Şimdi Ara

[Fenerbahçe 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu| 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109.867
Cevap
120
Favori
6.449.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabii ki elbet bir yerden feragat etmek gerekiyor. Ya kesici birini bulacağız oraya, ya da Jailson gibi pozizsyon bilgisi zayif top tekniği yüksek biri. Ben ikinci sınıfı isterim. Tabii şu da var Ozan söylediğimiz tanıma evrilebilecek biri. Tekniği ve kesiciliği kağıt üstünde iyi. Kamp dönemi yakından incelenmesi gerekli. Fejsa'ya dönersek kendisi gelirse merkez Fejsa-Jailson(Emre)-Zajc olur. Bana kalsa Vilhena-Jailson-Zajc tarzı yaparım. Üç tane tempolu, top tekniği yüksek oyuncu. (İlla Vilhena değil tabii ismi geçtiği için ve beğendiğim için yazdım.) Fejsa normalde sevdiğim bir adamdır. Oly'den beri biliyorum. Sadece maddi durum böyle iken yatırım yapmak içimden gelmiyor. Yoksa tansiyonu yüksek maçlarda çok çok iyi kapatır savunma önünü. Ligdeki tüm abartı olur belki ama çoğu orta alan oyuncusu da kitler.
  • Caner-Medley kullanıcısına yanıt
    Topalın kalacağını düşünmüyorum artık kalmasında zaten kan değişikliği şart bağ iyice koptu

Ozan satılmazda oldu Jailson satıldı o zaman birini alıcaksın mecbur elde bunlar varken ısrarla Kabore-Fejsa gibi adamların adının geçmesine anlam veremiyorum yada bu adamlar hiç istenmiyor bu haberler bilerek servis ediliyor

Al bi tane 8 zaten öyle böyle alacaksın Emre'nin çakılı 11 oynamasını filanmı hayal ediyorsun oynayacağı taş çatlasın 20 maç 1 sene senle zaten Tolgay desen ne yapacağı belli değil hem bu seneye hem geleceğe yatırım yaparsın bi daha seneye 8 numara peşine düşmezsin

Denersin Jailson veya Ozan'ı liberoda yanınada Tolgay'ımı koyarsın Emre'mi veyahut aldığın adamımı bilmem deneme yanılma yöntemi bakacaksın uzun lafın kısası bu takımın önlibero değil 8 numara ihtiyacı var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jailson'un topu kapıp, Moses'e mükemmel pası... Bu ilk değil bu adam böyle çok kaliteli paslar atıyor, daha 23 yaşında yani üzerine koyabilecek yaşta, BY7 nasıl geç açıldıysa bu adam da üzerine koyabilir.
  • Caner-Medley kullanıcısına yanıt
    Bizim yönetim böyle. Takım kanat, forvet diye bağırır. Bunlar gider ön libero ve kaleci kovalar. Erten, Volkan, Kameni, Harun, Berke 5 kaleci var, hadi Volkan gitti diyelim 4, yine fazla. OKG, Ozan, Jailson, Topal var elimizde hala ön libero arıyorlar, şaka gibi yönetim. Ozan ve Jailson o mevki için gayet yeterli futbolcular, yedekleri de var.
  • AnondraX kullanıcısına yanıt
    gerekirse defanstan kıssınlar artık her maç 2-3 gol atıcak bir takım istiyor bu taraftar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Hocam kadrodaki diğer gençler ve yeni gelen Allahyar icin düşünceleriniz nedir?
    Merhabalar. Hocam izlemeden yorum yapmak yanlış olur. Videolar ile kesin karara varmak da öyle. Allahyar ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğim dolayısıyla. Ama izlediğim kadarıyla bitiriciliği yüksek gibi duruyor. Kafa vuruşları da gayet isabetli. Tipik bir hedef adamdan ziyade hedef adam&fırsatçı golcü karışımı gibi duruyor.
    Şu an beni altyapıda heyecanlandıran iki isim var. Birisi Yusuf Mert Tunç. Diğeri Ömer Faruk Beyaz.
    Yusuf, yaşına oranla fizik ve boy olarak iyi, 1.86 boyu var. Bu da onu hava hakimiyetinde iyi kılıyor ama Yusuf'taki asıl mesele boyuna rağmen topla birlikte hızlı oluşunda saklı. Hızlıca top sürebiliyor. Bu ikisi, yani boy ve fizik, yetenek ölçütü değil lakin; attığı gol de yabana atılacak sayıda değil. İşte bu yetenek ölçütüdür. 22 gol gayet iyi bir rakam. Seneye mutlaka kadroya dahil edilmeli ve iç sahada öne geçtiğimiz maçlarda oyuna alınmalı. 3-5 gol atarsa hem öz güveni yerine gelir hem de kendini gösterme fırsatı bulur. Biz de fikir ediniriz.
    Ömer Faruk ise farklı bir boyut. Yukarıda video ile kanıya varamayız dedim ama bu çocuk farklı. Çok üst düzey bir yetenek. Tıpkı Yusuf gibi Ömer'in de seneye iç saha maçlarında en azından son 10 dakika filan oyuna alınması lazım.
    Bence genç oyunları takıma ancak bu şekilde adapte edersiniz. Önde olduğunuz ve kazanma ihtimalinizin yüksek olduğu maçlarda, son dakikalarda gençleri değerlendirirseniz, gençler için en yüksek faydaya ulaşmış olursunuz. Direkt sahaya sürmek bazen yanlış olabilir. Zira her insanın karakteri aynı değil. Bazıları seyirciler kendisini alkışlasa bile baskı olarak görür ve bunu kaldıramaz. Heyecan yapar. Genellikle genç oyuncuların temel problemlerinden biridir bu.

Oğuz Kaan'ı da beğeniyorum aslında. Ayağı çok sağlam ama al-ver oyuncusu. Sorunu sık sakatlanmaya meyilli olması bu da gelişimini erteliyor ya da sekteye uğratıyor. Selçuk İnan tarzında biraz Oğuz'un stili. Pas alışverişinde çok iş görecek bir isim. Ama Oğuz'un oynayıp gelişmesi için Ersun Yanal doğru isim değil. Daha çok pas oyunu oynatan bir hoca ile daha iyi gelişim gösterip kendini daha çok belli edebilir Oğuz. Mesela Abdullah Avcı, mesela Aykut Kocaman.
    Ha, nasıl olur yani Ersun hoca Oğuz'u nasıl kullanabilir veya nasıl kullanmalıdır? Önde olursun. Topun hakimiyeti rakibe geçer, bu tarz maçlarda Oğuz'u oyuna alarak orta alan hakimiyetini dolayısıyla maçın hakimiyetini ele geçirmeye çalışırsın. Oğuz'un yeteneği de bu. Doğru zamanda, doğru yerde olup, doğru pas opsiyonunu kullanabiliyor. Ama bunun için Oğuz'un da devamlı olarak oyuna sonradan girmesi ve artık formaya alışması gerekiyor.
    Ülkedeki temel problem de bu ya zaten. Kendisini hiç sevmesem de hiçbir hoca Fatih Terim olamıyor. Adam çok iyi kullanıyor gençleri. Mesela son maçta Ersun Yanal'ın kadroya aldığı Yusuf'u sonradan oyuna almaması çok büyük bir hata ve çok yüksek oranda korkaklık göstergesidir. Emin olun Terim olsaydı, çocuğu ya ilk 11 başlatırdı ya da son yarım saat skor ne olursa olsun alırdı. Seneye oynamazsa Oğuz da gelişmez, Yusuf da Ömer de. Oynamaları lazım. Antrenman farklı, altyapı maçı farklı, profesyonel maç ise çok farklıdır.
    Futbolu anlamaktan ziyade, profesyonel ya da yarı profesyonel oynamak önemli. Ben yıllarca oynadım. Oyunu da oyuncuyu da anlarım, birçok oyun stili ve taktiği bilirim çünkü bizzat senelerce içinde kaldım. Sakatlığım dolayısıyla, Erciyesspor'un yıldız a takımına transfer olduktan sonra, futbolu bırakmak zorunda kalmıştım. Biraz da özel sebeplerim vardı. Devam edemezdim. Eljif Elmas'ı da bu yüzden iyi idrak edebildiğimi düşünüyorum. Bir kere daha hatırlatayım. Eljif, vasatın bir tık altında yani ortalamanın bir tık altında yer alan bir oyuncudur. Gelişirse ortalama yani vasat olur. Kendini aşarsa, vasatın bir tık üstü olur. Fazlası olmaz Eljif'ten.

Mesela normal şartlarda Ersun Yanal, dikine sert hücum sever. Futbol oynayanlar bilir bu taktiği. Hızlı kanatların var ise uygulayabilirsin. İçe kat eden kanat ile de kolay kolay uygulayabileceğin bir taktik değildir, olmaz yani. Hızlı ve çizgiye paralel oynayan kanat gerekir. En azından biri çizgiye paralel diğeri içe kat eden tarzda olmalıdır. Kaleye çabuk gitmeyi sever. Dolayısıyla hızlı kanat ve hızlı forvet ile oynar. Ersun hocanın elinde bu tarz oyuncular olmadığı için şu an farklı bir oyun stili deniyor. Birkaç saat önce de yazdım, gündemde olan Max Kruse, Ersun Yanal'ın sistemine asla uyum gösteremez mesela. Kaldı ki en iyi sezonunda 15 gol atabilmiş, 31 yaşında bir forvetten bahsediyoruz.
    Dediğim gibi Yusuf ve Ömer, yüksek oranda gelecek vadediyor bence.
    Bakalım, neler olacak bekleyip göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanCbn

" Ula uzun uzun yazıyoruz, acaba okuyan var mıdır? " diye sakin düşünme hocam. Bizzat benim dusuncelerimi yaziyorsun, mesaj atmama gerek kalmıyor.

Geçen Fenerbahçe " Shine like a Diamond " diye Eljif'in resmi ile bir resim paylaştı. Klup bile hemen itelemeye çalışıyor. +12M €'a satılır ise şükredilmeli.
    Eyvallah hocam :)
    Yok, asla gocunmam. Değer bilen insanlar okur. Ülkemizin temel problemlerinden biri de bu ya zaten: okumak.
    Kısa şeyler okunur.
    Uzun şeyleri kimse okumaz. Zira çoğu gencimiz, uzun yazıları okurken her şeyi birbirine katıyor. Kitap okuma oranının azlığından ötürü, sonunu okurken başını unutuyor ya da paragraflar arasında veyahut anlatılmak istenen ile cümleler arasında bağlantı kuramıyor. Acı ama gerçek.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Jailson'un topu kapıp, Moses'e mükemmel pası... Bu ilk değil bu adam böyle çok kaliteli paslar atıyor, daha 23 yaşında yani üzerine koyabilecek yaşta, BY7 nasıl geç açıldıysa bu adam da üzerine koyabilir.
    Bir de Jailson buraya geldiğinde Brezilya'da lig bitmek üzereydi, orada koca bir sezon geçirmişti. Bizde de cezaları vs saymasak bir sezon geçirdi ve hala takımın en diri adamlarından biri. Jailson bu sene yapılan en güzel transferdir açık ve net.
  • Ozan'ı bize getiren performans önlibero performansıydı Belluschi ile beraber döktürüyolardı sonra bize geldi öyle saçma bir planlama yaptıkki on numara filan oynadı kariyerinde bu kadar geriye gitmesinde onun kadar bizimde suçumuz var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elan Morin Tedronai

Topal-fejsa geliyor öyleyse

Alıntıları Göster
    https://mobile.twitter.com/robertobonfris9/status/1133101741791223815
    Bu duyumcu arkadaş çift ön libero müjdesi vermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahtedokuz

https://mobile.twitter.com/robertobonfris9/status/1133101741791223815
    Bu duyumcu arkadaş çift ön libero müjdesi vermiş.

Alıntıları Göster
    Ben takımımı bilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Elan Morin Tedronai

Ben takımımı bilirim

Alıntıları Göster
    Bu iki ön liberodan biri soucek olursa ben okeyim. Çünkü o adamın box to box’a evrilecek bir sitili var gibi geldi bana. Mesela jailson’da bence 8’e daha yakın , ama bu soucek daha skorer.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkms91

Topalın kalacağını düşünmüyorum artık kalmasında zaten kan değişikliği şart bağ iyice koptu

Ozan satılmazda oldu Jailson satıldı o zaman birini alıcaksın mecbur elde bunlar varken ısrarla Kabore-Fejsa gibi adamların adının geçmesine anlam veremiyorum yada bu adamlar hiç istenmiyor bu haberler bilerek servis ediliyor

Al bi tane 8 zaten öyle böyle alacaksın Emre'nin çakılı 11 oynamasını filanmı hayal ediyorsun oynayacağı taş çatlasın 20 maç 1 sene senle zaten Tolgay desen ne yapacağı belli değil hem bu seneye hem geleceğe yatırım yaparsın bi daha seneye 8 numara peşine düşmezsin

Denersin Jailson veya Ozan'ı liberoda yanınada Tolgay'ımı koyarsın Emre'mi veyahut aldığın adamımı bilmem deneme yanılma yöntemi bakacaksın uzun lafın kısası bu takımın önlibero değil 8 numara ihtiyacı var
    Ozan Tufan'ı mutlak suretle geri kazanmak zorundayız. Ozan gerçekten orta sahanın yükünü tek başına çekebilecek potansiyelde bir oyuncu.
    Orta sahaya transfer ihtiyacı yok bu takımın.
    Ozan-Jailson-Zajc
    Ozan-Zajc-Ekici veya Tolgay
    Ozan-Jailson-satılmazsa Eljif.
    Rakibe göre şekillendirilir. Her maç aynı orta saha ile çıkmak da yanlış olabiliyor.
    Bu orta sahalar, ortalama ve ortalamanın üzerinde performans gösterirler. Atanın ve tutanın iyi olursa hiç ama hiç sırıtmaz bu oyuncular. Emre Belözoğlu'nu yazmadım çünkü gerek duymuyorum. Emre sakat değilse 11 başlamalı zaten.
    Ya da skor ne olursa olsun, sonradan oyuna dahil edilmeli. Ekici ve Emre sık sakatlanan isimler ama her ikisi de çok kaliteli. Özellikle Emre. O'nun gibi bir isim sağlıklıysa sahada olmalı.

Bizim ihtiyacımız olan 5 şey var. İki tane hızlı kanat. Bir tane bitiriciliği yüksek forvet. Bir tane sol bek. Bir tane stoper.
    Oluru varsa bir tane de piyangodan kaleci iyi olur aslında. Ama Volkan'ın durumu burada önemli. Kalırsa, kaleci alınmaz. Giderse, kaleci alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkms91

Ozan'ı bize getiren performans önlibero performansıydı Belluschi ile beraber döktürüyolardı sonra bize geldi öyle saçma bir planlama yaptıkki on numara filan oynadı kariyerinde bu kadar geriye gitmesinde onun kadar bizimde suçumuz var
    Bir de Fener’in havası suyu
    Kim gelse sizde oynayamıyor 10 adamdan biri gelmeden önceki performansını gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan19 -- 27 Mayıs 2019; 23:36:43 >
  • mario gomeze çökelim
  • Koptu geliyor

[Fenerbahçe 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu| 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

Kaleye Muslerayi, sag kanata Sabriyi, orta sahaya Selcuk Inani, forvete Diagneyi alalim, kulübün renklerini de sari kirmizi yapalim.

Alıntıları Göster
    Böyle cümleler kurunca havalı mı oluyor? Saydığın isimler seni bağlar ben Sinan ı beğeniyorum yaşı da genç bedava gelecekse hayır demem

• Şututgart küme düşmüş.Aziz baba olsa Ozan Kabak'ı alır gelirdi
  • Kruse çok yanlış transfer.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.