım kasada sorun yaratmaz değil mi . SSD yok belki sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

intel sistemde ramleri

Ram
    GSKILL
    8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 266

yapıp alabilirsin aynı performansdaki ramlere boş yere fazla para ödeme.

Fark yok yani hocam. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

İşlemciyi i5 4590 yap ya kalan parayla xigmatek red scorpion soğutucu al yada 80 tl cebine kalsın. İ5 4590 ile i5 4690 arasında fark yok i5 4590 3.3 ghz i5 4690 3.5 ghz aradaki fiyat farkına değmez hissetmessin oyunda

öyle yapayım hocam 80 tl kalsın hdd alırım :) peki anakart ne alayım . oc falan yapmayacağım
  • z97 mate iyidir ama param yok dersen gigabyte h81ms2pv ye kadar düşebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

Overclock yapmayacaksan i5 4690 ve z97 mate en makul tercihler olmuş. FX 8320 alırsan overclock yapmasan bile kesinlikle o stok fanı değiştireceksin. Ekstra masrafa gerek yok intel sistem daha performanslı.

teşekkürler hocam 4590 z97 yapacağım bütçeyi kıstım :) işlemcıde pek fark yokmus 4590 ile 4690 da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.