Şimdi Ara

💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ (4383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
111.820
Cevap
398
Favori
2.621.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
60. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 43814382438343844385
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gecen sene 10 kisi nefte gsyi ezdik, gsnin sutu yoktu bize. azicik anliyorsan bunu da anlardin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TakTAkk kullanıcısına yanıt
    Oyun sistemin baştan sona problemli. Hatta takımın bir oyun sistemi yok. 3-4 oyuncu sadece kötü oynasa sen haklı olurdun ama takımın tamamı vasat oynuyor. Takımın doğru antrenman yapıp yapmadığı bile tartışılır sana onu diyeyim. Her maç değişen kadro ile çıkıp duruyoruz. Her maç stoper ikilisi değişiyor. Her maç forvet değişiyor. Her maç kanatlar değişiyor. Bunu sürekli böyle yapıp iyi top oynayabilen ve başarılı sonuçlar alabilen takım dünya da yok.

Ayrıca ısrarla yazıyorum orta göbeğinde 2 oyuncu oynatıp bunun birini stoperlerin arasına sokarak kullandığın bir oyun anlayışında orta alanın oyun kuramaz, rakip takımı orta alanda karşılayamaz. Rakibi baskı altına alamaz. Kontra atak dahi yapamaz. Rakiplerin o bölgede 2-3 adamla oynarken sen tek adamla oynuyorsun. Donkişort gibi yer değirmenleriyle savaşmaya çalışıyorsun. Olmaz olmaz. Bundan hoca geri adım atmadığı sürece bu takımın top filan oynamasını kimse beklemesin hayal dahil kurmasın. Değil bu oyuncu grubu hiç bir oyuncu grubu ile bu taktik işlemez. CL kazandığı dönem Uzay takımı denen Barca'nın bile orta göbeğinde 3 oyuncu oynuyordu. Biri defans ile orta alanın bağlantısını kuruyordu. Diğer ikisi hem ofansif hem defansif meziyetleri olan Xavi ve İniesta ikilisiydi. Barca örneğini neden veriyorum çünkü hangi sistem ve taktikle oynarsan oyna orta göbeği en az 2 adamla oluşturman şart oğlu şart. Biz 1 adam kullanıyoruz. Fred orta alanı sen tut aynı zamanında oyunu kur diyoruz. Amrabat'a ise defansın arasında gez topu oyuna sok diyoruz. Olmaz arkadaş olmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• trmeto kullanıcısına yanıt
    Önceki maçlarda niye ezildin, gs maçı yanıltıcı oldu, çünkü adamlar zaten 6 puan fark atmış şampiyon olmuştu yürüdüler sahada, yenseler 9-10 puan fark olacaktı halen bu vasatlığı konuşuyorsun hayret ediyorum sana
    Benim için TD zeki murat göle olsa da aynı, kadron iyi olsun yeter ki

• Dünkü maçın ortalama pozisyonları

1. amrabat 6 numara değil stoper oynuyor yani 3'lü oynuyoruz neredeyse
    2. tadic sol açık değil forvet oynuyor sol bölgede kostic tek başına kalıyor
    3. fred inanılmaz geriye yaslanmak zorunda kalıyor amrabata yapışıyor orta saha boşalıyor
    4. orta sahadaki boşluk şu ortalama pozisyonlardan çok net kendini belli ediyor

💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu ise geçen seneki ismail kartal döneminin ortlama pozisyonu

ismail yüksek ileride hemen yanında syzmanski ve fred var merkezde boşluk yok

tadic gene forvet gibi ama arkasında azman ferdi olunca problem yaşamıyorduk

bu sezon kostic ile elek oluyor o bölge

SONUÇ:

BU SİSTEME İSTERSEN TALİSCA GETİR 1-2 MAÇ ŞANSA KAZANIRSIN

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAZ

SİSTEMSEL BİR PROBLEM OLDUĞU ÇOK AÇIK

ÇÖZÜM:

YA SİSTEM DEĞİŞMELİ YA DA MOURİNHO GİTMELİ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 21 Aralık 2024; 10:7:20 >

• legacy of kain kullanıcısına yanıt

Oyuncular hocayı istemiyor ruh hallerinden vücut dillerinden bile belli, hocayı istemeyen bir futbolcu topluluğunun başına ancelottiyi getir onu da yerler paket olur gider.

Büyük camialarda da başarılı bile olsa taraftarın istemediği başkan öyle ya da böyle bir şekilde gider, Fenerbahçe camiası hem kongre hem taraftar grupları hepsi yumuşatarak yazacağım maaşlı eleman gibi olmuşlar, herkes kendi ekmeğinde 7 senede şu ali koçu gönderemeyen camia büyük bir camia değildir.

• SonKaleFener kullanıcısına yanıt

Durun yapmayın kavga etmeyin siz renktaşsınız,kardeşsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TakTAkk kullanıcısına yanıt
    gecen sene kime ezildik hocam, bi anlatir misin lutfen? stoperimizde ismail yuksek ve yusuf akcicek varken 6 yedigimiz mac haric kime ezildik?

yine ismail hocanin basarisini sacma sapan bir zirvaya baglamissin, ayip bu kadari da. o maca ayi gibi motive ciktilar, erden timur mac oncesi sampiyonlugu kimin hak ettigini gosterecegiz diye aciklama yapti, ugur karakullukcu da ders vermek icin cikacaklar diye iceriden haber alip yayininda soyledi.

cidden utanin kendinizden, hocanin yaptiklarina bu kadar nankorluk yapmayin harbiden sinirlenmiyorum artik aciyorum size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trmeto -- 21 Aralık 2024; 10:19:18 >
  • Şimdi de Mourinho için Aziz Yıldırımı suçluyorlar. Yedi senedir takımın başkanı olup hâla birilerinin aklıyla iş yapıyorsa suçlu Aziz mi oldu şimdi? Sanki Aziz Yıldırım dedi Hull City'i kümeye iten Acun'u yönetim listesine alıp sportif direktör yap diye.

• Ulan o kadar kötü oynuyoruz ki eyüpspor un 57 numarası olan Melih ti galiba 5 kere sarı kart görmesi gerekirken nasıl maçı tamamladı konuşamıyoruz. Verilmeyen kırmızı kartları, verilmeyen 2 penaltıyı, Var da yapılan katakulliyi konuşamıyoruz.

Mourinho çok büyük hocasın.

7 yılın sorumlusu Ali Koç tur fakat bu senenin sorumlusu tamamen Mourinho dur. İstediği oyuncular alındı. 4 aydır takım ne oynuyor belli değil. Gol atarız diyemiyoruz gol yemeyiz diyemiyoruz. Ne hücum organize ne de savunma. Futbolcular formsuz. Bizim elimizde 3 tane sağlam orta saha var. Sahanın en kötüsü bu isimler. Biri bana bunu açıklasın ya. Bu orta saha oyuncularıyla rakibi domine etmemiz sürekli baskı yapmamız lazım. Orta sahanın kolay kolay geçilmemesi lazım. Topu alan stoperlerle birebir kalıyor. Kale önüne kadar gelebiliyor. Anlamak mümkün değil.

Tek kelimeyle yazıklar olsun.

• Beşiktaşlıları kader arkadaşı bilirdik. Eyüpspor maçında arkamızdan konuşup Fenerbahçe hakemin sayesinde 1 puanı kurtardı,hakem Eyüpspor'un galibiyetini engelledi yazmışlar. Bir de buraya gelip bize dost gibi davranıyorlar. Sahteymiş dostlukları. Neymiş,hakemler her sezon Fenerbahçeyi iteklemeseler Fenerbahçe şampiyonluk yarışında olamazmış. Fenerbahçe aslında en çok kayrılan takımmış. Şimdiden gözleri bizim 2.liğimizde oldukları belli.
    Okuyun şu görsellerde yazdıklarını,yüz vermeyin bunlara.

Mesajlar şurada,cevap vermek isteyen açıp cevabını versin şunlara.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160297607

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraliçe Kanarya -- 21 Aralık 2024; 11:11:5 >

• Artık havlu attığımıza göre saçma sapan paralar verip oyuncu almasınlar yeni gelecek yönetimi boşuna zorda bırakmasınlar . Bu saatten sonra şampiyon olacağını düşünen pollyannalar varsa onlarada selamlarımı iletiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ice Platypus kullanıcısına yanıt

Aziz yıldırımı suçlayan yok, denize düşen yılana sarılır hesabı ali koç gitsin aziz yıldırım gelsin denilseydi ve aziz gelseydi bu sezon yine değişen birşey olmayacaktı onu bilale anlatır gibi anlatıyoruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Mithat

Aziz yıldırımı suçlayan yok, denize düşen yılana sarılır hesabı ali koç gitsin aziz yıldırım gelsin denilseydi ve aziz gelseydi bu sezon yine değişen birşey olmayacaktı onu bilale anlatır gibi anlatıyoruz :)

Aynen öyle. Yok bu takıma komple kan değişikliği lazım. Yakında Bjk gibi stadyum altından replika forma imalathanesi falan çıkarsa şaşırmam yani o derece rezil yönetiliyor kulüp.

• Ali Koç ve avaneleri gitmediği sürece bu takım böyle gider.

• trmeto kullanıcısına yanıt

Hocanın bizden önceki ve sonraki kariyerine bakarak laf ediliyor ama bu büyük bir hata. Bizi şampiyon yapan bir çok teknik adamın bile bizden sonraki kariyerleri neredeyse yok.

Daum en basit örnek. FB sonrası kariyeri yok gibi bir şey di. 2 sene çalışıp birinde şampiyon yapan diğerinde CL de çeyrek final oynatan Zico mesela.

FB gelmeden önce tek başarısı Japonya ile dünya kupasında gruptan çıkması. Zaten evsahibi olduğu için turnuvaya otomatik olarak katılmışlardı. FB den sonra çalıştırdığı takımda başarısız oldu. FB öncesi neredeyse Kulüp takımı bile çalıştırmamız sayılır.

FB geldiğinde de o yaşına rağmen 8 yıllık bir teknik adamlık kariyeri vardı.

Kariyerli hoca istiyorlar. Gelen kariyerli hocalar ne yapmış hiç bir şey.

İsmail Kartal'ı savunduğumu düşünen varsa aksine gecen sezon hoca ile ilgili yaptığım eleştirileri okuyan bilir hakkındaki düşüncelerimi. İsmail Kartal'ı gecen sene eleştirmiş biriyim ben.

Ama benim eleştirilerim insancıl eleştiriler. Bel altı eleştiriler yapmam çünkü İsmail Kartal o tür eleştirileri hak eden biri değil. İsmail Kartal'ı eleştireceksek maçlarda yaptığı yanlış oyuncu değişiklikleri için bazı maçlara yanlış kadro çıkardığı için yanlış oyuncuları aldırdığı için eleştirebiliriz ama Mourinho gördükten sonra o konularda bile İsmail Kartal'ı eleştirmenin insafsızca olabileceğini görüyorum.

Bana biri çıkıp Mourinho gibi kariyerli bir hoca İsmail Kartal dan olumlu olarak neyi farklı yaptı anlatsın demek isterim ama anlatamaz aksine o beğenmediğimiz İsmail Kartal'ın oynatmaya çalıştığı oyunun %1 bile oynatamadı.

Savunma yaptırmaya çalışıyor İsmail Kartal'ın yaptırdığı savunmanın daha iyisi bile yaptıramıyor. Savunma her savunma defansif oynayarak iyi yapılmaz. Hücum futbolu yani ofansif futbol oynarken dahil iyi savunma yapılabilir.

Gecen sene bu takımın esas sorunu savunma değildi ki. Bu takımın 2 sorunu vardı. Birinci sorunu zaten ligin başından sonuna kadar olan ve sonuna doğru kısmen çözülen bir sorundu. Kaleye gelen ilk şutun gol olması. Altay sezon başında devamında da Liva geleni geceni içeri alıyorlardı. Az pozisyon veren takımdık. Sorun gol yiyor olmamızdı. Diğer ikinci sorun lige fırtına gibi başlayan ve çok güzel futbol oynayan takımın devre arasından sonra düşüşe geçmesiydi çünkü o oyunun tüm sezona yansıyacak bir oyun değildi ve bunun iki sebebi vardı. Bazı isimlerin yaşları ve özellikle bazı oyuncuların bu tempoya alışkın olmaması. Gs ise bizim tersimize düşük tempo ile başlayıp sonra tempo yükseltti.

İsmail Kartal'ın bu ikinci sorunu çözemesi zaten sıkıntıydı. Çözmesi gerekende kendisiydi. O sebeple zaten eleştirilmeyi hak ediyor. Bu sene yapılması gereken teknik adam kim olursa olsun belliydi. Daha düşük tempo ile sezona başlayıp yavaş yavaş tempoyu arttırmak ama gel gelilim takımın temposu düşük başladığı gibi hala düşük şekilde devam ediyor. Bir taktiği bile yok. Gecen sene iyi kötü bir duran top organisazyonu vardı bu sene öyle bir organisazyon yok. Takımın duran top dahil çalışmadığı ortada.

Taş atışları bile değişti. Gecen sene hemen hızlıca taç kullanırdık kaç tane o şekilde golümüz var hem lig hem avrupada. Bu sene taç atışlarını ağırdan alıyoruz. Taş atışı öncesi önce bir oyuncu alıyor topu sonra başkası gelip o alıp kullanıyor.

Gecen sene olumlu işler vardı bu sene bir tane olumlu iş yok. Şimdi birileri diyebilir oyuncular gecen sene böyle yapıyordu. Hocalık durum değil. Bunu diyen adama da ben sen futbol konuşma derim. Sahada oyuncular her maç kafalarına göre katılamaz. 1 maç olur hadi 2-3 maç olur. Devamında hoca oyuncuya kadrodan keser. Kesemiyorsa zaten o teknik adam ben teknik adamım demesin. Bıraksın bu işleri.

Zaten dünkü açıklamasından sonra Mourinho ben teknik adamın demesin. Kendisini kusursuz hatasız gösterip tüm suçu oyuncularına atmış.

İlla birini tercih etmen gerekirse. Gecen yıllarda İsmail Kartal'ı çok eleştirmiş insanlardan biri olarak İsmail Kartal'ın Mourinho tercih ederim. Beni Mourinho geçmişte yaptıkları değil FB ne yaptığı ilgilendirir.

Geçmişiyle yaşayan insanlar geçmişte kalmaya mahkumdur. Mourinho bu saatten sonra değil FB hiç bir takımda bu kafayla dikiş tutturamaz. Zaten imza attığı gün stadyumda forma ve atkı gibi şeyleri sallarken ki vücut dilinden ve yüz ifadesinden kıllanmıştım. Çok yapay ve yapmacıktı.

• Yine algı takımı devrede.

Elle oynamaları görmeyen malûm kişiler Eyüpspor un bariz golü iptal edildi diye veryansın ediyor.

Neyse aciz olursan ezerler tabi..

• Mourinho'nun oyunu yeni futbol sistemine uygun değil.

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

Bariz gol demeyim. O pozisyonun daha en başında yardımcı hakem bayrak kaldırdı. Oyuncular en başından itibaren faul bekledi. O bayrak kalkmasa FB oyuncular biraz daha fazla pozisyona konsanter olup şuta izin vermeyebilirdi.

Gecende de benzeri bir Avrupada bir lig de oldu. Yardımcı bayrak kaldırdı savunma yapan takım duraksadı gol yediler. Var var oyuncular devam etsin denebilir ama futbolcu alışkanlığı savunma yapan takım bayrağı görünce konsantrasyonları bozulur. Dün o gol öncesi de öyle oldu. Yani o bayrak olmasa Eyüp o golü atamayabilirdi. Zaten faul yapıp indirirdik.

• encuni kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 43814382438343844385
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.