Şimdi Ara

💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ (5108. sayfa)

5 sn
102.325
Cevap
390
Favori
2.433.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 51065107510851095110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Talisca neyin çalımı baba? Ne vereceği belli değil, transfer çalımı mesela Felix, Pavlovic gibi olur. Transfer çalımı dediği adam 10 gol atsa öpüp başına korsun ha Tadic ve Dzeko'dan dah fazla katkı verir o ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • he_man kullanıcısına yanıt

Orta saha zaafiyetinin 3'lü savunma ile alakası yok. 4'lü oynattığı dönemde aynı zaafiyet vardı. Sorun orta sahanın merkezin de tek adam kullanması.

Hangi oyun sistemiyle oynarsan oyna orta saha merkezine tek adam koyarsan hem orta alanda zaatiyet hem defansta zaafiyet yaratmış oluyorsun.

Bir oyuncunu on numara kullandığın zaman onun arkasında 2 orta saha daha olmak zorunda.

Kayıt üstünde bizim 10 numara oynattığımız oyuncunun arkasında 2 oyuncu daha var ama birini biz stoperlerin arasına sokurak oynatıyoruz. Yani pratikte orta sahanın o bölgesinde bir adam oluyor.

Orta saha merkezinde tek adam oynadığı müddetçe hem hücum da hem savunmada zaafiyetler yaşamaya devam edeceğiz.

Oyun sistemi ne olursa olsun.

Yani FB temel sorunu sistem kaynaklı değil. FB temel sorunu ondan daha vahim olan istenen sistemin doğru şekilde kullanılmaması kaynaklı.

Evet 3'lü savunma için defans hattın pek uygun olmayabilir ama ona sıra gelene kadar FB esas sorunu dediğim olay.

Mevcut kadronu 3'lü savunmayı en iyi şekilde kullanacak şekilde kursan bile hatta bunu dünyada en iyi oynayacak kadroyu kursan dahil ortasahada dediğim bölgede tek adam oynattığın sürece başarılı olma imkanın yok denecek kadar düşük.

FB temel sorunu Fred'in tüm o bölgeyi tek başına kullanmaya bırakılması. Rakiplerin çoğunun 3'er adam bulundurmaya gayret ettiği alanda sen tek bir adam oynatıyorsun. Hele skoru korumak için takımı hepten geri çektiğin zaman o bölgede tek adam olması çok daha fazla sırıtıyor. Rakipler daha cesaretle üstüne geliyorlar ve savunmada mutlaka bir anlık hata yapıp golü yiyorsun.

Maalesef Mourinho bu anlayışından geri adım atacak gibi değil çünkü bugüne kadar görev almış Portekizli teknik adamlar bu anlayışlarından gram adım atmadılar.

Talisca oynamaya başladığında takımın direnci daha da düşecek ve zaayifetler daha fazla görünecek bunuda not edin derim.

• Emiliamernes1996 kullanıcısına yanıt

Talisca'yı kastettiğimi nereden çıkardın genco? Kaldı ki Talisca için bile son dakika devreye girdi dedi menajeri. Skriniar'ı kastettim. Bizim taraftar da bir garip gerçekten.

Şu animasyon için attığım yorumda takıldığın tek şey şu mu oldu gerçekten ya? Pes...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 2 Şubat 2025; 14:11:9 >
  • Bazen buradaki insanları görünce şaşırmıyorum artık futboldan anlamayan adamlar takımın şu an en iyi olan 2 ismi Szymanski ve En-Nesyri'yi oynatmıyor. Mourinho umarım 3lüden vazgeçer bu takım 3lü, 5li oynamaz oynasa bile sol stoperde Djiku değil Çağlar oynar ki bekleyip görelim zaten Mourinho Çağlar olmasa bile Yusuf'u oynatır. 4lüde bile stoper için ilk yedek tercihi Çağlar olur.

Bana ver kadroyu 4lüyü çok rahat oynatırım ben. Talisca'yı da koyarım kadroya. Beğenmedikleri Fenerbahçe'yi her maçta Beşiktaş'da iken ezmiş Sergen'i bile eleştiriyorlardı. Taktik teknik bilmez dedikleri adamın 4-2-3-1 gibi bir sistemle şampiyon olmuştu. Bir arada 4-3-3 oynamıştı sanırım onda da forvette Abou, sağda Ghezzal, solda da golcü bile olmayan Larin'i golcü yapmıştı. Ghezzal 2 sene üst üstte asistleriyle şampiyon yapmıştı.

Livakovic
    Mimovic/Mert Müldür - Carlos - Skriniar/Çağlar - Kostic
    İsmail/Amrabat - Fred
    Tadic/İrfan - Talisca - Szymanski/Oğuz
    En-Nesyri

Mert'i sağa yazdım ama iki tarafı da yedekler. Oğuz ve Tadic de çift kanat oynar. Bu kadroyu ver hiçbir taktik, teknik bilgiye de gerek yok. Yaslan beni izle sadece Avrupa'da iş yapmaz o da Sergen gibi fark yiyebilirim ama ligde şampiyon olurum. Bizdeki kimse ligi de alamaz.

• Yönetim keşke Arda'yı kiralık olarak kadroya dahil etseydi. Real de harcanıyor. Bize gelse çok faydası olurdu.

Dün kafası gidik Ancelotti oyuna bile sokmadı üstelik maçın gidişatı resmen Arda'yı oyuna sokmalısın diye bağırırken. Real'in maçlarını izleyen biri olarak söyleyim bu İtalyan kasıtlı Arda'yı oynatmıyor. Oynattığı maçların çoğunda da Real skoru almış olduğundan takımı savunmaya çekip ondan sonra Arda'yı sokuyor.

Skor üretme potansiyeli olan adamı sen skoru korumaya aldığın zaman sokuyorsan bunun üç açıklaması var. Ya oyuncu hiç tanımamışsın ya futboldan zerre anlamıyorsun yada tamamen art niyetlisindir.

Benzerini FB çalıştırdığı dönemde Ersun Yanal iki oyuncuya yapmıştı. Salih ve Ferdi'ye yapmıştı. İkisiyle çalıştığı dönemlerde oynatmak istemiyordu ama taraftar ve yönetim baskısıyla oynattı ama oynatırken çakallık yapıyordu. Tabi bizim taraftarın bir çoğu bunu pek anlamıyordu.

Nasıl çakallık yapıyordu derseniz. Mesela Salih'i oyna sonradan soktuğu maçlarda onun sokmadan 5 dakika önce orta sahadan birini çıkarıp savunma oyuncusu sokuyordu Salih'i sokarken de oyundan forvet oyuncusunu filan çıkarıyordu. Çocuk kimle pas trafiğine girecek sonra kime gol bası verecek yok.

Ferdi döneminde de aynını yapıyordu. İkisiyle çalıştığı dönemde 11 de başlattığı maçlarda da ya yerleri değiştirip daha geride görev verip kaleden uzak tutuyordu yada uyumlu oynayacakları isimleri yedek bırakıyordu.

Amaç kötü gözüksünler ve bakın ben oynattım iyi oynamadılar diyerek taraftarın sesini kesmek ve yönetim baskısını üzerinden atmaktı ve başarılıda oldu o dönemde o konuda.

Benzerini şimdi Alcelotti İspanya da Arda'ya yapıyor.

Bir oyuncuyu kendi isteyerek oynatmayan her teknik adam bunu yapar ve yapmakta. Ha çok üst düzey yıldız oyuncudur onlara yapmaya cesaret edemeyebilirler ama yıldız olma potansiyeli olan genç oyunculara kolaylıkla yaparlar.

Ancelotti'nin bu tutumuna rağmen Arda takımına en çok faydası olan oyunculardan. Dün bir siteden gol ve asist istetistiklerine baktım Arda Real de skora etki olarak ilk 8 isim arasında filan görünüyordu önündeki isimlerin hepsinden çok daha az süre almasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 2 Şubat 2025; 14:29:37 >

Kalenin önünde sadece 2 stopercik yetmiyor

• Valla bu piyasadan makul fiyata iki tane taş gibi stoper çektik. Danso, Pavlovic falan bekleseydik elimiz boş dönecekmişiz..

• Mevzu 4 lü ya da 3 lü değil. Mevzu geriden ileriye hızlı çıkabilme felsefesine ve oyuncu potansiyeline sahip olmak. 3 lü sistem görünüp 4 lü de oynanabilir. Stoper önü pozisyon almalar çok önemli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ogün Altıparmak vefat etmiş. Kulübün değerli isimleri peşpeşe vefat ediyor.

• dulcet kullanıcısına yanıt

Aman ha,

Fenerbahçeli futbolcuyu, transferi övmek buralarda suç.

Aşağılayacaksın, hakaret edeceksin, ismine takılar yapacaksın bayılırlar burada.

Mesela Talisca ya tırışka yazacaksın. Yaratıcı olacaksın biraz.

• Akşam Talisca izleyebilir miyiz bi 15-20 dakika da olsa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son dedikodusunu kim yaydıysa kafası güzelken yaymış bence. Adam Tottenham efsanesi olmuş. Parayla pulla işide olmaz. Bırak Fener’ i hiçbir kulüp kolay kolay alamaz bu adamı.

• maximin-mert hakan-cengiz-oğuz-irfancan-tadic-szymanski

talisca-dzeko-nesyri

ilk sıradaki hücumcuların hiçbiri oyunda beklenen etkiyi yapmıyor

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Bu yazdığımı nasıl ona bağladın? :D Saçma sapan alakasız bir cevap.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Arda otuzunu görene kadar buralara uğramaz artık. Ancelotti de yatsın kalksın Barcelona' nın ligde s.çtığına dua etsin. Yoksa Avrupa ve Barcelona maçlarıyla ipi şimdiye dek çoktan çekilmişti.

• chionophile C kullanıcısına yanıt

Adam akıllı bir oyun görelim de Talisca' sı kalsın.

• citms kullanıcısına yanıt

Zaten Ocak ayında yeni sözleşme uzattı adam.

• 💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐

• Czn burak zannettim aliminyum

💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐

6 aylık ben yedder getirsek tam kadrodaki açığı giderecek isim. Boşta, 1 ayda form tutar. Hızlı ve bitirici bir forvet eksikliğimiz var. Bu gerçek varken takıma 6 veya 7.kanatı almanın mantığı yok.

• 
Sayfa: önceki 51065107510851095110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.