|
💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ (4477. sayfa)
-
-
Çokta inanmıştık halbuki
-
-
Mutsuz olduğunu kim bilebilir ki, Ali koç iyi gündem yaratıyor helal olsun, bu arada rahat rahat tatil yapıyorlar
De bruyne Fenerbahçenin adını bile bilmez,böyle saçmalıklara inanmamak gerek -
Chelsea bu balona ne diye 52 milyon euro ödedi anlamış değilim. Şimdi elden çıkarmak için uğraşıyorlar.
-
Niye istifa etsin 50 milyon dolar verdi kulübe yersen tabi :))
1 yıllık koç firmalarından gelen para sadece süper star Oğuza gitti
Bizimkiler de Mourinho giderse herşey düzelir diyor, yok öyle iş, önce ali ve tayfası gitsin sonra Mourinho da gider -
Laporte'yi alamadığımız durumda (muhtemelen öyle olur) diğer 2 stoper adayı kim acaba? Ekstra Hermoso ismini duydum onun dışında isim yok.
Bu arada Son, de Bruyne, Rashford haberlerini gülerek okuyorum. Bu yönetim o kalibrede futbolcu transfer edemez.
-
Ismail Kartal'ın oyun planına uygun değil adam safkan kontra atak futbolcusu...
Ismail Kartal demişken aklıma şu efsane sözü geldi "FERDI'yi SOL BEK oynatan benim, osayiyi sağ bek oynatan benim, Serdar Dursun'u 10 numara oynatan benim, niye bunlar konuşulmuyor" 😅😅
-
Safkan kontra atak futbolcusuysa neden aldık? Fenerbahçe'nin ana planı kontra atak futbolu olamaz. Bence iş yapardı presli oyunda çünkü hızlı ve atik bir oyuncu. Kaptığımız toplardan sonra defans arkasına hızlı koşu atar pozisyona girerdi.
Ferdi ve Osayi'yi Vitor kanat-bek olarak kullandı ve oyunculara mevki öğretti. Ama asıl sürekli bek olarak oynatan İsmail Kartal'dır onu söylemeye çalışmış muhtemelen.
-
Kadroda 13 yabancımız var. Becao ve Jayden'ın sözleşmeleri dondurulduğunda 11 kalacak yani 3 yabancı oyuncu kontenjanımız olacak. Talisca transferi bitti dersek 2 yabancı hakkımız var.
Sol bek için Kostic'i gönderip sol bek alabiliriz o kontenjandan yemez.
1 as stoper transferi kesin ama ben 2 stoper alırız düşüncesindeyim. Dolayısıyla kalan 2 hak da stopere gidiyor. Bunun dışındaki tüm transferler Nesyri gibi oyuncu satışı olursa gerçekleşir.
-
Kendileri çok biliyormuş gibi hocayı pasifize etmişler... medina dan vazgeçip talisca almak bu demek...
Takımda sol bek yok, sağ bek yetersiz... 0 gol, 0 asistle oynayan bekler... kanat forvetlerin ağır, gol atamıyor... 6 numaran kevgir gibi, 8 numaran ileri geri koşmaktan perişan, 10 numaran 0 katkı veriyor... taliscayı 10 numara oynatsan, bizdeki forvetlerle amrabat - fred ikilisi 3 maç sonra sezonu kapatırlar...
3 aya kalmaz hocayı da kovarlar...
Sezon sonu da kendileri giderler...
Ali koç biraz Fenerbahçe yi seviyorsa hemen kongre kararı almalı... boşuna masraf yapmasınlar... -
Çok değil 3-4 ay önce, şampiyonluk sözü vermemize gerek kalmayacak kadro kuracağız, dediler. Türkiye'ye gelmez denilen yıldızlar gelecek dediler.
Ve hâlâ bu yönetimin doğru hamleler yapabileceğine inanıyor musunuz?
Sıkılmadınız mı beklentiye girip hayal kırıklığına uğramaktan?
-
Vitor hocam 3 maçta 7 puan alarak Wolves'ı küme hattından çıkarmış. ManU'dan 3, Tottenham'dan 1 puan aldı. Bakalım ne zaman düşüşe geçer
-
“Wanda Nara, İcardi’yi Fenerbahçeli bir futbolcu ile de aldattı”
Arjantin Basını
MHY'nin kasık sakatlığı sebebi ortaya çıktı merak edenlere duyurulur.
-
Bu liste Ali nin çok üstünde zaten
-
6 numaran 6 numara olarak oynatılmıyor. Zaten o sebeple 8 numaran ileri geri koşup durmak zorunda ve o koca alanı tek başına kullanıyor. Bunun çözümünü de defalarca yazdım ama farklı dönemlerde çalıştığımız 3 Portekizli hocada 6 numarayı o şekilde oynatma sevdasından vazgeçemediler. Hadi birinde çok sırıtmıyordu çünkü defans hattını orta alana yakın oynatıyordu. Ama onda da rakip savunma arkasına top atıp ofsayta yakalanmazsa golü kalemizde görüyorduk.
İsmail Kartal adını anmak zorunda kalıyorum yine ama anmadan da olmuyor. Bu 3 Portekizli'den iyi hocamı elbette hayır. Onlardan daha mı zeki ve futbol bilgisi daha mı iyi hayır. Peki onlardan neyi farklı yaptıda bu takım gecen sezon 34 maçın 20 tanesinde üst düzey top oynadı. Çok basit. 6 numarayı gerçek bölgesinde oynattı artı kanatlarda birbiriyle uyumlu isimleri oynattı.
Bizim Portekiz'li futbol dehası Mourinho ne yapıyor peki. İnatla ama inatla bir 6 numara bir 8 numara bir 10 numara ile çıktığı maçlarda 6 numarayı 2 stoper arasına yerleştirip oynatıyor. Bu şekilde orta saha ile çıktığın maçları alman için ya rakiplerin kötü olması lazım ya futbol mucizesi olması lazım.
Şuana kadar aldığın puanlar rakiplerin kötü olduğu için. İyi olanlarla oynadığın maçlarda ya yenildin ya puan kaybettin.
Bir de bizim lig de üç büyük takımdan biri skoru korumaya yönelik oynarsa o oyun sökmüyor. Gs ve Bjk maçları dışında puan kaybettiğimiz maçlara bir bakalım. Hep öne geçtikten sonra skoru korumaya çalıştığımız maçlar.
Göztepe ve Samsun maçlarında skorların 2-0 dan 2-2 göz göre göre belliydi. 2-0 kadar olan oyunda bile iyi değildik ama 2-0 dan sonra rakipler tam oyundan düşecek gibiyken ve üzerlerine gitsen skoru daha açabileceğin durum oluşacakken futbol dehamız Mourinho skoru korumak için takımı daha geriye çekti yetmedi saçma sapan oyuncu değişiklikleri yaptı.
Bu takım, bu kadro stoperlerin arasına giren 6 numara ile oynayamaz ve yine bu kadro kapanarak oynayamaz. Bunu sezon başından beri defalarca yazdım. Bu kadroya defans yapın diyemezsin. Bu kadro ofansif oynamak zorunda. Ağır denilen Tadic ve ağır denen Dzeko rağmen bu kadro gecen sene ofansif oynadı. Tadic ve Dzeko ile önde baskı yapıp oynadı.
Sırf bu ikisinin yaşına bakarak koca takımı defansif oynatmaya kalkınca olmuyor. Aksine kimse farkında değil. Takımı defansif oynatmaya kalkınca takımın eksikleri, foyası ortaya çıkıyor ve yine aksine defansif oynattığın zaman herkesin daha fazla koşması daha fazla ikili mücadeleye girmesi gerekiyor. FB sorunu Mourinho oynatmaya çalıştığı futbol kaynaklı.
İstediğin kadar transfer yap. İstediğin ismi al bizim teknik adam aynı futbolu oynatmaya devam ettiği sürece bu takımdan ne köy olur ne kasaba. Milletin 3-4 adam kullandığı orta alanı biz 1.5 adama teslim ediyoruz. 1.5 derken neyi kast ediyorsun diyen olursa. Amrabat, Fred ve Sebastian toplasan ancak 1.5 adam eder. Amrabat stoperlerin arasında dolandığı için esas görevini yarım icra ediyor sayın. Fred kendisine oynattırılmaya çalışılan oyun yüzünden geçen sezondan uzak. Sebastian bedenen sahaha ruhen nerede belli değil. Yakında gazetelere kayıp ilanı vereceğim. Sebasian ruhunu gören insaniyet namına getirsin filan diyerek.
Şu takımın başına yetirip beni koy Mourinho dan daha fazla puan toplardım. Hatta daha ileri gidiyorum. Mourinho gönder hoca filan getirme oyuncular kendi aralarında kadro kurup çıksalar daha fazla puan toplarlar.
-
Hocam İsmail Hoca'nın diğer 3 hocadan yetenekli ya da iyi olduğunu düşünmüyorum fakat onlardan farkı şu; 3 portekizli hocamız kendi egoları yüzünden, takım eğer başarılı olacaksa benim yöntemimle olmalı düşüncesindeler. Dertleri Fenerbahçe'nin başarısı değil kendi reklamları. Takıma uygun olan sistemi değil kendi sistemlerini oynatıyorlar. İsmail Hoca'nın derdi ise Fenerbahçe'nin başarılı olması. Elimdeki oyuncu grubu ile en verimli şekilde nasıl ilerlerim düşüncesinde.
-
Aynı şeyi düşünüyoruz sizle.
Zaten bir teknik adamın elimdeki oyunculardan nasıl verim alırım diyerek kadro kurması gerekir.
Teknik adamlık zor ama aynı zamanda basit iştir. Bu işin nasıl olacağını tamamen teknik adamın tercihleri belirler.
Kendi elindeki oyuncu grubuna göre sistem belirler ve o sistemi kullanırsın yada oynatmayı düşündüğün sisteme göre kadro kurarsın.
FB kadro yapılanmasına bakarsak oyunculara göre sistem belirlenmesini gerektiren bir kadro yapısı var. Mourinho kafasında düşündüğü sisteme göre kadro yok ama Mourinho buna rağmen inatla kafasındaki sisteme göre kadro kurmaya çalışıyor. O sisteme göre oyuncu grubu olmadığı için de takım sos veriyor. Gerçi dediğim gibi o sisteme göre oyuncular dahil olsa 3'lü orta saha yapıp 1 tanesini stoperlerin arasına gönderdiğinde yine sıkıntı. Bazı ligler de işe yarar sistem ama bizim lig de işe yarayacak sistem değil.
Maalesef ligimize gelen Portekizli hocalar şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyorlar. Evet Jesus tavşan çıkarmaya baya yaklaşmıştı son anda tavşan kaçtı. Ama Vitor şapkasında Tavaş'ın baş herfi bile yoktu. Mourino şapkasında tavşan ben burada rahatım beni boşuna çıkarma diyor.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X