Şimdi Ara

[Fenerbahçe 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu| 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
109.867
Cevap
120
Favori
6.448.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bulshizza

Vermeselerdi, benim sorunum değil. 3 milyon euro alıyorsam bir de hiçbir işe yaramıyorsam ilk ıslıkta ağlayıp taraftara artistlik yapmaya hakkım yok.

Aykut Kocaman -ki hiç sevmem- Topal'dan 10 gömlek daha büyük efsanedir Fenerbahçe için, kaç sene formayı terletti o da? Kaç kere kulübede oturdu. Niye o ıslıklanıyor, ona küfürler ediliyor da Topal'a edilmiyor? Aziz Yıldırım da 18 senesini verdi bu kulübe, seçmeselerdi de gitseydi. Kimsenin ona hakaret etmeye hakkı yok. Krasic niye ıslıklandı, küfürlerle anıldı?
    Hepsi yanlıştı. İlle de biri ıslıklanacaksa bu kişileri getirenler ıslıklansın. Aziz Yıldırım ise bize terbiyesizlik yaptığı için ıslıklandı.

Topal durduk yere bir hareket yapmadı. Numarası tabelada çıkar çıkmaz ıslıklandı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Uzatılması elimizi rahatlatır. Skrtel bence bu lig için ideal belki yanına bir stoper daha gelebilir gelmezse Sadık / Serdar ile götürürüz. Reyes geliyor 4. stoper olur veya satarız, paf takımdan birini çıkartırız.

Alıntıları Göster
    Reyesin satılması lazım adam facia. 4. stoper için 1.5 milyon euro maaş çok fazla. Leganeste kadroya giremedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elan Morin Tedronai -- 27 Mayıs 2019; 1:53:5 >
  • Volkanın iptal edilen 2.goldeki reaksiyonu süper. 5 yıldır şampiyon olamamasında takımın diğer faktörleri kadar Volkan,Topal topçularınin da payı büyük.
    Biri kaptan büyük Fenerbahçeli ayağına diğeri defansı topluyor ayağına zarar verdiler

• quote:

Orijinalden alıntı: yibo90

Volkanın iptal edilen 2.goldeki reaksiyonu süper. 5 yıldır şampiyon olamamasında takımın diğer faktörleri kadar Volkan,Topal topçularınin da payı büyük.
    Biri kaptan büyük Fenerbahçeli ayağına diğeri defansı topluyor ayağına zarar verdiler
    Sonuna kadar katılıyorum . Önümüzdeki sezon ikisinden de kurtulunca gerçeği göremeyen taraftarlarımız da gerçeği görecekler bunu biliyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elmas bugün attığı golle değerini 1-2m daha arttırdı evet kaça satılır sizce :)
  • Avrupada topla yeteneğinde adamları stoper bile oynatmıyorlar biz ortasaha oynatıyoruz birde bunu savunan bayağı insan var.

Topalın tek özelliği top kesmesiydi onuda son dönemlerde çok iyi yaptığı söylenemez. Bu kaleci tekniğindeki adama ortasaha da neden katlanalım ? Topu alıp dönüp “yan” pas atması 30 saniye sürüyor.

Modern futbolda böyle bir topçuyu kimse oynatmıyor. Önde alex varsa arkaya topal tarzı bir adam koyarsın anlarım dünyada alex kalmadı.

• MambaVino kullanıcısına yanıt
    Dediklerine katılmıyorum. Mehmet Topal oyuna girdikten sonra orta sahamız toparlandı. İlk yarıda sürekli atak yiyorduk. Protesto için sebep yok. Daha iyisini getirmedikleri sürece takımımız için faydalı. Galibiyet aldığımız veya başarılı olduğumuz dönemlerde takımımıza yapılan negatifliklerden nefret ediyorum.

Eskiden de Emre Belözoğu kadroda olmadığı maçlarda Fenerbahçe'nin orta sahası çöküyordu. Ha şu da var ki Emre ile Topal kıyaslanamaz. Emre, Topal'a göre çok üst düzey bir oyuncu.

Ayrıca maç kazanmışsın; Mehmet Topal konusunun negatif olarak gündem olması bile rezillik. 3-1 bitmiş maç. Mehmet Topal ne alaka? Art niyet var, art niyet. Uyanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 27 Mayıs 2019; 2:10:31 >
  • Mehmet Topal’ın ıslıklanması hata idi. Taraftarımızın asıl tepkisi hocaya olmasına rağmen hınçlarını Topal’dan çıkardılar. Ersun hoca, son maçta bari birkaç genç oynat ya da sonradan oyuna al diyen taraftarı dinlemeyip, amiyane tabirle korkaklık yapıp, standart kadrolarından birini sahaya sürdü. Eksikler haricinde ve forvet eksikliği haricinde durum buydu yani standart bir Ersun hoca kadrosu gibiydi.
    Ben işin açığı altyapıdan gelen forvet oyuncumuzun bu maça direkt 11 başlamasını beklerdim. Bir hoca olsam, ne pahasına olursa olsun oynatırdım da.
    En başta dediğim gibi taraftar, tepkiyi direkt olarak Mehmet’e göstermek istemedi ancak; Mehmet’in karşılık vermesi dolayısıyla bütün oklar kendisine çevrildi.
    Verilmek istenen mesaj “forvette oynattığın Zajc’ı çıkarıyorsun, yerine Topal’ı alıyorsun” veya “neden altyapıdan çıkan çocuğu almıyorsun zaten son maç hoca” şeklindeydi.
    Yönetimin de buradan pay çıkartması gerekiyor. Çok sevdiğim Ali Koç’un buradan, taraftarın verdiği “kalas” oyuncu istemiyoruz mesajını alması ve ona göre hareket etmesi gerekir.
    Seneye de şampiyon olmayalım problem değil ama bu takım bize ışık versin. Takır takır oynasın. Sen 78 puan yaparsın, rakibin 79 yapar. Eyvallah dersin. Ama bu takım 60 puan, 65 puan alacaksa kusura bakmayın ama bu işi gerçekten beceremiyorsunuz derim. İnce eleyip sık dokumak ve yerinde karar vermek yönetimin asli görevi. Tarladan karpuz seçilmiyor, futbolcu seçiliyor. İçini de görebiliyorsun. İyice bakılmalı. Saçma hamleler, kariyeri düşüşte veya bitmeye yakın isimler gelecekse(karakterli yıldız oyuncular hariç) hiç transfer yapmayın daha iyi.
    Ayrıca Jailson, yeterli ve kaliteli bir oyuncu. Ben daha önce 2018 konusunda yazmıştım. Transfer edildiği zamanlarda çok konuşmuştuk. Hatta sayfalarca Jailson tartışılmış, koca forumda savunan nadir kişilerden olmuştum. Zira daha önceden bildiğim bir oyuncuydu. Ayağı sağlam olan bir adam Jailson. Tek sorun takım. Eğer takımımız gerçekten “takım” olmayı başarabilirse Jailson gibi adamlar kendilerini daha net ortaya koyabilirler. Buna verimsiz gözüken Zajc da dahil. O da kötü bir oyuncu değil. Sadece siz her 8 numarayı gözünüzde canlandırdığınız oyuncular ile kıyaslıyorsunuz. 5 parmağın 5’i bir değildir.
    Ayrıca, yönetimimizin ne yapıp edip Topal, Demirel gibi oyuncuları da göndermesi gerekiyor. Başarısızlığa alışmış “kemik” tayfa, yeni gelenleri de yıllardır kendilerine benzetiyor. Fenerbahçe’deki temel problemlerden birisi budur.
    Emre Belözoğlu öyle değil, başarısızlıkta -yine amiyane tabir ile- kafa göz girişir takım arkadaşlarına. “Siz ne yapıyorsunuz ulan?” Diyebilecek ve bunu derken de “hakkını vererek” diyebilecek bir adamdır. Sahada da saha dışında da varlığı takıma güç katacak bir isimdir. Gelmesi çok iyi oldu. Rotasyonda müthiş iş yapar. Her maç yarım saat oynasa kafi.
    Son olarak, hiç sanmıyorum ama futbol takımımız adına en büyük isteklerimden birisi de Ömer Faruk Beyaz adlı müthiş yeteneğin, mutlak suretle as takıma monte edilmesi ve 3-5 maçta bir, özellikle de iç saha maçlarında, sonradan oyuna alınmasıdır.
    Fazla değil, 3-5 maçta bir 15 dakika süre alsa, sene sonunda 20 Milyon teklif alacak yetenekte bir çocuk. 1 yıl adam akıllı oynasa Türkiye tarihinin bir daha ulaşılması güç olabilecek bonservis rakamını Fenerbahçe’ye kazandırarak gidebilecek bir potansiyel.

• Çoooook gerekli kalmadıkça Elif bu sene satılmamalı. Gelecek sezon şampiyon oluruz olmayız ayrı mesele ama böyle bir sezon geçirmeyeceğimiz kesin. Bu yüzden takımın iskeletine koy Elifi hele bir de şampiyon falan olursak diğer yaz 25m luk tekliflere burun kıvırırız. Ama bu yaz edeceği en fazla 15m euro o da yaşının hatrına.
  • Topal'ın ıslıklanmasına yanlış diyenler görüyorum. Bence de yanlış. Çok daha önce ıslıklanması gerekiyordu. Yıllık 2-2.5 milyon euro maaşı olan, kulüpte bulunduğu süreçte sadece 1 iyi sezonu olan ve yıllardır kendini gram geliştirmeyen adama da taraftarın tepki göstermesi son derece normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

Çoooook gerekli kalmadıkça Elif bu sene satılmamalı. Gelecek sezon şampiyon oluruz olmayız ayrı mesele ama böyle bir sezon geçirmeyeceğimiz kesin. Bu yüzden takımın iskeletine koy Elifi hele bir de şampiyon falan olursak diğer yaz 25m luk tekliflere burun kıvırırız. Ama bu yaz edeceği en fazla 15m euro o da yaşının hatrına.
    Başkanımız Ali Koç’ta aynı fikirde o da satmayı düşünmüyor o da dedikleriniz gibi düşünüyor ben de katılıyorum . Ama maalesef Eljif’in 23 m euro serbest kalma maddesi var yani Eljif kabul ettiği an elimizden birşey gelmiyor . Serbest kalma maddesini daha önce de yazdığım gibi 40 m yazmak gerekiyordu hata yapmışlar sağlık olsun 23m euro da iyi bir paradır özellikle kulüp şu an ekonomik anlamda bu kadar kötü durumdayken değerli bir miktardır .

• quote:

Orijinalden alıntı: Elan Morin Tedronai

Vermeseydin o parayı da gitseydi. Sana 3 milyon euro veriyoruz gel oyna deseler yok abi ben o parayı haketmem mi diyeceksin?

Alıntıları Göster
    Kabul edersen ve o paranın karşılığı değilsen de tepkilere de katlanırsın o zaman. Kimse Mehmet Topal o paraları zorla aldı demiyor, insanlar takımda görmek istemiyor ve bunun için tepki veriyor. Taraftar sonuna kadar haklıdır, sonuçta adamın canına kast etmedi kimse. Islık ile takımda istenmeyen olduğunu gösterdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MambaVino

Topal kazmasını bugün stadda yuhlayanlardan biri de bendim bu taraftar bu kazma futbol katiline çok bile dayandı eziyet tam 7 sene sürdü . Topal ne yapmış Fenerbahçe’de hep el freni oldu takımımızın kanını emdi mahvetti . Yılda haksız 2.5 m euro kazanan biri bir de trip atıyor taraftara ahlaksız herif bütün kazandığı paralar haram zıkkım olsun . Bu kulüpte Fenerbahçe taraftarından başka kimse büyük değildir . O Topalı alkışlayanlar destekleyen taraftarları da yuhladık bu yüzden taraftarlar kavga edecektik o derece ortam gerildi . Böyle vasat seven futboldan zerre anlamayan taraftarlara da yazıklar olsun bunların hepsini futboldan temizlemek gerekiyor . Topal diye bağırıp top geldikçe bu rezil herifi alkışladılar bu kişiler nasıl Fenerbahçe’li inanamıyorum . Herif ne olursa olsun taraftarına bizlere saygısızlık yapmış bunu alkışladılar .
    Tepkiyi Topal’a vermek yerine ona 2,5 milyonluk sözleşmeyi imzalatan,yerine daha iyisini koyamayıp transfer yapamayanlara vermek daha mantıklı.Perreira,Advocaat,Aykut Kocaman,Cocu,Ersun Yanal. 6 tane teknik direktör saydım bunların hepsi Topal’ı oynattı.Burada suç kimde ? Ben de hiç beğenmiyorum ama Mehmet Topal’ın yapabilecekleri belli.Bu adamdan medet umanlarda suç.Ben bu adamın neyini ıslıklayayım ? Daha fazlasını oynayabilecekken oynanamamış mı ? Antrenmanlarına gereken önemi göstermeyip clublarda mı takılmış ? Bilemiyorum bana anlamsız geliyor böyle tepkiler.Fenerbahçe’nin son 5 yılının berbat geçmesinin nedeni değil o adam.Bu sezon için konuşacaksak Topal’dan önce 5,6 adam sayılır tepki gösterilecek.

• Avrupa'da oynasa burda aldığının yarı maaşını alacak Topal savunulur olmuş

Bu ülke bu tipler yüzünden kaybediyor sefayı haketmeyenler sürüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joel Embiid

İrfan Can fazla maliyetli olmaması şartıyla alınırsa iyi olur. İyi topçu bence
    En az 8-9 milyon euro.

• quote:

Orijinalden alıntı: AltaNora

Konuşulan adamlara bak Vedat Muriq,Sinan Gümüş,İrfancan Kahveci bedava diye Eren Derdiyok ve Gökhan töre gündeme gelirse şaşırmam.Takım zaten çöp dolu yeni çöplerle beraber önümüzdeki sezon orta sıralara demir atar yıllarca oralarda sürünür dururuz artık gerçi bu yönetim ve taraftar başarısızlığı hakediyor.

Wonderkid Allahyar sayyadmaneshi unuttum bak özür dilerim
    İrfancan ve diğer adamları niye aynı kefeye koydun ?
    17 yaşında hiç izlemediğin adamdan ne diye dalga malzemesi çıkarmaya çalışıyorsun?
    Bazen çok boş konuşuyorsunuz,kendinize çekidüzen vermeniz dileğiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Celal de Souza

Güiza'nın yuhalanıp oyundan adeta zorla çıkartıldığı, ardından 2-0'dan 2-3 kaybettiğimiz Bursa maçı var hocam örneğin. Bu yuhalamalar maçın sonunda yapılmalı.

Alıntıları Göster
    Giuliano’yu bile ıslıklayan tarftara ne desek boş.Gerçekten boş bir kitle var tribünde.Sezonun ilk yarısında Frey’e tepki gösterildiğinde de dedim. Yav ben bu adamın neyini ıslıklayayım ? Adam elinden geleni yapıyor,adamın gözünden ateş çıkıyor ama çöp işte ne yapsa olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

Tepkiyi Topal’a vermek yerine ona 2,5 milyonluk sözleşmeyi imzalatan,yerine daha iyisini koyamayıp transfer yapamayanlara vermek daha mantıklı.Perreira,Advocaat,Aykut Kocaman,Cocu,Ersun Yanal. 6 tane teknik direktör saydım bunların hepsi Topal’ı oynattı.Burada suç kimde ? Ben de hiç beğenmiyorum ama Mehmet Topal’ın yapabilecekleri belli.Bu adamdan medet umanlarda suç.Ben bu adamın neyini ıslıklayayım ? Daha fazlasını oynayabilecekken oynanamamış mı ? Antrenmanlarına gereken önemi göstermeyip clublarda mı takılmış ? Bilemiyorum bana anlamsız geliyor böyle tepkiler.Fenerbahçe’nin son 5 yılının berbat geçmesinin nedeni değil o adam.Bu sezon için konuşacaksak Topal’dan önce 5,6 adam sayılır tepki gösterilecek.

Alıntıları Göster
    Advocaat , Pereira , Ersun ve Cocu Topal’ı mecbur oynatmak zorunda kaldı . Sebebi Aziz Yıldırım’ın çok sevip yüksek maaşlı tuttuğu futbolcu olmasıydı . Aykut’u ayrı tutarım çünkü alan da o ve istese sonradan sattırabilirdi . Aykut Alex , Emre’yi göndermiş biri Mehmet’i de çok kolay gönderirdi ama göndermedi tuttu o da onun büyük hatasıydı . Topal konusunda baş suçlu Aziz Yıldırım , sonra da Aykut Kocaman’dır .

Topal tepkisi zaten bu sezondan değil 7 senelik birikimin öfkesinden oluşan haklı bir protestoydu . Taraftar gıkını çıkarmadı 7 sene izledi ama artık yeter diye tepki koyunca ıslıklayanlar suçlu ilan edildi bu da o taraftarlara gerçekten büyük haksızlık .

Bu sezona bakacak olursak tabi ki Topal’dan önce isimler var mesela İsmail ben onu gördüğüm an top aldığı şut vurduğu an hep ıslıkladım taraftarlarda enterasan şekilde azınlıkta kaldı . Bunu Topal’ı yuhlayana sorduğumda o nasılsa hep oynamıyor ondan arada kaynıyor dedi saçma bir açıklama azı çoku yok o da yuhlanacak hatta en büyük sesle olmalıydı . Diğer Slimani,Ayew,Benzia zaten kiralık ayrıca Frey gidiyorlar oynatılmadılar da oynasalar ıslıklanırlardı . Bugün takımda onun dışında ıslıklanacak biri bence yoktu .

• quote:

Orijinalden alıntı: proct

Mehmet Topal’ın ıslıklanması hata idi. Taraftarımızın asıl tepkisi hocaya olmasına rağmen hınçlarını Topal’dan çıkardılar. Ersun hoca, son maçta bari birkaç genç oynat ya da sonradan oyuna al diyen taraftarı dinlemeyip, amiyane tabirle korkaklık yapıp, standart kadrolarından birini sahaya sürdü. Eksikler haricinde ve forvet eksikliği haricinde durum buydu yani standart bir Ersun hoca kadrosu gibiydi.
    Ben işin açığı altyapıdan gelen forvet oyuncumuzun bu maça direkt 11 başlamasını beklerdim. Bir hoca olsam, ne pahasına olursa olsun oynatırdım da.
    En başta dediğim gibi taraftar, tepkiyi direkt olarak Mehmet’e göstermek istemedi ancak; Mehmet’in karşılık vermesi dolayısıyla bütün oklar kendisine çevrildi.
    Verilmek istenen mesaj “forvette oynattığın Zajc’ı çıkarıyorsun, yerine Topal’ı alıyorsun” veya “neden altyapıdan çıkan çocuğu almıyorsun zaten son maç hoca” şeklindeydi.
    Yönetimin de buradan pay çıkartması gerekiyor. Çok sevdiğim Ali Koç’un buradan, taraftarın verdiği “kalas” oyuncu istemiyoruz mesajını alması ve ona göre hareket etmesi gerekir.
    Seneye de şampiyon olmayalım problem değil ama bu takım bize ışık versin. Takır takır oynasın. Sen 78 puan yaparsın, rakibin 79 yapar. Eyvallah dersin. Ama bu takım 60 puan, 65 puan alacaksa kusura bakmayın ama bu işi gerçekten beceremiyorsunuz derim. İnce eleyip sık dokumak ve yerinde karar vermek yönetimin asli görevi. Tarladan karpuz seçilmiyor, futbolcu seçiliyor. İçini de görebiliyorsun. İyice bakılmalı. Saçma hamleler, kariyeri düşüşte veya bitmeye yakın isimler gelecekse(karakterli yıldız oyuncular hariç) hiç transfer yapmayın daha iyi.
    Ayrıca Jailson, yeterli ve kaliteli bir oyuncu. Ben daha önce 2018 konusunda yazmıştım. Transfer edildiği zamanlarda çok konuşmuştuk. Hatta sayfalarca Jailson tartışılmış, koca forumda savunan nadir kişilerden olmuştum. Zira daha önceden bildiğim bir oyuncuydu. Ayağı sağlam olan bir adam Jailson. Tek sorun takım. Eğer takımımız gerçekten “takım” olmayı başarabilirse Jailson gibi adamlar kendilerini daha net ortaya koyabilirler. Buna verimsiz gözüken Zajc da dahil. O da kötü bir oyuncu değil. Sadece siz her 8 numarayı gözünüzde canlandırdığınız oyuncular ile kıyaslıyorsunuz. 5 parmağın 5’i bir değildir.
    Ayrıca, yönetimimizin ne yapıp edip Topal, Demirel gibi oyuncuları da göndermesi gerekiyor. Başarısızlığa alışmış “kemik” tayfa, yeni gelenleri de yıllardır kendilerine benzetiyor. Fenerbahçe’deki temel problemlerden birisi budur.
    Emre Belözoğlu öyle değil, başarısızlıkta -yine amiyane tabir ile- kafa göz girişir takım arkadaşlarına. “Siz ne yapıyorsunuz ulan?” Diyebilecek ve bunu derken de “hakkını vererek” diyebilecek bir adamdır. Sahada da saha dışında da varlığı takıma güç katacak bir isimdir. Gelmesi çok iyi oldu. Rotasyonda müthiş iş yapar. Her maç yarım saat oynasa kafi.
    Son olarak, hiç sanmıyorum ama futbol takımımız adına en büyük isteklerimden birisi de Ömer Faruk Beyaz adlı müthiş yeteneğin, mutlak suretle as takıma monte edilmesi ve 3-5 maçta bir, özellikle de iç saha maçlarında, sonradan oyuna alınmasıdır.
    Fazla değil, 3-5 maçta bir 15 dakika süre alsa, sene sonunda 20 Milyon teklif alacak yetenekte bir çocuk. 1 yıl adam akıllı oynasa Türkiye tarihinin bir daha ulaşılması güç olabilecek bonservis rakamını Fenerbahçe’ye kazandırarak gidebilecek bir potansiyel.
    Bu taraftar çok değil daha ligin ilk yarısında elifi ıslıkladı. Şimdi genç oynasın derler 3 güne burası yetiştirme yurdu değil derler.

• Arkadaşlar Salih yorumumla dalga geçtiler. Maçı denk geldiği için onu yazdım kusması ayrı bir konu. Gomis de bayılıyordu ama gol krali gitti neyse.
    18 yaşında transfer olmuş Salih, eğer kiraliklari olmasa su an halen kadroda olmuş olsa tam 7 ayrı hoca ile çalışmış olacaktı. Böyle bir futbol yapılanması var mi?
    Merihe ah vah ediyoruz. Ferdi,Berke formaya küstü. Planlarında yoksa kiralarsın, gelişmelerine de kötü etkin olmaz.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.